Így néz ki a védettségi igazolvány, de még nem igazán működik - Propeller
Addig is megvéd a nyuszi
https://index.hu/belfold/2021/03/10/fecskendos-magyar-csokinyuszikrol-ir-a-vilaghirugynokseg/
Ez jó… már meg sem lepődöm… Nem ártana, ha gyorsan előnyöket is fabrikálnának hozzá… például egy-egy halálra ítélt kávézó/étterem felvehetné az “Immunitás” nevet és beengedhetné a szerencséseket
A kiülős, kellő távolságot biztosítani tudó, papírpoharas verziós kiszolgálás még működhetne is.
Ma azt mondták a hírekben egyik csatornán, hogy a kevésbé fontos műtéteket elhalasztják (itt kint is, otthon idáig is), mert egyre több beteget kell az intenzíven ápolni.
Egyik helyen azt mondta a kancellár, hogy nyárra visszatér a normalitás, másik helyen pedig, hogy mindenki tudja, hogy nyáron se lesz még. De már tervben van egy zöld kártya (az oltás dátuma rajta) itt is, hogy nyáron mehessen nyaralni az osztrák. Ha az oltott is ugyanúgy elkapja, mint aki nem, fertőz is, akkor az igazolvány milyen biztonságot ad majd annak az országnak ahova utaznak, vagy visszafelé ennek? Tavaly is sokan hozták be a nyaralásuk után.
Van akit már boltottak, ugyanúgy csak negatív teszt után léphet az országba, vagy 24 órán belül pótolnia kell, vagy 10 nap karantént kap.
Karikó Katalintól olvastam, hogy USA nyáron, Európa nyár végén, inkább ősszel gyűri le a koronát.
Ha így lesz örülök, féltem, hogy ez az év is rámegy.
Amíg akár 1 fertőzött marad aki tovább fertőz nem lesz vége sehol, max. beletörődnek, hogy együtt kell élni vele. Idővel talán gyengébb lesz.
Gondolom olyan lesz mint az influenza, időről időre visszatér.
A halálozási számok alapján most is olyan, mert valahogy az infulenza kihalt, csak Corona van.
Na, ez is érdekes fejlemény. Az idegenvezetők éhen halnak, közben meg új szakmák - szaglástréner - születnek…
Hát ez a két dolog kevésbé függ össze, szerintem. Sajnálatos ha bárki elveszíti a munkáját, de örvendetes, ha a szaglásuket elvesztőknek valaki/valamilyen módszer tud segíteni. Sajnos van olyan ismerősöm, aki 6 hónapja küzd a szaglásvesztéssel és az ízek egy részét is kevésbé érzi, és csak reménykedik.
Én is másképp érzem azóta az illatokat sajnos :/.
Április 1-től újra egész napos kijárási korlátozás lesz Ausztria több tartományában (pl. Bécsben), a kereskedelem és a szolgáltatások bezárnak, kivéve az élelmiszerboltok/drogériák.
Az ingázóknak gyakrabban kell magukat teszteltetniük.
Az iskolákban a szünet után 1 hét távoktatás lesz, majd PCR-tesztek lesznek (idáig a köpéses antigén elég volt).
Minden beltéri helyiségben kötelező az FFP2-es, ha nincs egyedül valaki és forgalmas helyeken kint is.
Április 7-től a belépéshez negatív teszt kell az üzletekben. Gondolom az élelmiszerüzlet itt is kivétel, de, hogy én azért tuti nem megyek teszteltetni, ha akarok egy új pólót venni. Az utolsó pontot szerintem gondolják át, a többi kereskedelmi egység csődbe megy. Így is hordjuk a FFP2-est, némely boltba alig mehet be egyszerre ember a bolt mérete miatt, sorok vannak kint.
Agyrém német mintára.
Na, kezdődik…
Micsoda meglepetés!
Barátnőm az MVM-ben dolgozik. 35 éves irodistaként neki előbb jut oltás, mint egy óvoda pedagógusnak… Nem is beszélve a bírákról…
Gratulálok… Tényleg egy talány, hogy ekkora népi felháborodás közepette sem tudják a pedagógusokat előre venni…
Kínai módon kéne tényleg 3 hétre lezárni egész Európát, mint húzni ezt a szart már több, mint egy éve
Szerintem annyira ne akarjátok az oltást. Az AstraZeneca szedi az áldozatait hetente. Legutóbb egy ápolónő halt bele, több embernél trombózist okozott. Ez egyik fajta oltás, a hosszabb távú hatásai azóta se ismertek egynek se. Az oltott is fertőz tovább ha elkapja. Teszt és maszk ugyanúgy kell neki, mint egy nem oltottnak a határon.
Ez azért lehet, mert a stratégiailag kiemelten fontos szektoroknak működniük kell. Azt nem nézik, hogy ki-milyen munkát csinál ezeken a helyeken.
Ezért kezdték az eü.-sökkel az oltást, hogy legyen, aki gyógyítja, ellátja a betegeket.
Szerintem ez nem az a fórum, ahol az oltásról le vagy az oltára rá kellene beszélni az embereket. Megy erről a vita máshol, kérlek, ne hozzuk ide. Ez egy olyan jó kis hely.