Ez a félig itthon lévő bezártság nem lesz jó rám nézve, mert csak zabálok és zabálok, nassolok…borzalom.
Éppen várom, hogy megkeljen a tészta. Pudingos csiga lesz, a csokipudingot némi holland kakaóval azért feljavítottam.
Kedves Montelino! Kívánságod számomra parancs!
Igaz nem banános, csak fekete ribizlis-vaníliás és mogyorós-csokis fekete-fehér brownie citromfű hiányában kis bazsalikommal megspékelve. A brownie-t nem a külseje miatt szeretjük, ráadásul én szeretem, ha a belsejében a csoki még olvadt, folyós, ja és én is holland kakaóporral mélyítettem az összhatáson természetesen.
Villámgyors kép, hogy a minőségellenőröm ne kotnyeleskedjen bele.
Jujj, ez őrült jól néz ki!
Nagyon jól hangzik.
Találtam itthon háztartási csokit (most olvasztom) szóval rajta vagyok a banános projekten.
Csajok, micsoda képek. Nagyon ügyesek vagytok.
Szerintem is hajlamosít. Bár ha ügyelsz az elegendő folyadékbevitelre…
Nyáron, ha ugyanerre kívánnál rá, ajánlom a lefagyasztott banánt (héj nélkül persze), vastagabb karikákra felvágva, majd holland kakaóporral megszórva összeturmixolni és pirított, aprított törökmogyoróval megszórni. Pofonegyszerű és nagyszerű.
Jó isten! Most épp csak egy banán van itthon, és nem megyek el csak ezért boltba, de basszus ezt most megjegyzem igeen, imádom az édességet
Igen, ez jó ötlet.
Itt a fagyasztóm egy kis fiók, a lehetőségeim korlátozottak. Most hal meg fagyasztott erdei gyümölcs lakik benne.
Ha lenne itthon fagyi, arra raknék epret meg banánt, arra menne valami laktózmentes tejszínhab és csoki vagy Nutella.
A Bock Bor erre esküszik:
"Immunerősítés vörösborral?
Az elmúlt napokban több fórumon olvashattunk a borfogyasztás és a vírusok összefüggéseiről/kapcsolatáról.
Mi nem szeretnénk és nem is tudunk ez ügyben állást foglalni, de megosztjuk veletek, amit Dr. Kállay Miklós (a Szent István Egyetem professzora, 40 éves szőlészeti és borászati kutatói múlttal) szerdán a Villányi borversenyen tartott beszédében mondott:
“Igazolt tény, hogy a vírusok és a baktériumok fehérje része interakcióba lép különböző típusú polifenol vegyületekkel, így a legnagyobb részt a flavonoidokkal. Ez által denaturálódik, inaktiválódik. Az is bizonyos és igazolt tény, hogy a vörösborok is komoly mennyiségben tartalmazzák ezeket a polifenol vegyületeket. És az is orvosilag alátámasztott, hogy fermentált közegből, tehát alkoholos közegből ezek a polifenol vegyületek jóval könnyebben felszívódnak, mintha csak a gyümölcsből fogyasztanánk őket. Nem kell sok gondolat hozzá, hogy levonhassuk a következtetést, hogy ha bort fogyasztunk, az inkább használ - adott esetben még a koronavírus ellen is - mint ártana.”
A (jó minőségű) vörösbor mértékletes fogyasztása tehát biztosan nem árthat, annak aki elkortyolgat egy keveset. De természetesen fontos, hogy ne csupán vörösbor fogyasztással próbáljuk megelőzni a bajt. Mossunk sűrűn kezet, minél többször fertőtlenítsük a környezetünket és táplálkozzunk a lehető legegészségesebben, hogy szervezetünk ellenálló képessége is erősödjön!"
Akkor azt még hozzáteszem, hogy nyárra a legjobb, leggyorsabb fagyigombóc, a keményre fagyott banánhoz adunk kb. 2 ek. holland kakaóport, és még egy kis kávélikőrt is… mondom lehet ezt még fokozni :), fagyis kanállal gombócolható, és gyorsan belapátolandó, nem tesz jót neki a várakozás, na de ki is várna vele
Van róla képem, de a forrás nem tudom, hogy hol van (valahol archiválva), így nem tudom berakni, esetleg majd később reprodukálni.
Tegnap teljesítettem a vörösboros védekezést, igaz, hogy hal után ittuk, ezért bizonyosan dorgálást kaptunk volna, de a hal nem panaszkodott miatta. Amúgy maradt mára is, de az almás-currys csirke is néz majd nagyot. Na jó, a desszerttel nem veszik össze!
Jézusom de guszta, veszem a seprűm és repülök hozzád!:))
Oké, gyere, várlak!
Óóó, a halacskának szerintem már mindegy volt, hogy fehér, vagy vörösborban lubickol.
Ez igaz.
Nagy dilemmába vagyok, a legtöbben otthoni karanténban vannak, de nekem muszáj menni hétfőn dolgozni, pedig marhára nem akarok.
Most jutottam el arra a pontra, hogy be vagyok rezelve, nem szívesen veszélyeztetném a családom tagjait azzal, hogy bárkit megfertőzzek még véletlenül sem.
A Bkv járatai most borzalmasak, tele van hajléktalannal, mióta megszűnt az első ajtós felszállás, ellenőr meg sehol.
Ha nem megyek be kírúgnak.
Viszont akkor meg 1 munkanélkülivel több lesz, és kitudja meddig…
Ilyenkor azért “szerencsésnek” érzem magam, hogy autóval járok dolgozni. Néha azétt elfog a bűntudat, de egy hete megnyugvást jelent, hogy nem kell osztoznom másokkal a munkába menet és jövet.
Nem is tudom, mit tennék a helyedben. Minden vicctől mentesen, amennyire lehet, beöltöznék. Maszk, kesztyű, alapos kéz- és arcmosás. Hazaérve tusolás, ruhák mosása. Jobbat nem tudok tanácsolni
Nekem kedden kell valószínűleg bemenni (heti egyszer), férjem kapacitál, hogy menjek taxival.
Hát, lehet az lesz…
Kocsival sajnos nem merek menni, a kettős látásom miatt.
Vacsira elkészült a pudingos csiga.
Lassan kellene nyitnunk egy gasztro topic-ot is