Tippek, tanácsok krémmániás vélemény írásához

Én a három-négy szavas értékeléseket nem bírom, általában jelenteni is szoktam őket, mert egyáltalán nem informatív számomra egy ilyen.

1 Likes

Ez most komoly? :joy:

https://kremmania.hu/kremek/egyeb-dermagene-quartz-5in1-ipl-szortelenito-arcfiatalito
támadnak az Újoncok :slight_smile:

1 Likes

Igen, egyáltalán nem gyanús, hogy a véleményezők az utóbbi 1-2 napban regisztráltak és semmi mást nem véleményeztek :grinning:
Az első véleményezőnek ugyan van már 4 másik bejegyzése, de azok 1 mondatosak, ide meg olyan szöveget írt, mintha a készülék reklámjából ollózta volna ki. De utálom az ilyen nyomulós cégeket.

Én rugózok rajta. A Facebook-twitter-instagram korában az emberek elfelejtettek helyesen írni, vagy már meg se tanultak. Engem mélységesen elszomorít ez a jelenség.

A minap pedig egy állatorvos tanonc töltötte ki a macskám papírjait: ugyan helyesen írt, de alig ment neki a folyóírás. Rettenetesen kellett koncentrálnia és olyan lett a végeredmény, mintha egy nyolcéves kisgyerek írta volna, nagy, akkurátus betűkkel, ahogy a tanító néni a sormintát íratta. Mert ez a generáció már szinte csak gépelni tanul meg. Szomorú vagyok :pensive:

4 Likes

Őszintén szólva, én se tudok rendesen folyóírással írni. Mindig is ronda és olvashatatlan volt a kézírásom, és bár fogalmazni elég jól tudtam, 12 éves koromban a magyartanárom megfenyegetett, hogy karót ad a fogalmazásomra, ha nem tudja elolvasni. Azóta kézzel jobbára nyomtatott betűkkel írok.

3 Likes

Nekem is nagyon fontos, nem várom el a helyesírást, de azért legyen alapvetően értelmezhető a szöveg: mondatokra tagolva, írásjelekkel, stb. Szerintem alapvető, hogy kétszer elolvasod, amit valahova leírsz.
Egyik haverom 2 évvel fiatalabb csak, de mindenhol lehagyja az ékezetet, fel sem tűnik neki. Telefonon így sokkal gyorsabb, már számítógépen sem használja. Aztán egyszer elkezdtem neki felolvasni, miket írt… Nem értette meg a saját írását. :smiley: Azóta azt hiszem kicsit jobban odafigyel, legalábbis amikor nekem ír.
@random, ne haragudj, ezen a fenyegetésen jót röhögtem. :smiley: Nehogymár… Más az, amikor valaki alapvetően csúnyán ír, de mondjuk a saját írását el tudja olvasni, mint amikor megerőltető leírni valamit. De van más ismerősöm is, aki hozzád hasonló okokból nyomtatott betűkre tért át. Gyorsabban is megy már neki, mint valaha a folyóírás, és nem olvashatatlan.

5 Likes

Amúgy ide fórumra örülök, hogy ilyen szempontból egy tök igényes társaság gyűlt össze. :slight_smile: Nem kell gondolkodni, ki mit akart kifejezni, és szerintem helyesírásból is mindig jó jegyeket hoztunk. :slight_smile:
Utáltam a magyar órákat (reálos beállítottságú vagyok), de a helyesírást és a nyelvtant mindig szerettem. (Mostmár az irodalommal sincs gond.)

5 Likes

Fú, engem néha utálnak a barátaim, de még a családom is. Ha valamit nem jól írnak vagy mondanak (tudjátok, olyan hatalmas marhaságot, a macska fel van mászva a fára, és társai), na akkor rendesen beléjük tudok kötni :smiley: Családi vonás, unokatesóm nálam is rosszabb.
Még középiskola első évében döntöttem el, hogy én nem vagyok hajlandó úgy írni, mint a többiek. Akkor lett felkapott az MSN, hát olyan mondatok röpködtek, hogy fordító kellett hozzá. Sokáig nevettek is rajtam, hogy használok vesszőt, ékezetet, meg igyekszem jól írni. Meg is lett az eredménye, egy fogalmazás során a padtársam lazán megírta a dolgozatot MSN stílusban, kapott is rá egy csinos jegyet, hogy ezt talán nem kéne.
Egyébként pedig zavar, ha valaki nem képes legalább ékezetet írni. A többit el tudom engedni, de szeretném érteni, amit ír, tegyen meg legalább ennyit. És itt most nem a külföldi billentyűzetre gondolok, hanem amikor valaki szándékosan hagyja le őket.

3 Likes

Viberen meg sms- ben nem használok ékezetet, barátokkal, családdal irkálok így ,még IRC- en szoktam meg, azután meg így maradtam.
Itt, ha véleményt írok akkor odafigyelek rá, hogy legyen ékezet.
“ Rómában tégy úgy mint a rómaiak.” :relaxed:

1 Likes

Az öcsém se szokott egyébként. Nem tragédia, megfejti az ember egy idő után. :smiley:

1 Likes

Én is ki szoktam javítani a hibákat családtagok esetén és olyan kollégáknál, akikről tudom, hogy humorral fogadják.
Az ékezeteket meg írásjeleket nem bírom lehagyni :grin: sms-ben sem, és sehol ahol mindenki rövidít meg nem tesz ékezetet, akkor is ùgy érzem, nekem muszáj hagyományos mondatokat írnom :woman_shrugging:.
A kézírásom nekem is csùnya, de azért suliban olvasható volt, és emiatt sose kaptam rosszabb jegyet, meg amúgy a helyesírásom mindig jó volt, és az irományaim összképe is, csak maguk a betűk olyanok, amilyenek. Egyetemen aztán tőlem nemigen kértek kölcsön jegyzetet, mert hogy olvashatatlan… ez őszintén szólva sose érdekelt, én el tudom olvasni, és ez a lényeg.

1 Likes

Én is csak humorosan szólok a családra, a legtöbb esetben előre mondják is :sweat_smile:
A kézírásomat utálom, szerintem nem szép. A nyomtatott betűim meg egyenesen botrányosak, úgyhogy éljen a géppel írás, amikor lehet. :grin:

1 Likes

Akkor ti engem utáltok :sweat_smile: én a telefonon nem használom az ékezeteket csak a klaviatúrán.

2 Likes

Egyik fòrumon ennyi volt a bevezető mondat:" Ùj agyat keresek"
Jòt nevettem , kiderült , hogy àgyat keres :grin:

9 Likes

Félreértés ne essék, semmiképp sem a csúnya kézírásra gondoltam. Én szeretem a folyóírásomat, de sokan nem tudják elolvasni. Ami a papírokat illeti, ha hagyta volna, hogy én töltsem ki, akkor nyomtatott betűkkel írtam volna én is, mert hivatalos dokumentumot pont az olvashatóság miatt sosem folyóírással töltök. Az írása abszolút olvasható, csak nagyon gyermeki volt a megjelenés.

Más: természetesen a diszgráfiával élőkre nem vonatkozik a kritikám, az egy teljesen más helyzet, esetükben nem igénytelenségből/ tanulatlanságból adódnak a hibák.

4 Likes

Az autocorrectre is sokan râfognak mindent, de azért el lehetne olvasni, hogy mire nyomja rá az ember a küldést.

Megtörtént eset.
Nyereményjáték, a kérdés, hogy melyik akármit szeretnéd megnyerni, A vagy B.
Válasz: A, ürülék mert épp elfogyott itthon. :laughing:

5 Likes

Az automatikus korrekció nagyon vicces dolgokat tud művelni. Pl. a kolléganőm édesanyja esetében a “Spar”-t kijavította “Sár”-ra. Azóta is azt mondjuk a kolléganőmmel, hogy “Megyek a Sárba.”

4 Likes

Még ami engem idegesít, amikor valaki cukiskodva ír, vagy nem tudom, hogyan mondjam ezt :grin: és még ráadásul ékezetek nélkül is :woman_facepalming: pl sziaaaa jaaaj mikor jossz at igeeeen az olyan joo lenneee :rofl:
Van egy ismerősöm, élőben teljesen jó fej, de az ilyen üzenetekkel az őrületbe kerget

1 Likes

Nekem múlt héten írta az egyik munkaadóm, hogy délután küldi a könyvelnivalót.
Én meg visszairtam, hogy “Rendben, várom”… Helyett, hogy Rendben, barom.

:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: Fél óra múlva vettem észre.

22 Likes