Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Nem tipp, de a vírussal kapcsolatos.

1 Likes
2 Likes

Tegnap még nagyon elégedetlenkedtem, hogy milyen idióta matematika alapján büntetik Budapest-Pest megyét… de úgy látszik, vannak, akik rosszabbul jártak :frowning:

3 Likes

Holnaptól már az Avontól is lehet kézfertőtlenítőt rendelni: https://avononline.avon.hu/termek/90325/hidratalo-kezgel-antibakterialis-hatassal-250-ml
Van kisebb is (100 ml), az 999 Ft.

1 Likes

Megy le a maszkok ára, gondolom azért, mert már több helyen elérhető és aki nagyon feltankolt, tart tőle, hogy drágán nem veszik majd meg.
Ma voltam a Müllerben, a bejáratnál kötelező volt a kezet fertőtleníteni, de számot már nem adtak. Voltak megvásárolható maszkok a bejáratnál, de drágábban, mint a szupermarketekben.
Kézfertőtlenítő spray is volt egy kosárban. Sokan voltak bent, az eladók alig győzték újra feltölteni a polcokat.

2 Likes

A legjobb az lett volna, ha rögtön az elején hatósági árasították volna a védekezéshez szükséges termékek árát, nem alakulhatott volna ki ez az iszonyatos árfelhajtás és többen hozzá is juthattak volna. A 30 Ft-os sebészi maszkból 400 F-ot csinálni, egyszerűen pofátlanság. A hiénák persze mindig tudják, hogy miből lehet pénzt csinálni…

5 Likes

A 30-50 eurós FFP3 volt szerintem a csúcs. 1 db volt ennyi, de általában így is elkapkodták. Valaki irta, hogy korábban 5db volt 4 Euro.

2 Likes

Igen, ez kivételesen egy méltányos piackorlátozó intézkedés lehetett volna!

Maszk ügyben még mindig elég siralmas a helyzet szerintem. Nagyon dühít, amikor azt látom, hogy 10-ből 6 ember érzi csak magára kötelezőnek a maszkviselést zárt térben, de senki nem ellenőrzi a szabályokat… Persze a szabályok is idióták, ezt tudjuk, de ugyanott vagyunk a rohadt maszkokkal, mint a jegykezeléssel a BKV-n…
A másik, ami mérhetetlenül dühít, hogy folyamatosan ömlik ránk, hogy védjük a kereskedelemben dolgozókat, ehhez képest 10 kereskedelemben dolgozó közül jó, ha 3 teszi meg ugyanezt a vásárlókkal szemben. Mintha valami íratlan szabály lenne, hogy kasszában csak maszk nélkül… Éttermekben is az elvitelnél nagyítóval kell keresnem a maszkos eladót, pedig ők aztán tényleg fontos lenne, hogy viseljék!
Ma nagyon pozitív tapasztalat volt ezzel szemben az Ikea, ott tényleg minden dolgozó folyamatosan viseli a maszkot.
Tudom, ahogy öregszem egyre türelmetlenebb és ingerültebb vagyok az ostobasággal szemben, de ez a sötétség totálisan fel***asz.
A másik véglet meg az eladó, aki menekül a vevő elől :smiley: ez is nagy kedvencem. Ma az Ikea után még Soroksáron bementünk a Kikába a szomszédba egy polcért. Ott egy - hála Istennek - maszkos eladót próbáltam maszkban megközelíteni, de úgy kb. 5 m-nél már riadtan hátrálni kezdett, úgy kellett odakiabálni neki a kérdést, mit keresek :smiley: Komolyan, ez is egy vicc, ha ennyire ki van akadva, mondjon fel. Ha nyitva van egy bolt, ne nézzenek már leprásnak, mert be mertem menni…
Abszurdisztán van minden irányból :crazy_face:

4 Likes

Én Deichmannban voltam, ott egy nő spriccelt a kezünkre kézfertőtlenítőt ha nem használtunk még, kértünk. Egy csipogót is adtak ami jelezte ha fél órán át valaki tovább tartózkodott a boltban :D.

5 Likes

Kilátások

1 Likes

Wow! Az kemény! Időkorlátos válogatás a cipőboltban… azta! újabb gyöngyszem a logikátlanságban :upside_down_face:

3 Likes

Picit le vagyok maradva itt (is :see_no_evil:), de jó hír, hogy lehet újra rendelésekre menni magánba is, de lehet ti már tudjátok. :slight_smile: A fogorvos ahová járok már rendel, szerintem oda is elmegyek lassan essünk túl a dolgokon :smiley: Tegnap voltam a szemészeti klinikán ők rendelnek sürgősségin is. Kicsit gebaszos volt az egyszem jó szemem és akkor már a kontrollt is megejtettük, szerencsére semmi gond, csak túlerőltettem kicsit (próbálok egy vizsgát letudni legalább), jó hír, hogy a gyulladás a bal szememen is lement, csak idő amíg regenerálódik az idegrost.
Hogy vagytok “kis betegtársaim”? :relaxed:Tudtatok menni orvoshoz, folytatni a félbehagyott dolgokat? @Szandika jól emlékszem neked is fogorvosos gondod volt, sikerült előrelépni az ügyben? :slight_smile:

5 Likes

Ha nem is műalkotások - de legalább viccesek

2 Likes

Némelyik elég érdekes :rofl: de ha finom, akkor rendben.

1 Likes

Nekem szerencsére még soha nem volt fog problémám :D. Még egy lyukas fogam se volt eddig meg semmi, remélem nem is lesz, na meg rettegek a fogorvosoktól :D. Nem emlékszem már ki mondta hogy fogorvoshoz kell mennie :/, de én is sokat gondolok arra a kommentre, hihetetlen hogy most minden ilyen műtét stb csúszik. Egy fogkrémet használtam régen (Himalaya Active White.) Attól lett ínygyulladásom ami átalakult egy arcüreggyulladássá, de ez majdnem egy éve volt :D.) Amúgy ez szörnyű volt :fearful::smile:.

1 Likes

Ó bocsánat, akkor rosszul emlékeztem! Remélem akinek volt gondja megoldódott és jobban van már a foga :blush:

Örülök, hogy jók a fogaid, én is iszonyúan rettegttem a fogorvosoktól, de ajánlottak egy nagyon kedves fiatal doktornőt, az elején remegtem mint a nyárfalevél… 28 évesen olyan brutális romlásnak indult mind, vagy 8 fogamat tömték, ebből 3 gyökérkezelt az utóbbiból egyet 2x is le kellett újra gyökérkezelni de addigra már nem tudom, megszoktam? :smiley: A doktornő minden lépést mondott mit csinált, a szemem végig csukva volt, azóta is amúgy ha olyan dolog van amitől félek, pl vérvételek :smiley: De nincs mitől félni, csak jó dokihoz kell menni jön majd a bölcsifogműtét na attól azért kicsit barna a nadrágom, de azt is gondolom túl lehet élni :smiley:

3 Likes

Én voltam a fogorvosos :smiley: hétfőn hívtam is őket, azt mondta a hölgy, hogy még azért mindig elsősorban a sürgős eseteket látják el, de amikor mondtam, hogy folyamatosan fáj, akkor adott időpontot jövő keddre, úgyhogy megoldódni látszik a dolog :slightly_smiling_face:

2 Likes

Huh hála az égnek, hogy kaptál időpontot, azonnal eszembe jutottál amikor láttam beindult a fogorvosom munkahelye is. Sajnálom, hogy fájnia kellett ehhez a fogadnak, kitartást a jövő keddig! Itt van nemsoká :heart:

2 Likes

Köszönöm :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes