Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Szintén :grin: , ugyan èn élesben csak uzletekben, fodrasznal hasznàltam, az ffp2-ben én megfulladok (mint tudjuk, ezzel és a ffp3-mal sajàt magunkat védjuk), a sebésziben beleizzadok (a sebészi maszk nem a viselojét, hanem csak a kornyezetét, tehàt màsokat véd). Eddig nem talàlkoztam sehol tomeggel, a fodràsznàl is max 2 vendég lehet egyutt az uzletben, kotelezo az elore bejelentkezés és szigorú protokollal dolgoznak: egyszer hasznalatos, eldobandó torolkozo, kontos, a vendég elott celofànból kivett, fertotlenitett kefékkel, szuper fertotlenités minden egyes vendég utàn),… és ennek ellenére 1 €-val sem emelte az àrait.
Amúgy most màr legalàbb a sebészi maszk nem hiànycikk és az àràt a kormàny hatàrozta meg 0,50 €-ban. Az ffp2 7-8 € kozott kapható, ezt a napsugarakkal lehet fertotleniteni.
De szàmomra egy igazi “fopróba”, sok ember kozott, a keddi nagy piacozàsom lesz, a hosszú karantén utàn kinàncsian vàrom ezt az élményt.

5 Likes
1 Likes

Öhm, érdekes neve van a hatóanyagnak vagy kivonatnak :sweat_smile:

2 Likes

@umpalumpa, írtam neked e-mailt :).

1 Likes

Péntektől nyitnak a hotelek és a termek is a sportolni vagyóknak. A hotelekhez alig érkezett foglalás. Ne csodálkozzanak amíg nem nyitnak a határok.

“Vicces” ez, hogy minden országban ugyanez a lemez, konganak a hotelek… Mondjuk itthon szerintem nem lesz ennyire siralmas a helyzet, a SZÉP kártya megemelt kerete szerintem azért jó pár vendégéjszakát kistafíroz majd. Meg 350-es euró árfolyam mellett, nem tudom, kinek éri még meg Nyugat-Európa. Ja, arról már nem is beszélve, hogy elértük a 600.000-es létszámot a regisztrált munkanélküliek terén (értsd: ebben a csődbe ment katások nem szerepelnek, mivel ők még segélyre sem jogosultak…).
Durva ősznek nézünk elébe, az biztos…

3 Likes
1 Likes

Ez mekkora ötlet! Köszi szépen a megosztást!

1 Likes

Öhöm, mivan? :thinking:

1 Likes

Hát az, hogy ha utazhatnékod támad, ne hagy otthon a villanyszámlád sem… :alarm_clock:

1 Likes

Ha ez igaz, akkor szuper. De otthon se várjon senkit karantén+engedjék szépen vissza. Ausztria szeretné a turizmust feléleszteni, jön a nyári szünet.
A magyar határon minden ugyanaz… .
Az olaszok felé még nem nyitnak.

3 Likes
1 Likes

Screenshot_20200604-170611

Szóval nem mostanában megyünk haza. A 4 nap azért vicces, mert 1 nappal korábban is megfertőződhet valaki, sőt 30 percnyire a határtól is.

2 Likes

Szerintem, hozzátartozóim és ismerősöm szerint ez egy baromság. Az üzletekben panaszkodnak, hogy jóformán senki nincs 9-12h között. Szerintetek ez jó még valakinek?

2 Likes

Szerintem is sokan várjuk, hogy végre eltöröljék. :thinking:

2 Likes

Egyetértek, szerintünk is egy totálisan értelmetlen, mindenkinek csak kényelmetlenséget okozó baromság! Alig várom, hogy eltöröljék!

1 Likes

Most akkor ez 1 napon sok újdonság, vajon mi lesz belőle?

2 Likes

Jó lenne, ha kitalálnák végre, mit szeretnének. Igaz azt mondtuk, idén nem megyünk külföldre (függőben van egy párizsi utunk…), de Ausztriába szívesen elmennék a nyáron. Élnek kint rokonok, hozzájuk mennénk.

1 Likes

Hazamegyeeeeek…

12 Likes