Tippek, tanácsok krémmániás vélemény írásához

Köszi, a tippet, akkor ezt használod?

Megnéztem a Mega Mint honlapját, látom, van narancs-csoki izesítésű gyerekfogkrémük is :grin:

1 Likes

Bevallom, hogy zold Elmexen elek mar egy evtizede, korabban pedig a hagyomanyos narancs tubust hasznaltam. Tavaly vettem ketto lilat az oriasi Elmex beszerzesemben (nem kaphato egyaltalan az orszagomban), mert miert ne. Meglepodtem hasznalatkor, hisz nem szeretem a medvecukrot es minden fogmosas tortura volt szamomra. Nem igazan ereztem ki a mentolt. Itt van a KM-es link es nem latom a mentolt az inciben.
A Curaproxot azert merem ajanlani, mert vegig probaltam oket es kb. a kinalat jelentos reszeben nem dominans a mentol ize. Nagyon furcsa es meglepo iz parositasok vannak a kinalatban, nemelyikre osszeugrottak a szemeim hasznalat kozben. Ez csak a korlatozott fogkrem izlelesem miatt tortent. A ‘hasznald a zold Elmexet, az nem olyan mentolos’ remek alternativaja lehet, de ez nem olcso kiserletezes.
Belegondolva, nagyon nehez lehet neked fogkremet talalni, ami hatasra es izre is oromtelive teszi a napi szajhigieniat. Szerencsere egyre tobb alternativa van napjainkban, mint evekkel ezelott. Remelem hamarosan megtalalod a tuti befutot!

1 Likes

pontosan :smiley: az a “mastic” ízesítés kicsit sok, de legalább nem mentol xD
a csokis-narancsosról még nem hallottam, de befizetnék rá!

Hát, a zöld elmex szájvíz összetevői között sincs ott a mentol, de számomra egyértelműen mentolos. Múltkor sikerült vennem egy mini méretet belőle, azért tudom, hogy mentolos. Gondolom, mesterséges mentol aroma van benne, ami az összetevők között “aroma”-ként szerepel.
Azért gondolom, hogy a lilában is van valamennyi mentol-aroma, mert az elmex honlapján egyedül a mentolmentes fogkrémüknél szerepel az, hogy “Megfelel a klasszikus homeopátiás gyógyszerkönyv előírásainak, és ajánlott mindenkinek, aki allergiás a mentolra”.
Szóval, ha valaki nem tolerálja a mentolt, (ne adj isten allergiás rá), érzékenyebb nyálkahártyával rendelkezik, akkor a minimális mentol is zavaró a fogkrémben/szájvízben, akkor is, ha nem az a domináns benne. Elhiszem, hogy mások nem érzik ki a mentolt az enyhébben vagy alig mentolos szájápolási termékekből :slight_smile: Én a Curasept szájvízből is egyértelműen kiéreztem, pedig egyes km-es vélemények szerint “nem mentolos ízű”. Kb. utáltam vele öblögetni, és még azután is éreztem az ízét a számban, hogy egy óra múlva kávéval öblítettem le.
Amúgy biztos jó lehet ez a lila Elmex is :slight_smile:
És persze, köszönöm, hogy próbálsz tippeket adni! :slight_smile:

1 Likes

:slight_smile:
Nem tudom hol élsz, de egyes országokban elérhető egy ízesítetlen, SLS-mentes, fluoridos fogkrém, Oranurse a neve (én nem próbáltam):
http://www.oranurse.co.uk/unflavoured-toothpaste.html

ilyet még nem láttam, de van egy “nihilist” fogkrém is: https://www.foodbeast.com/news/nihilist-toothpaste-is-like-brushing-your-teeth-with-reality/

1 Likes

Igazat kell adjak, nagyon nehez helyzetben lehetsz ezzel a mentol kerdessel a fogapolasban. Kesz szerencse, hogy nem vagy ra allergias, csak a preferenciaknak nem felel meg.
Egyebkent nem szerettem a lila Elmexet, erzekennye valtak a fogaim tole es az ize is remalom volt. A Curaprox edesgyokeres fogkreme sokkal jobb izu, mint az Elmex volt, ez is erdekes tapasztalat. (Minden helyreallt a szamban egy het zold Elmex hasznalat utan.)
A csokis-narancsos fogkrem annyira jol hangzik! Desszert es fogmosas egybegyurva :drooling_face:
Remelem talalsz jo izu es hatasfoku pasztakat! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

lol :grin:

Igen, bár ez nem csak preferencia, szárad a szám még az enyhén mentolos gyerek fogkrémektől is. Mindez mindig pár napon belül eltűnik, ha visszaváltok mentolmentesre.
Láttam, hogy mások is panaszkodtak a lila elmexre.
A zöld lletve narancsszínű elmex fogszuvasodás terén mennyire vált be? Úgy látom, mindkettőben csak olaflur (aminfluorid) van, állítólag az jobban hasznosul, mint a nátrium fluorid.
Köszi-köszi, nagyon aranyos vagy! :innocent:

1 Likes

Nagyon gyenge, apro es romlasra hajlamos fogaim vannak. Tinedzserkent nagyon trehanyul bantam veluk es sokukat el is vesztettem az edesseg fuggosegem miatt. A fogkefe sem volt a legjobb baratom es akkoriban Kolynos fogkrem volt a bevasarlokosaramban. Kb. 20-22 eve kezdtem el a narancs Elmexet hasznalni. Erezhetoen megvaltozott minden pozitiv iranyba, pedig akkoriban is rengeteg cukrot fogyasztottam. Kb.10 eve valtottam zold Elmexre, amit eleg korulmenyes volt evekig beszerezni a UK-ben, de ez az egyik alapveto termek, ami nelkul nem akarok elni.
Minap voltam fogorvosnal, csak a tomeseim lettek korrigalva, amik evtizedesek es a ragastol errodalodnak. Kb. 8 eve volt az utolso felszini tomesem. Nekem megvaltoztatta az eletem az Elmex, mert tenyleg pocsek fogakat nyertem a genetikai lotton.
A lanyomnak veszek Curaprox fogkremet (ez odafigyeles reszemrol, mert draga az o penztarcajanak de igy akarom raszoktatni, hogy kesobb erre is aldozzon magatol, ne csak highend sminkekre), es biztat hogy probaljam ki oket, igy neha rajarok az o tubusaira is. Nagyon mas vilag! Valoszinu hogy ez is hibatlan fogkrem. Gyakorlatilag ketfazisu, a zseleben vannak apro mas izu gyongyok es ezek furcsa izrobbanast okoznak hasznalat kozben. Mintha Heston Blumenthal krealta volna oket. Gasztro fogkremek ezek. :smiley:

7 Likes

Nagyon köszönöm a részletes választ, pont ilyen hosszabbtávú tapasztalatokra vagyok kíváncsi az Elmex-szel/olaflurral! :slightly_smiling_face: :sunflower:
Igen, azok a színes tubusú, nem megszokott ízesítésű Curaprox fogkrémek kívülről is nagyon jól néznek ki, de ez a kétfázisú fogmosás élmény még jobban hangzik :smiley:

1 Likes

Most futottam bele: emberek, akik lepontoznak “ránctalanító” krémeket azért, mert nem tüntette el a ráncaikat. :smiley: Én értem, hogy ez az ígérete a terméknek, de ugye ezt senki sem gondolja komolyan, aki kicsit is ért az összetevőkhöz? :smiley:

5 Likes

Ez egy nagyon furcsa helyzet szerintem. Évekkel ezelőtt mindenhol reklámozták a ránctalanító krémeket, biztos ígérettel (“csökkenti a ráncokat”). Azóta szigorítottak az előírásokon, emiatt feltételes módba került sok minden (“csökkentheti a ráncok mélységét”* *89 nő részvételével készült kérdőív alapján). Azt hiszem egyedül a retinol származékok hatnak bizonyítottan a bőröregedés ellen (megelőzésként pedig a fényvédők csatlakoznak hozzájuk). Viszont átlag ember ezt nem tudja. A reklámok pedig mindent megtesznek, hogy fenntartsák az illúziót arról, hogy a termék ránctalanít (“felveszi a harcot a bőröregedés ellen” - csak nem nyer :smiley: ). Tehát valahol számon kérhető egy ránctalanító krémnek nevezett terméktől valamilyen hatás. Más tekintetben viszont a vevő naiv, mivel 50 évesből 20 éveset egy krém sem csinál (még a retinol sem…).

6 Likes

Én ezen annyira szoktam nevetni :joy:. Nem tudom ki mire alapozhatja, hogy ez működhet :D.

Tökéletesen igazad van! Itt van például ez a krém, de még sok másikat ide tehettem volna. Azt ígéri, hogy a ráncok csökkennek (az YR honlapon is). Akkor nem jogos az elvárás, hogy valóban csökkenjenek?
Nyilván néhányan ránézünk az INCI-re, és tudjuk, hogy nincs benne olyan, ami valóban ránctalanítana. A kollagén meg tök jól hangzik, de kívülről kb. semmi sem épül be belőle a bőrbe, még belsőleg fogyasztva sem sok.
De ha azt ígéri valami, hogy ránctalanít, akkor igenis lehessen lepontozni, hiszen az ígéretét teljesíti? Nem…

https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-lifting-vegetal-lifting-hatasu-nappali-krem

4 Likes

:rofl: :rofl: :rofl:

3 Likes

Pont most gondoltam, hogy lehet veszek kollagén szépségkapszulát, ezek szerint ne vegyek mert úgy se használ?
Mondjuk szebb már úgy se leszek :slight_smile:

Valamennyire beépül, és szedni mindenképpen több értelme van, mint magadra kenni. Viszont nem biztos, hogy a bőröd lesz szebb, lehet, hogy az izületeid több hasznát látják!
Nekem valamelyik évben sokat fájt a csuklóm, akkor szedtem, és arra pl. nagyon jó volt (legalábbis szépen megszűnt a fájdalom).

Izületi problémáim vannak, meg gondoltam, hogy így 40 felé a bőrnek se lenne rossz.
Csak marha drága, éa legalább 3 havi adag kéne, mert annyi a min kúra.

2 Likes

Én Gall félét szedtem, ez por, tejeskávéba kevertem bele, de annyira szörnyen büdös, hogy már rá sem bírnék nézni, inkább vennék drágábban valamilyen kapszulást.

https://kremmania.hu/kremek/gal-kollagen-peptidek

1 Likes