Tegnapi kép. Jöttek kunyizni. Állati cukik voltak. Hápogva közel jöttek, ahogy meglátták a perecet a kezünkben. Alig lehetett ellenállni nekik
Áhhh, szétolvadok. Olyan kis takaros, okos jószágok.
Ezek szerint ők már domesztikált példányok. Bírnám, ha sétálna pár kacsa a kertben.
Kár, hogy ha a párom meglát egyet (a Rákos-patakban is szoktak úszkálni, vagy a partján üldögélni), azt mondja, “Ebéééd!”
Ezek emberhez szokott, Állatkertben sétáló példányok. Most nem lehet kacsa-csemegét sem osztani és gondolom megszokták, hogy etetik őket lépten-nyomon. Olyan tündibündik!
Mellesleg a vízi teknősök is szanaszét kóricáltak. Megkérdeztük miért és azt mondták, hogy tojást akarnak rakni, keresik a helyet. Visszaviszik üket, ha túl messze mentek, de mindig megszöknek újra és újra
Off vége
Sopronnál visszafelé semmilyen ellenőrzés nem volt, nem állítottak meg minket (osztrák rendszám).
A legújabb információ szerint a postásunk nem volt coronás, csak azért fulladt, mert erősen túlsúlyos.
Mint Békés megyei, ajánlom Gyulát.
Nagyon jó a strand, van vár, az Almásy-kastély kiállítása pedig bárhol Európában megállná a helyét. A városban sok a park, és rengeteg szökőkút.
És csak egy órányira van Arad, ahol van Sephora.
Szintén egy órányira pedig Szarvas van, ahol van arborétum, és egy Mini Magyarország makett park (és egy szuper halászcsárda).
Gyula az egyik legszebb város amit az országban làttam (Kőszeg és Eger mellett)
Mi tavaly egy esős hétvégét töltöttünk ott, de még így is nagyon szerettük. Ugyan az aradi sephora kimaradt, de azt hiszem a férjem nem bánta
Gyulát imádom, bár elfogult vagyok, mert ott születtem. De tényleg tele van látnivalóval, nagyon jó éttermek, még jobb cukrászdák is vannak. Ahogy @Kokapu is írta, a Szarvasi Arborétumba is érdemes elmenni. Ha valaki Szombathely/Körmend környékére megy, akkor a Jeli Arborétumot ajánlom, nagyon szép, és a honlapjukon lehet találni tippeket a környék látnivalóinak felfedezésére is. A szerelmem pedig a Folly Arborétum, Badacsonytól egy köpésre, ők elsősorban örökzöldekkel “vannak tele”, és boraik, szörpjeik is vannak, amik finomak is
Futásról jut eszembe, számomra a Margitsziget is nagyon hangulatos :). Nem is láttam zenélő szőkőkutat sem előtte . Egy cseppnyi zöld a fővárosban :D.
@Anheszenamon Szerintem is szép a Balaton-felvidék és az Őrség is. Az Őrségben 2016-ban jártunk utoljára, akkor rám parancsolt a párom, hogy sürgősen fejezzem be a belföldi turizmus szervezését Mondjuk azok után, hogy ennyi megmikrózott ételt soha nem tettek elénk éttermekben 2 nap alatt, nem is csodálom Nagyon sok a bajom, dióhéjban:
- Mi nem igazán szeretjük a magyar konyhát, könnyebb ételeket kedvelünk, illetve nagyon fontos számunkra az ételek minősége, mondhatjuk, hogy a hobbink a gasztronómia. Ahhoz, hogy megfelelő színvonalú ételeket ehessünk, itthon nagyon drága éttermekbe kell mennünk. Középkategóriás helyeket egyszerűen olyan ételeket raknak elénk -főleg vidéken- amit én itthon sem készítenék el, nemhogy még fizessek érte… A Mediterráneumban friss, egyszerű, adalékanyagmentes és olcsóbb ételeket tudunk enni sokkal jobb színvonalon és nem mellesleg sokkal olcsóbban, mint itthon. Ugyanez igaz Délkelet-Ázsiában. De a húsételekre is igaz, például Olaszországban bármelyik kisvárosban, az Isten háta mögött olyan bélszínt szolgálnak fel, ami itthon jóval drágább lenne, vagy Andalúziában abból a magyar mangalicából készül a kolbász, amit itthon nem adnak elénk, csak a hormonkezelt ócska húst, amiből fél liter vizet főzök ki…
- Vannak ilyen személyes kis hülyeségeink, mint a dupla paplan. Nem tudom, milyen hungarikum ez, de kb. az 5 csillagos hotelláncokat leszámítva itthon minden áldott szálláshelyen egyszemélyes a huzat. Én ezt gyűlölöm. És azt is, hogy ágyneműt kéne magammal hordjak mindenhova. A szálláshelyek aránytalanul drágák. Értem, hogy muszáj legyen egy árszínvonal, mert sok a járulék, bér, stb. De, ha ezzel nem párosul egy színvonal a látnivalókban, akkor aránytalannak érezzük.
- Szép a táj, de nincsenek látnivalók. Tavaly elmentünk 2 éjszakára Villányba. Gyönyörű tőkék, Toszkánával egyforma táj. De semmi látnivaló! Toszkánában minden nap el tudok menni egy csodás középkori faluba, vagy kettőbe, itt semmit nem lehet csinálni. Elindultunk sétálni “az” utcában, volt benne “a rétesező”, ahol elénk tették a megmikrózott száraz sz*rt csillagászati áron. A faluban egy fagyizó volt, az is bezárt már 9-kor (főszezonban, érdekes…), semmit nem lehetett este csinálni. Az már csak hab a tortán, hogy természetesen egy ócskafalvi albán fagyizó volt, ahol mindenszínű levegővel dúsított műanyagot árulnak, olyat nem, ami tejet vagy valós alapanyagokat látott volna.
Sajnos a legtöbb vidéki város ugyanez, van benne 1 utca, egy tér, Pécs gyönyörű belvárosa is van vagy 250 m széltében-hosszában. - Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy semmi idegzetem azokhoz a pincérekhez/recepciósokhoz, akik olyan kelletlenek, hogy még én kérjek elnézést, hogy meg kéne mozdulnia… Kritikán aluli az attitűd, tisztelet a kivételnek.
- Pont mai hír: el szerettünk volna menni Szegedre. Ez a kedvenc vidéki városom, van benne sok élet, nagyszerű koncertek, kiállítások, állatpark, fürdő és vendéglátóhelyek. Erre felhívott a hotel, hogy bár foglalhatóan voltak a booking-on, mégis csak 26-án nyitnak, sajnos a jövő héten még nem… Nincs szerencsénk.
Na, ez nem is volt dióhéj, be is fejeztem.
Mi ilyesmit nem tapasztaltunk, főleg nem mikrós ócska kaját. Akkor ti nagyon rossz helyeket fogtatok ki. Minket semmiféle negatív dolog nem ért. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy bárhol jártam, külföldön vagy belföldön, mindenhol próbáltam a legtöbbet kihozni az utazásból, és jól érezni magamat. Továbbra is vallom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, és nem minden szar ami magyar. De senkit nem akarok sem meggyőzni sem pedig téríteni, csak a saját tapasztalataimat írtam le én is.
Imádom a Jeli arborétumot. Májusban a rododendron virágzás páratlan élmény. Idén sajnos kimaradt (körmendi vagyok, nincs messze tőlünk) de szinte minden évben ellátogatunk oda. Gyerekkel is nagyon jó menni, van játszótér, ők sem fognak unatkozni.
A Folly arborétum is fent van a képzeletbeli listánkon, ahova jó lenne még az idén eljutni.
Jaj @asianlover ilyen nagyot és jóizűt már régen nevettem (csak úgy magamban) soraidat olvasva: mikrózott ételek , “rétesező” és “9-kor záró albán fagyizó” “az utcában” , “dupla paplan hungarikum”. Ugyan ezzel én személy szerint nem értek egyet, a sooook-sok itteni élet és ágynemű-szokás ellenére nekem még mindig hiányzik a “hungárikumos” saját paplan , amit úgy csavarok/gyűrök magam köré, ahogy jólesik , ezt külön kiélvezem, mikor “otthon” vagyok.
A speciális igazi “hungárikumos” un.
tükrös paplanhuzattal (közepén, oválisan nyitott paplanhuzat) volt egy igazi jó sztorija a páromnak. Az első alkalommal, mikor eljött hozzám kocsival, akkoriban még csak Olaszo.-ban volt autósztráda, nem tudott aznap célba érni a kis Innocenti mini-minorral, így éjszakára a nagykanizsai szállodában szállt meg. Na itt jött számára a megoldhatatlan rébusz: hogy kell használni ezt az általa még soha, sehol nem látott takarót ? Nézegette, tanulmányozta és végül belebújt a tükrös paplan lyukba , arra gondolva, hogy annak a lyuknak biztosan van vmi “funkciója” (nem csak egy esztétikai elem). Amikor elmesélte, de még a mai napig is, szétnevetjük magunkat és termêszetesen Nagykanizsa közelében mindig elmeséli az emlékezetes első magyar éjszakáját.
Ez nagyon aranyos!
Gyerekkoromban imádtam a tükör részben üldögélni. Anyám olvasott a paplan alatt, rendeltetésszerűen használva azt, én meg a tükörben, teljesen normálisnak gondoltam.
Köszönöm szépen @Anheszenamon! Le is foglaltuk a szállást Köveskálon. Mondjuk kicsit meglepődtünk, mikor a házigazda ilyen szállásnév mellett egyből angolra váltott (a párom olyan gyorsan adta át nekem a telefont, mintha izzó parazsat tartana a kezében ).
Gyomaendrőd is szépséges. Onnan származtam el Budapestre.
Sajnos arra már nagyon régen jártam. Még általános iskolából voltam ott kétszer úttörő táborban.
Arra emlékszem, hogy voltunk a KNER nyomdában (és kaptunk KNER nyomdás piros nyakkendőt - nagy becsben volt), talán cipőgyárban is, meg egy kenyérgyárban, ami sütigyárral volt egyben, és ettünk frissen sült ropit. Meg onnan vihettünk magunkkal annyi aprósütit, amennyit akartunk.
Oh, ropigyár ezer éve nincs. De tényleg, fürdőben nem voltatok Gyomán?