Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Kísérteties a hasonlóság. Én is mindig azt hiszem, hogy nem lehet rosszabb és kiderül, hogy az még bemelegítésnek sem mondható :expressionless:

1 Likes

Valakinek vásárolnia is kell nem?

A szappanokhoz, kézfertőtlenítőhöz: legalább két webshopból is jött olyan hírlevél, hogy teafaolajos szappant, illetve fertőtlenítőket árulnak. Egyrészt a sima, teafaolajosmentes szappan is tökéletesen megfelel a kézmosáshoz, a vírus lipidrétegét az is szétszedi.
A másik webshop által hirtelen megkreált teafaolajos “kézfertőtlenítő” alkoholmentes! A webshop üzemeltetője szerint a benne lévő teafaolaj meg babérolaj hatásos a koronavírus ellen. Mindenütt azt olvastam, hogy jelenleg nem bizonyított, hogy bármelyik illóolaj is hatásos lenne a covid-19 ellen, szóval egy olyan “kézfertőtlenítőt” árul, ami vagy lefertőtleníti a kezed, vagy nem :zipper_mouth_face:

2 Likes

Én Dm-ben vettem teafaoljat(amot masra is használok), meg Baba teafaoljaos kézmosót…de van gélem, spraym meg minden, egy ideig jó lesz.
Parfümöt is szórom rendesen, hadd fuldokoljanak paran a bkv-n, annyira nem érdekel.

2 Likes

Természetesen az ügyintézésbe azt is beleértettem :slight_smile:
Mi eddig próbáljuk megoldani online, de tudom, hogy arra sincs mindenkinek lehetősége, illetve sok embernek nincs otthon annyi élelmiszere, hogy ki tudja várni a mostani szállítási időket.

Én sose értettem, hogy tud valaki rábízni másra ezt az online vásárlást, azt, hogy más válassza ki helyetted és tegye a kosárba a terméket.
Én speciel szeretem látni, megfogni, megnézni a szavatosságát, megszagolni, stb…
Kutyának nem kéne amit más választ ki nekem, még akár szükségállapotkor sem,

Városi parasztok… Most jobb?

Az egyik családtagom elvileg magas rizikócsoportba sorolódik, így arra törekszem, hogy személyesen csak akkor vásároljunk, ha elkerülhetetlen. Meg engem nem igazán zavar, ha más választja ki helyettem a tartós tejet vagy lisztet. Inkább ez, minthogy feleslegesen kockáztassunk.
Persze az online vásárlás nem egy érzékszervi élmény, az biztos.

2 Likes

Kultúra: https://www.tasz.ro/hirek/valsagrepertoar-fontos-eloadasokkal/?fbclid=IwAR1SdLctMxtpsDD2Wblu4wsm9GDntC_AD1SCqLY5SOaTgC_4KO0tOlq9arw

1 Likes

Screenshot_20200320-002134
Azért ma is egész sokan sétálgattak. A neten buzdították egymást, hogy játszóterezni nem tilos… . Tényleg nem. Had csúszkáljon ott a gyerek ahol többtucat másik korábban és ahol tuti nem fertőtlenít senki naponta többször.

Ez nekem annyira fura, valahogy sokkal felelősségteljesebbnek képzeltem el az osztrákokat…

Ez egy “jóléti ország”. Idáig az volt a többség problémája, melyik étterembe menjen és hol nyaral majd és hányszor. Most nem akarnak arról se lemondani ami az ő érdekükben lenne.
Én nem csodálkozom, idáig is nekiálltak vitatkozni ha valamit nem lehetett. A legtöbb, min. 95%, így kezdi a mondatot “Ich will…” (akar valamit…), nem úgy, hogy" Ich möchte… " (szeretne valamit… ). Nyilván az értelme ugyanaz, de jól mutatja az emberek mentalitását.

7 Likes

…és ez nem csak az osztrákoknál, németeknél van így!

4 Likes

2203… Szerintem azért kb. 200 fővel nő naponta, mert ennyit tesztelnek le, vagy ennyien jelentkeznek panaszokkal. A valós szám biztos jóval magasabb.

Most sikerült 2 (sajnos kicsi) fertőtlenítőt lecsapnom meg egy komolyabb eszközfertőtlenítőt egyik webshopban. Mennyiségi korlátozás van és a szállítás nem ingyenes hozzám se, de hazaküldöm őket. Postára biztos megy majd a család 1-2 hét alatt csekkeket befizetni.
Itt ahol lakom elég sok a lakó, de nem törölgetik naponta 3x se a kilincseket vagy a liftnél a gombokat. Szerintem alap lenne.

2 Likes

Ebben nagy igazság van amit mondasz, barátnőm Londonban is hasonlót mondott, hogy a nyaraláson nyígnak a legtöbben, hogy idén nem tudnak elmenni… Hát kinek mi, de értük is aggódom, mert ott is van már vírus, de a kormány se veszi sajnos túl komolyan a dolgokat :frowning:

1 Likes

“Hadd fuldokoljanak páran a bkv-én” ez vicces volt nagyon :smiling_face_with_three_hearts::joy::joy::joy: @anon63018870

Ez nem annyira tipp, de gondoltam elpanaszolom nektek, mennyire viccesen szerencsétlen vagyok:

1.) Nemrég rávettem magam, hogy beruházzak egy régóta vágyott Martens bakancsra. Megérkezett, pár napig gyönyörködtem benne itthon, aztán gondoltam uccuneki, nekiálltam betörni. Na, pont mire sikerült, és már nem volt 5 helyen vízhólyagos a lábam, addigra jött az egyetembezárás meg a maradjotthon, az időjárást elnézve legközelebb ősszel lesz lehetőségem felvenni :smiley:

2.) Az elmúlt években folyton “raktároztam” itthon, mindig volt testápolási, arcápolási cuccokból, sminkből, mindenből két-három tartalék. Télen viszont úgy döntöttem, hogy a tudatosabb vásárlás jegyében elhasználom a készleteket és majd csak akkor veszek bármit, ha szükség van rá. Pedig most aztán tudnám értékelni a készleteket, kb. mindenem elfogyóban van, a nagy káoszban meg nem jutott eszembe, hogy ezekre is figyeljek. Tudom, hogy nem a legjobb most rendelgetni, de szerintetek tudok/merjek még valahonnan TO termékeket venni?

3.) Hónapok óta tervezem, hogy végre alaposan átválogatom a ruhatáramat, kíméletlenül eladok mindent, amire nincs szükség, de a sok teendő között az lett a vége, hogy minden hétvégén áttoltam a következőre. Most meg én sem zsibizek vagy gardróbcserézek, szóval ezt most egy jó időre b*szhatom. Bár rászántam volna magam január elején…

Tudom, egyik sem olyan égető probléma, de azért bosszantó, kínomban már csak röhögök magamon :rofl: Kitartást nektek a következőkre és köszi mindenkinek a szuper tippeket, meg hogy ide mindig tudok jönni kicsit erőt nyerni a beszélgetéseitekből (még ha épp nem is vagyok túl aktív) :kissing_closed_eyes:

10 Likes

Az a bakancs megvár őszig. Szerintem annak is felmegy majd az ára. Bezártak a gyárak, a lábbeli pedig fogyóeszköz. Mikor újra kinyitnak a boltok megrohamozzák őket majd az emberek.
Én is halmoztam sok dolgot, ez éppen nem zavar. Fertőtlenítőt vadászni kell jelenleg, kesztyűt is, ha korábban nem veszek, az utóbbi 1-2 hétben nem lett volna. A maszkra nem gondoltam korábban, most már késő… . Mondjuk svájcibicskám sincs, pedig 1x az is jóljöhet. Majd lesz… :slight_smile:

2 Likes

Vasárnap jön a sz@r idő, nem kell aggódni… :smiley:

Screenshot_20200320_150238_com.morecast.weather

2 Likes

De szobafogságban vagyunk :rofl: Mondjuk nem bánom, napsütésben vacak itthon dekkolni :smiley: