Nem tipp, de a vírussal kapcsolatos.
Tegnap még nagyon elégedetlenkedtem, hogy milyen idióta matematika alapján büntetik Budapest-Pest megyét… de úgy látszik, vannak, akik rosszabbul jártak
Holnaptól már az Avontól is lehet kézfertőtlenítőt rendelni: https://avononline.avon.hu/termek/90325/hidratalo-kezgel-antibakterialis-hatassal-250-ml
Van kisebb is (100 ml), az 999 Ft.
Megy le a maszkok ára, gondolom azért, mert már több helyen elérhető és aki nagyon feltankolt, tart tőle, hogy drágán nem veszik majd meg.
Ma voltam a Müllerben, a bejáratnál kötelező volt a kezet fertőtleníteni, de számot már nem adtak. Voltak megvásárolható maszkok a bejáratnál, de drágábban, mint a szupermarketekben.
Kézfertőtlenítő spray is volt egy kosárban. Sokan voltak bent, az eladók alig győzték újra feltölteni a polcokat.
A legjobb az lett volna, ha rögtön az elején hatósági árasították volna a védekezéshez szükséges termékek árát, nem alakulhatott volna ki ez az iszonyatos árfelhajtás és többen hozzá is juthattak volna. A 30 Ft-os sebészi maszkból 400 F-ot csinálni, egyszerűen pofátlanság. A hiénák persze mindig tudják, hogy miből lehet pénzt csinálni…
A 30-50 eurós FFP3 volt szerintem a csúcs. 1 db volt ennyi, de általában így is elkapkodták. Valaki irta, hogy korábban 5db volt 4 Euro.
Igen, ez kivételesen egy méltányos piackorlátozó intézkedés lehetett volna!
Maszk ügyben még mindig elég siralmas a helyzet szerintem. Nagyon dühít, amikor azt látom, hogy 10-ből 6 ember érzi csak magára kötelezőnek a maszkviselést zárt térben, de senki nem ellenőrzi a szabályokat… Persze a szabályok is idióták, ezt tudjuk, de ugyanott vagyunk a rohadt maszkokkal, mint a jegykezeléssel a BKV-n…
A másik, ami mérhetetlenül dühít, hogy folyamatosan ömlik ránk, hogy védjük a kereskedelemben dolgozókat, ehhez képest 10 kereskedelemben dolgozó közül jó, ha 3 teszi meg ugyanezt a vásárlókkal szemben. Mintha valami íratlan szabály lenne, hogy kasszában csak maszk nélkül… Éttermekben is az elvitelnél nagyítóval kell keresnem a maszkos eladót, pedig ők aztán tényleg fontos lenne, hogy viseljék!
Ma nagyon pozitív tapasztalat volt ezzel szemben az Ikea, ott tényleg minden dolgozó folyamatosan viseli a maszkot.
Tudom, ahogy öregszem egyre türelmetlenebb és ingerültebb vagyok az ostobasággal szemben, de ez a sötétség totálisan fel***asz.
A másik véglet meg az eladó, aki menekül a vevő elől ez is nagy kedvencem. Ma az Ikea után még Soroksáron bementünk a Kikába a szomszédba egy polcért. Ott egy - hála Istennek - maszkos eladót próbáltam maszkban megközelíteni, de úgy kb. 5 m-nél már riadtan hátrálni kezdett, úgy kellett odakiabálni neki a kérdést, mit keresek Komolyan, ez is egy vicc, ha ennyire ki van akadva, mondjon fel. Ha nyitva van egy bolt, ne nézzenek már leprásnak, mert be mertem menni…
Abszurdisztán van minden irányból
Én Deichmannban voltam, ott egy nő spriccelt a kezünkre kézfertőtlenítőt ha nem használtunk még, kértünk. Egy csipogót is adtak ami jelezte ha fél órán át valaki tovább tartózkodott a boltban :D.
Kilátások
Wow! Az kemény! Időkorlátos válogatás a cipőboltban… azta! újabb gyöngyszem a logikátlanságban
Picit le vagyok maradva itt (is ), de jó hír, hogy lehet újra rendelésekre menni magánba is, de lehet ti már tudjátok. A fogorvos ahová járok már rendel, szerintem oda is elmegyek lassan essünk túl a dolgokon Tegnap voltam a szemészeti klinikán ők rendelnek sürgősségin is. Kicsit gebaszos volt az egyszem jó szemem és akkor már a kontrollt is megejtettük, szerencsére semmi gond, csak túlerőltettem kicsit (próbálok egy vizsgát letudni legalább), jó hír, hogy a gyulladás a bal szememen is lement, csak idő amíg regenerálódik az idegrost.
Hogy vagytok “kis betegtársaim”? Tudtatok menni orvoshoz, folytatni a félbehagyott dolgokat? @Szandika jól emlékszem neked is fogorvosos gondod volt, sikerült előrelépni az ügyben?
Ha nem is műalkotások - de legalább viccesek
Némelyik elég érdekes de ha finom, akkor rendben.
Nekem szerencsére még soha nem volt fog problémám :D. Még egy lyukas fogam se volt eddig meg semmi, remélem nem is lesz, na meg rettegek a fogorvosoktól :D. Nem emlékszem már ki mondta hogy fogorvoshoz kell mennie :/, de én is sokat gondolok arra a kommentre, hihetetlen hogy most minden ilyen műtét stb csúszik. Egy fogkrémet használtam régen (Himalaya Active White.) Attól lett ínygyulladásom ami átalakult egy arcüreggyulladássá, de ez majdnem egy éve volt :D.) Amúgy ez szörnyű volt .
Ó bocsánat, akkor rosszul emlékeztem! Remélem akinek volt gondja megoldódott és jobban van már a foga
Örülök, hogy jók a fogaid, én is iszonyúan rettegttem a fogorvosoktól, de ajánlottak egy nagyon kedves fiatal doktornőt, az elején remegtem mint a nyárfalevél… 28 évesen olyan brutális romlásnak indult mind, vagy 8 fogamat tömték, ebből 3 gyökérkezelt az utóbbiból egyet 2x is le kellett újra gyökérkezelni de addigra már nem tudom, megszoktam? A doktornő minden lépést mondott mit csinált, a szemem végig csukva volt, azóta is amúgy ha olyan dolog van amitől félek, pl vérvételek De nincs mitől félni, csak jó dokihoz kell menni jön majd a bölcsifogműtét na attól azért kicsit barna a nadrágom, de azt is gondolom túl lehet élni
Én voltam a fogorvosos hétfőn hívtam is őket, azt mondta a hölgy, hogy még azért mindig elsősorban a sürgős eseteket látják el, de amikor mondtam, hogy folyamatosan fáj, akkor adott időpontot jövő keddre, úgyhogy megoldódni látszik a dolog
Huh hála az égnek, hogy kaptál időpontot, azonnal eszembe jutottál amikor láttam beindult a fogorvosom munkahelye is. Sajnálom, hogy fájnia kellett ehhez a fogadnak, kitartást a jövő keddig! Itt van nemsoká
Köszönöm