Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Férjem tippje, hogy nagyobb maszkot hord, mint kéne, de azt kb a szeméig feltolja, a szemüveg meg leszorítja annyira, hogy nem arra megy a levegő. Kisebb (vagyis normál méretű) maszkban ő sem lát, és utálja is…

6 Likes

Jaj, ne probaljatok ki. Nem igaz. Kiprobaltam evekkel ezelott, nem is tudom mennyit mostam a szemuvegem, mig sikerult maradektalanul leszedni a habot. :joy:

4 Likes

Bocsi! :sweat_smile:

1 Likes

Ugyanez az en modszerem is. Maszk teteje egeszen a szemig, szemuveg a szokasosnal picit lentebb eresztve az orron es minnel egyenletesebben lelegezni. :slight_smile:
Itt mar legalabb 3-4 hete kotelezo a maszk viselese mindenhol (kiveve benn a lakasban persze), nyaron is volt olyan idoszak, amikor ezt visszahoztak. Szivesen hordok maszkot, csak keruljuk el a karantent.

3 Likes

Ezt én is meg tudom erősíteni, ugyanígy hordom és sokkal jobb így.
Amit még észrevettem: a magam varrta pamut maszkoktól nagyon párásodik a szemüvegem, de a patikai kék vagy zöld, aminek egy fém merevítő van az orra fölött, azért jó, mert az orrom köré tudom formázni, így jól illeszkedik, és jóval kevésbé jön ki fölül a pára, tehát a szemüvegem is száraz marad.

4 Likes

Rég jártál itt, Isten hozott ujra :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nekem nincs szemüvegem, viszont több kollégám is szemüveges. Mindannyiuknak az a véleménye, hogy a sima sebészi maszk -ahogy többen is írtátok, jó magasra feltolva- a legjobban hordható. Szerintem mi vagyunk azon kevés cégek egyike, akik március eleje óta folyamatos maszkot viselünk, így elég jól kitapasztaltuk, hogy ez a legkomfortosabb.:blush:

2 Likes

szerencsére én találtam magamnak olyan textilmaszkot, amit mintha rám öntöttek volna, abban nem párásodik a szemüvegem. mondjuk az is majdnem szemig ér. viszont a többi maszkom, amit váltásban hordok, azoknál kivétel nélkül mindegyiknél párásodik valamelyest, de ha jól felhúzom és a szemüveggel leszorítom, hordhatóak azok is.
nekem még az is segített egyiknél-másiknál, ami túl laza volt, ha a hurkot nem simán teszem a fülemre, hanem csavarok egy félfordulatot rajta. tehát a felső csatlakozás a fülem alá megy, az alsó pedig a fülem fölé. vagyis egy szép kis x keletkezik a fülem előtt :smiley:

3 Likes

Bringázáshoz én annak idején ezt vettem: https://www.bike24.com/p222998.html Télen alapból maszkban tekertem, de ahogy megálltam, totál ködbe borult a szemüvegem… na ez forgalomban, nem volt egy életbiztosítás :slightly_smiling_face: (az ára egy “kicsit” húzós, de évekig elég volt)

2 Likes

Párom is utóbbit szokta csinálni, először nem is értettem miért :sweat_smile:.

Jajj, ne is mondjátok ezt a rohadt párásodást! Agyrém… :grimacing: Most, hogy már az utcán is kötelező mindenhol… a Hegyvidéki Önkormányzat is kiadta ma a tutit, melyik területeken kötelező, és nem átallottak ellátni a népet azzal a kedves jótanáccsal, hogy “A csúszós, őszi időben a maszk viselése - például a szemüveg párásodása miatt - jelentős közlekedési kockázatot is jelent, ezért fokozottan figyeljünk a biztonságos közlekedésre.” Na, gratulálok! Ha eddig nem pusztultak ki a Covid-től, majd a combnyaktörés elviszi az öregeket! Szerencsétlen idős emberek egész télen a párás szemüvegükben fognak botorkálni, csodálatos lesz…

Rohadtul szomorú volt ma este is hazafelé látni a kocsiból, hogy totál néptelen utcákon, egyedül mászkálnak emberek maszkban… szánalmas, hova jutottunk. Csak azért, mert az iskolákat szeptember korlát nélkül kellett kinyitni, színházban telt házat kellett szervezni, borfesztivál és társai…

5 Likes

Az orvosi, kék maszkkal még csak-csak istenes a helyzet, de ha nagyon felhúzom, akkor zavar a “kilátásban”. Van egy textilmaszkom is, amiben van az orr részen merevítő, azzal sokkal jobb a helyzet. De olyan idegesítő, hogy tavasz óta rászoktam arra, hogy boltban feltolom inkább, és “vakon” megyek. (Távolra nem látok rendesen, szóóval egy élmény ilyenkor vásárolni.)

1 Likes

Köszönöm a tippet, megnézem őt is. :slight_smile:

Az lesz ám még csak élvezet, és nem csak az időseknek, de a fiataloknak is. Csak egyszer jöjjön egy jó kis jegesre fagyott, esős nap után havazás, az klassz lesz. Van elég bajunk, ez tesz még rá.

Egyébként csak engem idegesít, hogy városonként, vagy Pesten kerületenként más a maszkviselési szabály? Nem lett volna egyszerűbb mindenhol kötelezővé tenni, minusz a zöldterületek, parkok? Túl logikus lett volna?

2 Likes

De! Nyilván…
Miután kietették ezt a 12. kerületben, a Norma-fa kedvelő egyesülete meg még odaállt kommentelni, hogy tegyék kötelezővé ott is! Azért ez már egy vicc! Rohadt szmogos a levegő, erre még sétálni is csak maszkban lehessen menni, pláne egy erdőbe… oda is kommenteltem nekik, hogy legyenek már észnél, maximum azt kérjék, hogy létszámkorlát legyen, annak van is értelme.
Boltokban ugyanez… miért nem azt szabályozzák, hányan mehetnek be? Van pár gondolkodó ország, ahol így szabályoztak.

4 Likes

Van, amit nem érthetünk :woman_shrugging:

Csak akkor azt nem tudom, ha mindenhol kellene kint, akkor a friss levegőhöz hol jutnánk? Igen, tudom. Szellőztessünk gyakran, és ott végezzünk testmozgást, mint tavasszal megtudtuk.

3 Likes

Na ezt a botorkálást már megtapasztaltam.

A minap postán álltam sorban. Méretéből adódóan kint kell várakozni. Előttem 4 lépcsőfok és mögöttem emberkék. Kijött egy öreg bácsi az épületből, viszont azonnal meg is állt, mert egyből bepárásodott neki a szemüveg, miután kilépett az ajtón. Szegényke próbált lépkedni, de teljesen vakon tette mindezt. Még mielőtt bukfenc és csonttörés lett volna a mutatványból, inkább karonfogtam és lesegítettem őt a lépcsőkön, majd az iratait is eltettem a táskájába.
Napi jócselekedet letudva. :innocent::angel:

Nekik sincs könnyű dolguk, az már biztos.

11 Likes

Ez igazán rendes volt tőled. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Ezek után… :speak_no_evil:

Juj! :grimacing: