Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Követek egy insta oldalt, a tudományosszépségblog szerzőjét (csak szépségápolás témában már nem nagyon tevékenykedik). Ő is orvos, és sokat ír arról, főleg storykban, hogy nagyon sok stressznek vannak kitéve, és sokszoros a terhelés a “normál” időszakokhoz képest. Eddig sem irigyeltem az orvosokat, de most még rosszabb a helyzetük.

4 Likes

Az én körzeti dokim is mondta, hogy a napi x db teszt nem is zavarnà, mert leveszik fél perc alatt, csak az egész adminisztràciò, ami vele jàr, rengeteg plusz munka, + most a nyaralàsbòl vissza érkezett 4-5 személyes csalàdok is rohannak tesztet csinàltani.

3 Likes

Ne haragudj Isabelle, de ezen olyan jót nevettem kínomban! Itthon még azt sem hajlandóak államiban tesztelni, aki egy háztartásban él egy koronással… :roll_eyes:

1 Likes

:exploding_head: :dizzy_face: pff hihetetlen

3 Likes

Este van, este van
este van
Minden nap ezt látom, szinte nincs üres hely.

1 Likes

:scream:
Közben már megint rekord mennyiségű fertőzött van…

1 Likes

És már a kiszolgálók is maszktalanul közlekednek. Kecskeméti utcától a Ferenciek teréig tart a bulika.

Hát így meg sem lepődök a számokon… Így eléggé tarolni fog a második hullám :frowning:

Már tarol, sajnos.

Na, a kisebbik mára náthásan ébredt.
Fogalmam sincs, hogy mit kezdjek vele…
Mindenesetre ma itthon marad, délután majd felhívom a gyerekorvost. :roll_eyes:

2 Likes

Ez nem semmi! Most már tenyleg bünti kéne nem csak dumálni róla. Nem vagyok általában radikális, de most az vagyok. Mindenkinek van valakije, akit félt. Nekik nincs? Krónikus beteg rokon, gyerek, idős rokon???

1 Likes

A gyerekorvos valszeg azt mondja majd, hogy 10 nap otthon…

1 Likes

Nem biztos, hogy ezt fogja mondani :confused: Ismerősünk gyereke ugyanolyan rosszul érezte magát nemrég, azt monda a gyerekorvos nyugodtan menjen a gyerek közösségbe, mert az orvosok azt szeretnék, ha minél több ember elkapná ezt, hogy kialakuljon a nyájimmunitás… Érdekes :smiley:

2 Likes

Amúgy röhejnek tartom a jelenlegi szabályozást, miszerint a pozitív koronavírusos betegek 10 napot kell hogy otthon töltsenek mindenféle határozat nélkül, utána ha azt mondják az orvosnak “jól érzem magam”, akkor mehetnek közösségbe mindenféle teszt nélkül. A kontaktszemélyeknek (=egy háztartásban élők, mert kontaktkutatás az nincs) pedig 14 nap otthon, határozattal, piros matricával, stb. Budapesten a rendőrök nem ellenőrzik a karantént egyáltalán…

2 Likes

Á, szerintem a mi gyerekorvosunk ha lehetne, akkor 1 hónapra írná ki. :grinning::grinning::grinning:

3 Likes

Akkor úgy néz ki vannak még felelősségteljes orvosok :smiley:

2 Likes

Budapesten ellenőrzik a rendőrök a karanténosokat, lehet, hogy kerületenként változóan, de van, ahol a nagykönyv szerint. Minden egyes nap, a legkülönbözőbb időpontokban.

2 Likes

Juj sajnálom, jobbulást neki, remélem csak sima nátha!

Anyukámék vasárnap jönnek ki a karanténból, egyszer nem voltak náluk :confused:

1 Likes