Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Döcögök hazafelé… .

Már a tömegközlekedésen se visel mindenki maszkot, pedig még kötelező. Szerintem úgy vannak vele, ha a boltban már nem kell, akkor nem teszik fel.

4 Likes

Hazaértem tegnap éjfélkor.
Ma voltam egy közeli városban. A távolsági buszon se viselt mindenki maszkot, az egyik sofőr mondta is, hogy ő nem ragaszkodik hozzá.
Olyan kedvesek itt vidéken az emberek, olyan jó itt lenni.
Voltam bankban, postán, drogériában, ruhaboltban, ettem fagyit, holnap megyek a rokonokhoz.
Csak nálunk zárják a bank ajtaját? Mondjuk beengedtek, csak meglepődtem.
Tele van a Rossmann és a DM is fertőtlenítőkkel, maszkot is láttam, csak utolérte magát minden bolt itthon is.

6 Likes

talán most már nem mindenki egyszerre megy maszkért meg fertőtlenítőért, amiből a korona előtt nem fogyott töredéke se…

1 Likes

:grinning: Ez most jött velem szembe egy videóban, rákerestem:

https://patient-innovation.com/post/3292

Gondoltam, biztos, hogy Alin is lesz rá alternatíva, és láss csodát:

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200620005936&SearchText=hygiene+hook

De sok más érdekes is van ebben a videóban:

2 Likes

Feltétlenül szükségem lenne egy olyan eszközre, amivel megfoghatom a kilincsnyitót! Remélem, már ez is kapható :rofl:

3 Likes

Korábban nem volt 10-12 féle kézfertőtlenítő sehol. Most aztán lehet válogatni is.

Annyira édesek :smiling_face_with_three_hearts::heart:.

2 Likes

A hazai nyaralàs kapcsán ajànlanàm mindenképpen Szerencs-Tokaj-Sàtoraljaújhely környèket, szèp, nyugodt, közel van Nyíregyháza, Lillafüred is. De gyönyörű az egèsz Zemplén ès Cserehàt.

3 Likes
1 Likes

ha már korona: én vagyok az egyetlen aki kipattog a maszk alatt? oké hogy izzadós vagyok, ami a maszk alatt fokozódik némileg, de ez sokkal rosszabb mint amit egy-két órányi maszkviselésből kinézek… szövetmaszkot használok, és majdnem minden nap ki van mosva használat után, de az orrom tövében és az államon meg a környékén rettenetes állapotok vannak. (hacsak nem az új hámlasztó tonikomra vagyok érzékeny, de a csúnyaságok előbb jelentek meg, minthogy a tonikot megvettem volna… a tonik inkább nem segít, szerintem)
halványan idetartozik: más is utálja amikor egy hámlasztón nincsenek feltüntetve a százalékok, plusz kérésre (ügyfélszolinak írtam) se árulják el?

3 Likes

A maszkot cserélni kell, ahogy átnedvesedik. A baktériumok elszaporodnak rajta coronától függetlenül is. A helyedben naponta cserélném. Ha a munkád során hordod napi 8 órában, akkor legalább a szünetben cserélni kellene. Még most kezdődik a nyári meleg. Ezt is túléljük.

csak a buszon van rajtam, az kb 20 perc, meg a boltban (30-40 perc max). de olyankor nem tudom cserélni 2 percenként… nem tehetek róla, rettenetesen izzadós vagyok, ráadásul a mediterránumban lakok, ami nem segít. mondjuk sokszor ahogy körbenézek, én vagyok az egyetlen aki szabályosan hordja, és nem lógatom ki minimum az orrom…
szerencsére a munkahelyemen csak a folyosón kell maszkot hordani, az irodahelyiségek szeparáltak (és légkondicionáltak). én meg általában helyhez vagyok kötve.
hála istennek, épp holnap költözöm… ezentúl nem kell majd buszoznom munkába menet. de a kérdésem még fennáll: én vagyok az egyetlen aki kipattog a maszk alatt?

2 Likes

Én is ragyásodom :frowning: még most is, hogy a munkában már nem hordom, csak tömegközlekedésen és boltban. Kissé mérséklődött a dolog. Már nem is krémezek nappalra, de ahol súrol, ott kialakulnak patik. Minden nap cserélem, ill. 60 fokon mosom. Szerintem ez egyéni érzékenység és bőrtípus függő. Most, h 30 fok körüli lett itt is a hőmérséklet, számítok a rosszabbodásra.

én nem leszek a maszktól pattanásos, nemtom azért, mert egy héten max 2x megyek ki a “külvilágba”, vagy mert nem szövet, egyszerhasználatos maszkot hordok :open_mouth:

1 Likes

Ó :frowning: még ez is! 2020 nem várt mellékhatása :frowning:
Én sem vettem észre ilyesmit, sajnálom!

1 Likes

Budapestre biztosan igaz, ami a címben szerepel.
Ma a Kossuth Lajos térről gyalogoltam a Váci utcán végig a Ferenciek teréig, mintha “ciánoztak volna”. A csodás Parlament környéke kong az ürességtől, csak a különböző egyenruhás őrök csoportosultak a tér sarkainál. Egy évvel ezelőtt ilyenkor pont az ellenkezőjét tapasztalhattuk.

Ez alapján teszt lesz a drogériában. Érdekes.

2 Likes
1 Likes
1 Likes

Jóég, mennyien voltak a kórusban! El sem tudom képzelni hogy lehetett ezt összehangolni. Csodásan hangzik az egész! :smiling_face_with_three_hearts:
Még kislányként láttam egyszer a King’s Singers (persze még más tagok voltak) és tátott szájjal bámultam, hogy így is lehet előadni. Humorosak, erőteljesek, lágyak és mindenfélék voltak egyszerre.