Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Én is voltam! :raising_hand_woman: De még nem mertem telefonálni nekik, talán a jövő héten. Azóta lekopogom nem romlott a helyzet, de ideje túlesni rajta :slight_smile:

2 Likes

Jobbulást, kitartást Mindenkinek! :muscle:

Ne aggódj, a bölcsességfogak nem ráznak! Nekem mind a 4-et ki kellett venni, egyedül az első volt traumatikus élmény egy SZTK-s mészárszéken, a többi 3 már egy álom volt magánellátásban. Csak egyszer húzzák ki érzéstelenítésben, aztán annyi, több baj nem lehet vele! Drukkolok!

3 Likes

Szerintem hívd őket fel jövő héten csak segítenek rajtad, max elhajtanak, de utána 1 hét múlva megint megkérdezheted :slight_smile: Én 3x voltam a sürgősségin mire azért be is jutottam, szóval kitartás :slight_smile:

@asianlover magánba megyek fogorvoshoz (meg úgy minden orvoshoz szinte) mert ragaszkodom ahhoz aki eddig nyúzott fogászat ügyileg, és rendesen mindig érzéstelenített :slight_smile: Jó hír, hogy akkor túlélhető a dolog, durva hogy mindet ki kellett kapni nálad :open_mouth:

2 Likes

Igazából csak az első volt begyulladva nagyon, amikor ki akart jönni. A többinél úgy voltam, hogy én kértem, hogy gyorsan szabadítsanak meg tőlük, mert kár az elhúzódó fájdalomba, annyival könnyebb az élet, ha kiveszik. Szóval tulajdonképpen még a mészárszék is pozitív élmény volt :crazy_face:

1 Likes

Csak most ne legyen senki beteg! :frowning:

Ma már a második olyan halálesetről olvasok, amikor az elhunyt nem volt koronavírusos, de közvetve mégis amiatt halt meg, mert nem kapott rendes ellátást. (A másik esetben az illető stroke-ot kapott, de mivel kamionsofőr volt, így biztosara vették a covid-19 fertőzést…)

http://www.agriatv.hu/?p=21684

3 Likes

Miért? Miért kell mindenkire ráhúzni ezt a vírust? Miért nem tesztelnek???

Mondjuk okos döntés, felnézek rá érte, én még ezen az egyen szorongok de aztán max megyek repetázni ha bejött :rofl:

Főleg @Kokapu figyelmébe:
https://bezzeganya.reblog.hu/a-101-leghulyebb-eletvezetesi-tanacs-a-karantenidokre

1 Likes

@Alsace : Nekem nagyon jók a fogaim, egy tömésem nincs, természetesen én parázok a legjobban a fogásznál - tuti úgy van, hogy aki nincs szokva semmilyen fájdalomhoz/beavatkozáshoz, annak nagyon alacsonyan van az ingerküszöbe - és még így is önként bevállaltam 3 plusz kört. De ezt már más fogfájóstól is hallottam, hogy a legkisebb gondja egy fog kihúzása volt, minden más kezelés rosszabb szokott lenni utána :slight_smile:

@umpalumpa : Én is nagyon ki vagyok akadva ezen az egészségügyi leálláson, teljesen biztos, hogy több kárt okoz, mint a koronavírus… az is egy vicc, hogy egyik napról a másikra akarnak újranyitni, a szabályokat meg az éjszaka leple alatt/hétvégén publikálják. Minimális elvárás lehetne, hogy legalább egy hétre előre kiadják a szakmai iránymutatásaikat! Ráadásul ezek az iránymutatások… egy rakás szar az egész, a vak is átlátja! Csak negatív embert lehet ellátni, de erről telefon alapján, önbevallással győződnek meg? Kevésbé járatták volna le magukat, hogy minden jótanács nélkül nyitottak volna újra.
Az meg, hogy az operatív törzs napról napra a kormánypropagandának megfelelő adatokat közöl és az “elvárt hangnemben” kommunikál az egészen siralmas. Ha csak pár nappal korábbra gondolunk vissza, saját magár köpi szemen ugyanazzal a joviális mosollyal drága Etus… részemről minden bizalom megszűnt a “hivatalos” információkkal kapcsolatban.

Ma már azt is tudjuk, hogy hiába mondta be maga a kormányszóvivő 3 egész napja egyenesen a kamerába, hogy a pestiek nem aludhatnak vidéken, a kormány mindig is helyesen azt állította, hogy a pestiek természetesen lemehetnek bármikor a saját nyaralóikba :laughing: totálisan agyhalottnak nézik az embereket! Teljesen mindegy, mikor mit hordanak össze, a lényeg, hogy minden mondat úgy kezdődjön: “A kormány helyesen…”

6 Likes

Ma mennem kellett a város másik részébe busszal. Mindkét buszozás alkalmával mellém ültek le, ahelyett, hogy tőlem 1 méterre állt vagy ült volna valaki. Úgy láttam ez már általános jelenség. A maszk kötelező, de csak azért hordják, hogy bevásárolhassanak ill. a tömegközlekedésen. A gyerekek kint fociznak csoportosan ahogy mindig. A parkok tele emberekkel. A legtöbben szerintem már gondolati szinten teljesen túl vannak a dolgon.

2 Likes

A koronavírus kevés jótékony hatása, hogy csodálatos online kezdeményezések születnek.
Nemrég a MET adott At home gálát, amikor 3 és fél órán keresztül a világ legnevesebb operaénekesei jelentkeztek be élőben, az otthonukból, és énekeltek egy-egy áriát.
De hazai kezdeményezések is vannak szép számmal. Hetente többször is lehetőségem van otthonról “eljutni” többek között a Mupába, Zeneakadémiára, és vehetek részt korábbi csodás koncerteken (olyanon is, amin akár valóban ott voltam :blush:).

A The King’s Singers egyébként is nagy kedvencem, és náluk is egy varázslatot szült a helyzet.

4 Likes

Mélységesen egyet értek veled! Arra fordulnak, ahonnan épp a Nap süt. Hírből se mondanak igazat.
Illetve engem az is érdekelne, hogy a negatív koronavírus tesztet állja az állam, vagy ha már nem akar meghalni a delikvens, akkor fizessen azért is?

1 Likes
1 Likes

Nagyon tetszik az ötlet! :star_struck: Azon kívül, amit jelent, szerintem globális művészet is :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Egyszerű, de nagyszerű ötlet, és a karnyújtásnyira lévő szépségekre/valóságra is felhívja a figyelmet. Mert: vegyük észre azt is, hogy nem minden …@ar ebben a világban! :house_with_garden:

2 Likes

Nálunk valaki nem gondolkozik… . Játszadozunk még sokáig ezzel a vírussal.

1 Likes

Jó a téma!

Magyarországon ( és úgy tudom, máshol se Európában) nem tesztelnek a határon, viszont kötelező a beutazásos karantén… ha a vírus bárhol ott lehet Európában meg a nagyvilágban, akkor miért büntetjük az utazókat? Holnap megkapom itt a pékségben, akkor jogom van tünetmentesen terjeszteni… de, ha egészségesen utazni akarok, akkor feltétlenül kockuljak 2 hétig? Ebben hol van a logika? Még, ha csinálnának egy - megbízhatatlan - gyorstesztet határátlépéskor, arra azt mondanám, ok, de így… Az meg csak hab a tortán, hogy ha nem Hegyeshalomnál jössz be, akkor teljesen eshetőleges, hogy köteleznek-e a karanténra egyáltalán…

Őket nem tesztelik, hogy egészségesek-e és karanténba se kell menniük miután megérkeztek Németországból, Olaszországból vagy egyéb országból. Szépen hozzák a vírust, ha nem lenne elég beteg jelenleg. Az osztrák vezetést eddig se értettem, ezután se fogom. Többezer külföldi diák jöhet vissza ellenőrzés nélkül, csak hallgató legyen, aki az előadásokon vesz részt majd.

Holnap, másfél hónap home office után visszaáll a normál munkarend nálunk is. Őszintén szólva nem örülök, illetve annak örülök, hogy eddig itthon lehettem. :thinking:

2 Likes

Részvétem!
Ugye, milyen vacak visszatérni? :cold_sweat: Én még csak heti 3 napot dolgozom, de nem vártam az újrakezdést. Mire ezt megszokom, mehetek teljes héten, a szokásos módon melózni.

1 Likes