Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Úr Isten! Válasszatok gyorsan egy másikat!
Az én háziorvosom is egy igazi sarlatán, mondjuk szerencsére igazán ritkán kell elmennem hozzá, kb. 2-3 évente egyszer egy komolyabb nátha-influenza-valami téli vírus kapcsán. Neki az az elve, hogy a beteg legyen boldog, mindig mindenkit azzal diagnosztizál, amire a beteg gyanakszik, meg előszeretettel puffogtat olyan okos mondásokat, mint “hallgass a szervezetedre” :smiley: de legalább hatékonyan csépelik a népet a nővérrel, mindig gyorsan halad a sor. Csilla nővér mindenkit lerendez még a váróban, mindent megbeszél nyílt színen közönség előtt :smiley: kihozza a receptet/táppénzes papírt, és kb. csak az emberek negyede kell, bemenjen a Doktornőhöz :sunglasses: óriás formák.

6 Likes

Ez nálunk is így van.:grin:

“A kutatók inkább arra próbálnak figyelmeztetni, hogy használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy felismerjük, milyen fontos szerepe van az életünkben valaminek, amit eddig magától értetődőnek vettünk.”

3 Likes

Tanúsíthatom, hogy még az is furcsa, amikor valakinek bemutatkozom és nem fogunk kezet a vírus-helyzet miatt. Sokkal nehezebben emlékszem rá utána és nem érzem biztosnak a kapcsolatot akkor sem, ha munkáról van csak szó.
Arról meg nem beszélve, hogy a nagymamámat hónapok óta nem láttam és rettenetes érzés. Neki meg milyen szörnyű lehet! Ráadásul karanténban van egyedül kórházban, demens és beteg is. Amikor azt hitték a dokik, hogy max. pár napja van még, akkor engedélyezték a lányának vagyis anyukámnak, hogy szkafanderben bemenjen utoljára. Pár napra rá elkezdett jobban lenni. Ennyit számít a kontaktus…

5 Likes

Nekem is nagyon hiányzik a felnőtt lányom ölelése találkozáskor, meg a puszi. Én még jobban vétenék is, de ő szabálykövetőbb. Tudom, hogy neki van igaza, de mégis.

4 Likes

Ez a látogatási tilalom embertelen. Mindenki pontosan tudja, hogy ha bekerülsz egy magyar kórházba, az egyetlen esélyed, ha jönnek látogatni! Ki tudna meggyógyulni attól a pár száz kalóriás mosléktól, amit kiosztanak? Meg a segítség, meg a fertőzésveszély. Borzalmas.
Nem értem, miért nem lehet mondjuk 72 óránál nem régebbi PCR teszttel bemenni, amikor a szakszemélyzet nem tesztelik. Ők persze bocsánatos bűn, ha beviszik a vírust…
Az időotthonokban meg hónapok óta tartják börtönben szerencsétlen öregeket, látogatás szintén nuku. Embertelen.

2 Likes

Nem tudtam nem megvenni. Úgyis szezonja van… :smiley::jack_o_lantern:

IMG_20201020_165118

14 Likes

Szlovákiában szombattól újra kijárási korlátozás lesz. Ez nem jó hír, kezdődik… .

1 Likes

A fegyelmezett emberek.
Gondolom a karácsonyi vásárokon is távolságtartás lesz.

2 Likes

Hű, nagyon bizarr! :grin:

1 Likes

jujj…

1 Likes

Hétfő éjféltől kijárási korlátozás lesz Ausztriában. Az iskolák/óvodák nyitva maradnak. A hotelek/gasztronómia bezárnak. Este 8 és reggel 6 között csak nyomós indokkal lehet kint tartózkodni (pl. munka miatt). A boltok nyitva maradnak. A határ Ausztria irányába nyitva marad (az osztrák oldalon).

3 Likes

Na, akkor remélem a kis kísérleti laborját jól megfigyeli végre Viktor is!

1 Likes

Nem csodálom, hogy folyamatosan tüntetnek a korlátozások ellen…

1 Likes

Azért tegnap még elment bulizni sok ember.

Itt ahol lakom alig tudtam futás után bejönni az ajtón, ott cigiztek, piáltak késő estig, hallani lehetett a kiabálást meg a visítozást, gondolom éjfél felé elmentek bulizni.
A szigorításoknak, a maszknak semmi értelme ha nem tartják be.

2 Likes

itthon: A kormány és az operatív törzs új taktikája az állampolgárok belátására épít.

:sunglasses:

4 Likes

Szerintem nálunk is Ausztriában, csak nem működik. Még húsvétkor is karantén lesz.

1 Likes

Kétlem, hogy sokáig marad ez a mondás. Egyetlen kormány sem engedheti meg magának, hogy szalagcímbe menjen, hogy tömve a kórházak és rakásra hullik a nép. Akkor sem, ha nagyon szeretik a 20.000 fős focit…
Az emberekről csak annyit, hogy továbbra is tobzódnak a borkóstolós vacsorák, a tökfaragó mulatság gyerekeknek meg az összes lakodalom… Tegye fel a kezét, aki a BKV-n és a bevásárláson kívül bárkit is megtisztel a maszkkal! Főleg a munkatársait, akikkel csak 6-8 órát üldögél egy szobában egy nap… Az osztályteremben meg 30 fővel, csukott ablaknál nem fertőz a vírus, csak a folyosón vagy a menzán… vicc az egész.
Nekünk kvázi könnyű a dolgunk, én teljesen, a férjem többségében home office-ban van (bár ő a kollégáitól is megköveteli, hogy zárt helyen viseljék a maszkot) és nincs még gyerekünk. De már szeptember 1 óta nem járunk kb. sehova, fitnesz, mozi, színház, wellness hotel nem opció. Csak szabadtéri találka jön szóba, ebből így, hogy bejött a rossz idő, már nem számítok sokra. A gyerekeseket kerüljük. Összesen 1 vacsora csúszott be egy ismerős párral, de megfogadtam, hogy már ilyet se fogunk csinálni, ha lesz sértődés, ha nem. Csendben megkattanunk… szép, magányos fél évnek nézünk elébe.

5 Likes

:raising_hand_woman:

2 Likes