Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Szerintem otthon nem lesz ilyen kötelező FFP2-es maszk, otthon a boltok és a szolgáltatások is nyitva lehetnek, itt nem.

IMG_20210128_120046

Alles klar!

3 Likes

Ma vettem a Bipában a “nemzeti” maszkból, csak 10-es csomag volt, 59 Cent darabja. Elmentem a Müllerbe is, volt még egy FFP2-es rendelésem, ezúttal csak ez szerepel rajta, Kingfa márka. A Müllerben kapható maszkok ára nem ment le eléggé. 6db van egyesével csomagolva és jelenleg 5,99 Euro. Nem csak nekem nagyok ezek a maszkok, sok emberen csúszkál vagy eláll, azt hittem már csak én vagyok Alien.
Ma sok emberen láttam még KN95-ös maszkot. Utólag közölték, hogy elfogadják ha Európában bevizsgált maszk a megfelelő kódokkal. Valamelyik börtönbe KN95-ös maszkokat küldtek ill. egyik település önkormányzatához is, gondolom emiatt is maradnak, ne kelljen helyettük újat küldeni.

1 Likes

IMG_20210202_133337

Idáig nem fertőztek az ingázók, csak most hirtelen. A fodrász kinyithat, mehetnénk FFP2-es maszkban és negatív teszttel a kezünkben.

2 Likes

Minden nap teszt az ingázóknak? Ezt sem az orruk, sem a pénztárcájuk nem fogja bírni.

Hetente, nem naponta. Kint akad ingyenes teszt is, de nem a PCR.

@Montelino, tényleg hetente, kicsit elfáradtam :sweat_smile:

1 Likes

A Rewe csoport üzletei (Merkur, Billa, Penny, Bipa) a “nemzeti” maszkok árát 79 Centre növelik 59-ről, ezt ma olvastam, kínai maszkot lehet 59 Centért venni továbbra is, ha még akad a boltban. Nem tartott sokáig az előző ár. Ennyit arról, hogy fix beszerzési áron adják majd a maszkokat több hónapig. Itt is megy a mutyizás ahogy otthon is.
Voltam pénteken egy Lidlben. Egy nő egy maszkot akart a pénztárnál (csak egy kis ásványvizet vett, gondolom a maszk miatt, hogy ne mondják, hogy csak vevőknek). Azt mondta neki a pénztáros, hogy 1,99-ért vehet. Kérdezte és hányat vehet belőle. Mondta neki a pénztáros, hogy 1 db-ot.
A Spar idáig azt tette közzé, hogy nem emelnek árat.
Január 25 óta kötelező az FFP2, van bőr a Rewe vezetőinek arcán.

2 Likes

Durva. Nalunk Spar elott meg mindig all az ajtoban egy srac, aki ingyen osztogatja a maszkokat. Azt nem is neztem, hogy mennyibe kerulne ha meg kellene vennem. Mondjuk szerencsem van, minden nap mikor dolgozom, kapok egy uj maszkot, amit ki kell dobnom a nap vegen (tenyleg ellenorzik h kidobom-e🤣), ugyh meg veletlenul sem hasznalhatom ujra.

2 Likes

Ma voltam Hoferben, láttam az 59 Centes maszkok üres helyét. Itt a kerületben nem láttam senkit ingyen osztogatni bármit, de ritkán megyek boltba, hetente 1-2x mostanában.
Elvileg az FFP2-es maszkokat is cserélni kell néhány óra után, mert nedvesedik és könnyebben megtapadnak rajta a baktériumok és a vírusok (ezt olvastam). Ha a munkahelyeden muszáj viselned, vegyen is a cég neked, az a minimum.

3 Likes

Köszi szépen, 239 Ft-ra jön ki egy FFP2-es maszk, ilyen áron még sehol nem láttam.

10 Euro jelenleg a “köpéses” antigén teszt, már magánszemélyek számára is megvásárható.

A jelenlegi közlemény szerint nem tervezik kinyitni a hoteleket és a vendéglőket húsvétig legalább.

Mától (március 3) kapható a Müllerben is, csak a gyártó más.

4 Likes

Ha akartok venni FFP2-t, itt van, most kaptam értesítést. Rendeltem egy dobozzal, úgyis kelleni fog.:smirk:

3 Likes

Tegnap éppen belefutottam a “drágulásba” a Sipo Patika honlapján. Felnéztem ide is, egész biztos vagyok benne, hogy legalább egy ezressel olcsóbb volt, mint a mostani ár. Ettől függetlenül még mindig az egyik legkedvezőbb darabárú maszk.

3 Likes

Nekünk mázlink volt kolléganőmmel, még a bejelentések előtt rendeltünk Emagról 1100 Ft-ért 10 db FFP2-es maszkot. Tegnap már 3000 Ft-ra ment fel az ára.

1 Likes

Ha jól olvasom nem lesz kötelező az FFP2 ugye? Csak nagyon arra játszanak az üzletek, hogy hátha, és akkor lehet rajta kaszálni…

1 Likes

Érdekes lenne, ha nálunk is kötelezővé tennék. Elképzelni nem tudom, hogy a tömegek miből vásárolnák meg. Ma egy gyógyszertárba pusztán kíváncsiságból bementem, és 960 Ft volt annak a maszknak darabja, ami a neten is kapható, és akár a Sipo is árul.
Utcakép ügyileg meg amerre közlekedem azt látom, hogy kb. fele-fele arányban viselnek sebészi, ill. design maszkot, FFP-t jóval kevesebbet látni.
Bevallom, az 1500 Ft-os design maszk, amit hordok, és minden este kimosok, nekem sokkal komfortosabb, mint az előző két kategória, és árban is barátságosabb. Remélem nem lesz kötelező az FFP.

6 Likes

Bajoroknàl csak ffp2- es van engedèlyezve. De a gyògyszertàrban, kasszàknàl , postàn nem hordjàk 8 òràt , hanem nagy plexi- üvegtàblàkat helyeztek el. Tudjàtok mint a màv kasszànàl, csak alul 1 kis rès ahol elveszik a pènzt ill kiadjàk a termèket. Ez mondjuk jò ötlet csak egymàst fertőzik meg max. a kollègàk.

3 Likes

Lehet, hogy többször tesztelik a dolgozókat?

Kínai maszkokat címkéznek át Made in Austriára - Napi.hu

1 Likes

Igen (ezt olvastam már több napja én is), csak ez nem tudom, hogy történt és melyik maszkok esetén, mert ami nekem van, azon magán a maszkon piros a felirat és az orrnyeregnél lévő fém is piros, azt nem elég átcsomagolni, hogy így nézzen ki, a legtöbb kínai maszk fehér fekete felirattal.