Ennek régi hagyománya van, mármint a bocsánatkérésnek. Régebben nagy parfümélet volt a Krémmánián véleményvezérekkel, önjelölt novellistákkal, ámuló rajongókkal, és annak rendje és módja szerint, ahol tyúkok (és néha kiskakasok) vannak, ott lesz tolltépés is. Elég csúnya szájkaraték voltak egy-egy illat körül, ekkor lett divat fület-farkat behúzva egycsillagozni.
Szerintem is. Dedós dolog megsértődni azon, hogy valakinek hányingere vagy fejfájása lesz az ő kedvenc parfümjétől. Sokszor nem is magával az illattal van a baj, hanem a saturday night in Piripócs fílinggel, amikor fél üveggel felapplikálnak magukra, hogy rá lehet lépni az illatra, mint egy uszályra.
Az aztán az igazi kincs, mikor ilyet érzek. Szeretem a jó illatokat, nincs azzal baj, dehát amikor még egy óra múlva is érezni, az felbecsülhetetlen.
A kedvencem az egyik ilyen ex- nagyasszonytól az volt, hogy az adott illatot csak férjezett hölgyeknek ajánlja. Wtf?
Józsi, tedd vissza a polcra azt az üveget, még csak a menyasszonyod vagyok , inkább táskát vegyél szülinapomra !
Emlékszem azokra az időkre. Jó sokáig nem nyitottam meg parfümös adatlapot a KM-en azután ha valamely vezérhölgy nem szerette az adott illatot, nem illet jót írni róla, és fordítva.
Lányok azt hiszem még anno Nők Lapja Cafen is volt parfümös véleményes , nagyon szerettem “ stümi” írásait, reménykedtem, hogy idetalál , de még álruhában sem látom a vélemények között.
Ti is olvasgattatok ott régebben?
Bocs hogy off.
Én is ott kezdtem a parfümmániát. Stühmer kilétét senkiből sem lehetett kihúzni, de mindegy is. Szerintem mára már egy jól szituált öreg néni lehet. Megosztó személyiség volt, neki is volt rajongótábora és utálói, többször visszatért az évek alatt, de mindig újra megsértődött és elment. Valahogy írtam neki privit, hogy szerettem az írásait, hova tűnt, erre azt válaszolta, hogy mindezt ezt írjam ki a közösbe.
Nem szeretem a manipulálást…
Ez jó, erre nem emlékszem.
Gondolom a Stühmer csokihoz lehetett köze…
Én ennyire nem voltam benne, már a parfümös topic nevét sem tudom felidézni, amit írsz az csalódás , de csak fél percig leszek miatta rosszkedvű .
Különben tényleg jókat írt, remek sztorijai voltak.
Sziasztok! Szerintem szigoruak vagytok a velemenyezessel, ami egy borzaszto szubjektiv dolog. Kinek, mi jon be (az orranak, a borenek). En siman ravagok egy egyest azokra, amiknel a leirasban szereplo sok csoda kozul egyiket sem tartja az adott smink-vagy borapolasi termek, amit megvettem es hasznaltam es bizony az a tapasztalatom/vagy helyesebben a “nemmegtapasztalasom”. Illetve az izzadasgatlo deoknal, csak ket kategoriat ismerek, vagy “gatol”, vagy nem. Azt mar inkabb furcsanak talalom, egy rakat drunkelephantos termeknel, hogy a szerzo leirja, jo a termek, de ot sertegette a drunkelephant (jo nagy bjutiblogger lehet…ki lehet?! ), es ezert barmennyire is jok a termekek, o bizony egy csillagot ad a termekre…
Ezek tényleg jó régen lehettek! Már 5 éve vagyok KM-en, de fogalmam sincs, ki ezek a felhasználók
Hát, igen, alapvetően gátol vagy nem gátol. Nálam még egy szempont, hogy mindeközben hagy-e foltot a ruhán?
Örülj neki. Ez a korszak kb. 2015 előtt volt. Az egyik nagyasszony visszatért más néven, mert nem bírta ki a slepp nélkül, de én már nem figyelem a parfümös szegmenst, csak akkor olvasok, ha konkrétan érdekel egy illat.
Szerintem eleve nem eléggé árnyalt az csillagozás. Olyasmi kellene, ami több szempontból pontozza az adott terméket.
Én mindent olvasok ami parfüm azóta is
Ncl- t meg 2010 előtt nézegettem aztán az elmaradt, utána szoktam át ide.
Fragrantica is játszik minden nap főleg a híreket olvasgatom.
Hát, a parfümkritika tulajdonképpen egy teljesen értelmetlen műfaj -annyir szubjektív, kin mi jön elő egy illatból- mégis csináljuk
Úgy vagyok vele, hogy a saját tapasztalataimmal összehasonlítva vannak felhasználók, akiknek adok a véleményére, mert úgy szűrtem le, hogy egyezik a szaglásunk. De vannak például olyanok, akikről kapásból tudom, hogy a parfüm univerzum másik felé állnak, így akár még az is segítség, ha ők valamit lehúznak, nekem lehet ott keresnivalóm Vagy ott van Soki, a youtuber, hát az a lány olyanokat tud mondani, hogy a fülem ketté áll, köszönő viszonyban sincs azzal, amiket sokszor érezni szoktam…
Néha szerintem is túl komolyan vesszük a véleményezést, habár némely véleményezők meg nem veszik elég komolyan (pl a “tetszett, 5*” az szerintem kevés, mert nem informatív). És habár én szeretem olvasni a hosszú, metaforikus véleményeket - sőt, egyszer-egyszer még én is írtam ilyesmiket - azzal én is határozottan szembehelyezkedem, amikor valaki nem szeret valamit, ezért mások se szerethetik és más véleményét lehúzza, vagy hogy valaki szeret valamit, ezért isten mentsen mindenkit aki kritikával illetné az adott illatot / terméket.
Nekem Ő az egyik kedvencem, nincsenek nagy megfejtései, de iszonyú vicces és a hozzáállása a dolgokhoz nagyon hasonlít az enyémhez.
A kedvenc mondatom tőle: “ ha valaki azt mondja úgy bűzlesz mint egy halom szemét, de neked tetszik az illat, ne törődj vele, hordjad.”
Ennek mentén csak mosolyogtam és vállat vontam mikor “ locsolókölni + ódon öregasszonyszagnak” lett minősítve a kedvenc Carter illatom
Régebben Jeremy fragrance videoit is nézegettem, de egy idő után unalmas volt, hogy ugyanazokat az illatokat mutogatja.
Megcsekkolom majd, nem ismerem őt!
Jeremyvel valami nagy baj van… szerintem totál drogos, már nem is követem. És sajnos a véleményei is mindig a paid partnershipen alapulnak… meg az is furcsa, nem követi a megjelenéseket, kettő-három flankerrel ezelőtti illatokra mondja, hogy “új”…