Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Ahogy melegszik az idő mégkevesebben fogják hordani. Melegít, nehezebben kap levegőt az ember ill. tudják, hogy a sima maszkok filter nélkül őket nem védik, csak másokat.

Tegnap voltam vásárolni több nap után először. A mögöttem álló ugyanúgy 20cm-re nyomult a sorban mögöttem, mintha nem lenne járvány, vagy lefestve a padlón az ajánlott táv. Műtős maszk volt rajta, de csak azért, hogy beengedjék.

1 Likes

Igen, tudom, hogy melegít és kényelmetlen is, de mindenkinek ki kell(ene) zökkennie a komfortzónájából…

1 Likes

A másik, amin nagyon felháborodtam, hogy a Bp-en élő ismerősöm a húsvéti hétvégén a közösségi oldalon posztolt egy képet magáról és a 18-20 év közötti 2 gyerekéről, ahogyan épp vígan sütkéreznek a Duna-parton. A kísérőszöveg pedig valami olyasmi volt, hogy milyen jó, hogy nem lógnak a turisták a nyakukba, és milyen jó ez a csend és nyugalom.

Könyörgök! Az ilyen embereknek nem jut el az agyáig az, hogy csak amiatt élvezhetik ilyen önfeledten a napfürdőzést, mert én, és a rajtam kívül még nagyon sokan felelősségteljesen gondolkodók fegyelmezetten otthon maradnak???!!!

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy az iskolai végzettsége is magasabb, mint az enyém.)

5 Likes

Azért a magyart nézem, mert itt a gazdaság érdekében sunnyognak szerintem. Egyik nap észrevettem, hogy nem stimmelt a számítás, vagy páran feltámadtak.

Sztem itt is. Gondolom, a pánik megelőzése miatt.

3 Likes

https://drivemebaby.hu/omv-kezfertotlenito-kaphato/

2 Likes

Szerintem ez már rég lement itthon. 2 hete az ambulancián kötöttem ki, ott csináltak covid tesztet (protokoll). Rajtam tünetmentesen átment már valószínűleg februárban, így valószínűleg páromon is. Szerintem sokak hasonlóan átmehettek mint én, de nem tesztelik ezt rendesen itthon, mint más országokban és bevallom a statisztikának se tudok hinni annyira nem fedi le az országot ha csak ambulancián tesztelnek. Nem követem aktívan a híreket, szóval ez csak a személyes véleményem. Frusztrált vagyok, mert a vírus miatt akadtak meg a vizsgálataim és sikerült egy durva gyulladást “produkálnom”. Legalább levették azt a mintát amit kb márciusban kellett volna.
Szerintem a pánikkeltés megy ezerrel, hazaküldik vagy fel se veszik a “sima” betegeket (engem is emiatt küldtek haza hamarabb) lehet otthon vergődni és nem betegnek lenni…
Bocsánat a kifakadásért, csak tényleg befrusztrálódtam már. 2 hónapot mondott az orvos, hogy akkor jelentkezzek majd a további vizsgálatokra, én meg itthon ideiglenesen fél szemre vakon reménykedek, hogy nem kell megint 20 órát az ambulancián dekkolni egy covid teszt miatt megint mert rosszul lettem :frowning:
Köszönöm, hogy kiadhattam magamból mindezt, remélem nem mondtam sértőt.

11 Likes

Jobbulást neked!
Egyébként csendesen, de osztom a véleményedet. Abszolút elúszott valami, betegeket kitenni a kórházból, és esetlegesen későbbi betegek életét kockáztatni, mert nincs orvosi ellátás a vírus miatt. Persze, tudom. Itt az a cél, hogy az eü tehermentesítve legyen, minden tiszteletem az ott dolgozóké, emberfeletti a teljesítményük. De ez így rossz. Látva a te példádat is…
Nekem “csak” a fogorvoshoz kéne visszamennem, a gyógytömést cseréltetni. Nem érdekelne, de most kezdem érezni, hogy mocorog a tömés, nem jó. De nem sürgősségi az eset, így nem tudok menni. Így csak reménykedem.
Mondjuk ez semmi mások gondjaihoz képest.
Szerintem nem voltál sértő, sőt elég nyugodtan fejezted ki nem tetszésedet.

3 Likes

Azt honnan tudni, hogy valószínűleg februárban ment át rajtad?
Egyébként egyetértek. Biztos, hogy nem hitelesek az eredmények és statisztikák. Aki magánkórházban csináltatja meg a tesztet és pozitív lesz, az sem tartozik bele az állami statisztikába. Mintha az nem is lenne hivatalos és megbízható teszteredmény.

1 Likes

Köszönöm, hogy kiadhattam magamból és örülök, hogy nem volt benne semmi sértő :slight_smile: Köszönöm a jókívánságot is :slight_smile:

Én se az eü-re haragszom, mert nagyon lelkiismeretes volt benn mindenki, jó kezekben voltam, de ez a tehermentesítés totál kamu. Ambulánsnak kell lenned, hogy rád nézzenek, közben lehet el se jutottam volna idáig, ha hagyják a vizsgálatokat folytatni. Nem mondom, hogy üres a kórház, sokan voltunk az osztályon javarészt nagyon idős betegekkel. Az ambulánsok jöttek-mentek igazából, de valahogy az egész szürreális volt. Persze iszonyúan örültem, hogy 6 nap után hazajöhettem, de a mintavétel utáni másnap még elvileg kellett volna egy kezelést kapnom, és utána mehettem volna. Gondolom nem azon múlt már, ugyanakkor meg szomorú, hogy jött az ukász és ki kell mindenkit pakolni aki kicsit is jobban van. A mintavétel óta úgy hasogat a fejem ha nem fekszem, hogy kipukkad, már jobb, de még szerencse, hogy itt van párom és sokat segít mindenben. Szerintem még 1-2 nap és legalább felülhetek rendesen is. :partying_face:

Sajnálom, hogy neked is megakadt a fogtömésed emiatt :frowning: A gyógytömést muszáj pedig kicserélni. Nem hiszem el, hogy tényleg mindenkinek ambuláns esetet kell elszenvednie olyan miatt ami simán megelőzhető. :frowning:
Közben a féltett időseink meg képtelenek otthon maradni, pedig igazából rájuk veszélyes ez a betegség. Mindegy, nem morgolódom, nem akarok megint befeküdni a kórházba :rofl:

5 Likes

Az ambuláns lapomon azt írták gyenge reakció a vírusra, ami azt jelenti korábban átment rajtam, ahogy a doktornő is mondta az ambulancián. Az antitestek felezési ideje 21 nap. Párom számolgatta ki, hogy szerinte kb február lehetett, mert mindkettőnknek 1x volt egy gyenge hasmenése februárban. De nem tulajdonítottunk ennek jelentőséget annyira semmiség volt. Én azt hittem már megint túl sok rostot ettem, akkor van ilyen néha :rofl:

Barátnőmnek a férje és a gyerekei iszonyúan influenzásak voltak, le kellett menni a dokihoz de semmi teszt, csak kiírták 1 hétre pihenni. Ő mesélte, hogy sok influenzás volt náluk, azóta semmi. Innen gondoltam csak, hogy ez lement már, kétlem, hogy májusban tetőzik. Max azért, mert nemrég kezdtek el ímmel-ámmal tesztelni.
Az én tesztem se kerül be sehova, pedig szerintem tök sokan átestek tünetmentesen már és szerintem megnyugtató lenne ezt tudni, hogy nem olyan halálos ez a vírus. Pedig én se vagyok egészséges mégis észrevétlen átment rajtam. Ez nem buzdítás a parkban piknikre, de rettegni is felesleges szerintem.

5 Likes

Jobbulást neked és sok türelmet! :sleepy:
Én is úgy gondolom, hogy sokkal hamarabb jelen volt már a vírus, mint március első pár hete és szerintem rajtunk is átment (főleg, hogy rengeteg külföldi munkatársammal találkoztam akkoriban) február vége felé. Rengeteg vitamint szedünk és mégis sikerült egy elég torokfájós, száraz köhögős, fejfájós valamit összeszedni, ami egy hét alatt elmúlt mindkettőnknek.
Szóval szerintem is sokkal több hordozó vagy beteg van, mint gondolják.

3 Likes

Ennek akkor azért a fele se tréfa nálad, de azt jó olvasni, hogy lassan jobban érzed magad. :slight_smile:
Abban maximálisan igazad van, hogy biztos jobban jártál volna, ha folyhatnak tovább a vizsgálataid, lehet nem kerültél volna kórházba végül.
Viszont szerintem se lenne baj tesztelni, a végén kiderülne, hogy ugyan volt egy csomó fertőzött, de nem haltak bele olyan sokan. A mostani számok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal…

2 Likes

Március elején 5 napra én is kivontam magam a forgalomból. Hőemelkedés, torokfájás, köhögés (de nem száraz fajta). Szerencsére hamar elmúlt, mondjuk voltam orvosnál. Az igazságot meg úgyse tudjuk meg, de én is élek a gyanúval, hogy akkor ez ment át rajtam.

1 Likes

Jobbulást és kitartást! :frowning:

1 Likes

Köszönöm :relaxed: Kitartást a fogadhoz, remélem előbb fogadnak mielőtt rosszabb lesz a szitu.
Huh nálad is volt hapcikór, a “muris”, hogy idén meg se fáztam :smiley: Ritkán vagyok náthás vagy influenzás amúgy. Bár a korcsi vírusnak is “mondtam” tépjen sorszámod a többi vackom mellé :crazy_face: :rofl:

Köszönöm :slight_smile: Picit jobb már, a bal szemem a bibis, már perifériásan látok vele, addig csak fél szemmel leskelődtem a fórumon. :smiley: Az orvos szerint 4-6 hét múlva visszajön a látásom csak győzzem kivárni :smiley:

1 Likes

Jesszus! Jobbulást és sok türelmet! Teljesen megértem, mennyire frusztráló lehet ez így!
Mi a múlt héten csináltattunk egy szerológiai tesztet, kb. 30 lelkes várakozó gyűlt össze, mind volt beteg márciusban, és mind azt remélte, hátha túl van rajta! Eredmény: csutka negatív mindenki! :laughing: Őszintén szólva ez engem meglepett, hogy fővárosi-Pest környéki, külföldre járó, sokat mozgó rétegben sem volt egyetlen pozitív sem. Nekem ez azt mutatja, hogy tényleg nagyon alacsony lehet az átfertőzöttség.
A kórházak kiürítése egy non-szensz szerintem is… az meg a másik fele, hogy mennyire hatékony megoldás minden kórházban vírusos osztályt létrehozni, és hatékonyan tenni róla, hogy mindenhol szépen elterjedhessen majd a fertőzés… ellentétben azzal, ha csak 3-4 regionális centrumot jelöltek volna ki…
Az egészségügyi dolgozók leterheltsége szerintem azért véleményes… nem most kéne itt tapsikolni a kiürült kórházakhoz, eddig kellett volna őket anyagilag-erkölcsileg megbecsülni, küldeni nekik az ingyen pizzát, stb. Most konkrétan miben is szakadnak meg az üres kórtermekben?

1 Likes

Jobbulást mindenkinek!

Én is szívok a vírus miatt.
Ugye voltam kivizsgáláson a kettős látás miatt, ahol nem találtak semmit. Viszont utána néztem, hogy van egy műtét, ami meg tudja szüntetni, ha alkalmas vagyok rá. Az erre vonatkozó vizsgálatra február elején április végére kaptam időpontot. Persze már lemondták, és gondolom újra 2 hónapot kell majd várni ha ennek vége lesz, egy új időpontra. Szóval most itthon vaklálódom én is ki tudja, meddig, mert gondoltam, hogy nem csináltatok meg előbb egy 100ezerrel drágább szemüveget, ha esetleg meg lehet műteni.

Ráadásul valószínűleg én is túl vagyok már rajta, mert az egyik gyerek február végén beteg volt, amit én is elkaptam tőle. A tünetek is nagyrészt stimmeltek, mert életemben nem voltam még annyira láztól gyenge, mint akkor, pedig nem is volt nagyon magas, és valahogy olyan furcsán fájt a fejem, és a hasmenés is megvolt nálam is és a gyereknél is. Az egyetlen, ami nem volt jellemző, hogy nagyon náthásak is voltunk. Mondjuk azóta már állítólag ez is bekerült a ritka tünetek közé…

Én sem értem, hogy mi folyik itt, fogalmam sincs, miért ürítenek ki teljes(!) kórházakat? Pl. a gyulai kórházat teljesen kiürítették, plusz a hozzá tartozó szanatóriumot is. Az egyedüli kórház most a közelben a békéscsabai, oda vitték át akit muszáj volt (a békéscsabai jóval kisebb kórház, mert a gyulai a megyei kórház).
Mondtam is, hogy még szerencse, hogy legalább már a kivizsgálásom megvolt, így tudom, hogy nincs semmi bajom, csak ez a vaklálódás rohadtul zavaró.

1 Likes