Ne mondj ilyet, ne bántsd magad, tényleg senki nem hiszi ezt!
Ó, ha tudnád hányszor nézek be itt egyszerű dolgokat
@Fiorentina @umpalumpa
Köszönöm a támogatást Nyugi semmi baj nincs velem. Remekül szórakozom a saját hülyeségeimen
@asianlover kívánságára felrakok egy fotót a vitaminjaimról, integrátorjaimról, amikkel igyekszünk (a férjem is) feltúrbózni az immunrendszerünket, ami most e pandémia idején különösen fontos.
A fotón balról jobbra haladva (leszámítva az elsőt, a coenzim Q10 - 200 mg, ami a férjemé) kb. megfelel a reggeltől este felé haladva használt vitaminjaimnak.
- Reggel: 1000 mg C-vit. + NAC 500 mg
- a “vitaminok királya”-nak is nevezett C-vitamin, amiből napi 2-3 x 1000 mg (reggel, este 1-1 gr, de bármilyen influenza-jellegű tünet esetén nagyon megemelem a napi adagot, figyelembe véve az un. egyéni tolerancia szintemet). A mostani 1000 mg-os C-vit.-unk ez a ‘GloryFeel’ német márka (magnézium-sztearát és nemkívánatos adalékok nélkül), 200 db-os kiszerelés a szokásos 180 db helyett, 12,95 € az Amazon- ról.
- NAC (N-Acetyl-Cisteina): ez a tripeptid a szervezetünk által is termelt (a korral haladva egyre kevesebbet) legerősebb antioxidáns: a glutatione prekurzorja.
A NAC cisteinjét felhasználva a szervezetünk glutationét szintetizál. A fotón lévő 500 mg-os helyett most ezt a 600 mg-osat rendeltem.
- ebéd után: B-Complex + vit. D3 - 5000 ui + coenzim Q10 - 100 mg + omega 3 - 1000 mg (ez lefelejtődött a fotóról, mert hűtőben tartom) + másnaponként A-vit.
- délután, éhgyomorra: R-ALA 200 mg (alfa-liponsav)
- este: vit.C - 1 gr + NAC 500 mg + vit. K2-MK7 200 mg + Magtein vagy Mg- citrát 200 mg, ez utóbbit mostantól Mg-bisglicináttal váltogatom.
Nem térek ki az egyes vitaminok elemzésére, már így is túlzásba estem ; csak a
D3 + Mg + vit. K2-MK7 trió szinergiáját szeretném kiemelni.
A D3 vit. (a vitaminok “királynője”) mellé “kötelező” valamilyen Mg (-clorid, vagy -citrát … stb., de nem MgO, ami a legkevésbé biodiszponibilis), ui. a D-vit. a Mg-mal együttműködve hasznosul a Ca beépüléséhez. A vit. K2-MK7 pedig a “rendőr”, ami a “palettájával” a megfelelő helyre - a csontokba, fogakba és pl. nem az erekbe (érelmeszesedés, kardiovaszkoláris betegségek) irányítja a beépülendő Ca-ot.
annak, akinek volt türelme mindezt elolvasni, igérem, ezután egy jó ideig eltünök:shushing_face:.
Ugyan! Nagyon érdekes, én szívesen olvasok többet is arról, mit, miért, hogyan szedsz. Ne tűnj el! Szakemberrel raktátok össze a rutint, vagy te magad olvastál utána?
Nem semmi mennyiség egyébként, én is szedek pár dolgot, de így is nehéz odafigyelni, hogy mindent a maga idejében bevegyek. És mindig igyekszem csökkenteni a tabletták mennyiségét, mert a gyomrom sajnos nem bírja… Bár ez nem tudom, mennyire fogható az egészségemre, vagy inkább a tabletták hibája.
Csatlakozom @dunaimano véleményéhez. Én is szívesen olvasok a vitaminokról, abszolút egyet értek abban, hogy kellenek. Ne tűnj el, ha van kedved, mesélj nekünk
Húha, elkezdtem összepakolni egy rendelést ez alapján. Nagyon érdekes, írj róla, ha van kedved, sztem sokunkat érdekel. Köszönjük.
@ Niko: Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk a rutinotokat! Feladtad a leckét, kb. egy szót sem értek belőle de a jövő héten lesz mivel bővítenem a szókincsem integrátor, glutatione, prekurzor, NAC cistein
@Fiorentina: köszi a tippet! Ez vajon egy hajmosással lejön? Nem is rossz ötlet amúgy alapjáraton is venni egy ilyet, jól be lehet vele “vizuálisan” dúsítani a hajat, adhat egy kis optikai tunningot
Igen, lejön egy mosással. Én pár éve megvettem sötétszőke árnyalatban, de nem tudtam használni, mert a valóságban középbarna volt kb. (sötétebb, mint az eredeti hajam színe). A fejbőrt is megfogja, célozni vele nem olyan egyszerű ha valakinek nem ősz az egész haja, hanem csak pár szál. Ha talál valaki a hajszínének megfelelő árnyalatot akkor ez egy szuper átmeneti megoldás lehet. Az enyémet továbbajandékoztam egy nőnek aki hatarozottan tincsenként őszül. Mondtam neki szerintem felesleges 2 tincs miatt gyakrabban fodrászhoz járnia.
- tüntetés. “Grundrechte” a táblán, ezen csak nevetni tudok. Egy jóléti államban, ahol az osztrák a segge alá 900 Euró segélyt kap, mert oda született (emiatt 1200-ért nem megy el már dolgozni, van amelyik életében 1 napot nem dolgozott), ahol a munkahelyek nagy része 90% fizut utal (pontosabban az állam fizeti), hogy megtartsa a dolgozókat, ahol a 60% munkanélküli segély nem csak 3 hónap, ott neki joga van úgy élni, mint mindig, az nem érdekli, hogy a társadalom egy részét elveszítik, olyanokat, akik nem tehetnek róla, hogy van más betegségük vagy megöregedtek. Persze joga van hülyén meghalni, csak az a gond, hogy másokat is magával visz. Nem, nem akartam szebben megfogalmazni.
Az a 20-30 ember nem fog forradalmat csinálni
Engem őszintén szórakoztat, hogy Etus - M. Cecíliát hívom így mióta minden nap bejelentkezik az életvezetési tanácsaival - egyik nap még az apokalipszist vizionálja, másik nap meg szent meggyőződése, hogy egy 90.000-es tömegrendezvény, alias érettségi, egy héten át semmi hatással nem lesz a járvány terjedésére. Rezzenéstelen arccal közli, hogy még mindig a járvány felszálló ágában vagyunk, majd másnap elmondja, hogy hála a lakosság fegyelmezettségének május 3-től elkezdhetünk enyhíteni. WTF? Nem én vagyok az egyetlen, aki 2 napja még azt hallgatta tőle, hogy járványügyi szempontból pár napos enyhülés értékelhetetlen és legalább 2 hétnek kéne eltelni a csúcs után, hogy enyhíthessünk.
Tiszta 1984 esküszöm! A birka nép meg 2 nap múlva már arra sem emlékszik, hogy Kelet-Ázsiával vagy Eurázsiával állunk-e háborúban…
Mondják be szépen a kamerába, hogy
- Emberek, ezt jól benéztük, mégsem olyan halálos ez a kór, kezdettől fogva a skandináv utat kellett volna követnünk, és mélyen elnézést kérünk a napi 5.000 embertől, aki munkanélküli lett. Vagy
- Emberek, nem tudunk eltartani több munkanélkülit, ezért újranyitunk, mindenki menjen amerre lát a saját belátása szerint. A kórházi ágyakat felkészítettük…
De ne nézzenek már teljesen hülyének!
Engem ez azért bosszant, mert itt azért a többség megél hála a szociális rendszernek meg az állami kiegészítő pénznek. Nem arról van szó, hogy csődbe mennek ha 1-2 hónapig kijárási korlátozás van.
Otthon nincs jóléti állam, megalapozott sokak félelme (az anyagiak miatt). Itt kint nem dőlt össze a világ 1 hónap alatt… erre tüntet, mert neki alapvető jogai vannak.
A 2. pontod miatt lettek a lazítások, ezt mindenki tudja. Az olasz halálozások után szerintem nem lehet/szabad ezt túl könnyedén kezelni, mert mi is járhatunk hasonlóan. A 2. pontot nem fogják itt kint soha szóvá tenni hivatosan, mert akkor jönnek a nacionalisták, hogy a folyamatosan érkező menekültekre bezzeg van pénz.
Így lehetne otthon is, egy kevésbé szeles napon.
Nem mertem korábban linkelni, mert nem tudtam meddig elérhető. De a legutóbbi információk szerint május 3-ig. Logikai feladatok, amik a gyerekeket, esetleg az egész családot lefoglalják néhány órára.
Képzeljétek, ma tudtam venni teljes kiőrlésű lisztet a sparban! Persze nem volt sok, egy pici vékony sorban álltak, bezzeg sima fehérliszt volt dögivel… Remélem idővel visszatér a többi lisztféle is a polcokra.
Vidéken a rozslisztet kell kergetni. Két hete már teljes kiörlésű van, de rozs nincsen.
Rozslisztet még nem láttam… Se tönkölyt. Kukoricalisztet igen, de azt nem kerestem.
Azokat sikerült találni, mondjuk nem nagy áruházakba.
Végül rozslisztet Ausztriából kapunk. Ez valahol elgondolkodtató. Csak éppen azt nem tudom, hová tűntek ezek a lisztek. Ezzel süt otthon mindenki?
Hát, ez mekkora! Annyira egyszerű! Inkább egy napernyő a gyerekek feje fölé, mint a vírus, nem? Ezt itthon is meg lehetne simán csinálni, nagyon tetszik!
Mindenki ráállt biztos a kovásznevelésre Ahhoz elvileg kell egy kis a rozsliszt, vagyis nagyobb eséllyel lesz “élő” a kovász, ha van benne.
Amúgy én meg az élesztőt látom visszatérni a boltokba. Lidl-ben és Sparban is volt már, az előbbiben mondjuk nem a Budafoki, hanem valamilyen szerb volt kapható.