Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

A tegnapi párátlanító kezelés ma már nekem nem ért semmit.
Tehát vagy naponta kell használni, vagy amikor a vizet letöröltem, a párátlanító réteg is lejött, tehát azt kell máshogy csinálni.

Konklúzió: vissza a kontaktlencséhez. :grin:

3 Likes

Ha másért nem, már emiatt a rohadt állandó maszkozás kifékezése miatt is kérni fogom a védőoltást… Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a logisztikája? Vajon, aki be lesz oltva az visszakapja végre a szabadságát, vagy - és ez a valószínűbb szerintem - tekintve, hogy nem lesz a homlokunkra tetoválva, még évekig mindenki, mindenhol maszkozni fog? Kétlem, hogy egy ilyen második hullám után a maszkviselést eltörölnék, még akkor is, ha a rendezvényhelyszínek, stb. újranyitnak majd. Nagyon durva ebbe belegondolni, hogy reálisan még legalább egy évig, ha nem tovább velünk marad ez a probléma (is).

3 Likes

Szerintem a maszkhordás megmarad. Lehet, hogy enyhítenek a szabályokon, pl. amikor épp nem tombol a vírus, ki lehet majd menni a szabadba nélküle, de a boltokba én a következő 5-10 évre jósolom.

3 Likes

Szerintem 3 év múlva már azt is elfelejtjük, hogy volt ilyen időszak. :slightly_smiling_face:

Én optimista vagyok.:grinning:

5 Likes

Szerintem soká fog eljutni a nem e.ü. dolgozókhoz és az alapvetően egészségesekhez az oltás. :expressionless::unamused:

1 Likes

Bárcsak ő lenne a következő Nobel-díjasunk!

3 Likes

Hát, tovább gondolva a dolgokat, szerintem amint rendelkezésre áll a kellő gyártási kapacitás, kötelező védőoltás lesz ez. Nem hiszem, hogy ilyen szintű gazdasági leállást és károkat attól engednének a kormányok függővé tenni, hogy a népnek lesz-e kedve sorba állni/vásárolni. De, hogy ez mennyi idő, azt elképzelni sem tudom…

1 Likes

Ahogy tavasszal, most is ajánlanék egy programot a hétvégére. Rossz időben unatkozó gyerekeknek és felnőtteknek. Online, a hétvégén ingyenes.

3 Likes

Holnaptól érvényes az idősek vásárlási sávja! - Piac&Profit - A kkv-k oldala (piacesprofit.hu)

1 Likes

Hát ennek alig van értelme. Oké, van “mindenmentes” sáv az időseknek, de nem hiszem, hogy igyekezni fognak, hogy csak akkor vásároljanak.

2 Likes

Arról nem is beszélve, hogy hétvégén várhatjuk majd, hogy 10-kor beléphessünk egy élelmiszerboltba.

2 Likes

Ja, hátigen :frowning:

1 Likes

Közröhej! Fél évig arra se jöttek rá, hogy a rohadt létszámot kéne korlátozni, nem az életkort!!! Gyűlöltem ezt az ostoba rendelkezést tavasszal is, de most sokkal rosszabb, mert eleve jóval szűkebb a nyitvatartás, és egy csomó “fiatal” (mondjuk 50 éves, LOL, azért ezt ne felejtsük el megköszönni, hogy hivatalosan mind fiatalok vagyunk!) nem tud már se 7 után, se délelőtt bemenni, ergo még többen fognak délután ott toporogni. Komolyan olyan, mintha az lenne a célkitűzés, hogyan tereljünk már össze minél több embert egy helyre :face_with_monocle: Ugyanakkor a kedvenceim az ilyen “a mi kis falunkban vasárnap 7-10 van nyitva a kisbolt, most mi lesz velünk?” tipusú postok fb-on… agyam eldobom: esetleg módosítsa a kisbolt a nyitvatartást? Utasítsa már magát a kis család, hogy akkor most 12-ig álljanak a pult mögé :crazy_face:

4 Likes

Ugye a Notinora nem vonatkozik a vásárlási sáv?

Elméletileg az nem olyan drogéria…

Szerintem az parfüméria besorolású, nem drogéria. Szóval nem vonatkozik rá.

Igaz, na majd ma letesztelem, elmegyek. :grinning:

1 Likes

Én nem is tudtam, hogy van ilyen megkülönböztetés… Tehát akkor a ruhaboltokba is be lehet menni 9 és 11 között?

@Kokapu @Zalla

Sztem igen, be lehet menni a ruhaboltba.

1 Likes

A korlátozás csak az élelmiszer-drogéria-gyógyszertár szentháromságra vonatkozik.

4 Likes