Úr Isten! Válasszatok gyorsan egy másikat!
Az én háziorvosom is egy igazi sarlatán, mondjuk szerencsére igazán ritkán kell elmennem hozzá, kb. 2-3 évente egyszer egy komolyabb nátha-influenza-valami téli vírus kapcsán. Neki az az elve, hogy a beteg legyen boldog, mindig mindenkit azzal diagnosztizál, amire a beteg gyanakszik, meg előszeretettel puffogtat olyan okos mondásokat, mint “hallgass a szervezetedre” de legalább hatékonyan csépelik a népet a nővérrel, mindig gyorsan halad a sor. Csilla nővér mindenkit lerendez még a váróban, mindent megbeszél nyílt színen közönség előtt
kihozza a receptet/táppénzes papírt, és kb. csak az emberek negyede kell, bemenjen a Doktornőhöz
óriás formák.
Ez nálunk is így van.
“A kutatók inkább arra próbálnak figyelmeztetni, hogy használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy felismerjük, milyen fontos szerepe van az életünkben valaminek, amit eddig magától értetődőnek vettünk.”
Tanúsíthatom, hogy még az is furcsa, amikor valakinek bemutatkozom és nem fogunk kezet a vírus-helyzet miatt. Sokkal nehezebben emlékszem rá utána és nem érzem biztosnak a kapcsolatot akkor sem, ha munkáról van csak szó.
Arról meg nem beszélve, hogy a nagymamámat hónapok óta nem láttam és rettenetes érzés. Neki meg milyen szörnyű lehet! Ráadásul karanténban van egyedül kórházban, demens és beteg is. Amikor azt hitték a dokik, hogy max. pár napja van még, akkor engedélyezték a lányának vagyis anyukámnak, hogy szkafanderben bemenjen utoljára. Pár napra rá elkezdett jobban lenni. Ennyit számít a kontaktus…
Nekem is nagyon hiányzik a felnőtt lányom ölelése találkozáskor, meg a puszi. Én még jobban vétenék is, de ő szabálykövetőbb. Tudom, hogy neki van igaza, de mégis.
Ez a látogatási tilalom embertelen. Mindenki pontosan tudja, hogy ha bekerülsz egy magyar kórházba, az egyetlen esélyed, ha jönnek látogatni! Ki tudna meggyógyulni attól a pár száz kalóriás mosléktól, amit kiosztanak? Meg a segítség, meg a fertőzésveszély. Borzalmas.
Nem értem, miért nem lehet mondjuk 72 óránál nem régebbi PCR teszttel bemenni, amikor a szakszemélyzet nem tesztelik. Ők persze bocsánatos bűn, ha beviszik a vírust…
Az időotthonokban meg hónapok óta tartják börtönben szerencsétlen öregeket, látogatás szintén nuku. Embertelen.
Nem tudtam nem megvenni. Úgyis szezonja van…
Szlovákiában szombattól újra kijárási korlátozás lesz. Ez nem jó hír, kezdődik… .
A fegyelmezett emberek.
Gondolom a karácsonyi vásárokon is távolságtartás lesz.
Hű, nagyon bizarr!
jujj…
Hétfő éjféltől kijárási korlátozás lesz Ausztriában. Az iskolák/óvodák nyitva maradnak. A hotelek/gasztronómia bezárnak. Este 8 és reggel 6 között csak nyomós indokkal lehet kint tartózkodni (pl. munka miatt). A boltok nyitva maradnak. A határ Ausztria irányába nyitva marad (az osztrák oldalon).
Na, akkor remélem a kis kísérleti laborját jól megfigyeli végre Viktor is!
Nem csodálom, hogy folyamatosan tüntetnek a korlátozások ellen…
Azért tegnap még elment bulizni sok ember.
Itt ahol lakom alig tudtam futás után bejönni az ajtón, ott cigiztek, piáltak késő estig, hallani lehetett a kiabálást meg a visítozást, gondolom éjfél felé elmentek bulizni.
A szigorításoknak, a maszknak semmi értelme ha nem tartják be.
itthon: A kormány és az operatív törzs új taktikája az állampolgárok belátására épít.
Szerintem nálunk is Ausztriában, csak nem működik. Még húsvétkor is karantén lesz.
Kétlem, hogy sokáig marad ez a mondás. Egyetlen kormány sem engedheti meg magának, hogy szalagcímbe menjen, hogy tömve a kórházak és rakásra hullik a nép. Akkor sem, ha nagyon szeretik a 20.000 fős focit…
Az emberekről csak annyit, hogy továbbra is tobzódnak a borkóstolós vacsorák, a tökfaragó mulatság gyerekeknek meg az összes lakodalom… Tegye fel a kezét, aki a BKV-n és a bevásárláson kívül bárkit is megtisztel a maszkkal! Főleg a munkatársait, akikkel csak 6-8 órát üldögél egy szobában egy nap… Az osztályteremben meg 30 fővel, csukott ablaknál nem fertőz a vírus, csak a folyosón vagy a menzán… vicc az egész.
Nekünk kvázi könnyű a dolgunk, én teljesen, a férjem többségében home office-ban van (bár ő a kollégáitól is megköveteli, hogy zárt helyen viseljék a maszkot) és nincs még gyerekünk. De már szeptember 1 óta nem járunk kb. sehova, fitnesz, mozi, színház, wellness hotel nem opció. Csak szabadtéri találka jön szóba, ebből így, hogy bejött a rossz idő, már nem számítok sokra. A gyerekeseket kerüljük. Összesen 1 vacsora csúszott be egy ismerős párral, de megfogadtam, hogy már ilyet se fogunk csinálni, ha lesz sértődés, ha nem. Csendben megkattanunk… szép, magányos fél évnek nézünk elébe.