Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Ne mondj ilyet, ne bántsd magad, tényleg senki nem hiszi ezt! :slight_smile:
Ó, ha tudnád hányszor nézek be itt egyszerű dolgokat :sweat_smile:

1 Likes

@Fiorentina @umpalumpa
Köszönöm a támogatást :smiley: Nyugi semmi baj nincs velem. Remekül szórakozom a saját hülyeségeimen :smiley:

2 Likes

@asianlover kívánságára felrakok egy fotót a vitaminjaimról, integrátorjaimról, amikkel igyekszünk (a férjem is) feltúrbózni az immunrendszerünket, ami most e pandémia idején különösen fontos.

IMG-20200420-WA0006

A fotón balról jobbra haladva (leszámítva az elsőt, a coenzim Q10 - 200 mg, ami a férjemé) kb. megfelel a reggeltől este felé haladva használt vitaminjaimnak.

1. Reggel: 1000 mg C-vit. + NAC 500 mg
  • a “vitaminok királya”-nak is nevezett C-vitamin, amiből napi 2-3 x 1000 mg (reggel, este 1-1 gr, de bármilyen influenza-jellegű tünet esetén nagyon megemelem a napi adagot, figyelembe véve az un. egyéni tolerancia szintemet). A mostani 1000 mg-os C-vit.-unk ez a ‘GloryFeel’ német márka (magnézium-sztearát és nemkívánatos adalékok nélkül), 200 db-os kiszerelés a szokásos 180 db helyett, 12,95 € az Amazon- ról.
  • NAC (N-Acetyl-Cisteina): ez a tripeptid a szervezetünk által is termelt (a korral haladva egyre kevesebbet) legerősebb antioxidáns: a glutatione prekurzorja.
    A NAC cisteinjét felhasználva a szervezetünk glutationét szintetizál. A fotón lévő 500 mg-os helyett most ezt a 600 mg-osat rendeltem.
  1. ebéd után: B-Complex + vit. D3 - 5000 ui + coenzim Q10 - 100 mg + omega 3 - 1000 mg (ez lefelejtődött a fotóról, mert hűtőben tartom) + másnaponként A-vit.
  2. délután, éhgyomorra: R-ALA 200 mg (alfa-liponsav)
  3. este: vit.C - 1 gr + NAC 500 mg + vit. K2-MK7 200 mg + Magtein vagy Mg- citrát 200 mg, ez utóbbit mostantól Mg-bisglicináttal váltogatom.

Nem térek ki az egyes vitaminok elemzésére, már így is túlzásba estem :upside_down_face: :sleeping:; csak a
D3 + Mg + vit. K2-MK7 trió szinergiáját szeretném kiemelni.
A D3 vit. (a vitaminok “királynője”) mellé “kötelező” valamilyen Mg (-clorid, vagy -citrát … stb., de nem MgO, ami a legkevésbé biodiszponibilis), ui. a D-vit. a Mg-mal együttműködve hasznosul a Ca beépüléséhez. A vit. K2-MK7 pedig a “rendőr”, ami a “palettájával” a megfelelő helyre - a csontokba, fogakba és pl. nem az erekbe (érelmeszesedés, kardiovaszkoláris betegségek) irányítja a beépülendő Ca-ot.
:clap: annak, akinek volt türelme mindezt elolvasni, igérem, ezután egy jó ideig eltünök​:shushing_face:.

13 Likes

Ugyan! Nagyon érdekes, én szívesen olvasok többet is arról, mit, miért, hogyan szedsz. :slight_smile: Ne tűnj el! Szakemberrel raktátok össze a rutint, vagy te magad olvastál utána?
Nem semmi mennyiség egyébként, én is szedek pár dolgot, de így is nehéz odafigyelni, hogy mindent a maga idejében bevegyek. És mindig igyekszem csökkenteni a tabletták mennyiségét, mert a gyomrom sajnos nem bírja… Bár ez nem tudom, mennyire fogható az egészségemre, vagy inkább a tabletták hibája.

3 Likes

Csatlakozom @dunaimano véleményéhez. Én is szívesen olvasok a vitaminokról, abszolút egyet értek abban, hogy kellenek. Ne tűnj el, ha van kedved, mesélj nekünk :slight_smile:

Húha, elkezdtem összepakolni egy rendelést ez alapján. Nagyon érdekes, írj róla, ha van kedved, sztem sokunkat érdekel. Köszönjük. :blush:

1 Likes

https://www.glamour.hu/szepseghirek/karantenvalosag-eva-longoria-haja-ilyen-osz-mar-de-ezzel-a-csodaszerrel-pillanatok-alatt-eltunteti-42914

1 Likes

@ Niko: Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a rutinotokat! Feladtad a leckét, kb. egy szót sem értek belőle :grin: de a jövő héten lesz mivel bővítenem a szókincsem :nerd_face: integrátor, glutatione, prekurzor, NAC cistein :upside_down_face:

@Fiorentina: köszi a tippet! Ez vajon egy hajmosással lejön? Nem is rossz ötlet amúgy alapjáraton is venni egy ilyet, jól be lehet vele “vizuálisan” dúsítani a hajat, adhat egy kis optikai tunningot :slight_smile:

Igen, lejön egy mosással. Én pár éve megvettem sötétszőke árnyalatban, de nem tudtam használni, mert a valóságban középbarna volt kb. (sötétebb, mint az eredeti hajam színe). A fejbőrt is megfogja, célozni vele nem olyan egyszerű ha valakinek nem ősz az egész haja, hanem csak pár szál. Ha talál valaki a hajszínének megfelelő árnyalatot akkor ez egy szuper átmeneti megoldás lehet. Az enyémet továbbajandékoztam egy nőnek aki hatarozottan tincsenként őszül. Mondtam neki szerintem felesleges 2 tincs miatt gyakrabban fodrászhoz járnia.

2 Likes
  1. tüntetés. “Grundrechte” a táblán, ezen csak nevetni tudok. Egy jóléti államban, ahol az osztrák a segge alá 900 Euró segélyt kap, mert oda született (emiatt 1200-ért nem megy el már dolgozni, van amelyik életében 1 napot nem dolgozott), ahol a munkahelyek nagy része 90% fizut utal (pontosabban az állam fizeti), hogy megtartsa a dolgozókat, ahol a 60% munkanélküli segély nem csak 3 hónap, ott neki joga van úgy élni, mint mindig, az nem érdekli, hogy a társadalom egy részét elveszítik, olyanokat, akik nem tehetnek róla, hogy van más betegségük vagy megöregedtek. Persze joga van hülyén meghalni, csak az a gond, hogy másokat is magával visz. Nem, nem akartam szebben megfogalmazni.

Az a 20-30 ember nem fog forradalmat csinálni :smiley:
Engem őszintén szórakoztat, hogy Etus - M. Cecíliát hívom így mióta minden nap bejelentkezik az életvezetési tanácsaival - egyik nap még az apokalipszist vizionálja, másik nap meg szent meggyőződése, hogy egy 90.000-es tömegrendezvény, alias érettségi, egy héten át semmi hatással nem lesz a járvány terjedésére. Rezzenéstelen arccal közli, hogy még mindig a járvány felszálló ágában vagyunk, majd másnap elmondja, hogy hála a lakosság fegyelmezettségének május 3-től elkezdhetünk enyhíteni. WTF? Nem én vagyok az egyetlen, aki 2 napja még azt hallgatta tőle, hogy járványügyi szempontból pár napos enyhülés értékelhetetlen és legalább 2 hétnek kéne eltelni a csúcs után, hogy enyhíthessünk.
Tiszta 1984 esküszöm! A birka nép meg 2 nap múlva már arra sem emlékszik, hogy Kelet-Ázsiával vagy Eurázsiával állunk-e háborúban…
Mondják be szépen a kamerába, hogy

• Emberek, ezt jól benéztük, mégsem olyan halálos ez a kór, kezdettől fogva a skandináv utat kellett volna követnünk, és mélyen elnézést kérünk a napi 5.000 embertől, aki munkanélküli lett. Vagy
  • Emberek, nem tudunk eltartani több munkanélkülit, ezért újranyitunk, mindenki menjen amerre lát a saját belátása szerint. A kórházi ágyakat felkészítettük…
    De ne nézzenek már teljesen hülyének!
5 Likes

Engem ez azért bosszant, mert itt azért a többség megél hála a szociális rendszernek meg az állami kiegészítő pénznek. Nem arról van szó, hogy csődbe mennek ha 1-2 hónapig kijárási korlátozás van.
Otthon nincs jóléti állam, megalapozott sokak félelme (az anyagiak miatt). Itt kint nem dőlt össze a világ 1 hónap alatt… erre tüntet, mert neki alapvető jogai vannak.
A 2. pontod miatt lettek a lazítások, ezt mindenki tudja. Az olasz halálozások után szerintem nem lehet/szabad ezt túl könnyedén kezelni, mert mi is járhatunk hasonlóan. A 2. pontot nem fogják itt kint soha szóvá tenni hivatosan, mert akkor jönnek a nacionalisták, hogy a folyamatosan érkező menekültekre bezzeg van pénz.

Így lehetne otthon is, egy kevésbé szeles napon.

3 Likes

Nem mertem korábban linkelni, mert nem tudtam meddig elérhető. De a legutóbbi információk szerint május 3-ig. Logikai feladatok, amik a gyerekeket, esetleg az egész családot lefoglalják néhány órára. :slight_smile:

1 Likes

Képzeljétek, ma tudtam venni teljes kiőrlésű lisztet a sparban! Persze nem volt sok, egy pici vékony sorban álltak, bezzeg sima fehérliszt volt dögivel… Remélem idővel visszatér a többi lisztféle is a polcokra.

4 Likes

Vidéken a rozslisztet kell kergetni. Két hete már teljes kiörlésű van, de rozs nincsen.

2 Likes

Rozslisztet még nem láttam… Se tönkölyt. Kukoricalisztet igen, de azt nem kerestem.

1 Likes

Azokat sikerült találni, mondjuk nem nagy áruházakba.
Végül rozslisztet Ausztriából kapunk. Ez valahol elgondolkodtató. Csak éppen azt nem tudom, hová tűntek ezek a lisztek. Ezzel süt otthon mindenki?

1 Likes

Hát, ez mekkora! Annyira egyszerű! Inkább egy napernyő a gyerekek feje fölé, mint a vírus, nem? Ezt itthon is meg lehetne simán csinálni, nagyon tetszik!

Mindenki ráállt biztos a kovásznevelésre :smiley: Ahhoz elvileg kell egy kis a rozsliszt, vagyis nagyobb eséllyel lesz “élő” a kovász, ha van benne.
Amúgy én meg az élesztőt látom visszatérni a boltokba. Lidl-ben és Sparban is volt már, az előbbiben mondjuk nem a Budafoki, hanem valamilyen szerb volt kapható.

2 Likes