Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Köszönöm, rám fér. Azt gondoltam, hogy május végéig kitart a jólét, aztán huss, már vége is lett. De: nekünk legalább van munkánk! :wink:

3 Likes

Igen, jó, hogy van munkánk, amiatt tényleg örülök :slight_smile:

2 Likes

Én egyébként azt gondolom, hogy még további másfél hónapig minimum meg kellene tartani a home office-t. Hiszen ha május első hétvégéjén tetőzött a járvány, és mi március óta otthon vagyunk, akkor a tetőzés után még egyszer ennyi idő… De így csak még több lehetőség lesz a megbetegedésre, a járvány “fenntartására”. Szerencsére nálunk még nincs kötelező visszatérés, sőt elég jól berendezkedtünk az otthoni munkavégzésre (várható, hogy többen ezután is otthon maradnak legalább egy pár napot a héten). Az átállást nem szerettem, nen akartam itthonról dolgozni, de mostanra a koronahelyzet győztesei közé tartozom: főzök, olvasok, sütök, festek, varrok, takarítok, biciklizem, maximálisan élvezem a rámszakadt időt. Amíg nem muszáj, én szeretnék itthon maradni.

6 Likes

Én is így gondolom és szerencsére a cégem is. Azt mondták még egy hete, hogy azt szeretnék, hogy az utolsó cégek között legyünk, akik kinyitják az irodájukat, úgyhogy bízom benne még sokáig itthon leszek. Sőt, azt is mondták, hogy 125%-on teljesítünk, úgyhogy valószínűleg a home office lesz az új normális, és keveset kell majd bejárni az irodába. Én ennek csak nagyon örülök, mert bár az elején nehéz volt a teljes home office, most már én is nagy nyertesének gondolom magam, mert végre van időm magammal törődni és sokkal egészségesebb vagyok. Heti 6x edzek, egészségesen eszem, mentálisan is jobban vagyok, szóval hurrá.

7 Likes

A röhej, hogy aki üzletember es ezen okokbòl utazgat külföldre , meg vissza, az ezt szabadon teheti karantèn nèlkül. Pont az aki a legjobb hozhatja,viheti terjesutheti a virus, annak nem kell . Hivatalos oldalon olvastam mert ugye mi màjus vègèn megyünk. :exploding_head::biohazard:

2 Likes

Én biztos, hogy összhangba hoznám az iskolai tanévvel az irodai bejárást. Akinek alsó tagozatos gyereke van, mégis hogy oldja meg? Ki maradjon otthon asszisztálni a netes oktatáshoz?

4 Likes

A ti ismerőseiteknek is annyi esze van, hogy Romániára vagy Szlovákiára vonatkozó cikkeket osztogatnak meg facebookon?

Már legalább 3 ismerősöm megosztotta ezt a cikket (Szlovákiára vonatkozik):

Legalább 5-en pedig ezt (Romániára vonatkozik):

Most komolyan el sem olvassák, amit megosztanak? Vagy mi van?
És ha szólnak nekik, hogy nem Magyarországra vonatkoznak a cikkek, akkor nem is reagálnak rá.

Ennek mi az értelme?
Vagy csak jobban meg kellene válogatnom az ismerőseimet? :smiley:

6 Likes

@Kokapu :joy::joy::joy:. Ezen nagyon szakadok, szerintem nem olvassák el :D.

1 Likes

Nekem is vannak ilyen ismerőseim,akik folyamatosan a Romániára vonatkozó cikkeket osztják meg. Szerintem egyáltalán nem olvassák, csak osztogatnak ész nélkül. :smiley:

2 Likes

Én is megosztom itt az osztrák cikkeket. Ami itt van, az lesz otthon is, pár hét fáziskéséssel.

1 Likes

Hát igen, de te ott élsz, és már írtuk is neked, hogy érdekel bennünket. Meg nem is úgy osztod meg, mintha Magyarországra vonatkozna.

De pl. az egyik ismerősöm, aki itt lakik Magyarországon, megosztotta a sulis cikket, aztán amikor valaki felvilágosította, hogy Romániáról van szó, akkor sajnálkozott, mert azt hitte, hogy végre vége lesz az otthoni tanításnak…

1 Likes

Egy rajongó járvány idején is ragaszkodjon rajongása tárgyához. :grinning: :mask::zap:

Végre szívesen fogok maszkot hordani! :heart_eyes:

IMG_20200512_173808

12 Likes

De jók! Honnan szereted? :open_mouth:

1 Likes

Belgiumból rendeltem.

Igen, tudom, őrült vagyok! :rofl:
Hozzá teszem, nem volt drágább, mintha az etsyről vettem volna (ott nézegettem korábban) ráadásul 50 eurós rendelés felett ingyenesen szállította a GLS. Ez volt a teljes pakk:

IMG_20200512_181220

Hétvégén kipróbálom a süti pecsétet.

10 Likes

Váó, ezeket én is megremdelném. Ah, képet majd a sütikről! Nagyon menők a pecsétek (is)! :heart_eyes: :star_struck:
Mi van a Pót-csont Rapidban?

2 Likes

Ja, látom már vizes palack :slight_smile:
Kérek szépen linket ! Hátha rendelnék én is :wink:

1 Likes

Én HP-kártyapaklit láttam tegnap a boltban, mindenkinek az erősségei voltak felsorolva és az erősebb lap a nyertes. Gondoltam is rád, hogy már biztos megvan neked.

1 Likes

Vizespalack, de nekem a HP polcomra került. Ha érdekel, a csevegős topikba teszek róla képet. Hétvégén csináltam meg, és most imádom nézegetni. :smiley: Ez a webshop. Mikor Brugesben voltunk, akkor láttam az üzletet. Éppen zárva volt, mert ilyen Comic Con szerű rendezvényen voltak Amszterdamban, így akkor nem jártam benn, de bekövettem a Facebookon. Már csomó ideje nézegettem a HP-s maszkokat, de nem találtam sehol olyat, ami igazán tetszett volna, és nem az USA-ból jön 6 ezer forintos postával.

2 Likes

Hmm, vannak kártyáim, de ilyen szerintem nincs. :slight_smile:

Ha nem gond, hogy a készségek német nyelven szerepelnek rajta, akkor még lehet.