Köszi, a tippet, akkor ezt használod?
Megnéztem a Mega Mint honlapját, látom, van narancs-csoki izesítésű gyerekfogkrémük is
Köszi, a tippet, akkor ezt használod?
Megnéztem a Mega Mint honlapját, látom, van narancs-csoki izesítésű gyerekfogkrémük is
Bevallom, hogy zold Elmexen elek mar egy evtizede, korabban pedig a hagyomanyos narancs tubust hasznaltam. Tavaly vettem ketto lilat az oriasi Elmex beszerzesemben (nem kaphato egyaltalan az orszagomban), mert miert ne. Meglepodtem hasznalatkor, hisz nem szeretem a medvecukrot es minden fogmosas tortura volt szamomra. Nem igazan ereztem ki a mentolt. Itt van a KM-es link es nem latom a mentolt az inciben.
A Curaproxot azert merem ajanlani, mert vegig probaltam oket es kb. a kinalat jelentos reszeben nem dominans a mentol ize. Nagyon furcsa es meglepo iz parositasok vannak a kinalatban, nemelyikre osszeugrottak a szemeim hasznalat kozben. Ez csak a korlatozott fogkrem izlelesem miatt tortent. A ‘hasznald a zold Elmexet, az nem olyan mentolos’ remek alternativaja lehet, de ez nem olcso kiserletezes.
Belegondolva, nagyon nehez lehet neked fogkremet talalni, ami hatasra es izre is oromtelive teszi a napi szajhigieniat. Szerencsere egyre tobb alternativa van napjainkban, mint evekkel ezelott. Remelem hamarosan megtalalod a tuti befutot!
pontosan az a “mastic” ízesítés kicsit sok, de legalább nem mentol xD
a csokis-narancsosról még nem hallottam, de befizetnék rá!
Hát, a zöld elmex szájvíz összetevői között sincs ott a mentol, de számomra egyértelműen mentolos. Múltkor sikerült vennem egy mini méretet belőle, azért tudom, hogy mentolos. Gondolom, mesterséges mentol aroma van benne, ami az összetevők között “aroma”-ként szerepel.
Azért gondolom, hogy a lilában is van valamennyi mentol-aroma, mert az elmex honlapján egyedül a mentolmentes fogkrémüknél szerepel az, hogy “Megfelel a klasszikus homeopátiás gyógyszerkönyv előírásainak, és ajánlott mindenkinek, aki allergiás a mentolra”.
Szóval, ha valaki nem tolerálja a mentolt, (ne adj isten allergiás rá), érzékenyebb nyálkahártyával rendelkezik, akkor a minimális mentol is zavaró a fogkrémben/szájvízben, akkor is, ha nem az a domináns benne. Elhiszem, hogy mások nem érzik ki a mentolt az enyhébben vagy alig mentolos szájápolási termékekből Én a Curasept szájvízből is egyértelműen kiéreztem, pedig egyes km-es vélemények szerint “nem mentolos ízű”. Kb. utáltam vele öblögetni, és még azután is éreztem az ízét a számban, hogy egy óra múlva kávéval öblítettem le.
Amúgy biztos jó lehet ez a lila Elmex is
És persze, köszönöm, hogy próbálsz tippeket adni!
Nem tudom hol élsz, de egyes országokban elérhető egy ízesítetlen, SLS-mentes, fluoridos fogkrém, Oranurse a neve (én nem próbáltam):
http://www.oranurse.co.uk/unflavoured-toothpaste.html
ilyet még nem láttam, de van egy “nihilist” fogkrém is: https://www.foodbeast.com/news/nihilist-toothpaste-is-like-brushing-your-teeth-with-reality/
Igazat kell adjak, nagyon nehez helyzetben lehetsz ezzel a mentol kerdessel a fogapolasban. Kesz szerencse, hogy nem vagy ra allergias, csak a preferenciaknak nem felel meg.
Egyebkent nem szerettem a lila Elmexet, erzekennye valtak a fogaim tole es az ize is remalom volt. A Curaprox edesgyokeres fogkreme sokkal jobb izu, mint az Elmex volt, ez is erdekes tapasztalat. (Minden helyreallt a szamban egy het zold Elmex hasznalat utan.)
A csokis-narancsos fogkrem annyira jol hangzik! Desszert es fogmosas egybegyurva
Remelem talalsz jo izu es hatasfoku pasztakat!
lol
Igen, bár ez nem csak preferencia, szárad a szám még az enyhén mentolos gyerek fogkrémektől is. Mindez mindig pár napon belül eltűnik, ha visszaváltok mentolmentesre.
Láttam, hogy mások is panaszkodtak a lila elmexre.
A zöld lletve narancsszínű elmex fogszuvasodás terén mennyire vált be? Úgy látom, mindkettőben csak olaflur (aminfluorid) van, állítólag az jobban hasznosul, mint a nátrium fluorid.
Köszi-köszi, nagyon aranyos vagy!
Nagyon gyenge, apro es romlasra hajlamos fogaim vannak. Tinedzserkent nagyon trehanyul bantam veluk es sokukat el is vesztettem az edesseg fuggosegem miatt. A fogkefe sem volt a legjobb baratom es akkoriban Kolynos fogkrem volt a bevasarlokosaramban. Kb. 20-22 eve kezdtem el a narancs Elmexet hasznalni. Erezhetoen megvaltozott minden pozitiv iranyba, pedig akkoriban is rengeteg cukrot fogyasztottam. Kb.10 eve valtottam zold Elmexre, amit eleg korulmenyes volt evekig beszerezni a UK-ben, de ez az egyik alapveto termek, ami nelkul nem akarok elni.
Minap voltam fogorvosnal, csak a tomeseim lettek korrigalva, amik evtizedesek es a ragastol errodalodnak. Kb. 8 eve volt az utolso felszini tomesem. Nekem megvaltoztatta az eletem az Elmex, mert tenyleg pocsek fogakat nyertem a genetikai lotton.
A lanyomnak veszek Curaprox fogkremet (ez odafigyeles reszemrol, mert draga az o penztarcajanak de igy akarom raszoktatni, hogy kesobb erre is aldozzon magatol, ne csak highend sminkekre), es biztat hogy probaljam ki oket, igy neha rajarok az o tubusaira is. Nagyon mas vilag! Valoszinu hogy ez is hibatlan fogkrem. Gyakorlatilag ketfazisu, a zseleben vannak apro mas izu gyongyok es ezek furcsa izrobbanast okoznak hasznalat kozben. Mintha Heston Blumenthal krealta volna oket. Gasztro fogkremek ezek.
Nagyon köszönöm a részletes választ, pont ilyen hosszabbtávú tapasztalatokra vagyok kíváncsi az Elmex-szel/olaflurral!
Igen, azok a színes tubusú, nem megszokott ízesítésű Curaprox fogkrémek kívülről is nagyon jól néznek ki, de ez a kétfázisú fogmosás élmény még jobban hangzik
Most futottam bele: emberek, akik lepontoznak “ránctalanító” krémeket azért, mert nem tüntette el a ráncaikat. Én értem, hogy ez az ígérete a terméknek, de ugye ezt senki sem gondolja komolyan, aki kicsit is ért az összetevőkhöz?
Ez egy nagyon furcsa helyzet szerintem. Évekkel ezelőtt mindenhol reklámozták a ránctalanító krémeket, biztos ígérettel (“csökkenti a ráncokat”). Azóta szigorítottak az előírásokon, emiatt feltételes módba került sok minden (“csökkentheti a ráncok mélységét”* *89 nő részvételével készült kérdőív alapján). Azt hiszem egyedül a retinol származékok hatnak bizonyítottan a bőröregedés ellen (megelőzésként pedig a fényvédők csatlakoznak hozzájuk). Viszont átlag ember ezt nem tudja. A reklámok pedig mindent megtesznek, hogy fenntartsák az illúziót arról, hogy a termék ránctalanít (“felveszi a harcot a bőröregedés ellen” - csak nem nyer ). Tehát valahol számon kérhető egy ránctalanító krémnek nevezett terméktől valamilyen hatás. Más tekintetben viszont a vevő naiv, mivel 50 évesből 20 éveset egy krém sem csinál (még a retinol sem…).
Én ezen annyira szoktam nevetni . Nem tudom ki mire alapozhatja, hogy ez működhet :D.
Tökéletesen igazad van! Itt van például ez a krém, de még sok másikat ide tehettem volna. Azt ígéri, hogy a ráncok csökkennek (az YR honlapon is). Akkor nem jogos az elvárás, hogy valóban csökkenjenek?
Nyilván néhányan ránézünk az INCI-re, és tudjuk, hogy nincs benne olyan, ami valóban ránctalanítana. A kollagén meg tök jól hangzik, de kívülről kb. semmi sem épül be belőle a bőrbe, még belsőleg fogyasztva sem sok.
De ha azt ígéri valami, hogy ránctalanít, akkor igenis lehessen lepontozni, hiszen az ígéretét teljesíti? Nem…
https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-lifting-vegetal-lifting-hatasu-nappali-krem
Pont most gondoltam, hogy lehet veszek kollagén szépségkapszulát, ezek szerint ne vegyek mert úgy se használ?
Mondjuk szebb már úgy se leszek
Valamennyire beépül, és szedni mindenképpen több értelme van, mint magadra kenni. Viszont nem biztos, hogy a bőröd lesz szebb, lehet, hogy az izületeid több hasznát látják!
Nekem valamelyik évben sokat fájt a csuklóm, akkor szedtem, és arra pl. nagyon jó volt (legalábbis szépen megszűnt a fájdalom).
Izületi problémáim vannak, meg gondoltam, hogy így 40 felé a bőrnek se lenne rossz.
Csak marha drága, éa legalább 3 havi adag kéne, mert annyi a min kúra.
Én Gall félét szedtem, ez por, tejeskávéba kevertem bele, de annyira szörnyen büdös, hogy már rá sem bírnék nézni, inkább vennék drágábban valamilyen kapszulást.