#életavírusárnyékában#miváltozott#
A múlt héten elmentünk színházba! Ez merőben más élmény volt, mint úgy egy hónapja “a” mozi, ott ugyanis délután 3-kor összesen 2-2 pár töltötte meg a CinemPink egyébként is szellősre méretezett, hatalmas fotelekkel berendezett nézőterét.
Bezzeg a Katona, június 15-én az első igazán meleg nyári napok egyikén…
A nézőtér - a lehetőségekhez képest - teltházas volt, ez azt jelentette, hogy minden 5. szék üres kellett, hogy legyen. Ennek megítélésünk szerint semmi értelme, hiszen a maradék 4 széket nem építették át, így mintegy 10 centire voltak egymástól az emberek, “biztonságos távolságban”
A darab tetszett, a színház, mint élő játék élményét csodálatos volt újraélni.
De! És itt jön a lényeg, amiről gondoltam, megkérdezlek Benneteket. Mennyiben változott az én hozzáállásom a világ dolgaihoz a sok lezárás és a járvány hatására?
Most azt hagyjuk, hogy mennyire veszélyes maszkban üldögélni ilyen vészes közelségben… Tényleg senkit nem láttam, aki lehúzogatta volna és tényleg rendkívül akkurátusan ellenőrizték a bejáratnál a védettségi kártyákat is. Szóval azt vegyük adottnak, hogy ha valaki már számot vetett a lehetséges kockázatokkal, akkor vagy be sem megy vagy bízik a jószerencséjében. Mi utóbbira szavaztunk.
Ami engem saját magamon nagyon is meglepett, az a más emberekhez való viszonyom. Iszonyú volt ilyen közel ülni másokhoz! Undoromhoz persze az is nagyban hozzájárult, hogy természetesen én kaptam ki a lehető legbüdösebb, izzadtságszagú tirpákot az egész nézőtéren…
De a többiek parfümfelhője, a bőrük szaga, úgy összességében az embertömeg természetes valója ennyi mesterséges elzárás után igen sokkolóan hatott.
A másik a kényelem-faktor. Közel egy éve a kellemes kis kanapémon fogyasztottam a legnagyobb kényelemben a Netflixet meg az HBO Go-t és most már egyáltalán nem voltam odáig a kényelmetlen, kemény és szűkös színházi székektől sem. Miért kelljen nekem sok ezer forintért kucorognom egy ilyen “sámlin”, amikor töredék árban tespedhetek a kényelmes moziban vagy a nappalimban, amihez ki se kell öltöznöm? (És teszem hozzá csendben, másokat sem zavarok, ha éppen fokhagymás volt az ebéd? )
Szóval mindent összeadva arra jutottam, hogy a Covid még lejjebb tolta az ingerküszöbömet a néppel kapcsolatban, és százszor is meg fogom gondolni, mikor váltok legközelebb drága jegyet rendezvényre
Úgy érzem, ez a másfél év valóban átrendezi a szokásinkat, az emberi kapcsolatainkat. Kíváncsi vagyok, Ti hogyan élitek meg ezt?