Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Tekintve, hogy több topicban is felmerül egy-egy koronás hozzászólás, arra gondoltam, hogy érdemes lenne nyitni neki egy saját topicot. Ezzel egyrészt “megvédhetnénk” mindenkit a vírustól, aki nem akar más topicokban egy-egy kedélyes hozzászólás után random rettegni, másrészt tényleg hasznos volna, ha megoszthatnánk egymással praktikus ötleteket személyes higiénia témakörben. Mit gondoltok?

2 Likes

Írj csak nyugodtan, én nem rettegek, itt meg bőven elfér :slight_smile:

Gondoltam a hivatalos eljárásrendeket mindenki megtalálja, így inkább olyan dolgokat tennék ide, amik ezen felül/mellett érdekesek vagy hasznosak lehetnek.

A kézmosás Semmelweis Egyetem által bemutatva: https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vMmjosDemwg&fbclid=IwAR0Pd6Pa6Hm0FnNhXvPKB1G5uN_x0Z2VX_5uUzIwm9DGJbSzYsny8jNtUlI&app=desktop

Egy játékos opció arra, hogy zenével a gyerekek (is) kellő ideig mossák a kezüket: https://washyourlyrics.com/?fbclid=IwAR0ULk48iCX_7SoSlguTClWOY50pHVkKr6ga8OXAwiBk_n40FevNHBMAW-Q

3 Likes

Én rettegek, de nagyon szívesen veszem a híreket, ha már itthon sajnos nem elérhetők!

Nem biztos, hogy ebbe a topic-ba illik leginkább, de máris bővült a segédleteink köre! :crazy_face:

3 Likes

Én se rettegek, de már beszéltem a pappal… :wink:

3 Likes

És mit mondott, ha nem titok? :upside_down_face:

Olyan tippekre is gondoltam, amik esetleg nem annyira evidensek.
Például: a gumikesztyű hiánycikk lett. Viszont vannak egyes termékek, így a hajfesték, amihez csomagolnak gumikesztyűt - egyes márkáknál egész tisztességeset -, ami szükség esetén jól jöhet. Befőttes gumival lehet például fixálni.
A vírus felületeken is több napig él, de maximum 3-4 napig. Ha nincsenek is korlátlan készleteink, ki lehet őket tenni a napra, ki el lehet mosni, főleg, ha nem mész mindennap utcára, lehet őket forgatni. Ugyanez igaz a maszkokra.
Oda kell figyelni a hajra is! Ha bemész egy zárt térbe, ahol potenciálisan találkozhatsz a vírussal, az kitűnően rá tud szállni a hajadra is aerosol formában a levegőből - különösen, ha olyan zárt térben vagy, ahol megy a légkeverés… és nem egy műtőről vagy repülőről beszélünk - ezért nem árt hajat is mosni, ha hazaértél. Ez ellen egy szállodai zuhanysapkával viszonylag jól lehet védekezni (ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne moss hajat, de szerintem a dupla védelem a tuti).

3 Likes

Ámen :smiley:

2 Likes

Nálunk van egy kínai vegyesbolt, ott még tegnap volt egy csomó gumikesztyű (háztartási), vettem is két pirosat, ha már lehetett választani. :grinning:

3 Likes

Engem kifejezetten érdekelne, hogy külföldön mi a helyzet.

Vásárold fel azonnal! Hozzám tegnap előtt odajött egy nő a Rossmannban, hogy hol tudtam gumikesztyűt venni, megvenné tőlem…

1 Like

Én ma, ha nem is egy dobozzal, mert elfogyott, de 2 embernek adtam 1-1 pár gumikesztyűt, mert mondták, hogy legalább csak annyira lenne szükségük.

Amúgy csajok, ti szedtek vitamint?
En nyomom a C,E,D- t, ha így is elkapnám, akkor tényleg mehetek a levesbe.

1 Like

Nyomom ám! A D-vitaminnal kapcsolatban jó tipp, hogy napozz otthon! Én is az ablakon át szoktam nyomni a földön :slight_smile:
Meg szedek probiotikumot - ez gyógyította meg a rozáceámat is - az immunrendszer ugyanis nagyrészt a belekben lakik!

1 Like

Engem a Béres csepp tett anno rendbe, de olyan étvágyam lett tőle, hogy majdnem a csaladtagokat is felfaltam már.

C+D-t szedek, de csak 500 mg - ost, mert volt már vesekövem, és állítólag hajlamosít, bár a kövem nem vizsgálták, tehát nem tudom, hogy milyen volt.

1 Like

2 párat vettem, strapabíró, elég lesz nekem (férjem azt mondta, neki jó az itthoni sárga). Már csak heti kétszer járok be dolgozni.

Egyébként ha valaki szereti az erőset, akkor javaslom,hogy egyen sokat belőle, már ha a gyomra is bírja.
Hegyes erős paprikát vettem most, és ettem tormát is a vacsorához.
Meg ott a chili is.
És nem rossz néha egy kis pálinkát is legurítani, remek fertőtlenítőszer, csak ki ne gyulladjon a nyelőcsövetek.:slight_smile:

4 Likes

A piacon is csak csípőskolbász maradt a felvágottas pultban :smiley: Az amatőrök elvitték a simát :smiley: A paprikával nem árt vigyázni 3x csíp :rofl: :rofl: :rofl:

1 Like

Jó az ha megbizseregtet :smiley:

1 Like