Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Ennyi agresszióval mit kezdhet egy jószándékú ember???

1 Likes

Nekem is ez a bajom, hogy ha jobban felhúzom, akkor zavar. Ráadásul össze-vissza bandzsítok, nem akarom, hogy emiatt jöjjön vissza a kettős látásom. De a lencse biztosan jó lesz.

3 Likes

@Fiorentina: Borzalmas! Ilyenkor annyira tudok örülni, hogy már nem lakunk Pesten. Én már hosszú évek óta fostam a BKV-n, elképesztően el vannak állatiasodva az emberek. Nálam még úgy 3 éve a 61-es villamoson tette be a kaput egy fiatal drogos srác, aki 10 centire az arcomtól ütötte be ököllel az ablakot, majd stílusosan rárúgott az ajtóra és távozott… De az se volt sokkal szebb, mikor egy esős napon el mertem húzni az ablakot a 8-as buszon, mert nagyon párás volt a levegő, erre egy 60-as pasas minősíthetetlen hangnemben kezdett ordibálni velem, hogy “mi a fa—ért kell kinyitni az ablakot, te büdös k–a?!” Szerintem az elmúlt 3 évben kb. 10szer BKV-ztam, inkább gyalogoltam vagy kocsival mentem. Most meg már egy éve kiköltöztünk.

Maszk ügyben én is nagyon utálom, hogy az egyszerűbb, textil maszkok mindig felcsúsznak a szememre, a fél látóteremnek lőttek… de most már megint csak N95-ben vagy FFp-ben közlekedem a boltokban is, azok rendesebben rászoríthatóan az orrnyeregre, kontaktlencsében így könnyebb az élet.

2 Likes

Sajnos a BKV-n egyre inkább kerülni célszerű a szemkontaktust is, mert bármiből bajunk lehet. :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil:

1 Likes

Ezt ajánlották ma az optikában párásodásra. Elméletileg 2 napot is bír vele a szemüveg.
3000 Ft

IMG_20201113_233749

8 Likes

Légyszi írd majd meg, hogy bevált-e, pont ilyesmit szeretne a férjem is venni. :blush:

Rendben. Mondjuk most pont nem nagyon fogom használni, mert a héten intenzíven kell kontaktlencsét használjak, hogy jövő héten megnézzék mikroszkóppal a szemem… :blush:
De mindenképpen!

1 Likes

Rendben, köszönöm szépen! :blush:

Mit néznek majd mikroszkóppal? Hogy mit tesz a szemeddel a lencse?

Igen, hogy bírja-e?

Annyira jó ez a optika, legalább 35 éve vagyok szemüveges, de ilyen helyen még nem voltam.

Mikor először lett kontaktlencsém (húsz éve) akkor egyszerűen csak megtanitottak berakni, és kész.
Itt utána el kellett mennem vele fél órát sétálni, utána megnézték a látásom, mikroszkóppal a szemem (elsőre nem is lett jó a cylinderes oldalon). Meg ez is, hogy vissza kell mennem egy hét múlva.
Alaposak és hozzáértőek.
Szerintem ezentúl nem is megyek máshova.

6 Likes

Ma voltam teszten a vadonatúj hiperszuper szűrőbusz egyikénél.
A kolléganőm nem túlzott, kb tényleg olyan érzés volt, mintha az agyamig nyúlnának az orromon keresztül és kb azt éreztem, mintha az egészet ki akarnák kaparni a helyéről. :smiley: Ráadásul az antigén tesztem negatív lett, úgyhogy ezt a csodát kétszer kellett átélnem, hogy a második minta PCR tesztre mehessen laborba… :smiley:
Elnézést, nem akartam drámakirálynő lenni, lehet nekem alacsony a fájdalomküszöböm, de tényleg rohadt kellemetlen volt, ráadásul órákig fájt utána az orrom. :smiley:

2 Likes

Ez olyan érdekes, mi 3szor voltunk az elmúlt 4 hétben - utazás/jobban mondva meghiúsult utazások miatt- de mindig csak a torkunkból vették a mintát, sosem nyúltak az orrunkba… :thinking:

2 Likes

Ahh, mázlista… Nekem a torkom közelébe sem jöttek.

Keddtől újabb szigorítások jönnek itt kint. Az iskolában/óvodában csak azok maradnak akiknek a felügyeletét egyik szülő se tudja megoldani. Kijárási korlátozás lesz egész nap. Csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, bankok maradnak nyitva, ahogy tavasszal is. A nagy plázák is bezárnak (szerencsére).
A megbetegedések 77%-ánál nem értik honnan kapta el a beteg. Én azért sejtem. Tömegközlekedés, játszótér, rendelt étel (elfutok több pizzéria mellett, egyik szakácson sincs maszk és van ahol 2 dolgozik egymás mellett, biztos beszélgetnek is). Ez egy elkényeztetett ország, a többség nem akar főzni, rendelgetnek napi szinten. Még a lock down-t megelőző napon is muszáj volt sokaknak étterembe menni, mert aznap nem fertőzött senki, csak azután… . A számok itt nőnek. Miért ne nőnének? A jelenlegi intézkedések legalább december 6-ig maradnak.
A vallásos rendezvényeket megtartják, ha jól emlékszem 50 főig. Ez szerintem nem egy jó ötlet, együtt imádkozik sok ember ugyanabban a helyiségben.

Bementem ma a Pennybe és a Hoferbe, mivel a héten szinte csak itthon voltam. Már lecsaptak a hörcsögök. Azt vitték amit tavasszal is, láttam üres polcokat bőven.

4 Likes

Jó nagy sz*r!
Egyetértek, szerintem is a tömegközlekedés, bevásárlás, iskola, óvoda terjeszti. Főleg, hogy a legkisebbek tünetmentesek :frowning:
Az a legrosszabb, hogy teljes a sötétség abban a kérdésben, min múlik, hogy elkapod-e? Persze, cseppfertőzéssel terjed, de az, hogy azonos körülmények között az egyik megkapja, a másik meg nem, pontosan a lényegre nem ad választ sajnos.

Ma megfogadtam magamnak, hogy még ennyit se fogok bejárni a belvárosba. Egyszerűen undorító, hogy bepárásodik a maszkom, főleg, ha beszélek is, és rövid idő után egy vizes, hideg rongyot szorongatok az arcomon. Nagyon kellemetlen érzés, és 100%, hogy ez egészségtelen. Maradok a kis falunkban :grinning:

6 Likes
3 Likes

Ott alapvetően jobb az emberek egészségi állapota, ezért van különbség a kórházban kezeltek száma között

1 Likes

Itt sokan azt mondják, hogy Ausztria késésben van… kb. mindegy. Nyáron nem kellett volna lazítani, vagy a nyáriszünetet az első kijárási korlátozás idejére áthelyezni.

Ismerek olyan embereket, akik végig otthon voltak fizetve (nem home office), majd szépen elmentek nyaralni pl. a horvátokhoz, hazajöttek +teszttel majd betegszabin voltak és most újra fizetve otthon, “Kurzarbeit”. Azért 90%-os fizetés mellet nem lehet olyan rossz nekik otthon, de amint feloldják a korlátozásokat majd mennek nyaralni, mert nekik jár. :slight_smile:
Ma posztolt valaki egy helyi ikeás képet, már ma többszáz méteres sor volt kint. Vajon mi lehet ennyire életbevágó, ami idáig nem kellett, csak most hirtelen. Szerintem hétfőn is őrület lesz a boltokban.

1 Likes

Ha, ha! Ez az Ikea láz itthon is így van! Ma délután 4 körül is hazafelé csak azt láttuk az autópályáról, hogy a budaörsi Auchan-Ikea parkoló csurig tele. Sehova nem lehet elmenni, hát elmennek vásárolgatni… agyf*sz…

@blessed: Ott a pont! A magyar népesség egészségi állapota siralomvölgy. 60 éves korára mindenki vagy elhízott, cukorbeteg vagy szívbeteg vagy vérnyomásos, de leginkább a 3 együtt… nagyon szűk réteg jár évente kivizsgálásra, nem csoda, hogy most hullunk, mint a legyek… csak a zabálás, pálinka meg a 100 Ft-os párizsi, egy rakás műanyag, olcsó szemét, amit a nép megeszik, életmódbeli tudatosság meg semmi.
Pont ma hallottam egy érdekes rádió műsorban egy kutató orvost, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati orvoslás betegség-központú, tüneti megközelítése helyett mennyire fontos volna ebben a helyzetben a kínai-keleti holisztikus szemlélet és az általános immunerősítés vitaminok, gyógynövények, meghatározott ételek célzott fogyasztásával. Meg arra is kitért, hogy a sokat szajkózott C és D-vitamin mellett a probiotikumokat ajánlja nagyon, mivel az immunrendszer legfontosabb területe a bélrendszer, és ezt kéne nagyon támogatni.

8 Likes

Uhh, elég brutál. Antigén tesztet magánban csináltattam, ugyanígy orrból agyba felturkálós, de csak kellemetlen volt, szerencsére nem fájt utána. El tudom képzelni, hogy az állami szűrőbuszban nem igazán óvatosan csinálják… :frowning:

2 Likes