Szintén , ugyan èn élesben csak uzletekben, fodrasznal hasznàltam, az ffp2-ben én megfulladok (mint tudjuk, ezzel és a ffp3-mal sajàt magunkat védjuk), a sebésziben beleizzadok (a sebészi maszk nem a viselojét, hanem csak a kornyezetét, tehàt màsokat véd). Eddig nem talàlkoztam sehol tomeggel, a fodràsznàl is max 2 vendég lehet egyutt az uzletben, kotelezo az elore bejelentkezés és szigorú protokollal dolgoznak: egyszer hasznalatos, eldobandó torolkozo, kontos, a vendég elott celofànból kivett, fertotlenitett kefékkel, szuper fertotlenités minden egyes vendég utàn),… és ennek ellenére 1 €-val sem emelte az àrait.
Amúgy most màr legalàbb a sebészi maszk nem hiànycikk és az àràt a kormàny hatàrozta meg 0,50 €-ban. Az ffp2 7-8 € kozott kapható, ezt a napsugarakkal lehet fertotleniteni.
De szàmomra egy igazi “fopróba”, sok ember kozott, a keddi nagy piacozàsom lesz, a hosszú karantén utàn kinàncsian vàrom ezt az élményt.
Öhm, érdekes neve van a hatóanyagnak vagy kivonatnak
Péntektől nyitnak a hotelek és a termek is a sportolni vagyóknak. A hotelekhez alig érkezett foglalás. Ne csodálkozzanak amíg nem nyitnak a határok.
“Vicces” ez, hogy minden országban ugyanez a lemez, konganak a hotelek… Mondjuk itthon szerintem nem lesz ennyire siralmas a helyzet, a SZÉP kártya megemelt kerete szerintem azért jó pár vendégéjszakát kistafíroz majd. Meg 350-es euró árfolyam mellett, nem tudom, kinek éri még meg Nyugat-Európa. Ja, arról már nem is beszélve, hogy elértük a 600.000-es létszámot a regisztrált munkanélküliek terén (értsd: ebben a csődbe ment katások nem szerepelnek, mivel ők még segélyre sem jogosultak…).
Durva ősznek nézünk elébe, az biztos…
Ez mekkora ötlet! Köszi szépen a megosztást!
Öhöm, mivan?
Hát az, hogy ha utazhatnékod támad, ne hagy otthon a villanyszámlád sem…
Ha ez igaz, akkor szuper. De otthon se várjon senkit karantén+engedjék szépen vissza. Ausztria szeretné a turizmust feléleszteni, jön a nyári szünet.
A magyar határon minden ugyanaz… .
Az olaszok felé még nem nyitnak.
Szóval nem mostanában megyünk haza. A 4 nap azért vicces, mert 1 nappal korábban is megfertőződhet valaki, sőt 30 percnyire a határtól is.
Szerintem, hozzátartozóim és ismerősöm szerint ez egy baromság. Az üzletekben panaszkodnak, hogy jóformán senki nincs 9-12h között. Szerintetek ez jó még valakinek?
Szerintem is sokan várjuk, hogy végre eltöröljék.
Egyetértek, szerintünk is egy totálisan értelmetlen, mindenkinek csak kényelmetlenséget okozó baromság! Alig várom, hogy eltöröljék!
Most akkor ez 1 napon sok újdonság, vajon mi lesz belőle?
Jó lenne, ha kitalálnák végre, mit szeretnének. Igaz azt mondtuk, idén nem megyünk külföldre (függőben van egy párizsi utunk…), de Ausztriába szívesen elmennék a nyáron. Élnek kint rokonok, hozzájuk mennénk.
Hazamegyeeeeek…