Á, abból egy szót nem értenék, de köszi!
Viszont ha látod még, egy fotónak örülnék, akkor megpróbálnám angol verzióban megkeresni.
Á, abból egy szót nem értenék, de köszi!
Viszont ha látod még, egy fotónak örülnék, akkor megpróbálnám angol verzióban megkeresni.
Ah, mennyi szuper cucc! Köszi a linket!
Június 15 elvileg nyitják a német-osztrák határt, gondolom akkor a magyar június végén jön.
Ma vettem a Hoferben (Aldiban) egy 10-es csomag műtős maszkot, a csomagon belül egyesével van becsomagolva minden maszk gyárilag. Ez a legsterilebb megoldás szerintem. Könnyen magával viheti az ember és nem a dolgozókkal csomagoltatták helyben újra az eredetileg 50-es csomagot.
Ez nem is drága, de magánszemélyként nem tudom megvásárolni.
Ma elmentem a DM-be WC papírt venni, hát olyan ideges lettem, hogy nem szokásom másoknak beszólni, meg önkéntes rendőrt játszani, de most kinyílt a bicska a zsebemben.
Ugye most teszterek nincsenek kitéve, hát mit csinált két csaj (ráadásul nem tinik voltak, inkább 18-20 körülinek tűntek)? Próbálgatják a rúzsokat, persze teszter híján az eladó készletet. Ráadásul az egyiknek már vagy tíz rúzs csík volt a kézfején.
Kérdeztem tőlük, szerintük miért nincs teszter kirakva? És hogy korrektnek érzik-e, hogy más esetleg jó hiszeműen megvásárolja az általuk használt terméket?
Persze válaszra már nem futotta tőlük, csak leraktak mindent, és kimentek az üzletből.
Utána mondtam a pénztárosnak, hogy nem sok értelme van a teszter nélküliségnek, ha a vevők kibontják a rúzsokat.
Csak bólogatott, annyit sem kérdezett, hogy melyik rúzs volt kibontva…
A héten én is láttam ilyet itt kint pont a DM-ben. Csak itt a (fejkendős) nő a szájára kente a dolgokat, nem is a kézfejére. Gondolhatod, hogy addig maszk nem volt a száján. Nem szólt neki senki semmit. Én most csak lefóliázott sminkterméket vennék vagy megrendelném inkább.
A jó hír, hogy kapható volt háromféle 100ml-s kézfertőtlenítő, lehet, hogy éppen akkor rakták ki.
Újra megvettem a spirulina-tablettáimat (nem fotóztam, mert szerintem senkit se érdekel itt), de most nagyobb kiszerelésben.
Engem érdekel, mire szeded? Próbálok a rendszeres vitamin szedésre rászokni, a C,D megy. Most Omega 3-6-9 az ùj, plusz kalcium lenne, de azt már tökre el szoktam felejteni. A múltkor vmelyik topikban volt téma, az segített eldönteni, mit kellene szednem.
Az van ráírva, hogy vérképző, immunrendszer erősítő, fáradtság és fáradékonyság ellen. Vas és B12 van benne. A legutóbbi kis fémdobozban volt, több hete elfogyott, éreztem, hogy valami hiányzik, pedig szedtem helyette egy multivitamint. Most vettem nagyobbat és beletöltöttem a kis dobozba egy részét. Van itthon spirulina porom is, amit turmixokhoz akartam adni, de mindig elmarad. Ez a tablettaforma kényelmesebb+nem száll mindenhol a sötétzöld por amikor adagolom.
Turmixban nincs kirívó íze? Gyümölcsökhöz vagy zöldségekhez teszed?
Régen a laktózmentes tej+banán+spenót+spirulina kombóhoz tettem, itt a spenót némileg érződött, az elnyomta szerintem. A spirulina sötétzöldre színezte az egészet.
A laktózmentes tej vagy víz+fagyasztott erdei gyümi+banán+spirulina kombónál egyáltalán nem éreztem külön, de a keverék színét azért itt is jóval sötétebbre színezte. Utóbbiba mehet mangó is, ill. mindkettőbe banán helyett is, ki hogyan szereti. Fanatikusok mézet is raknak utóbbiba.
Én zöld turmixokhoz vettem, de nehézkes volt a friss spenót beszerzése+hamar megromlik. A fagyasztott spenótot annyira nem kedvelem.
Nekem egyéb egészségügyi okokból is a zöld dolgokat kellene ennem.
Aham, a szín nem zavar, csak az íz legyen jó köszi a tippet!
@Montelino, egyetértek veled, igencsak hasznos lehetne ez a kis “kütyü” , hol bukkantál rá?
Most olvastam, hogy (nagy valószinűséggel) június 15-től elindulnak a repülőjáratok (reméljük), bár nekem az országhatárok megnyitása is elég lenne, hogy végre újra megölelhessem a (kis)fiamat .
Hétfőtől itt nálunk (Ita) nyitnak az éttermek, bárok/fagyizók , üzletek, fodrászok ( -ra lenne a legnagyobb szükségem), a hónap végén pedig a tengerparti strandok is (ezt várom a legjobban, mert a testem, lelkem, pszichém -ra vágyik leginkább).
Itt holnap nyitnak az éttermek, a fodrászok már dolgoznak.
A strandok zárva voltak még a múlt héten, szerintem ez így marad még egy darabig, mert elvileg ott is kötelező lenne a maszk. Ki akar maszkban úszni meg napozni?
A hajam nekem is igényli a fodrászt, de nem fogok 200 Eurót fizetni itt ezért senkinek. Lapocka alá ér a hajam, ezért még felárat is számolnának.
A zárt uszodák, edzőtermek itt is zárva vannak, csak a tengerparti strandok nyitnának, ha sikerülne végre pontos és végleges információt kapniuk a napernyők/napozóágyak távolságára vonatkozóan. Az illetékes tartományi hivataltól végre kaptak egy pontos és minden részletre kiterjedő szabályzatot, de épp most olvasom, hogy ezek a paraméterek a központi, állami szerveknek nem elég biztonságosak, túl “közelinek” vélik a napernyőket, szóval megy a bürokratikus huza-vona.
Nálatok ennyire drága a fodrász ? Èn 70 €-ot fizetek meches + vágàs + beszárítással.
Igaz, az én fodrászom - annak ellenére, hogy a város leg-legprofibb fodrásza, min. 7-10 nappal előbb kell időpontot kérni, annyira nagy a vendégköre -, a kolégáihoz képest min. 25-30%-kal olcsóbb és legalabb 15 éve 1 €-t sem emelt, … szóval ő olyan ritka, mint a fehér holló.
Drága itt mindenféle szolgáltatás. Ezért jár a magyar haza fodrászhoz, körmöshöz, fogorvoshoz stb., sok osztrák átutazik a határon csak ezek miatt.
(Fóliás melír+Olaplex /aminek a hatásában kételkedem/+vágás+mosás+szárítás lenne 200 szerintem. Egyik magyar youtubertől kérdezték a neten, hogy itt kint mennyiért csinálják meg a haját, nos, neki ugyanez félhosszú hajra 140 Euro saját bevallása szerint. Tudom hova jár, még csak nem is a legdrágább szalonba, 2 km-re innen. Nekem csak drágább lenne, itt már nekik extrahosszúnak számít ami a lapocka alá ér.
Otthon szoktam fodrászhoz járni magyar földön inkább. Az otthoni is drága magyar viszonylatban, de még megfizethető nekem (bár az meglepett, hogy 5 ezerrel fizetek többet, mint tavaly ugyanazért). Az igazit még keresem. Otthon szőkít és nem lesz sárga/vörös, de a vágás nem mindig tetszik. 1x mentem máshoz, na az sárgásvörös lett a hajtövemnél, de jól vágta le, teljesen kezelhető volt beszárítás nélkül is. Azóta is foltos (egy sárgás körgyűrű, mintha fa lennék, de már alig látszik, 2x voltam azóta a szokásos fodrásznál).
Előző héten láttam, hogy valaki kint dekkolt egy széken a fodrászat előtt fóliákkal a fején, gondolom bent nem várhatott, mert egyszerre több vendég nem tartózkodhat egy kis szalonban. Ha esik, akkor meg egy ernyő alatt vár kint.
Mo-i fodrásszal csak egyszer volt direkt tapasztalatom, 2 éve szeptemberben egy esküvőre voltunk hivatalosak, így a fiam barátnőjével bejelentkeztünk egy elegáns budai szalonba mosás + beszárításra.
Nekem ugyan rövid hajam van (itthon már megejtettem a melírt és vágást), azért megmutattam a fodrász csajszinak az általam preferált befésülési modellt. A mai napig is a fülemben cseng a számomra “kicikiző” válasza: “meg fogunk vele bírkózni!” (általam értelmezve: “mit kell sza…kozni egy ilyen rövid hajjal?”), e furcsa reakciója teljesen “összhangban” volt - semmilyen, de pláne egy elegáns üzletbe nem illő - outfitjével: nagyon rövid, szexis-strandos shortban dolgozott, ami az én “antik” izlésvilágom szerint abban a környezetben meglehetősen furcsa látvány volt.
Ja és milyen lett a frizurám? Legalább 1,5 óráig dolgozott a fejemen (az itteni fodrászomnál ez egy max 15 perces beavatkozás mosással együtt), lett belőle egy jó nagy kerek kupola , ami aztán a du-i badacsonyi szertartáson teljesen formáját vesztette (még szerencse, hogy nem én voltam az örömanya ).
Viszont a “menyem” frizurája, esztétikailag és tartosságban is szuper lett egy 17 éves fiú fodrász kb. 2 órás munkája után.
Szalagavatóra nekem is készített egykor egy fodrász egy bukósisak-sérót, szerencsére a szalagavató utáni bulira már szétesett, még mindig jobban nézett ki, mint beszárítva. Akkoriban már nem volt divat a tupírozás fiatal vendégek esetén, csak a fodrász nem haladt a korral. A jó szakember kincs mindenhol.
Azért ez a járvány sokaknak pénzt is spórol, fodrászhoz se mentek a nők, a boltok többsége is bezárt. Szerintem most sokan rájöttek mire megy el a fizetésük egy része és mi az ami nélkülözhető is.
Érdekesek ezek a repülőjáratok, felmentem a Wizzair honlapjára, júni 1-től már lehet repülni Nápolyba 5-8 ezer forintokért (+az egyebek). De jó lenne azt is tudni előre, mikor dönt úgy Magyarország, hogy eltörli a kötelező házi karantént a hazaérkezők esetében? Nem tudom, ki fog így bárki elmenni nyaralni - Olaszországba a pánik miatt kb. senki valószínűleg, de Szlovéniába/Horvátországba vagy más alacsony kockázatú helyre - ha utána 2 hétig jár majd a rendőrség a nyakára… Nagyon rossz gyakorlat ez szerintem, és nagy szükség lenne a közösségi koordinációra ebben a kérdésben. Minden ország siratja a turizmust, de semmi közreműködésről nem hallani sajnos ez ügyben.
Számomra logikusnak tűnne, ha legalább az azonos kockázati besorolású országokban visszavezetnék a szabad mozgást, ki-be minden irányba szankció mentesen. Persze itt merül fel a kérdés, hogy eltérő számú tesztek és eltérő szempontrendszerű statisztikák alapján, ki tudná meghatározni, mi az, hogy azonos kockázat?
Érdekesek bizony Nekünk holnapra van Wizz jegyünk Londonba, visszafelé pedig hétfőn jönnénk. Természetesen egyik járatot sem törölték, úgyhogy ez most 50 ezer mínusz lesz nekünk, mert persze nem megyünk sehova