Köszönjük Isabelle
Azért jó, hogy “csak” sima influenza lett belőle, jogos a félelmed, remélem épségben megússzátok nem csak a vírust minden más egészségügyi dolgot.
Én is meglepődtem a vérvétel eredményén, mert én féltem a korcsitól, főleg amikor nem túl jó helyen találtak bennem gyulladást… ugyanakkor én se náthás, se influenzás sem szoktam lenni a legutolsó oltásom általánosban volt ami kötelező. Legutoljára 2 éve voltam beteg 3 napig miután párom hazahozott egy hányós-fosós vírust, de ennyi. A jelen immáron fél éve tartó vizsgálódás egészen más jellegű “nyavalya”.
Az a baj, hogy ez egy jó megoldás, de vannak hátütői is… A plazmából nyert antitestek rövid ideig vannak a szervezetben. Kicsit olyanok, mint egy gyorsan odavezényelt hadtest. Rövid ideig megfordítják a csatát, de nem biztos, hogy megnyerik azt. Ahhoz, hogy tartós védettség alakuljon ki, beteg kell a szervezet immunválasza is. A cikkek alapján amit olvasok, ilyen infúziókat súlyos betegek kapták meg, akik többféle antivirális szert kaptak légzéstámogatás mellett. Gondolom amiatt mert körülményes, és drága is.
Nemrég olvastam arról, hogy több dél-koreai betegnél pozitív volt a teszt, akiknek korábban 2x negatív volt. Itt persze elég sok minden lehet a háttérben (nem megfelelő mintavétel, vagy álnegatív/álpozitív tesztek), de az ismételt aktivitást sem zárják ki. Sajnos még nagyon keveset tudunk most is a vírusról ahhoz, hogy egyértelműen ki lehessen mondani, hogy mi áll a dolog hátterében.
Sajnos ezért nem szeretek erről sokat beszélni, mert minél jobban beleásom magam a témába, annál több a bizonytalanság. Nagyon sok kérdés megválaszolatlan. Engem például végtelenül zavar, hogy nem tudjuk mik a krónikus betegségek. Persze ott van a honlapon, hogy anyagcsere, vagy magas
vérnyomás. De nagyon nem mindegy, hogy például jól kezelt volt az illető cukorbetegsége, vagy mindenféle súlyos szövődmény kialakult már nála.
Megrémít az, hogy nem tudom, hogy mire számíthatok, ha a gyermekem elkapja a betegséget. A kicsik immunrendszere még nem alakult ki teljesen. És mivel fiatal, sok gyógyszer adásával kapcsolatban még kevesebb tapasztalat van.
Sokan arra gyanakszanak, hogy a fiatalabb nemzedek kapott mar egyeb olyan oltast korabban, ami miatt konnyebb lefolyasa van a betegsegnek. Ebben lehet akar igazsag is. A nagyszuleink/szuleink nem kaptak meg annyi oltast gyermekkent, mint mi. Az oltasok is fejlodtek az evek soran, egy 90 eves papi vagy mami, biztos nem azt kapta (lehet, hogy nem is kapott semmit) amit a gyerekek az utobbi 40 evben.
Szerintem jelenleg kb. minden betegnel azt keresik/nezik, hogy milyen egyeb betegsege van/volt. Gondolom az olaszok oszinten elmondjak majd, hogy ok mire jutottak.
Az immunrendszer erositest minden betegsegnel mondjak. Egyszer belinkeltem egy (30-40 ev kozotti) elsportolo videojat (lehet ide nem, egy masik oldalra), o is beteg lett, korhazban is volt, mar jol van. Nem mondta, hogy barmilyen kronikus betegsege lenne.
(Geprol vagyok, nincs magyar ekezet.)
Már kapható!
1954-től adott BCG oltás. Azt mi kötelezően kaptuk ( feltételezem egyikünk szülője sem oltásellenes )
Igen, mèg most is kötelező Magyaroszàgon. Tegnap elkezdtèk a nèmetek ès angolok az oltàsukat tesztelni önkèntes embereken. A Malaria elleni nagyon nem vàlt be, rengeteg mellèkhatàs, kezdve a szìvritmuszavartòl es nem segìt korona ellen. Most egy Ebola ellenivel pròbàlkoznak, a nèmetek pedig egy rns oltàssal . A tbc ellenivel is elkezdtek kìsèrletezni, ott azt mondtàk kissè meg kell vàltpztatni az oltòanyag összetètelèt. kìvàncsi leszek, melyik vàlik majd be .
Azt hallottàtok, hogy Trump bàcsi - jòtèt lèlek - ki akarta vàsàrolni a nèmetektől a kizàlòlagos jogot az oltàshoz, hogy majd ő rendelkezzen kèsőbb, hogy kinek mennyièrt adjàk el. Termèszetesen először csak az USA- ban adtàk volna ès csak az amcsiknak majd kèsőbb a vilàg többi rèszèt. A nèmetek meg azt vàlaszoltàk, hogy nyasgem, az oltàs egysègesen lest mindenkinek előàllìtva nem lesz teljhatalmù nyerèszkedő ember kezemben a döntès. Felhàborìtò, hogy mit kèpzel magàròl.
Lehet, hogy van már ellenszer, csak megvárják, hogyan lehet vele a legtöbbet keresni. Ha most már van, az egy beismeréssel is felér, hogy onnan ered a vírus is. Oltást alkalmazni, hosszú hónapok/évek után szabad. A mellékhatásai nem azonnal jelentkeznek a legtöbbnél, ahogy a gyógyszerek esetén is érhetik az embert negatív meglepetések. Nem hiányzik senkinek mégegy nyavalya. Az “önkéntesek” se 10 Euróért vágtak bele gondolom. Amikor suliba jártam, egyik mérnökhallgató tesztelt gyógyszereket havonta. 30-50 ezret kapott ezért. Akkor ez a magyar minimálbér összegét lazán elérte.
Nagyon szomorú.
Ez egyèrtelmű, mondjuk az Ebola es tbc elleninèl gyorsabban menne, mert ott màr ugye az alap oltàs szabadalmaztatva van. Làttam a hìrt itt a nèmet oldalon , de nem volt erőm elolvasni. A vilàgon a legszebb dolog egy gyermek születèse ès az a rengeteg feltètel nèlküli szeretet es bizalom, amit egy anya kaphat tőlük ès a fiatal anya nem èli tùl, koronàval vagy anèlkül is borzasztò.
41 éves volt, az már nem fiatal. A családja szerint korábban egészséges volt.
Tegnap arról olvastam cikkeket, hogy több kínai akarta bevitetni az idős szüleit január elején a kórházba, de nem engedték nekik és túl későn jutottak be, emiatt elhunytak (coronás megbetegedés volt). A kormány elhallgattatta a családtagokat. A legtöbb nem pénzre akart perelni, csak azt szeretnék, ha a felelősöket felelősségre vonnák. Voltak netes csoportok ahol 100 ember is volt, mindnek meghaltak a hozzátartozói. Ezeket a csoportokat feloszlatták. Elhallgattatták aki beszélni akart. Gondolom az áldozatok száma csak min. 10x annyi, mint amennyit bevallottak.
Még a 8 éves fiam is tudja, hogy mekkora segg az a Trump Tudom, hogy mindenki tudja, de mindig hihetetlenül felnyomja az agyvizemet a baromságaival
Korábban már közzétettem, hogy a ROVITEX magyar cég is gyárt szájmaszkokat, most be is mutatják:
A cikkben az is szerepel, hogy a 2 l-es változatot jövő hét végétől kezdik el a benzinkutakon forgalmazni.
Nem okoskodni akarok, de a 200 ml az 2 dl.
Ez így igaz, most a kis kiszerelést kezdik el forgalmazni, jövő héttől pedig a nagyot.
Már látom, rosszul értelmeztem. Próbáltam törölni a kommentet, de úgy látom nem lehet.
módosítani tudsz, kitörlöd amit írtál és a helyére teszel akár egy smile-t
Most már mindegy Mindenki látta milyen béna vagyok
Ne már, ezt senki nem gondolja!