Tippek, tanácsok krémmániás vélemény írásához

Meg is kóstolta…most már tudjuk mitől ilyen lökött :slight_smile:

6 Likes

Meg is fogadtam a tanácsod, ma is egyből ilyenekbe botlottam…“ugyanez a rúzs de a csomagolása piros”

2 Likes

“de az íze nem volt rossz” kész vagyok, mit szívott szegénykém? :crazy_face: :rofl: :joy: :see_no_evil:

5 Likes

Túl sok aluljárós parfümöt :rofl:

6 Likes

nem lehet hogy elvből nem dicsér semmit? mondjuk, mert az elvárások nagyok?

Itt ment a vita a magyar-angol sminkes dolgokról? Képzeljétek az egyik véleményt olvasva a lány a pan-t tálcának írta, szerintem aranyos volt :slight_smile: Végül is tényleg olyan mint valami kicsike tálca :slight_smile:

4 Likes

Vagy serpenyő. :grin:

3 Likes

Hát a Juvia palettámban valóban serpenyő méretűek :sweat_smile: :heart_eyes:

8 Likes

sziasztok,

én utóbbi időben fogkrém véleményeken akadtam fenn.
Pl.:
-SLS mentes, enyhe ízű fogkrémnél (a márkának, Zendium, kimondottak ez a koncepciója) “nem elég mentolos”, “nem habzik eléggé” :smiley:
-mentolmentes fogkrém (Elmex, Hauschka): többen lepontozták, mert “nem mentolos” - bakker, mégis mit várt egy mentolmentes fogkrémtől? :rofl:
-sós, illetve szódabikarbónás fogkrémeknél: “sós íze van”, “sütőpor íze van”- naná, nyílván kiérezni belőle a sót/szódabikarbónát
-ugyanez gyógynövényekkel telenyomott fogkrémeknél: “fura íze van” -persze, a gyógynövényektől meglepő módon gyógynövény íze lesz
-bio-fogkrémnél “fura színe és állaga van” - ööö, csillámos mű-kékszínű fogkrémet várt egy természetes összetevőkből álló fogkrémnél? :roll_eyes:

Attól én is a falnak megyek, amikor a babafürdetőt valaki azért pontozza le, mert nem hozta le neki a sminket :joy: Lehet, hogy ezzel most újdonságot mondok, de a babák nem szoktak sminkelni :face_with_raised_eyebrow:

Parfümök:
Vannak a lakónikus “nem jött be” - “szeretem” típusú vélemények, amikből sok információt nem tudhatunk meg. Amin ledöbbenek, hogy néha olyan ócsároló vélemények vannak “lakótelepi butikos anyukák”, stb, mintha az adott parfümbe minimum vizeletet öntöttek volna :grin:

Persze rengeteg hasznos vélemény is van :slightly_smiling_face:

14 Likes

omg.
Kipróbálta a parfümöt a leheletfrissító szájspray-ként is mivel “rágógumi” van ráírva? :grinning:

3 Likes

Ezek nagyon jók igen, amikor azèrt pontoz le valamit ami egyébként az a termék lenni akar.
Mostanában hajfestéssel kapcsolatban olvasgattam mert most épp ez aktuális, és a legtöbb hajfesték/színező tele van negatív véleménnyel ami félteértelmezésből vagy a helytelen használatból fakad. Pl a hajból fokozatosan kimosható színező minden mosásnál halványul… hát igen.
Illetve a festékeknél, a végredmény fényévekre van a a várttól/dobozon levő színtől, a termék sz.r. Aztán ahogy az ember olvassa kiderül, hogy fekete hajból akart otthon szőkét, vagy az agyonvegyszerezett, szőkített, nyilván meggyötört szerkezetű hajon nem egyezik a szín a dobozon levővel. Ezen szerintem azért nincs mit csodálkozni.

5 Likes

:poop: :face_with_symbols_over_mouth: :skull: agyrèm , kèsz vagyok , lehet az IQ kiràlynőknek külön felirat kellene, hogy " ha nem fogod fel, ami a kartonra van ìrva, akkor NE használd!" :exploding_head:

3 Likes

:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:. Nagyon jól össze szedted, maximálisan igazat adok :D.

2 Likes

Na igen, azért hajfestéknél nagyon sok múlik azon, hogy az adott haj milyen színű, állapotú, stb.
A fokozatosan kimosodó festéknél meg lehet, nem olvasták el, hogy mit írtak a dobozra? :slight_smile:

1 Likes

Hát, én gyanítom, hogy a többség nem nézi meg, a fogkrémek ízesítését. Ráadásul nagyon sokszor nem írják rá pontosan az adott fogkrémre, hogy milyen ízű. Mondjuk pont a Parodontax dobozára emlékeim szerint rá van írva, hogy szokatlan ízűnek tűnhet a szódabikarbóna miatt, stb.
Futottam már bele abba, hogy a “kókusz ízesítésű” fogkrém, valójában kókusz-menta volt. Pont napokban kezdtem meg egy “eper ízesítésű” fogkrémet, és igazából eper-enyhe menta ízű.
Ez már csak OFF: Sajnos nem bírom se a mentolt, se az SLS-t, viszont felnőtt fluorid szintet tartalmazó fogkrémet szeretnék használni - elég nehéz ilyet találni. Szerintem a gyártók és a vevők többsége magától értődőnek veszi, hogy a fogkrém az mentolos (kivéve az óvodás korosztálynak szánt termékeket).

3 Likes

uggyanez a bajom nekem is! rendesen fluoridos, de nem mentolos fogkrémet találni szinte lehetetlen. hát még ha az is kritérium, hogy SLS mentes és esetleg hidroxiapatit-tartamú is legyen… és akkor az árkategóriáról még szó sem esett.
amúgy nekem a top az egy almás “night” fogkrém volt az EuroFamilyből. 3 hónapig lehetett kapni. azóta csak a gyógynövényes meg a mentolos van a márkától. utána a citromfüves dm-est használtam, de az is csak majdnem volt jó…

2 Likes

OFF következik.
szia,
Az alma ízesítésű fogkrém jól hangzik :heart_eyes:, kár, hogy nincs már.
Eddig a következőket találtam, ami jelenleg itthon is beszerezhető:
Vademecum junior 2 in 1 (eper ízesítésű):
https://kremmania.hu/kremek/vademecum-junior-2in1-fogkrem
Vademecum junior +6 (eper ízesítésű):
https://kremmania.hu/kremek/vademecum-junior-6-epres-fogkrem
Mindkét Vademecum 1450 ppm natrium fluoridot tartalmaz, SLS mentes.
Illetve van az Elmex mentolmentes, az lesz a következő, amit kipróbálok :slight_smile:
https://kremmania.hu/kremek/elmex-mentolmentes-fogkrem

Ami nem mentolmentes, pedig a csomagoláson más ízesítést adnak meg:
Humble Kókusz és só ízű fogkrém - kókusz-menta valójában
Sensident +6 eperízű fogkrém (unikornissal a csomagoláson) - igazából eper-enyhe menta
Mirafluor-Gel, eper, cola ízesítésű (heti egyszer használatos fluorid gél) - mindegyik mentolos, külön írtam a gyártónak, miután rendeltem egy eper ízűt, és amikor beleszagoltam, majd elájultam a mentoltól :unamused: :smile:
Okulván az előbbiből, a Voco Remin Pro gyártójának is írtam (nano-hidroxiapatitos remineralizáló krém), hogy a dinnye, illetve az eper ízesítésű tartalmaz-e mentolt. Az volt a válasz, hogy igen, mindegyik Voco Remin Pro tartalmaz mentolt.
A hidroxiapatitról sajnos azt olvastam, hogy ha nem nano, akkor valósznűleg nem épül be a fogzománcba :frowning:
A GC Tooth mousses/Mi paste: a vanilíás Tooth Mousse-t használtam, mentolmentes, kifejezetten finom ízű. Sajnos, én nem vettem észre különösebb hatást, így következő tubusra már nem ruháztam be.
Amúgy már két fogorvosnak, illetve egy dentálhigiénikusnak is vázoltam ezt a problémát, hogy nem bírom a mentolt, viszont vannak érzékeny fogaim, Sensodyne és tsai pedig kiesik a mentol miatt.
Kb mindig vmi olyasmi volt a válasz, hogy “próbáld ki a zöld elmexet, az nem annyira mentolos, de amúgy mindegyik érzékeny fogra való fogkrém mentolos” :rofl:
Múltkor sikerült kérnem a szabadon állo fognyakra fluorid lakkot, ezt kevés helyen csinálják.

1 Likes

A lila szinu Elmex nem mentolos, hanem edesgyoker (licorice/medvecukor) izu es a fogzomanc vedelemre fokuszal. Aki nem szereti a mentolt, annak erdemes ezzel is tenni egy probat.
A Curaprox fogkremei is elrugaszkodtak hagyomanyos mentolos izektol, de ez mar nem ugyanaz az arkategoria.

1 Likes

köszi a miniteszteket, sokat tanultam belőlük :slight_smile: én am külföldön lakom most, itt találtam egy nemmentolos-defluoridos fogkrémet, apivita white néven. ezzel elvagyok most, bár ez meg émelyítően édes.

up: direkt kikerestem mi volt az az almás fogkrém, itt van e: Mega-Mint-apple_
mega mint a neve, de ebben pont nem volt semmi mentol. ja, és volt vagy 200-300 ft.

2 Likes

Köszi! Majd megnézem a lila színű elmex-et (bár, ha nincs ráírva, hogy mentol-mentes, akkor gyanítom, hogy valamennyi abban is van sajna).
A Curaprox-nak tudtommal egyetlen mentolmentes fogkréme van, az Enzycal Zero, az fluorid mentes is. A színes tubusos, mindenféle ízesítésű fogkrémeikben az összetevőknél ott figyel a “menthol”.

2 Likes