Nálunk újra kezdődik Egy srác a melóban két hete volt nyaralni pár haverjával, persze utána rögtön be is jött dolgozni. A haverja koronás lett, persze akkor már ő is rögtön hazament inkább, de addigra már egy hétig minden nap bejárt. A hétvégén kiderült, hogy neki is lett egy pozitív tesztje… Most mindenki home office, az irodában max maszkkal lehet tartózkodni, és majd lesz egy céges tesztelés elvileg valamikor.
Nem sokat érintkeztem a sráccal, de mégis ott ült tőlem 10 méterre. Most meg gondolkodhatok, hogy mit merhetek csinálni egyáltalán.
A céges tesztelést minél előbb meg kellene ejteni, ill. megtudni, hogy amennyiben egyénileg csináltatsz tesztet, el tudod-e számolni a harminc-akárhányezres számlát.
És nem ártana, ha szépen felírnád, hogy kikkel találkozol. Ne legyen rá szükség, ezt kívánom!
Hát, remélhetőleg minél előbb meg lesz a tesztelés!
Egyébként azért az sem 100%, hogy ki honnan szedi össze, túl könnyű a nyaralásra ráfogni. Senki sehol nem hord maszkot az abc-t leszámítva, a strandon is megkaphatta vagy a vasárnapi ebéd mellé.
Hát ez az… A hétvégén egy 100 fős esküvőn vettem részt. Ma pedig a Balatonon voltunk strandon, ha én vírusos vagyok, bárki összeszedhette. Ma egyébként szabin voltam (meg hétvégén amúgy sem látom az emaileket). Hazafelé mentünk be a munkahelyemre összepakolni, addig vagy 3 munkatársam kaptam szólt, hogy mi a helyzet. Tényleg gyorsan kellene leszervezni a tesztet, különben a fórumtalira sem kellene elmennem… Egyelőre nem kaptunk hírt, hogy mi lesz a menete a tesztelésnek, lehet-e magánban. @asianlover egyébként ebben tökéletesen igazad van, pl. rajtam sem volt ma maszk a strandon (sem).
Szerintem holnap tesztre kéne menned.
Amúgy tudjátok, hogy nem vagyok korona parás, de pl. a húgommal is csak messziről találkoztam a héten, amikor a portugáliai nyaralásuk után visszaadtam a kulcsot neki, nehogy valami baj legyen a hétvégén, ha már ennyi emberrel találkozom. Én csak abban bízom, hogy a srác eléggé messze volt ahhoz, hogy átadja, vagy esetleg azóta szedte össze valahol, hogy bent járt (pl a tesztelgetésre járkálás közben), vagy esetleg a teszt hibaszázalékába esik…
Addig nem akarok, amíg erről a melóból nem kapunk infót, azt a pénzt sminkekre is költhetném
Hasonló eset történt tőlünk pár km-re lévő településen. Igaz, ez még az “első hullám” időszakában volt.
Ott mindenkinek kötelező 2 hét karantén volt elrendelve. Erre az időszakra teljesen bezárt a cég, nem mertek kockáztatni.
Ha en jarnek a te cipodben, minden kontaktot feljegyeznek az elmult idoszakbol (miota a kollegad visszaerkezett) es amig a ceges tesztrol nincs hir, addig otthon maradnek es online inteznek minden bevasarlast, szigoruan a labtorloig szallitva. Ha van setaltatasra szorulo kis allatotok, akkor probaljatok meg korai vagy kesei idopontra tenni ezeket az alkalmakat. Ha nincs tunetetek, akkor se mozduljatok ki otthonrol 14 napig vagy a negativ teszt eredmenyeig. Remeljuk, hogy senkinek sem kell telefonalnod. Fel a fejjel, ezutan se parazz ra a virusra!
Kicsit olvasgatva én csak alacsony kockázatú kontaktszemély vagyok. Illetve a munkatársaim nagy része is, ő eléggé elkülönülve ült, talán 1 srác esik bele a magas kockázatú feltételeibe, de még abban aem vagyok biztos. Remélem nálunk is csak pár hét home office-ra kell számítani.
Azt nem tudom, az általános iskolákban és a középiskolákban mit terveznek, de sok egyetem hibrid oktatással indul majd, egyúttal arra számítva, hogy előbb-utóbb megint vissza kell majd állni online-ra. Van, ahol az első 5 hétben le akarják zavarni az összes laborgyakorlatot, utána lesz ami lesz. Én (nyelvszak) vissza sem költözöm Bp-re ősszel, mert az összes órám online lesz az egész félévben, csak az elsőéveseknek lesznek személyes óráik.
Köszi, igen, nagyjából most ez a terv. Sétáltatni nem kell senkit, a bevásárlást meg házhoz fogjuk hívni.
Nem lesz semmi gond!
Én olyat hallottam, hogy szeptemberben elindul rendesen az oktatás az iskolákban, de ha egyetlen diákról kiderül, hogy Covidos, akkor az egész iskolát bezárják, és online oktatás. De olyan minden iskolára érvényes, általános bezárás nem lesz.
Aztán majd kiderül, gondolom sok tényezős ez is.
Antigén és antitest teszten voltam, a szervezetem elvileg még nem találkozott a vírussal. Hivatalosan 94%-os biztonsággal kiszűri az aktív fertőzötteket, úgyhogy én most megnyugodtam. A cégtől eddig mindenki negatív.
Itt azt hallottam ma, hogy (itt Ausztriában) az iskolában nem lesz kötelező a maszk. Minden iskolát nem fognak bezárni a 2. hullám miatt. De adott iskolákat bezárhatnak, ha nagyon sok beteg gyerek lesz, ill. egyes osztályok is otthon maradnak majd ha muszáj. Teljes lezárást nem terveznek. Tudják, hogy a szülők nem tudják megoldani a felügyeletet, nem akarnak mégtöbb munkanélkülit.
Szerintetek mennyi az esélye, hogy decemberi koncert az Arénában meg lesz tartva?
Mostanában rá vagyok kattanva a Bagossy Brothersre, és láttam, hogy elvileg lesz koncertjük, de nem merem bevállalni egyelőre a jegyvásárlást…
Háát, szerintem semmit nem lehet tudni. Áprilisi koncertre volt jegyünk a Budapest Parkba, már a harmadik dátumot írták ki, hogy mikor pótolják. Én nem mernék venni.
Kisebb létszámú koncertek egyébként vannak, mi pl. voltunk aurevoir, honeybeast koncerten (szintén a parkban). Viszonylag olcsó, jó szórakozás, asztalnál ülős beszélgetős dalolászós, nem egy tombolós élmény. Erre is egyébként viszonylag spontán vettünk jegyet. Biztosan van máshol is, hátha a Bagossy Brothers is koncertezik valahol.
Háát, @dunaimano, ha itt lennél, nagy puszit adnék!
Csak most jutott eszembe, hogy felmenjek a Facebook oldalukra, és holnap Békéscsabán lesz koncertjük. Mi pedig most megyünk arrafelé…
El sem hiszem…
Köszönöm még egyszer a tippet! A koncert annyira tetszett, hogy úgy döntöttem, veszek az Arénába is jegyet, egyszer csak meg lesz tartva!