Szerintem a torokban nyúlkálós része a gázabb, én öklendeztem tőle (bocsi).
Tőlem torokból (pontosabban garatból) és orrból is vettek.
Szerintem a torokban nyúlkálós része a gázabb, én öklendeztem tőle (bocsi).
Tőlem torokból (pontosabban garatból) és orrból is vettek.
Pedig azt gondoltam volna az nem lehet olyan rossz, mint ez.
Párom is pont ezt mondta, hogy öklendezett mikor összevissza mozgatták a torkában azt a pálcát. :D. Egyébként én is ilyen vagyok, mikor orvosnál voltam kiskoromban és a fapálcikával matattak a torkomban, azt nehezen bírtam :D. Meg amikor fül-orr gégésznél megnézik egy olyan kamerával a garatot, baromi szar :D.
Itt valamilyen folyadékkal gargalizálnak, azt kell kis üvegbe köpni, már nem matatnak az emberek szájában. Eredmény 2-3 nap után van.
Most azt olvastam, hogy állítólag azt mondta az osztrák miniszterelnök, hogy Szlovákia példáját kell követni és a lock down végén az összes embert letesztelik. Nem lenne hülyeség, de gondolom itt sincs elég teszt és ember aki elvégezze.
Ismerek olyan nőt akinek nem volt semmilyen tünete, de már 2x leteszteltette magát (ingyen). Van aki simán otthon van és vagy megfázott/infulenzás/covidos.
Itt sem olyan nehéz leteszteltetni magad ingyen szerintem. Legalábbis ahol én vagyok biztos nem, leírsz pár tünetet a dokinak és rendeli neked a tesztet. Az én tüneteimnél sem kellett győzködni. Nem azt mondom, hogy ez helyes, de biztos hogy ma már nem nehéz elérni, hogy leteszteljenek.
Mivel olyan emberek is leteszteltetik magukat akiknek nincsenek tünetei és egyedül élnek pl. (mint az a nő akiről fent írtam), ezért azokhoz később jut el a tesztet végző ember akiknek valóban vannak tünetei (volt aki 1-2 napot is várt).
Itt is van egy hely valahol ahova behajt az autós és nem kell kiszállnia, az ablakon át letesztelik ingyen. Máshol viszont 130 Euro.
Egyik barátnőm párja a gasztronómiában dolgozik, őket hetente 1x tesztelik le. Mivel ételt készítenek (ők hordják a maszkot mindig) én őket naponta tesztelném.
Egyetértek azzal, hogy a gasztronómiában dolgozókat naponta kéne tesztelni, főleg ahogy korábban is írtad, nem nagyon szeretnek sok helyen maszkot használni.
Sajnos nálunk is azért vannak már ezek a szűrőbuszok, mert itt is 4-5 nap már, mire kijön a mentő, hogy levegye a mintát. Nekem szerencsém volt, és nem kellett sokat sorba állnom, csak 30 percet, de még így is elég rosszul éreztem magam a hidegben enyhe tünetekkel is. Azt hallottam Budapesten az egy szűrőállomáson órákat kell sorban állni és lázas, “zombi” állapotban lévő betegek is vannak ott.
Az a trükk, hogy befelé kell szívni a levegőt, amikor a torkodban pálcáznak, akkor semmi gáz
Azt igen furcsállom, hogy sok híradásban elhangzik, hogy 4-5 nap, mire kijön a mentő (ezt a baromságot szerencsére már befejezték mondjuk most már szerencsére) és még jó pár nap, mire eredmény van, és mennyire leterhelt az ország tesztkapacitása. Ehhez képest a 3 magántesztünk 24, 20 és a leggyorsabb 14 óra alatt elkészült! Egyszer az autós tesztállomáson csináltattuk a Groupama Arénánál, kétszer a Róbert Kórház szervezésében. Akkor most hogy is van ez?
A mentő sajnos tényleg rettenetesen lassan megy ki. Távoli ismerős ugyan, de tudok olyan esetet, ahol a 60 éves bácsit már nem tudták letesztelni, mire kiértek.
Update, kihagytam, hogy utólag tesztelték, persze pozitív volt.
Gondolom azért van különbség állami (4-5 nap mire jön a mentő) és magánellátás között (14 óra alatt elkészül a teszt).
Ma leteszteltem a páramentesítő sprayt.
Működik!
Reggel direkt szemüvegben vittem a fiúkat suliba, és felvettem a legpárásítóbb maszkomat.
Tényleg nem párásodik be. Viszont annyi van, hogy a víz azért kicsapódik, ezért a lencse felületén a víz ott lesz. De szépen eloszlik rajta, a látásba nem zavar bele. De időnként le kell törölni.
Hát, röhej, hogy ma már ennek is tud örülni az ember Köszi a tippet!
köszi szépen, gyorsan rendeltem is egyet. a múltkor pont az a sebészinek nem nevezhető maszk jutott a kezem ügyébe, aminek a drótját az orránál nem lehet permanensen meghajlítani… a sátán maszkja, komolyan… negyed óra hiábavaló erőlködés után (mert ezt ugye hiába tolom a szemembe) inkább levettem a szemüvegem, és a -3,75 dipotriám lágy homályában ballagtam le a családi temetőjárást.
Hol vetted ezt a spray-t? Nagyon szenved drága férjem… Én nagyüzemű maszkgyártásba kezdtem, mert reggel 7-től délután 5-6-ig rajta van. Szeretném, ha egy nap akár 2-3 darabot tudna használni.
Én a XI. kerületben, Non plus ultra optika, Alíz utca 6/b.
@silver -nek is mondom, úgy kell használni, hogy először megtisztítani a szemüveget, aztán a sprayből a mellé kapott kendő egyik sarkára ráfújni, majd egy másik, száraz sarkával szárazig törölni. A kendőt kimosni nem szabad.
Nagyon köszönöm a visszajelzésedet. Szeintem beszerzek egyet a férjemnek is, mert nagyon szenved a párásodás miatt és egész nap rajta kell legyen a maszk.
Na, ez se rossz! Kipróbálom, ez jól jöhet a szembe-felcsúszás probléma megoldására is! Az meg biztos, hogy így még kültéren se jut eszembe letépni magamról
Ezzel csak két baj van: