Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Ez a félig itthon lévő bezártság nem lesz jó rám nézve, mert csak zabálok és zabálok, nassolok…borzalom.

5 Likes

Éppen várom, hogy megkeljen a tészta. Pudingos csiga lesz, a csokipudingot némi holland kakaóval azért feljavítottam. :smiley:

3 Likes

Kedves Montelino! Kívánságod számomra parancs! :laughing:
Igaz nem banános, csak fekete ribizlis-vaníliás és mogyorós-csokis fekete-fehér brownie citromfű hiányában kis bazsalikommal megspékelve. A brownie-t nem a külseje miatt szeretjük, ráadásul én szeretem, ha a belsejében a csoki még olvadt, folyós, ja és én is holland kakaóporral mélyítettem az összhatáson természetesen. :wink:

Villámgyors kép, hogy a minőségellenőröm ne kotnyeleskedjen bele. :rabbit2:

IMG_20200321_170709

22 Likes

Jujj, ez őrült jól néz ki! :ok_hand:

1 Likes

Nagyon jól hangzik.
Találtam itthon háztartási csokit (most olvasztom) szóval rajta vagyok a banános projekten.

Csajok, micsoda képek. Nagyon ügyesek vagytok.

3 Likes

Szerintem is hajlamosít. Bár ha ügyelsz az elegendő folyadékbevitelre…

Nyáron, ha ugyanerre kívánnál rá, ajánlom a lefagyasztott banánt (héj nélkül persze), vastagabb karikákra felvágva, majd holland kakaóporral megszórva összeturmixolni és pirított, aprított törökmogyoróval megszórni. Pofonegyszerű és nagyszerű. :laughing:

3 Likes

Jó isten! Most épp csak egy banán van itthon, és nem megyek el csak ezért boltba, de basszus ezt most megjegyzem :smiley: igeen, imádom az édességet :yum:

1 Likes

Igen, ez jó ötlet.
Itt a fagyasztóm egy kis fiók, a lehetőségeim korlátozottak. Most hal meg fagyasztott erdei gyümölcs lakik benne.
Ha lenne itthon fagyi, arra raknék epret meg banánt, arra menne valami laktózmentes tejszínhab és csoki vagy Nutella.

1 Likes

A Bock Bor erre esküszik:
"Immunerősítés vörösborral?
Az elmúlt napokban több fórumon olvashattunk a borfogyasztás és a vírusok összefüggéseiről/kapcsolatáról.
Mi nem szeretnénk és nem is tudunk ez ügyben állást foglalni, de megosztjuk veletek, amit Dr. Kállay Miklós (a Szent István Egyetem professzora, 40 éves szőlészeti és borászati kutatói múlttal) szerdán a Villányi borversenyen tartott beszédében mondott:

“Igazolt tény, hogy a vírusok és a baktériumok fehérje része interakcióba lép különböző típusú polifenol vegyületekkel, így a legnagyobb részt a flavonoidokkal. Ez által denaturálódik, inaktiválódik. Az is bizonyos és igazolt tény, hogy a vörösborok is komoly mennyiségben tartalmazzák ezeket a polifenol vegyületeket. És az is orvosilag alátámasztott, hogy fermentált közegből, tehát alkoholos közegből ezek a polifenol vegyületek jóval könnyebben felszívódnak, mintha csak a gyümölcsből fogyasztanánk őket. Nem kell sok gondolat hozzá, hogy levonhassuk a következtetést, hogy ha bort fogyasztunk, az inkább használ - adott esetben még a koronavírus ellen is - mint ártana.”
A (jó minőségű) vörösbor mértékletes fogyasztása tehát biztosan nem árthat, annak aki elkortyolgat egy keveset. De természetesen fontos, hogy ne csupán vörösbor fogyasztással próbáljuk megelőzni a bajt. Mossunk sűrűn kezet, minél többször fertőtlenítsük a környezetünket és táplálkozzunk a lehető legegészségesebben, hogy szervezetünk ellenálló képessége is erősödjön!"

2 Likes

Akkor azt még hozzáteszem, hogy nyárra a legjobb, leggyorsabb fagyigombóc, a keményre fagyott banánhoz adunk kb. 2 ek. holland kakaóport, és még egy kis kávélikőrt is… mondom lehet ezt még fokozni :), fagyis kanállal gombócolható, és gyorsan belapátolandó, nem tesz jót neki a várakozás, na de ki is várna vele :laughing:
Van róla képem, de a forrás nem tudom, hogy hol van (valahol archiválva), így nem tudom berakni, esetleg majd később reprodukálni. :wink:

2 Likes

Tegnap teljesítettem a vörösboros védekezést, igaz, hogy hal után ittuk, ezért bizonyosan dorgálást kaptunk volna, de a hal nem panaszkodott miatta. Amúgy maradt mára is, de az almás-currys csirke is néz majd nagyot. Na jó, a desszerttel nem veszik össze! :joy:

2 Likes

Jézusom de guszta, veszem a seprűm és repülök hozzád!:))

2 Likes

Oké, gyere, várlak! :laughing:

Óóó, a halacskának szerintem már mindegy volt, hogy fehér, vagy vörösborban lubickol. :smiley:

1 Likes

Ez igaz. :joy:

1 Likes

Nagy dilemmába vagyok, a legtöbben otthoni karanténban vannak, de nekem muszáj menni hétfőn dolgozni, pedig marhára nem akarok.
Most jutottam el arra a pontra, hogy be vagyok rezelve, nem szívesen veszélyeztetném a családom tagjait azzal, hogy bárkit megfertőzzek még véletlenül sem.
A Bkv járatai most borzalmasak, tele van hajléktalannal, mióta megszűnt az első ajtós felszállás, ellenőr meg sehol.
Ha nem megyek be kírúgnak.
Viszont akkor meg 1 munkanélkülivel több lesz, és kitudja meddig…:pirate_flag:

5 Likes

Ilyenkor azért “szerencsésnek” érzem magam, hogy autóval járok dolgozni. Néha azétt elfog a bűntudat, de egy hete megnyugvást jelent, hogy nem kell osztoznom másokkal a munkába menet és jövet.
Nem is tudom, mit tennék a helyedben. Minden vicctől mentesen, amennyire lehet, beöltöznék. Maszk, kesztyű, alapos kéz- és arcmosás. Hazaérve tusolás, ruhák mosása. Jobbat nem tudok tanácsolni :frowning_face:

2 Likes

Nekem kedden kell valószínűleg bemenni (heti egyszer), férjem kapacitál, hogy menjek taxival.
Hát, lehet az lesz…
Kocsival sajnos nem merek menni, a kettős látásom miatt.

1 Likes

Vacsira elkészült a pudingos csiga. :yum:
20200321_214228
Lassan kellene nyitnunk egy gasztro topic-ot is :thinking:

16 Likes