Meg is kóstolta…most már tudjuk mitől ilyen lökött
Meg is fogadtam a tanácsod, ma is egyből ilyenekbe botlottam…“ugyanez a rúzs de a csomagolása piros”
“de az íze nem volt rossz” kész vagyok, mit szívott szegénykém?
Túl sok aluljárós parfümöt
nem lehet hogy elvből nem dicsér semmit? mondjuk, mert az elvárások nagyok?
Itt ment a vita a magyar-angol sminkes dolgokról? Képzeljétek az egyik véleményt olvasva a lány a pan-t tálcának írta, szerintem aranyos volt Végül is tényleg olyan mint valami kicsike tálca
Vagy serpenyő.
Hát a Juvia palettámban valóban serpenyő méretűek
sziasztok,
én utóbbi időben fogkrém véleményeken akadtam fenn.
Pl.:
-SLS mentes, enyhe ízű fogkrémnél (a márkának, Zendium, kimondottak ez a koncepciója) “nem elég mentolos”, “nem habzik eléggé”
-mentolmentes fogkrém (Elmex, Hauschka): többen lepontozták, mert “nem mentolos” - bakker, mégis mit várt egy mentolmentes fogkrémtől?
-sós, illetve szódabikarbónás fogkrémeknél: “sós íze van”, “sütőpor íze van”- naná, nyílván kiérezni belőle a sót/szódabikarbónát
-ugyanez gyógynövényekkel telenyomott fogkrémeknél: “fura íze van” -persze, a gyógynövényektől meglepő módon gyógynövény íze lesz
-bio-fogkrémnél “fura színe és állaga van” - ööö, csillámos mű-kékszínű fogkrémet várt egy természetes összetevőkből álló fogkrémnél?
Attól én is a falnak megyek, amikor a babafürdetőt valaki azért pontozza le, mert nem hozta le neki a sminket Lehet, hogy ezzel most újdonságot mondok, de a babák nem szoktak sminkelni
Parfümök:
Vannak a lakónikus “nem jött be” - “szeretem” típusú vélemények, amikből sok információt nem tudhatunk meg. Amin ledöbbenek, hogy néha olyan ócsároló vélemények vannak “lakótelepi butikos anyukák”, stb, mintha az adott parfümbe minimum vizeletet öntöttek volna
Persze rengeteg hasznos vélemény is van
omg.
Kipróbálta a parfümöt a leheletfrissító szájspray-ként is mivel “rágógumi” van ráírva?
Ezek nagyon jók igen, amikor azèrt pontoz le valamit ami egyébként az a termék lenni akar.
Mostanában hajfestéssel kapcsolatban olvasgattam mert most épp ez aktuális, és a legtöbb hajfesték/színező tele van negatív véleménnyel ami félteértelmezésből vagy a helytelen használatból fakad. Pl a hajból fokozatosan kimosható színező minden mosásnál halványul… hát igen.
Illetve a festékeknél, a végredmény fényévekre van a a várttól/dobozon levő színtől, a termék sz.r. Aztán ahogy az ember olvassa kiderül, hogy fekete hajból akart otthon szőkét, vagy az agyonvegyszerezett, szőkített, nyilván meggyötört szerkezetű hajon nem egyezik a szín a dobozon levővel. Ezen szerintem azért nincs mit csodálkozni.
agyrèm , kèsz vagyok , lehet az IQ kiràlynőknek külön felirat kellene, hogy " ha nem fogod fel, ami a kartonra van ìrva, akkor NE használd!"
. Nagyon jól össze szedted, maximálisan igazat adok :D.
Na igen, azért hajfestéknél nagyon sok múlik azon, hogy az adott haj milyen színű, állapotú, stb.
A fokozatosan kimosodó festéknél meg lehet, nem olvasták el, hogy mit írtak a dobozra?
Hát, én gyanítom, hogy a többség nem nézi meg, a fogkrémek ízesítését. Ráadásul nagyon sokszor nem írják rá pontosan az adott fogkrémre, hogy milyen ízű. Mondjuk pont a Parodontax dobozára emlékeim szerint rá van írva, hogy szokatlan ízűnek tűnhet a szódabikarbóna miatt, stb.
Futottam már bele abba, hogy a “kókusz ízesítésű” fogkrém, valójában kókusz-menta volt. Pont napokban kezdtem meg egy “eper ízesítésű” fogkrémet, és igazából eper-enyhe menta ízű.
Ez már csak OFF: Sajnos nem bírom se a mentolt, se az SLS-t, viszont felnőtt fluorid szintet tartalmazó fogkrémet szeretnék használni - elég nehéz ilyet találni. Szerintem a gyártók és a vevők többsége magától értődőnek veszi, hogy a fogkrém az mentolos (kivéve az óvodás korosztálynak szánt termékeket).
uggyanez a bajom nekem is! rendesen fluoridos, de nem mentolos fogkrémet találni szinte lehetetlen. hát még ha az is kritérium, hogy SLS mentes és esetleg hidroxiapatit-tartamú is legyen… és akkor az árkategóriáról még szó sem esett.
amúgy nekem a top az egy almás “night” fogkrém volt az EuroFamilyből. 3 hónapig lehetett kapni. azóta csak a gyógynövényes meg a mentolos van a márkától. utána a citromfüves dm-est használtam, de az is csak majdnem volt jó…
OFF következik.
szia,
Az alma ízesítésű fogkrém jól hangzik , kár, hogy nincs már.
Eddig a következőket találtam, ami jelenleg itthon is beszerezhető:
Vademecum junior 2 in 1 (eper ízesítésű):
https://kremmania.hu/kremek/vademecum-junior-2in1-fogkrem
Vademecum junior +6 (eper ízesítésű):
https://kremmania.hu/kremek/vademecum-junior-6-epres-fogkrem
Mindkét Vademecum 1450 ppm natrium fluoridot tartalmaz, SLS mentes.
Illetve van az Elmex mentolmentes, az lesz a következő, amit kipróbálok
https://kremmania.hu/kremek/elmex-mentolmentes-fogkrem
Ami nem mentolmentes, pedig a csomagoláson más ízesítést adnak meg:
Humble Kókusz és só ízű fogkrém - kókusz-menta valójában
Sensident +6 eperízű fogkrém (unikornissal a csomagoláson) - igazából eper-enyhe menta
Mirafluor-Gel, eper, cola ízesítésű (heti egyszer használatos fluorid gél) - mindegyik mentolos, külön írtam a gyártónak, miután rendeltem egy eper ízűt, és amikor beleszagoltam, majd elájultam a mentoltól
Okulván az előbbiből, a Voco Remin Pro gyártójának is írtam (nano-hidroxiapatitos remineralizáló krém), hogy a dinnye, illetve az eper ízesítésű tartalmaz-e mentolt. Az volt a válasz, hogy igen, mindegyik Voco Remin Pro tartalmaz mentolt.
A hidroxiapatitról sajnos azt olvastam, hogy ha nem nano, akkor valósznűleg nem épül be a fogzománcba
A GC Tooth mousses/Mi paste: a vanilíás Tooth Mousse-t használtam, mentolmentes, kifejezetten finom ízű. Sajnos, én nem vettem észre különösebb hatást, így következő tubusra már nem ruháztam be.
Amúgy már két fogorvosnak, illetve egy dentálhigiénikusnak is vázoltam ezt a problémát, hogy nem bírom a mentolt, viszont vannak érzékeny fogaim, Sensodyne és tsai pedig kiesik a mentol miatt.
Kb mindig vmi olyasmi volt a válasz, hogy “próbáld ki a zöld elmexet, az nem annyira mentolos, de amúgy mindegyik érzékeny fogra való fogkrém mentolos”
Múltkor sikerült kérnem a szabadon állo fognyakra fluorid lakkot, ezt kevés helyen csinálják.
A lila szinu Elmex nem mentolos, hanem edesgyoker (licorice/medvecukor) izu es a fogzomanc vedelemre fokuszal. Aki nem szereti a mentolt, annak erdemes ezzel is tenni egy probat.
A Curaprox fogkremei is elrugaszkodtak hagyomanyos mentolos izektol, de ez mar nem ugyanaz az arkategoria.
köszi a miniteszteket, sokat tanultam belőlük én am külföldön lakom most, itt találtam egy nemmentolos-defluoridos fogkrémet, apivita white néven. ezzel elvagyok most, bár ez meg émelyítően édes.
up: direkt kikerestem mi volt az az almás fogkrém, itt van e:
mega mint a neve, de ebben pont nem volt semmi mentol. ja, és volt vagy 200-300 ft.
Köszi! Majd megnézem a lila színű elmex-et (bár, ha nincs ráírva, hogy mentol-mentes, akkor gyanítom, hogy valamennyi abban is van sajna).
A Curaprox-nak tudtommal egyetlen mentolmentes fogkréme van, az Enzycal Zero, az fluorid mentes is. A színes tubusos, mindenféle ízesítésű fogkrémeikben az összetevőknél ott figyel a “menthol”.