Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Nagyon sok a kérdés… Engem azzal tesznek sírba, hogy egymásnak teljesen ellenmondó állításokkal van tele a közbeszéd:

• oltással védett vagy (oltása válogatja melyikkel mennyire és meddig, de nagy átlagban, kellő idő elteltével tegyük fel, hogy védett vagy) de semmi sem nyújt 100%-os védelmet
  • semmit nem tudunk kb. a mutánsokról…
  • soha ilyen rossz járványügyi adatokat nem produkált Európa (főleg a mi régiónk) mindeközben zsúfolt boltokba járhatunk és jövő héttől nyugodtan teraszozhatunk tízesével egymás nyakába borulva, amihez kedélyes, maszkos pincérek biztosítják a muníciót (ebben a nm alapú vásárlásban őszintén csalódtam, de nyilván én voltam a naiv, hogy feltételezni mertem, hogy ez egy komoly szabály lesz, mint Európa más országaiban hosszú hónapok óta)
  • aki gyereket akar, be ne oltsa magát vagy várjon több hónapot. Kivéve, ha közben elharapódzik a járványhelyzet, mert akkor az se baj, ha az első, az se, ha a harmadik trimeszterben jár…
  • eddig halálos veszedelem volt egy masszázs, fodrász, kozmetikus, a járvány csúcsán meg már nem az…
  • pár hét és itt a turista szezon Európában. Kész, passz, ennyike, itt a nyitás és a biztonságos nyaralás lehetősége
  • oltási igazolvánnyal próbálják motiválni a népet, de már most látszik, hogy semmire nem jó és teljesen esélytelen, hogy uniós konszenzus legyen a mibenlétében…
    Mindezek után nem is csodálom, hogy aratnak a lapos Föld hívők meg a gyíkemberek…

Az tényleg zseniális ötlet volt, hogy ezt a kártyát a DNS-re utaló “bizonyítékkal” is megtámogatták :smiley: :clap:
Az is rejtély valóban, miért nem fér bele egy rohadt gyorsteszt oltás előtt, nehogy ráoltsanak tünetmentes fertőzöttre… ehhez képest az Emirátusokban helyben csináltak terhességi gyorstesztet még év elején - jelenleg nem tudom, mi az eljárás - hogy kiszűrjék tényleg nem terhes-e a nő?

2 Likes

Jó ötlet az oltás előtti teszt! Ennyit megér majd nekem is. :+1:

1 Likes

Erre mondják, hogy a lét határozza meg a tudatot :grinning: A saját evőeszköz nagyon jó ötlet, utálom, ha kicsapja a számat idegen helyen evéstől. Erről a kis készletről mindig az egyik barátunk jut eszembe, akivel egyszer Pekingben jártunk. Szegény srác képtelen volt pálcával enni, teltek a napok és sajnos semmit nem fejlődött, tiszta burleszk volt minden étkezését végignézni :face_with_hand_over_mouth: így a hét végére megleptük egy kis étkészlettel egyenesen a kínai piacról :grinning:

A járvány engem is megnevelt, korábban 3-4 óránál többet el sem tudtam képzelni kocsiban egy ültő helyemben, most meg már ott tartok, hogy 12 órát bevállalok egy kisteherautóban :grinning:

1 Likes

Nagyon-nagyon dühös, elkeseredett, és szomorú vagyok.
51 éves egészséges, imádott főnököm szervezete másfél hónap után feladta a covid ellen a harcot.
17 évet tölthettünk együtt. :black_heart:

2 Likes

Borzasztóan sajnálom, fogadd őszinte részvétemet.

1 Likes

Sajnálom…:black_heart: annyira szomorú, hogy szinte mindenkinek van/lett olyan ismerőse, akit érint.

1 Likes

Köszönöm. :black_heart:
Mosolyogva ment önkénteskedni péntek délután, kapott oltást, másnap már lázas volt.
Utolsó üzenetében a covid osztályon fekve is azt kérdezte, hogy ÉN hogy vagyok.
Haragban vagyok most a világgal. :no_mouth:

Nagyon sajnálom, részvétem! :disappointed_relieved:

1 Likes

Hihetetlenül sajnálom, fogadd őszinte részvétemet!

1 Likes

Hihetetlen :frowning: Részvétem.

1 Likes

Nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétemet! :frowning: :black_heart:
Egyszerűen hihetetlen és iszonyatosan szomorú ilyen történeteket hallani/olvasni. :frowning:

1 Likes

Nagyon sajnálom.

1 Likes

Nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétem! :sweat:
Sajnos nekünk már 5 ismerősünk ment el a covid miatt…

1 Likes

Nagyon sajnálom. :frowning: Szörnyű ezt olvasni. Fogadd részvétem!

1 Likes

Őszinte részvétem :frowning:

1 Likes

Nagyon szomorú , részvétem. Oltással is elkapta a Covidot ? - nem találok szavakat, s másfél hónapig szenvedett. Ez tragédia. Erőt, kitartást ezekben a nehéz napokban.

1 Likes

Nagyon sajnálom, részvétem. :cry: :black_heart:

1 Likes

Nagyon sajnálom!:disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:

1 Likes

@Mse Ismeretlenül is őszinte részvétem. :frowning: Jó pár éve nekem is meghalt a főnököm, aki kivételesen jó ember volt. Sok-sok ölelést és erőt küldök. :black_heart:

1 Likes

Őszinte részvétem.

1 Likes