Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Juj, remélem hamar átvészelitek. Sok tea, C-vitamin+1 jó film.

1 Likes

Gyors javulást kivánok! :worried: :bouquet:

1 Likes

Gyors gyógyulást kívánok Nektek, legyetek minél hamarabb túl rajta és minél kevesebb tünettel! :four_leaf_clover:

1 Likes

Jobbulást kívánok mindkettőtöknek!

1 Likes

Gyors gyógyulást és mihamarabbi felépülést kívánok! :heart:

1 Likes

Jobbulást kívánok,gyógyuljatok meg hamar!

1 Likes

Jobbulást kívánok!
Remélem könnyen átvészelitek!

1 Likes

Gyors felépülést nektek! :pray:t3::innocent:

1 Likes

Jobbulást! Sok D-vitamint és probiotikumot!

2 Likes

Már minden tanácsot megkaptál a többiektől, a gyors felépüléshez remélhetőleg minden adott, fiatalok vagytok és erősek. Szorítunk Nektek! :ok_woman:

2 Likes

@Fiorentina, @asianlover, @blessed, @Kokapu, @Puszedli83, @macooka, @Brunettee, @Blanky, @umpalumpa, @Montelino, köszi szépen a biztató szavakat! Nekem egyelőre nem vészes, csak torokfájásom és köhögésem van, meg ilyesmi. Párom már lázas vasárnap óta, de szerencsére nem túl magas a láza, és a lázcsillapító hálistennek segít rajta. Miatta inkább aggódom, mert asztmás is.

11 Likes

Akkor külön szurkolunk a kedvesednek! :muscle:

1 Likes

Gyors gyógyulást, enyhe tüneteket nektek! :flushed:

A SOTE kiadott egy ajánlást covid betegeknek, ha megtalálom, belinkelem.

1 Likes

Gyogyulast mindkettotoknek!

1 Likes

Meg is van:

Covid betegtájékoztató

2 Likes

Jobbulást nektek!

1 Likes

@Szandika124 minél gyorsabban és lehetőleg komolyabb tünetek nélküli gyógyulást kívánok! :crossed_fingers::four_leaf_clover:

Megosztom az itteni (ITA) első fázisban alklmazott házi protokolt (hátha “inspiráló”):

• magas dózisban C-vitamin (elvileg a “bél toleranciáig”*, ami nagyon egyéni … *most nem untatlak ennek kifejtésével), kb. 3 óránként 1 gr;
  • magas dózisban D-vitamin (én covid nélkül is napi 5000 IU-t veszek be;
  • B-complex (magas dózisban az összes B-vit., lehetőleg a B9 és a B12 a biodiszponibilis metilált formában);
  • Zn-gluconát 25 mg;
  • lactoferrin napi 200 mg;
  • quercitin (flavonoid) napi 200 mg;
  • acetyl glutatione (este, az optimális adag 400-500 mg lenne). A viszonylag könnyen beszerezhető “normál”/egyszerű Glutatione -be ne invesztáljatok be, ez a forma nem megfelelő a szervezetben felhalmozódott mérgek kelálására (“kisöprésére”), hacsak nem bukkantok egy liposomialé-s formára.

A főszereplők a nagy dózisú C-vitamin, ami (magas dózisban ~10-12 gr) a közimert “védő” antioxidánsból harcoló “katonává”, azaz pro-oxidánssá válik, míg az acetyl-glutatione (túl azon, hogy a legerősebb, andogén antioxidáns) megtisztítja a “lezajlott harc utáni terepet” a felhalmozódott mérgektől.

8 Likes

December 7-től Ausztria lezárja a határait. Az ingázók ugyanúgy napi szinten közlekedhetnek, de a többi ember 10 nap karantént kap, 5 nap után lehetséges teszteltetniük magukat.
Ezt meg gondolom tőlünk szedte a Basti. :frowning:

Tehát otthon is 10 nap és itt is ha valaki nem ingázó, az min. 20 nap. Hát köszi!

A boltok és a fodrászok december 7-től kinyithatnak. A miniszterelnök mindenkit megnyugtatott, hogy lesz idő bevásárolni karácsonyra. Persze a pénz szórása a legfontosabb, nem az, hogy az emberek a szeretteikkel legyenek.
Azt nyilatkozták, hogy a megbetegedések 30%-át külföldről hozták be Ausztriába. Vajon ki mondta nekik, hogy mehetnek nyaralni? Horvátországban volt a többség, őket tesztelték hazafelé (de csak a nyár végén). Januárban gondolom jön a 3. hullám meglepő módon.
Én itt fegyelmezettséget nem tapasztalok. Tegnap vettem pár alapvető élelmiszert. Tele volt a bolt délután idős emberekkel, van amelyik menni alig tudott. Nem hiszem el, hogy nincs senki aki bevásárolna nekik. Nagyon lazán elsétálgattak a sok ember között.
Az iskolák is nyitnak, az alsó tagozat mindenhol.
Itt jóval több a halott Ausztriában, mint a németeknél ha 100 főre vetítik a halálesetek számát. Nagy a fegyelem. Január 6-ig este 8-kor kezdődik újra a kijárási korlátozás december 7-től. Az ünnepekkor max. 10 fő találkozhat. Nos belegondoltak hány fős egy átlagos muzulmán család? Biztos nem talalkoznak majd a rokonaikkal.

1 Likes

Na, hát ez tök jó, ott szigorítanak, mi meg majd jól feloldjuk a határzárat az ünnepekre… Az lesz csak a csodálatos. Mondjuk ebben a fertőzöttségi helyzetben már ugyan mindegy, hogy a régióban, ki hova megy…
Meg - sajnos - az is méltánylandó érv, hogy ha a nép még 4-5 hónap kemény lezárt élet elé néz, akkor mentálisan is muszáj beiktatni “szünnapokat” :frowning:
Én azokat az agyatlan szabályokat tartom a legrosszabbnak, hogy például szerencsétlen öregeket hónapok óta börtönben tartják, egy friss PCR-teszttel sem lehet bemenni látogatni, ez szerintem embertelen. De az ilyen kategorikus “külföldi kitiltva” szabályokat is rémesnek tartom EU-n belül, családokat szakítanak szét :frowning:

4 Likes

Itt azt mondták a hírekben, nem szeretnék ha most mennének “nyaralni” a családok külföldre karácsonykor és főleg nem bulizni szilveszterkor pl. Prágába. Ott volt valami kihágás, de nem olvastam mi.
A hosszú hétvégéken a helyiek gyakran elutaznak, a külföld pedig nekik olcsóbb, mint helyben nyaralni.

Nem hiszem, hogy otthon feloldanák a határzárat, február 1-ig már meghosszabbították otthon.

Itt látogatják az időseket, egyszerre 1 személy mehet be hozzájuk. A vírust általában a személyzet viszi be.

1 Likes