Szerintem otthon nem lesz ilyen kötelező FFP2-es maszk, otthon a boltok és a szolgáltatások is nyitva lehetnek, itt nem.
Alles klar!
Szerintem otthon nem lesz ilyen kötelező FFP2-es maszk, otthon a boltok és a szolgáltatások is nyitva lehetnek, itt nem.
Alles klar!
Ma vettem a Bipában a “nemzeti” maszkból, csak 10-es csomag volt, 59 Cent darabja. Elmentem a Müllerbe is, volt még egy FFP2-es rendelésem, ezúttal csak ez szerepel rajta, Kingfa márka. A Müllerben kapható maszkok ára nem ment le eléggé. 6db van egyesével csomagolva és jelenleg 5,99 Euro. Nem csak nekem nagyok ezek a maszkok, sok emberen csúszkál vagy eláll, azt hittem már csak én vagyok Alien.
Ma sok emberen láttam még KN95-ös maszkot. Utólag közölték, hogy elfogadják ha Európában bevizsgált maszk a megfelelő kódokkal. Valamelyik börtönbe KN95-ös maszkokat küldtek ill. egyik település önkormányzatához is, gondolom emiatt is maradnak, ne kelljen helyettük újat küldeni.
Idáig nem fertőztek az ingázók, csak most hirtelen. A fodrász kinyithat, mehetnénk FFP2-es maszkban és negatív teszttel a kezünkben.
Minden nap teszt az ingázóknak? Ezt sem az orruk, sem a pénztárcájuk nem fogja bírni.
Hetente, nem naponta. Kint akad ingyenes teszt is, de nem a PCR.
A Rewe csoport üzletei (Merkur, Billa, Penny, Bipa) a “nemzeti” maszkok árát 79 Centre növelik 59-ről, ezt ma olvastam, kínai maszkot lehet 59 Centért venni továbbra is, ha még akad a boltban. Nem tartott sokáig az előző ár. Ennyit arról, hogy fix beszerzési áron adják majd a maszkokat több hónapig. Itt is megy a mutyizás ahogy otthon is.
Voltam pénteken egy Lidlben. Egy nő egy maszkot akart a pénztárnál (csak egy kis ásványvizet vett, gondolom a maszk miatt, hogy ne mondják, hogy csak vevőknek). Azt mondta neki a pénztáros, hogy 1,99-ért vehet. Kérdezte és hányat vehet belőle. Mondta neki a pénztáros, hogy 1 db-ot.
A Spar idáig azt tette közzé, hogy nem emelnek árat.
Január 25 óta kötelező az FFP2, van bőr a Rewe vezetőinek arcán.
Durva. Nalunk Spar elott meg mindig all az ajtoban egy srac, aki ingyen osztogatja a maszkokat. Azt nem is neztem, hogy mennyibe kerulne ha meg kellene vennem. Mondjuk szerencsem van, minden nap mikor dolgozom, kapok egy uj maszkot, amit ki kell dobnom a nap vegen (tenyleg ellenorzik h kidobom-e🤣), ugyh meg veletlenul sem hasznalhatom ujra.
Ma voltam Hoferben, láttam az 59 Centes maszkok üres helyét. Itt a kerületben nem láttam senkit ingyen osztogatni bármit, de ritkán megyek boltba, hetente 1-2x mostanában.
Elvileg az FFP2-es maszkokat is cserélni kell néhány óra után, mert nedvesedik és könnyebben megtapadnak rajta a baktériumok és a vírusok (ezt olvastam). Ha a munkahelyeden muszáj viselned, vegyen is a cég neked, az a minimum.
Köszi szépen, 239 Ft-ra jön ki egy FFP2-es maszk, ilyen áron még sehol nem láttam.
10 Euro jelenleg a “köpéses” antigén teszt, már magánszemélyek számára is megvásárható.
A jelenlegi közlemény szerint nem tervezik kinyitni a hoteleket és a vendéglőket húsvétig legalább.
Mától (március 3) kapható a Müllerben is, csak a gyártó más.
Ha akartok venni FFP2-t, itt van, most kaptam értesítést. Rendeltem egy dobozzal, úgyis kelleni fog.
Tegnap éppen belefutottam a “drágulásba” a Sipo Patika honlapján. Felnéztem ide is, egész biztos vagyok benne, hogy legalább egy ezressel olcsóbb volt, mint a mostani ár. Ettől függetlenül még mindig az egyik legkedvezőbb darabárú maszk.
Nekünk mázlink volt kolléganőmmel, még a bejelentések előtt rendeltünk Emagról 1100 Ft-ért 10 db FFP2-es maszkot. Tegnap már 3000 Ft-ra ment fel az ára.
Ha jól olvasom nem lesz kötelező az FFP2 ugye? Csak nagyon arra játszanak az üzletek, hogy hátha, és akkor lehet rajta kaszálni…
Érdekes lenne, ha nálunk is kötelezővé tennék. Elképzelni nem tudom, hogy a tömegek miből vásárolnák meg. Ma egy gyógyszertárba pusztán kíváncsiságból bementem, és 960 Ft volt annak a maszknak darabja, ami a neten is kapható, és akár a Sipo is árul.
Utcakép ügyileg meg amerre közlekedem azt látom, hogy kb. fele-fele arányban viselnek sebészi, ill. design maszkot, FFP-t jóval kevesebbet látni.
Bevallom, az 1500 Ft-os design maszk, amit hordok, és minden este kimosok, nekem sokkal komfortosabb, mint az előző két kategória, és árban is barátságosabb. Remélem nem lesz kötelező az FFP.
Bajoroknàl csak ffp2- es van engedèlyezve. De a gyògyszertàrban, kasszàknàl , postàn nem hordjàk 8 òràt , hanem nagy plexi- üvegtàblàkat helyeztek el. Tudjàtok mint a màv kasszànàl, csak alul 1 kis rès ahol elveszik a pènzt ill kiadjàk a termèket. Ez mondjuk jò ötlet csak egymàst fertőzik meg max. a kollègàk.
Lehet, hogy többször tesztelik a dolgozókat?
Igen (ezt olvastam már több napja én is), csak ez nem tudom, hogy történt és melyik maszkok esetén, mert ami nekem van, azon magán a maszkon piros a felirat és az orrnyeregnél lévő fém is piros, azt nem elég átcsomagolni, hogy így nézzen ki, a legtöbb kínai maszk fehér fekete felirattal.