Legújabb Hofer-élmény. Most már nem áll alkalmazott az ajtóban, kiírták, hogy fertőtlenítsd te magad a kocsit, azután használd. Ki van rakva spray+papírtörlő.
Műtős maszkot már sehol nem osztogatnak, lehet venni már szinte minden nagyobb élelmiszerboltban. Textil maszk is akad pár helyen 8-15 Euro között. Otthon korrekt áron adják. Akit belinkeltetek női ruha készítőt, nagyon szép darabokat varrt, kedvező áron. Szerintem most rendelt minden cég nagy mennyiségben műtős maszkokat és szépen rajtuk marad majd, a kezdeti 50Euro/50-es csomag, mára 30-35Euro/50-es csomag lett. Megy ez még lejjebb is szerintem.
Jelenleg oriasi kockazata van a legi kozlekedesnek, meg ugy altalaban a kozossegi kozlekedesnek. Ha mindenaron nyaralni szeretnetek, erdemes kocsival utra kelni es naprakesz infok utan kutatni a neten a celorszag es tranzit orszagok policyjarol.
Hiaba olcso a repjegy, elkepzelni sem tudom a social distancinget a repulotereken, a nagyobbakon pedig ahol percenkent vagy ot percenkent landolnak a gepek es sorba dobja az utasokat ezerszamra az ellenorzeshez, csomagfelvetelhez…
Arrol nem beszelve, hogy a fedelzeten a legkondi keveri a levegot orakon at, mig az atlag ember azt kepzeli, hogy a kozepso ules uresen hagyasaban rejlik a biztonsag illuzioja.
Szerintem egyaltalan nem biztonsagos repulni, de tegyen mindenki a sajat belatasa szerint.
@macooka London a napokban, a ‘lazitas’ utani napon (nem az en videom, mi a fenekunkon ulunk 2 honapja az otthonunkban): https://www.tiktok.com/@kozhokar/video/6807476390678498565
Vuhanban most tobb tunetmentes virushordozo van, akiket csupan a teszteles emel ki a tomegbol. Szerintem ez varhato a jovoben vilagszerte, ahol eddig jelentos megbeteges tortent, amig nem lesz vakcina.
Errefele mindenkit az egyeni kozlekedes fele terelnek, meg ha ez sokkal tobb autot jelent is az utakon. Persze ez erdekes nagyvarosokban, ahol limitalt parkolohelyek allnak rendelkezesre.
Ez igen
Valahogy úgy képzeltem el, hogy minden kihalt, senki sehol.
Remélem augusztus-szeptember környékére jobb lesz a helyzet, mert idénre még nem mondtam le Londonról, de majd kiderül.
Jajj nem, nem is azért írtam, mert tervezném, hogy most bárhova repüljek csak érdekes probléma, meg rohadt nagy lehúzás is a légitársaságok részéről, hogy így árulnak jegyeket…
Hallottam beszélgetést pont a repülőkről, hogy mekkora kamu az a szlogen, amivel mindig reklámozzák magukat, hogy a szűrőik olyan tiszta levegőt fújatnak, amiben műteni lehetne. Persze, így igaz, más kérdés, hogy ez kitűnően szétfújja 5-6 sor távolságra bárkinek a fertőzését… Meg azt is példának hozták fel a jövőbeli potenciális változtatásokat illetően, hogy alulról kéne a levegőt cirkuláltatni, nem felülről, az is sokkal kisebb kockázatot jelentene. A SARS után is tettek ilyen javaslatokat, mégsem fogadta meg egyetlen légitársaság azóta sem.
Autós utat szívesen bevállalnánk a régióban, meg Korfura terveztünk kocsival menni (ott talán 5 db fertőzött van jelenleg), de ha visszatérve 2 hét házikarantén vár, akkor tuti nem indulunk el…
Szerdatol oldottak fel a szigoru korlatozasokat. Ez azt jelenti, hogy mar nem csak napi egyszer lehet elhagyni a hazat szabadidos tevekenyseggel es ezen felul szukseges bevasarlassal, ami addig volt. Jelenleg mar lehet mas haztartasban elokkel talalkozni parkokban 2 meteres tavolsaggal, es barmennyiszer ki lehet menni a szabadba.
Londonban nem jart senki sem a csaladbol marcius 10-e ota, pedig a lanyom a cityben dolgozik a kereskedelemben. A ‘key workerek’ (nem tudom hogy nevezik oket magyarul, bocsanat ezert) dolgoznak (egeszsegugy, idosgondozas, rendorseg, tuzoltosag, elelmiszer kiszolgalas, logisztikai cegek es bocs akiket kihagyok), es London 8.5 millios varos. A tomegkozlekedest 15%-ra vagtak le, tehat nagyon lecsokkent. Jelenleg az epitkezesek es a feldolgozo ipar indulhat ujra, de a tomegkozlekedesi vallalat nem volt valoszinuleg azonnal felkeszulve erre a dompingre. Egyelore juniusig semmi mas nem indul ujra, utana is fokozatosan fog megtortenni a betegseg/halalozasi statisztikakra alapozva.
Raadasul a virus elegge rasszista, ezert nagyon odafigyelnek az emberekre. Sajnos nagyon sok embert veszitettunk el.
Oszre csak jobb lehet, de ki tudja hogy mikorra lesz az elet olyan, mint korabban.
Meg csak majus van, ha foszezonban terveztek autozni, addigra tisztabb lesz a kep.
Sajnos penz beszel a legtobb esetben, igy a biztonsagi intezkedeseket csak akkor tartjak be a cegek, ha kotelezve lesznek a valtoztatasokra.
Igen, meghallgattam Boris Johnson vasárnapi beszédét, ahol ha jól emlékszem említette, hogy az éttermek, vendéglátóhelyek leghamarabb júliusban nyithatnak, akkor is csak akkor, ha csökkenő a tendencia. Úgyhogy ez az augusztus-szeptember részemről is csak reménykedés…
Ha jól emlékszem azt is mondta, hogy aki teheti, az gyalog/kerékpárral/autóval menjen dolgozni (mondjuk Londonban gyalog dolgozni menni az érdekes). Szóval ezért is furcsálltam, hogy most mégis mennyien vannak az utcán.
Azt hogy érted, hogy a vírus eléggé rasszista?
Mas-mas etnikumoknal nagyobb a halalozasi rataja.
Jaa, értem
Mi idén Caorlebe akartunk menni, mint két éve, de én már idénről a külföldi utazásról lemondtam.
Nem csak amiatt, hogy az egyes országok mennyire fertőzöttek, hanem úgy gondolom, Magyarországon is elég sok bevétel kiesett most ebből a szektorból, tehát ha itthon megyünk el nyaralni, akkor legalább az itthon turizmusból élő embereket támogatjuk.
De persze egyelőre még minden csak elméleti síkon mozog, hiszen azt sem tudom, a szememmel mi lesz…
Mi úgy gondolkozunk, hogy az olyan helyek, ahol ugyanolyan a fertőzöttségi szint vagy alacsonyabb a hazainál, az go, ahol magasabb az no go zóna
Szerintem idén nyáron - szigorúan suliszezon vége előtt - még eljutok Debrecenbe, sosem voltam ott és már évek óta tervezem, hogy megnézzem magamnak
Egy hagyományos értelemben vett belföldi nyaralást kizártnak tartok, akkor inkább maradunk a kertben. Nem szerettük eddig sem, nem voltunk az ár-érték aránnyal megelégedve, ezen még a vírus sem segít, mindennek van határa :DDD
Én úgy vagyok ezzel, hogy amíg a gyerekek nem láttak itthon minden régiót (még én sem), addig szívesen megyek itthon is nyaralni.
Mondjuk az esetek nagy részében itthon Egerben kötünk ki, mert imádjuk!
Imádom azt a várost, alföldi vagyok, nekem azok ott már hegyek.
Jaj Eger, a szívem csücske. Mi is megyünk minden évben, idén sem hagyjuk ki az tuti.
Nekem szalagavatóra, középiskolás ballagásra mindig egy-egy barátnőm csinálta meg a hajam. Hát mondanom sem kell iszonyat gyönyörű nehéz kontyok, kis rózsák a hajban. Mindenki dicsérte a hajam. Másik lány is szépet készített halszálka fonást majd az lett felkontyolva. Általános iskolás koromban a falusi fodrászom csinált franciafonásokat a hajamba majd felkötötte az egészet (iszonyat sok hajam van.) Használt több nagy csatot, vagy 40 hullámcsatot és fél doboz hajlakkot, de egész nap kitartott a frizurám :). Meg egyszer csinált egy nagyon jó tépett frizurát, olyasmit mint Mónikának van a Jóbarátokban :). Egyszer egy Szombathelyi fodrász is szuper frizurát csinált nekem, az talán bubifrizura volt :). Úgyhogy nekem valahogy mindig szerencsém volt. De egyik barátnőm vagy fodrász sem tudom hogy csinálta amit csinált, hogy a rengeteg hajammal tudott kezdeni valamit :D.
Egy érdekes beszélgetés a most készült koronavírus-tesztelésről:
A legújabb infó szerint elvileg május 17 Magyarország felé is megnyitja Ausztria a határt, az már más dolog, hogy otthon attól még ránk karantén vár. Hazamenni eddig is lehetett, vissza csak ingázóként. Gondolom rájöttek, hogy a vendéglátásban főleg a környező országok polgárai dolgoznak, akiket márciusban szépen hazaküldtek.
A MOL-nál ma végre sikerült beszereznem a 2 l-es kézfertőtlenítőt, 3990 Ft.ért.
Ma voltam a Sugár dm-ben, egész jól fel voltak szerelve. 500 ml-es gél kézfertőtlenítő kb 2500 ft volt. A kicsik is egész jó áron voltak (800 ft körül), legalábbis a veszélyhelyzet első napjaihoz képest. Felületfertőtlenítő az Árkád Rossmannban volt.