Hat, most azert sokan kapjak a munkahelyukon, meg multheten felvasaroltak az emberek a keszleteket bipaban, dmben, sparban, gondolok nem lesz olyan gaz, mint legutobb.
Olvasgatok egy helyi FB-csoportban, van aki 3 boltba bement az ingyenes maszkok miatt, de nem volt, van ahol a megvásárolható is hiánycikk, kb. ezt vártam. Megjelent ma több cikk is, hogy a KN95-öt nem fogadják már el, ahogy a szelepes FFP2-t se, mert az csak a viselőt védi. Ha mindenkinek kötelező az FFP2-es, akkor úgyis mindenki védi magát.
A KN95 és az FFP2 nem ugyanaz?
Nem. Viszont vettem olyan maszkot tavaly a Müllerben aminek a csomagolásán FFP2 NR szerepel (online rendeltem és elmentem érte), magán a maszkon csak KN95 (ezek szerint ezt mától nem hordhatom). Taidakang a márka. A kínaiak vagy benézték a csomagolást vagy nem tudom.
Van olyan maszkom amit KN95-ként vettem és az is van rajta, van egy másik a Feelbird márkától szintén a Müllerből FFP2-es jelzéssel, most megnéztem egyik oldalán FFP2 szerepel a másikon KN95, akkor ezek szerint nincs FFP2-es maszkom, tehát aki akar beleköthet és 25 Euro bünti. Van rajta CE és EN kód is, egy frankfurti cég importálta.
Ezt találtam a témában:
Mi a különbség az egyes maszkok között (N95, KN95, FFP2, és KF94)? (pendriveguru.hu)
Ez egy elmeroggyanás, amit Felétek csinálnak…
FFP2-es + 2 méter táv. Tömegközlekedésen és a boltban utóbbi szerintem nem megoldható. A gyógyszertárban ugyanúgy drága a maszk, ott ilyesmit nem vettem, nem tudom milyen minőség.
Hirtelen nem tudtam, kicsoda “ML”, de aztán leesett :-S
Én is úgy tudtam, hogy a KN95 a FFPE2 megfelelője:
https://www.hse.gov.uk/safetybulletins/use-of-face-masks-designated-kn95.htm
Amúgy Magyarországon a gyógyszertárakban a KN95 maszkot FFP2-ként árulják.
Egyébkét sok embert látok FFP2 maszkban, akiknek baromi nagy rés van az orruknál például, tehát teljesen rosszul hordják. Elvileg, ha jól vetted fel az FFP2 maszkot, akkor nehezen kapsz benne levegőt, kicsit klausztrofóbiás érzés.
En a magyar csoportokban csak azt olvastam, hogy a 95% fuldoklik. Ugyhogy szepen kiszedtek a belso reteget es kilyukasztgattak a maszkot🤣
Ez komoly???
Eloszor azt hittem, csak szorakoznak, de aztan kiderült, hogy nem…
Azért megfulladni én se szeretnék . Én is kilyukasztanám ha úgy van. Nekem eleinte az orvosi maszk hordásnál is voltak problémáim, nehezen szoktam meg a benne a lélegzést.
Ne tudjátok meg, hogy az asztmàval maszkban hányszor jött rám a " nem kapok levegőt, pánik indul" èrzès az elején a sima egyrétegű maszkban.Főleg nyàron 35 fokban orvosi rendelőben ami tele volt. Ami segìtett, hogy tudtam, bàrmikor kimehetek a folyosòra ès levehetem. Majd egy 8 hetes tanfolyamon végig a kék műtős maszkot kellett hordani. Ìgy hozzà szoktam egèszen jòl.Na ès akkor az ffp2- nèl megint beindult az "ebben màr tènyleg nem kapok levegőt ", de ki kell bìrnom fèl, 1 òràig. Vàsàrlàs, doki. Nem tudom hogy lehet 8 òràn keresztül hordani. A jò a rosszban, hogy muszàj kibìrni, eddig ez működik. Elvileg az asztma miatt nem kène hordanom, de mivel vèd engem ezèrt felveszem .
jáj, gondolom, a maszk hatékonysága meg szépen kárbavész…
Innen én vásároltam már, nagyon hamar megküldték a csomagot.
Az ár is jó. Gondolkodom, hogy rendeljek FFP2-t, nehogy majd nálunk is azt kelljen hordani. Szerintetek?
Én is azt rendeltem…
FFP2 van rányomva, a gyerek méretűre KN95.