Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Na, én meg élesztőt nem találok már :smiley: Pedig márciusban még gond nélkül tudtam venni…úgy néz ki nagyon soktényezős, hol, mi elérhető.

2 Likes

Igen, a kovászomhoz keresem én is :smiley: de a dm-ben van, mondjuk aranyáron, de Erzsi kedvéért megvettem (ő kovász). :smiley:

3 Likes

Mostanában én se látok. Bevallom, vettem egy csomaggal, és betettem a fagyasztóba. Ritkán kell, általában a tejes kiflihez használok csak egy felet, úgyhogy az az arany tartalék. Ellenben nem tudom, mikor vettem péksütit utoljára. Ez az alakomnak jó hír :slight_smile:

1 Likes

Erzsi :smiley:

1 Likes

Elég fura dolog, de ha már nevelgetem január óta, akkor legyen neve is. A környezetemben akinek adtam, és nevel, szintén elnevezte :smiley: Ez már természetes. Szegényt majdnem kinyírtam 3 hete, akkor párom azt mondta, amíg nem viselkedik rendesen, Bözsinek fogja hívni. Aztán sikerült megmenteni, és már nem kellett a mikróban laknia, így újra Erzsi lett :smiley:
Egyébként a minap láttam egy mémet, miszerint a kovász az új tamagotchi. És ez így is van :rofl:

7 Likes

Ha igazat írnak, április 30 után megszűnik a kijárási korlátozás itt kint. Az iskolák is újra nyitnak max. 2 héttel ezután.

2 Likes

Húha! :open_mouth:

Hát szerintem nálunk is hamarosan. Úgy gondolom, 2-3 hetet lesznek még itthon. Attól is függ, milyen lesz az érettségik hatása a járványra. Nem véletlenül tettek szabaddá 39ezer ágyat a járványra hivatkozva.

1 Likes

Bajoroknàl: màjus 4- ig van, most hosszabbìtottàk 9- ig. Sulik elvileg 11- èn ,de mèg nem 100 %

1 Likes

Nekem azt a fülest adták le, hogy az iskolák nem fognak ebben a tanévben megnyitni Mo-on. Ez persze lehet téves is. Bár nem tudom hogy oldom meg a felügyeletet, ha mi szülők mindketten dolgozunk a gyerkőc meg nem jarhat suliba :thinking:
Neked lenne, aki vigyáz rájuk?

Férj itthonról dolgozik, viszont ő nem tud velük tanulni. A nagyobbnak szokott segíteni, de a kicsivel ott kell lenni, az nem működne.
Bár, ha mehetnénk dolgozni, akkor valószínűleg meg tudnám beszélni a főnökömmel, hogy amíg nincs iskola, addig itthon maradjak home office-ban (felesége tanító, képben van).

De szerintem pont ezért fogják kinyitni az iskolákat.
Mert a gazdaságot újra kell indítani.

3 Likes

Valaki árulja már el, hogy egy ORSZÁG miniszterelnöke miért a saját nevével jelzett Facebook oldalán jelentget be akármit is?
Tudtommal van a kormánynak is fb oldala, ha már mindenáron a Facebookon akarnak bejelentéseket tenni.

Mi lesz a következő? Tik-tok videó?

7 Likes

Ez borzalmas. De ha nem írod, én nem is látom a hírt, mert holnapra ígérték. Komolyan, az óvoda ehhez képest komoly hely.
Bosszantó, és nagyjából követhetetlen.

1 Likes

bárcsak a tiktok lenne a következő… amennyit tudok róla, az alapján kínosan oda nem illő lenne, és elképesztően nevetséges xD hát még a remake-ek!

2 Likes

Magyarok is vannak köztük

1 Likes

Mert ez egy következmények nélküli, paródia ország!

2 Likes

Érdekes élményem volt, az egyik drogériában voltam (egy hónap elvonás után). Direkt koradélután mentem, gondoltam én holtidő. Nem volt az. Mindenhol ki van írva, nincs teszter, ne nyitogasd a terméket. Aztán egyszer csak feltűnt, hogy ütemesen ugyanazt a hangot hallom. Bizony, a tusfürdő kupakokat. Olyan szépen nyitogatták, hogy csak na, természetesen maszkban, ahogy kell. A szagláshoz mindig lehúzta a maszkot áll alá, direkt figyeltem egy csajt. Aztán a kasszánál hallottam a sorban, hogy egy nő rinyált, hogy minek megy a légkondi, így gyorsabban terjed a bacilus (vírus, de mindegy).
Lehet, hogy most jön az az időszak, amikor igazán türelmesnek kell lennünk egymással.
Nehéz lesz, én inkább rendelek.:smile:

8 Likes

2 szupermarketben voltam ma, mindkettőnél a fele bolt üres kb. A kasszánál hosszú sorok vannak. Az utcán rengetegen mászkálnak, az autók annyira menni akarnak, hogy a dudálás gyakoribb, mint a korlátozást megelőzően. 1 napig lesznek zárva a boltok, csak holnap. Lekellene nyugodniuk kicsit.

2 Likes
3 Likes