Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Igen :frowning:

Mindenképp rajzolj egyrészt mert jót tesz a léleknek és mert szép és jó, másrészt meg szuper örömforrás és még jó is vagy benne :kissing_closed_eyes:

Hű apud születési ideje se semmi, mennyi mindent megélhetett az életében! Illetve ha a szüleid idősebbek, akkor érthető, hogy inkább csendes visszahúzódó vagy, más volt nekik a gyerekkkoruk és fiatal felnőttként… Neked is azt adták tovább amit tudtak, vagy jónak véltek :heart:

Ügyesen haladgatsz és szerintem nehéz nyitni mások felé, főleg mert tényleg sok az idióta, de én úgy vagyok vele, hogy jobb megtanulni kezelni lehet 10 emberből 8 kuka, de a maradék kettőben találhatsz jó barátot :slight_smile: Olyan mint amikor a kisgyerek megtanul járni. Először a séta se megy, sok a pofára esés de nem adja fel és a végén meg már szaladgál. Nem csak a barátkozásra igaz, hanem minden olyan szitura ahol egy új szokást kell/vagy szeretnél az életed részévé tenni .)

3 Likes

A “Bleib zu Hause.” azt jelenti maradj otthon. Nem azt mondták, hogy otthon kell maradnod, mert bírságot fizetsz. Jelenleg azért fizetnek, ha sokan tömörülnek direkt… Pl. buli, volt is vagy 600 feljelentés. Este 11-kor alig volt valaki a vonaton, ez azért jó. De nappal nagyon aktív a nép.

2 Likes

Ohh, értem. Az a baj, hogy amíg csak javaslat, addig nagyon sokan nem fognak törődni vele. Az olaszok is csak akkor kezdtek el otthon maradni, amikor tényleges kijárási tilalmat vezettek be. De sokan még most se tartják be, tegnap olvastam, hogy 40 ezer ember miatt indult eljárás a kijárási tilalom megszegése miatt.

1 Likes

Nem viccből posztolgatom a kint lebzselő, setálgató emberekről a képeket. Lehet, hogy egy 800 fős faluban tényleg karanténba tették magukat, de itt 2 millió ember lakik, a nagy része nem veszi komolyan az egészet… . Itt terjedni fog így továbbra is a vírus. Még az elején járnak… .
Ma is kerülgettem a néniket, nem értik mit jelent, hogy otthon kellene maradniuk. Minden nap ugyanaz…, ahányszor kimegyek ugyanazt látom, több kerületben is. Az én munkaköröm a kereskedelemhez tartozik, bár a szerződésem szerint nem. Tegnap este 22-kor is csak beesett hozzánk még pár nyugdíjas… eszem a szívüket. Rakhatom én magam karanténba ha nappal kint napozik a forgalmas helyen, este meg még elmegy vásárolgatni, mert még akad valami nyitva. A munkahelyem egy naaaagy plázában van, nappal bent flangálnak, pedig az üzletek 90%-a zárva.

2 Likes

Nem értem ezeket a kijárási tilalmakat. Ma mesélte férjem unokatestvére,h dobott egy hátast reggel fél 7kor,mert megjelentek a magyar melósok a szőlőben metszeni. Holott le volt beszélve,h otthon marad mindenki,ahogy hétfőtől történt is.Hazaküldte őket,de nem érti,hogy tudtak egyáltalán átjönni a határon. Meg a reggeli LIDL-s bevásárlásom alatt is lestem,3-4 autónyi magyar családok a heti ajánlatokat vásárolták épp fel. De láttam egy osztrák öregrockert is,napszemcsiben tolta a kosarát,jókedvűen Red Bullt szürcsölve. Ostoba mindenhol él. A szűk családomban van nem 1 ember hatósági karantén alatt,mind betartják,ki nem mozdulnak a házból. Mosonmagyaróvár nem 2millió lakos,de bődület,h mennyire nem fogják fel a helyzet komolyságát. Tisztelet a kivételnek. Az otthonomban a kb 7ezer lakos kellemes meglepi,de persze ostoba van itt is elég. A 800as falvak pedig otthon is,itt is…le a kalappal a vidéki emberek előtt!

2 Likes

Nekem azt írták, akik Sopron felé mentek haza, ellenőrizték az irataikat és azt mondták nekik, haza mehetnek, vissza ide nem. De 1 hete még simán közlekedtek Kőszeg felé. A határőr azon csodálkozott miért lassított le a sofőr. Sok román is panaszkodott, alig jutottak át a magyar határon. Egy időben csak a magyarok mehettek át Mo. felé is.
Elvileg az új hatósági nyitvatartás miatt megkapom a szabimat. Jövő héten megpróbálok hazajönni, szerintem csak a vonat marad Budapestig, majd távolsági busz. 7 óra. Majd a változatosság kedvéért karanténba helyezem magam otthon is. 4-6 hónap és vége, addig elveszítünk több ezer embert Ausztriában, remélem otthon kevesebbet.

Most írta valaki a kerületből, hogy a szomszédja mesélte… . A rendőrség járt a parkban (amire rálát) 2 kisbusznyi, hogy feloszlassák az ott grillezgető embereket. Mondom én ezek azt hiszik szünet van.

2 Likes

Nálunk Pátyon meglepően fegyelmezett a nép. Mindenki tisztes távolságban sétálgat, időseket csak a kertjükben láttam kapirgálni, gyerekek biciklizgetnek, de belőlük se láttam egyet sem túl közel egymáshoz.
Ez egészen idillien hangzik :slight_smile: Ennek ellenére mi hulla komolyan vesszük magunkat: zárt térbe csak úszószemüvegben és P2-es maszkban, zuhanyzós műanyag hajhálóban, gumikesztyűben megyünk be. Tartok tőle, hogy már nem sokáig leszek ezzel az outfittel a nap vásárlója sok helyen…
Hazaérkezéskor a garázsban zsilipelünk, meztelenre vetkőzés és irány a fürdőszoba: zuhany&hajmosás.
És nem rendelek házhoz ételt sem, mindent én főzök (bár olyan ételt, amit fel lehet forralni, gond nélkül lehet fogyasztani, csak még kitartanak az erőforrásaink, nem szeretném, ha bármi ránk romolna itt a nagy felhalmozásban).
Őszintén szólva nem tudnék ennél elővigyázatosabb lenni. Ha mégis megkapom, nyugodt lesz a lelkiismeretem :laughing:

3 Likes

Screenshot_20200321-102848

Itt azt írják, húsvét hétfőig minimum otthon kell lenni… . Lesz az tovább is.

Azért most mégis más, mint háborús időkben. Van net, telefon. Nem szakadt el senki teljesen a világtól.
Engem nem vesz rá a lélek 2 hete, hogy sminkeljek, csak a kedvenc BB-Primerem volt rajtam.

2 Likes

Nekünk tegnap jött a hír, hogy minimum április 30-ig zárva lesz az irodánk. Ha kevesebb munkám lenne, még örülnék is neki… Így viszont többet dolgozhatok :smiley:

5 Likes

Üdv. Minden kedves tagnak. Jöttem lefoglalni magam. Igaz lenne mit tenni a lakàsban de nincs lelkierőm pillanatnyilag mèg sminkeket nèzegetni sem. :sleepy: Ìgy inkàbb itt òlàlkodom.Nàlunk- Bajoroknàl rèszleges kijàràsi tilalom van èjfèl òta èrvènyben: Munkahely, orvos, gyògyszertàr, èlelmiszer bevàsàrlàs. Sèta, kutya sètàltatàs engedèlyezett, de szigorùan egyedül, vagy a csalàdtagokkal akikkel együtt èlünk. Ès 1,5 mètert be kell tartani sètàlàs közben is… Itt csak a fiatalok nem veszik komolyan, + a gyerekes anyukàk a jàtszòtèren összegyűltek. Mostmàr az utcàkon elvètve ember, kocsi is, tènyleg csak ezek miatt mennek itt ki a lakàsbòl.

11 Likes

Jó felőled hallani :heart:

Őszintén most én se nagyon sminkezek, a parfümmintáimmal ismerkedek éppen amúgy Agatha Christie filmeket nézek maratoni szinten és itt lógok, mint akinek nincs jobb dolga. (Lenne csak jelenleg nem tud érdekelni) Jó itt lenni. :heart:

4 Likes

IMG_20200321_114555

Egy potenciális veszélyzónát elkerültünk (máskor a Lipótiba járunk az Árkádban).

21 Likes

De csini kis kenyér :slight_smile:

2 Likes

Kaphatunk receptet? Nagyon jól nèz ki! :heart_eyes:

1 Likes

Nagyon jól néz ki, én is megnézném a receptedet :slight_smile:

1 Likes

Akár nyithatnál egy pékseget is :slight_smile:

1 Likes

10 mp ablakból kibámulás az utca irányába. Csak az egyik oldalt látom. Eredmény 6 járókelő és sok autó, utóbbiakat nem tudtam megszámolni. Remélem holnap nagyobb nyugi lesz, akkor nagyon-nagyon kevés bolt van nyitva. Ma még 6 óráig biztos “van okuk” kint flangálni. Örülök a hidegnek, legalább kevesebben piknikeznek, futkosnak kint.

Erős késztetést érzek valami banános-nutellás nagyon egészségtelen nasira. De nincs itthon Nutella… hmm.

5 Likes

Úristen, de csodás lett a kenyered! Én is örömmel olvasnám a receptet, ha lehet :slightly_smiling_face:

1 Likes

:smile: én is táraztam ma, valami szamóca krémmel töltött puszedlit, meg barack lekvárt gofrihoz

3 Likes