Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

“Szentháromság” :rofl:

4 Likes

Szerintem sajnos nem ilyen jó a helyzet, ezek a boltok hivatalosan mind drogéria besorolásúak (általában). A Müllerbe se lehet már bemenni, de még a körmös boltokba sem… ott pedig aztán csak úgy tolonganának a 65 éven felüliek :crazy_face:

4 Likes

Végül nem derült ki, mert reggel elcsesztem az időt, és csak 11 után értem oda…
Mondjuk megkérdezhettem volna… :woman_facepalming:

1 Likes

Környéki gyógyszertár reakciója: nyitvatartás módosult: 10-től nyit.
Lehet, hogy kevés idős ember ment reggel a gyógyszertárba, nem érdemes miattuk nyitva lenni.

3 Likes

Én olyan gyógyszertárat láttam, ahol “kiadóablakot” csináltak, így a korlátos idősávban is ki tudják szolgálni az arra az időszakra nem jogosultakat. :laughing:

1 Likes

Ez egy jó reakció, ha annyival később zárnak, akkor hasznos is!

Ezen a létszámkorláton, illetve annak a hiányán nagyon meg vagyok lepődve. Eddig csak kisboltokban láttam, hogy a tulaj megköveteli, hogy egyszerre csak 1 ember lehet a boltban, de olyan nagy helyeken, ahol tényleg tömegek vannak, senkinek meg nem fordul a fejében… Pedig nem kéne itt feltalálni a meleg vizet, sok európai ország alkalmazza.
Mi szerencsére el tudjuk kerülni a tömeget, de pont a karácsonyi nagybevásárlások miatt jó lenne, ha bevezetnék. Meg érdekes például, hogy már az Ikeát sem zavarja, hányan vannak bent egyszerre, májusban még számolgatták az embereket…

Semmi logika az egészben. Ahogy emelkedik a köztünk cirkáló pozitívak száma, arányosan lazábban kezeli a kereskedelem :roll_eyes: pedig pont akkor, amikor már tényleg kb. sehova nem lehet menni, kint meg hideg is van, családi program a bevásárlás és egyre veszélyesebb. (Na jó, ez úgy hangzott, mint valami gagyi előzetes a Tényekből :joy: de tényleg egyre veszélyesebb zárt térben, az ég áldja meg az agyukat!)

4 Likes

Idősek vásárlási sávja: a posta is lépett - Piac&Profit - A kkv-k oldala (piacesprofit.hu)

1 Likes

Nem vonatkozik a notinora a vásárlási idősáv, felhívtam őket, mert ma délelőtt szeretném átvenni a rendelésem személyesen. :slight_smile:

2 Likes

Egy érdekes cikk: kötelező legyen-e a védőoltás?

Hát, nem tudom mi lenne a jó. Ki tudja, hogy hatásos-e egy ilyen gyorsan fejlesztett vakcina. Kötelezővé tenni? Ezt nem támogatnám. Szerintem van annyi eszük az embereknek, hogy beadassák maguknak. Akinek meg nincs annyi esze, az vessen magára és elég büntetés az elkülönítés számára. Viszont aki nem adatja be, az meg fertőzhet is. Sehogy se jó…

1 Likes

Én nem fogom beadatni. Adják másnak a septiben összedobott, évekig NEM tesztelt oltást. Van amelyik a 2. fázisban már komoly betegséget okozott az egészséges egyénnél. Ha 6-12 hónapra rá megy tönkre miatta valamelyik szervem az se örvendetes. Megvan az oka amiért évekig tesztelik ezeket.

11 Likes

Ja, úgy értettem én is, csak kifelejtettem a gondolatot, hogy egy kellően kidolgozott oltás jöhet nekem is. Ez a hirtelen piacra dobott nem.

1 Likes

Vak(tában)cina :joy:

7 Likes

:rofl: :rofl: :rofl:Király szót alkottál!

1 Likes

Hát, igen… jó kérdés… meg azt se tudni, mennyi időre ad majd védettséget. Ha túl rövidre, akkor nincs is értelme a kötelezőben gondolkodni.
Én nagyon félek tőle, hogy a gazdasági nyomás miatt kötelezővé fogják tenni. Másrészt az is egy komoly motiváció lesz az “önkéntesség” oldaláról, ha jelentősen korlátozzák azoknak a szabadságjogait, akik nincsenek beoltva…

1 Likes

A 2021-es érettségiket elhalasztják Ausztriában. Szerintem már tudják, hogy nem lesz egyhamar vége a pandémiának. Azért remélem elküldik nyáron éttermezni és nyaralni a népet (remélem átjött a szarkazmus).

1 Likes

Microsoft Word - COVID-19-betegtajekoztato-2020-11-26 (semmelweis.hu)

2 Likes

D-vitamin a koronavírus ellen: így juttasd be a szervezetedbe - Bien.hu

2 Likes

Itt már azon jár a politikusok esze, hogyan kényszerítsék az embereket az oltásra. Pl. nem ülhetsz repülőre, nem vehetsz részt nyilvános eseményeken, nem mehetsz operába ilyesmi, igazolás nélkül, hogy oltva vagy. Mindeközben az egyik fajta oltást most vonták vissza, mert baj van vele és erre az utolsó fázisban jöttek rá. Nyíltan nem kényszerítenek senkit, hogy oltassa magát, megteszik közvetetten, mert csak minden 5. lakos hajlandó rá önszántából. Most decemberben kezdődik a tesztelés, azután meg majd jövőre az oltások.
December 6 után nyit a kereskedelem (legújabb források szerint a fodrászok is) a gasztronómia nem nyithat. Itt a december 8 munkaszüneti nap, azután mehetnek elvileg az alsósok újra iskolába.

5 Likes

Én sajna elkaptam és párom is, most tudtuk meg. Nem tünetmentes nálunk ráadásul.

3 Likes