Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

:smile: :joy: Gyereeeeee! Váruuunk! :smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Jò utat kìvànok, èrezd jòl magad otthon ès töltődj fel :sparkling_heart:

2 Likes

Köszönöm, már úton vagyok a határ felé. De vasárnap este visszajövök, lehet nem olyan sokára új munkahelyen kezdek.

9 Likes

Kőszeg felé nem volt semmilyen sor, 2 autóst láttunk csak. Sopronnál azt mondták kilométeres sor volt tegnap délután. Csak a sofőr személyi igazolványát ellenőrizték. Olyan jó itthon lenni.

Ma rokonokat látogattam.

11 Likes

Pedig annyi csodás hely van Magyarországon, hogy kár lenne kihagyni. Mi 2 éve visszajárunk évente 1-2-szer a Balaton-felvidékre. Meseszép falvak, csodálatos környezet, rengeteg làtnivaló és hibátlan gasztronómia. Simán eltöltenénk ott egy hetet is. Múlt hètvégén pl megmásztuk a Csobáncot (van egy várrom a tetején, mesés kilátással) nem tudom hányadik alkalommal voltunk a káptalantóti Liliomkert piacon ahol a kemencés hàzikenyér ugyanúgy megtalálható mint a levendulàs kecskesajt, mangalica termékek, házi lekvárok, szörpök, régi könyvek, kézműves szappanok. De sorolhatnám estig. Köveskál, Szentbékkálla, Hegymög dűlő Istvándy borbirtok, Csendesdűlő, Monoszlói hegyestű… és ez csak egy tájegység.
Másik szívemcsücske az Őrség (Körmenden élek, a várost úgy is hívják: az Őrsèg kapuja) Rengeteg kirándulási lehetőség, itt is mesés a gasztronómia és vannak nagyon jó kis szálláshelyek (Őriszentpéter, Szalafő, Nagyrákos stb)
Szerintem inkább egyre jobban felfejlődik a magyar vendéglátás.
Pont a férjem mondta mikor múlt héten mentünk ismét Balaton felvidèkre, hogy örül neki, hogy itt él, ő büszke arra, hogy magyar és nem is baj ha nem tudunk idén külföldre menni, hiszen itt is annyi felfedeznivaló vàr (annak ellenére is, hogy mi 15 éve minden nyàron csinálunk mini belföldi nyaralást is, kevés olyan szeglete van az országnak amerre nem jártunk)

13 Likes

Kedves @Anheszenamon, engem nagyon fellelkesített az ajánlód! Kérhetek egy kis segítséget tőled? Szeretnénk a családdal (2 fő és egy könnyen hordozható 1 éves gyermekkel) elmenni nyaralni néhány napra. Sajnos mi nem igazán jutottunk még túl a Visegrád, Balaton/Velencei tó part vonalon, mivel nincs igazán ötletünk. Tudsz ajánlani olyan helyet, ami családbarát és viszonylag közel (200 km-en belül) van Budapesthez? Minket is a szép látnivalók / finom ennivalók érdekelnek főleg. Köszönöm szépen! :blush:

Én sem vagyom küldföldre, lévén szégyenteljes módon kis hazánkban sem voltam csomó helyen. Szeretek itt élni, és büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok és ilyen csodálatos országban élhetek.

2 Likes

Szeretem én is az ország tájait és van mit felfedezni, de megértem @asianlover -t is, aki máshol akarja jól érezni magát, miután itt egész évben a malmot taposta. Van, aki messzebbre vágyik. Amikor az egész év stresszes, akkor van, hogy csak arra vágysz, hogy elterülhess a nyugágyban és hallgasd, nézd, szagold a tengert. Másféle embrek között lehess, más szagú országot szagolhass. Ez is jó :smiling_face_with_three_hearts:
És bizony volt olyan időszak, amikor itthon nyaralni jóval drágább volt, főleg több embernek, mint külföldön. Ez fontos szempont, ha nem mindegy mennyit költesz és egész évben félre kell tenned nyaralásra, mert nincs a mellényzsebedben párszázezer meg a költőpénz.

4 Likes

De jó, hogy hazajöhetsz érezd jól magad és remélem az új munkahelyen jól érzed majd magad és tetszeni fog :sparkling_heart:

1 Likes

Mindenképp tudom ajánlani a fent említett helyeket, pl Köveskálon a Három Huszár fogadó szuper hely. Gyönyörű a környezet, barátnőmék voltak ott pici gyerekkel. Mi legutóbb Gyulakeszin szálltunk meg magánháznál, de azért az jóval egyszerűbb hely mint ez a panzió. Ha szeretitek a finom és minősègi ételeket, akkor ott az Istvándy borbirtok (Hegymög dűlő, Tóti hegy) Csodálatos kilàtással a Balatonra, végtelen zöld tàj szürkemarhákkal és szőlővel, játszótér a gyerekeknek, szuper borok.
A Csendes dűlő ugyanez és ott a közelben az is. Szigligeti vár, Csobánc, Szent-György hegy, Hegymagas, Hegyestű mind mind jó kiràndulási lehetőség arra.
Az Őrsèg Bp-től vmivel több mint 200 km de csodás hely. Szalafő Pityerszer (nem utcák vannak hanem szerek) állatsimogató, Népi Műemlèkegyüttes, Őriszentpéteren a Templomszeren a román kori templom, júni vègén az Őrségi vásár, rengeteg falusi porta látogatható, árulnak tökmagolajat, fazekasok a saját portékáikat. Kömpe szeme kilátó az aljában függőággyal ahol lehet élvezni a csendet és a kilátást. Őriszentpéteren a Pajta étterem egy különleges hely végtelen erdővel és domboldallal, egyedi ételekkel a helyi kistermelők alapanyagaiból. Magyarszombatfán pedig a Kosbor panzió egy jó kis szálláshely, ahol lehetőség van a tökéletes zavartalan pihenésre és gombász illetve gyógynövénytúrára a környező erdőkben és réteken. :heart:

7 Likes

Persze megértem, szeretjük külföldöt is, voltunk egy-két helyen (Korfu, Egyitom, Törökorszàg,kedvencem Olaszorszàg: Dél-Olasz körút, Róma, Vezúv, Firenze, Garda-tó, Verona, Müchen Oktoberfest, stb…) Nekem inkàbb azon akadt meg a szemem, hogy Magyarország helyett inkább a kert. De nem szeretnék vitatkozni senkivel :gift_heart:

2 Likes

Itthon a benzinkúton nem volt maszk a dolgozókon, a betérő utasokon is csak minden másodikon.
Tegnap a helyi kisvárosban sétáltam egy rokonommal, elmentünk az erdő felé, ott van egy kis vendeglő a kilátó felé. Senkin nem volt maszk. Olyan, volt, mint tavaly.
Az egész városban egy emberről hallottam, hogy beteg lett, az egyik postás, aki rendbe jött.
Postán nem voltam, mert itt hétvégén zárva van.

Én szeretek itthon lenni, szeretem a hazámat. Nyaralni nem szoktam, mert nyáron mindig akadt elég munka+nem ér rá senki ugyanakkor. Ha már máshol nyaralnék, akkor valamilyen tengerpartot választanék szerintem, mert igazi tengert felettébb ritkán látok. Szeretem a régi épületeket, hosszú hétvégéken biztos bejárnám a hazai vagy a külföldi romokat, az igazi történelem nyomait. A könyvekben sokmindenről lehet olvasni, de nem ugyanaz, mint ugyanott állni ahol valami fontos dolog lezajlott.

3 Likes

Én itt Magyarországon nagyon imádom Kőszeget, Esztergomot-én meg erre vagyok büszke hogy itt élek, Bazilika, vár, szent Tamás templom és a Duna csodálatosan szép főleg mikor leapad a víz és csodálatos kavicsszigetek jönnek létre, mintha a tengerparton nyaralnál :slight_smile:. Amikor a szüleimmel éltem akkor sokszor mentünk a Bakonyba a Cuhához, ördögrétre nagyon gyönyörű helyek.
Érdemes ellátogatni Tatára is, a tó és környéke a várral csodálatos.
Hihetetlen nagy kedvencem Lillafüred és Hajdúszoboszló is (fürdői hihetetlen jók.)
Tesóm volt Nyíregyházán (csodás állatkertje van.)
Budapestet ismeritek számomra szintén csodás hely, rengeteg látnivalóval.
Szlovákiában is vannak jó helyek. :slight_smile: :upside_down_face:
Ó Gödöllőt kihagytam :slight_smile:, Sissi kastélyát nagyon érdemes megnézni :).
Engem a vizek vonzanak leginkább :joy:.

3 Likes

Mi pont idén tervezünk Esztergomba, Tatára kirándulni egyet. Talán kicsi gyerekként voltunk már mindketten, de nem nagyon emlékszünk, abszolút felfedezésre várnak. :slight_smile:

3 Likes

Tata a szülővárosom :heart:
Másrészt, én is így vagyok az idei nyaralással. Van még mit itthon is látni, amit még nem sikerült.

3 Likes

Mi nagyon szeretjük Tatát, annyira hangulatos, mintha mindennap vasárnap délután két óra lenne (nyilván az, aki ott dolgozik, nem így érzékeli). És futóként is nagyon inspiráló! Amikor nyáron én sétálni alig bírtam, emberek (sokan!) elsüvítettek mellettem. Amikor videókon mutatták be a város arcait a különböző évszakokban, mindegyikben volt futó (meg kacsák. Imádom a kacsákat.)
Mint született tatai, áruld el, @Brunettee, van valami helyi propagandaprogram a futásra?:slight_smile:

5 Likes

Na pl. Esztergom kimaradt eddig. De Gödöllőn voltunk a Grassalkovich kastélyban mert imádom Sissit. Kőszeg nekem is kedves hely, olyannyira, hogy ott volt az esküvői fotózásunk 2009-ben :heart:

3 Likes

Viszonylag gyakran rendeznek kisebb-nagyobb futóversenyeket, főleg az Öreg-tó partján.
A legjelentősebb futó eseményünk augusztus elején a mini maraton. Olyankor lezárják a fél várost, és a legszebb helyeken mennek végig a futók.
Tervezem sok éve, hogy lefutom, de annyira nem vagyok még ügyes.
Ott aztán tényleg sokan vannak, és nézők is sokan követik őket.

3 Likes

Mi tavalyelőtt voltunk Tatán nyaralni, szerintem (a mezőny laza hangulata alapján) egy rögtönzött éjszakai futóversenybe is belebotlottunk.:slight_smile:
Tatán sikerült eddig a leghosszabb távomat (csak 15 km - én aztán végképp nem vagyok ügyes) lefutni, a tó körül. Olyan kellemesen ki van már taposva az az útvonal.

4 Likes

Ráférne amúgy a tópartra egy kis tereprendezés. Főleg a sok futó miatt.
Bevallom, utoljára februárban jártam a tónál, a vírus miatt csak elhaladtam mellette. Egy hete viszont kimentünk sétálni. Úgy élveztem. Mindegy, hányszor látom, mindig ott vagyok otthon.

3 Likes