Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Vasárnaptól szar idő lesz, lesz még alkalmad felvenni :slight_smile:

Én csak keveset voltam ma kint, elmentem a csomagomért+kerestem kesztyűt és fertőtlenítőt, de alig bírtam kerülgetni a nagyikat. Mind azt gondolja nagyon vagány.

1 Likes

Az is lehet, hogy már túl is vagy a víruson!
Amúgy ezért is rohadtul idegesít, hogy nem elérhetőek itthon a gyorstesztek. Ha az emberek 80%-án szinte észrevétlenül átmegy, akkor fontos lenne, hogy ne csak a betegeket vigyük karanténba, meg jelöljük meg piros matricával, hanem a gyógyultakat, így immunisokat is zölddel. Aki túljut rajta (márpedig a nagyon nagy többség igen gyorsan és enyhén túl van rajta), az immunis, és így szabad utat kaphatna vissza a munkába/társadalomba. Ehelyett mindenki üljön otthon és rettegjen, ha kidugja az orrát bevásárolni… Nekem ez annyira nem logikus. Szeretnék protestálni a zöld matricázásért! :nerd_face:

3 Likes

Jó neked, én egész életemben kötél idegekre vágytam, de nem hiszem, hogy valaha összejön. :grinning:
Apokalipszist még nem rendeztem az ismerőseimnek, de lehet, hogy egyszer annak is eljön az ideje…

De pont ez az, hogy úgysem megyek/mehetek sehová :smile:

Elvileg gégegyulladásom volt, egyik napról a másikra elment a hangom. Fájni nem fájt, lázam sem volt, csak nem tudtam beszélni, meg a levegővétel is annyira irritálta a torkomat, hogy folyton köhögtem meg krahácsoltam, aludni sem tudtam. Annyira viszketett belül a torkom, hogy rendesen sebesre vakartam kívülről, annyira nem tudtam mit csinálni :smiley:

1 Likes

Kèpet szeretnèk a Martens bakiròl. Egyèbkènt èn ősztől tavaszig csak azt hordom. Nyàron is felvennèm szìvesen, de belesülne a làbam. Van 2 pàr viràgos mintàval es 2 sima - bordò es fekete lakkbőr.

1 Likes

Na egy virágos bakancsra én is vágyom nagyon, bár a lábméretem erősem korlátozza, hogy találjak egy normális cipőt :confused:

Szia! :slightly_smiling_face:
Szerintem Neked ez is menne:

2 Likes

De jó! Nagyon aranyosak! Nem tudom, hogy nekem összejönne-e, először ilyen tökéletesre sütött tojglikat kéne tudni csinálni. :laughing:

1 Likes

Jajj, ezek nagyon jók! Pár éve volt valami bento dobozos anyuka is, aki minden napra igazi vizuális élményt csomagolt :slight_smile:

1 Likes

Nekünk meg a díszítéssel lenne gondunk, amin Te nem problémáznál, az biztos! Gratulálok én is a tehetségedhez!

1 Likes

Kiskoromban volt egy magazin, amiben tojásból, paradicsomból meg krémsajtból csináltak pöttyös gombát, és saláta ágyra rakták, mintha nőne ki a fűből. Totál bezsongtam tőle, szóval Anyu hozta az alapanyagokat, én meg megcsináltam. Akkor bíbelődtem ilyennel utoljára, de jópofi dolog, lehet, hogy megpróbálok valami hasonlót megint.
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :blush:

3 Likes

Igazából sima fekete, magasított talppal. A férjem szerint ha valamire sokat költök, az legyen különleges, de én meg pont valami egyszerűt akartam, ami biztosan mindenhez megy :slight_smile:
Ilyen:
3239600000_md1

Van egy virágos bakancsom is, olyasmi, mint a Martens victorian flowers volt (azt már nem lehet kapni sehol), de csak gagyi ebayes utánzat, vacak is a minősége, bár ahhoz képest vagy két éve nyúzom és még egyben van, nem gondoltam volna :smiley:

És hogy ne csak panaszkodjak: a bakanccsal egyszerre vettem egy Birkenstock papucsot is nyárra, még csak itthon volt rajtam, de szuper kényelmes, van egy olyan érzésem, hogy nyáron rá fog nőni a lábamra, annyit fogom hordani :smiley:

8 Likes

Ööö, nem értem. Most akkor Auszriában nincs kijárási tilalom? Vagy van, csak nem tartatják be? :astonished:

Aztaaa, csak belekukkantottam a rajzaidba, szerintem nagyon jók!!! :grinning:

A kancellár azt mondta, maradjon otthon mindenki lehetőleg, csak munkába vagy élelemért menjen ki, betartva az 1 m távot 2 ember között. Kijárási tilalom nincs.
Az élelmiszerboltok, drogériák jövő héttől este 7-ig lesznek nyitva, idáig akár este 11-ig is nyitva maradtak. A trafikok is nyitva vannak, a posta, bankok is. A trafikokat bezárnám.

Javarészt betartják. Kicsit túlzásnak érzem ezt az Ausztriát mindenáron katasztrófának bemutató “hadjáratot” itt. Idióták mindenhol vannak,bárhol is él az ember.

A katasztrófa ezután jön. Az emberek nem tanultak az olaszoktól semmit.

Az a fura, hogy itthon a hírekben többször azt mondták, hogy kijárási tilalmat rendeltek el Ausztriában. Pl itt is azt írják, de akkor ez valami fordítási/értelmezési hiba lehet:

A “mindenki maradjon otthon lehetőleg” inkább javaslatnak tűnik, nem tilalomnak.