Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

2 Likes

Hát, akkor mi teljesen más műsort nézünk, én elenyészőnek látom a nép fegyelmezettségét/tudatosságát :smiley:

Lehet talán valami ebben a BCG oltásban, mert az tény, hogy sehol nem azt látjuk a hírekben, hogy fürtökben lógnak az emberek a lélegeztetőgépen. Se nálunk, se a régióban.
Ha ez igaz lenne, akkor még inkább igaz lehetne, hogy csak a veszélyeztetetteket kéne elzárni, a többiek meg menjenek a dolgukra :slight_smile:
Elképesztő viszont, hogy mennyire nem tesztelünk, és érdekes módon, ha valahol tesztelni kezdenek, akkor, hopp, mennyi a pozitív! Én is arra tippelnék, hogy a gondozók vitték be az otthonokba a fertőzést, mivel valószínűleg teljesen tünetmentesen jártak-keltek Budapesten, bent meg meg már hermetikusan összezárva igen hatékonyan szétterjedt. Viszont, ha minden idősek otthonában találnak pozitív, de tünetmentes gondozót, akkor nem nehéz visszakövetkeztetni, hogy ez mekkora látenciát jelenthet Budapest teljes lakosságára nézve.
Nagy megkönnyebbülés lenne, ha a BCG lenne a magyarázat.

Mire jó a sebészeti maszk, és mire nem? A Semmelweis Egyetem tájékoztatója
amely az egyéni védőfelszerelések szakszerű használatát videón is megmutatta.
https://femina.hu/egeszseg/maszk-koronavirus-fertozes-ellen/

3 Likes

És ebben a cikkben megbújt egy másik nagyon fontos link:

2 Likes

Személyes tapasztalat a vírus kezelésével kapcsolatban: eddig 2 ismerős családban lettek betegek és mutatták ki a fertőzést. Mindkét esetben ugyanaz a menet, a “beteg” személyt tesztelték, a vele egy háztartásban élőket (!) nem, mondván “ők jól vannak, minek tesztelni”. Ezt mondták szó szerint mindkét esetben, így a férj és a gyerekek nem lettek tesztelve, annak ellenére, hogy mindkét háztartásban mindenkin átment már valami betegség - az egyikben egy 6 hónapos kisbabán - de mivel ők már “láthatólag” jól vannak, senkit nem érdekel, hogy amúgy fertőzőképesek-e, vagy nem hajlandó 1 Ft-ot se tenni bele az állam, hogy esetleg egy ellenanyag-teszttel megtámogassa őket és kiderülhessen, hogy már immunitást szereztek és valóban gyógyultak.

7 Likes

Tessék picit feljebb görgetni :sweat_smile:
De nem lehet elégszer hangsúlyozni!!!

Ó! Bocsánat! Tényleg nem sokkal kellett volna feljebb menni! :laughing:

1 Likes

Igen, a teszteléssel kevésbé tudunk egyetérteni, ahogyan halljuk, hogy zajlik és főleg, ahogyan látjuk azt, hogy az egyes országoknál ez hogyan alakul.

Az egyik ismerősöm a gyermekei miatt mese formában kezdett írni a betegségről. A Facebookon a Koronás Mesék néven érhető el. Szerintem felnőttként is élvezhető.

3 Likes

Hihetetlen jók :star_struck:

1 Likes

Lányocskák, rendeltetek a DM-ből online mostanában? Mennyi idő alatt szállítanak?
Nem láttam infót a honlapon, de nem is írták ki, hogy 14 nap alatt teljesítenek, mint a Rossmann.

2 Likes

Március 17-én leadott rendelésemet 26-án hozták ki, bár az fertőtlenítő kendő volt, így valószínűleg az is megdobta a szállítási időt. De jó 9 nap volt, viszont adtak ajándékot a rendelés mellé.

3 Likes

Köszi!

2 Likes

Igazán nincs mit :slight_smile:

1 Likes

Pont jókor kérdezted, én is emiatt nem mertem rendelni, pedig nagyon érik. Bár szerintem fertőtlenítőt direkt nem fogok online venni, hogy ne legyen vele semmi probléma.

1 Likes

Épp most írt a barinő, aki rendelt 2 hete és még minidg nem érkezett meg a csomag! :frowning_face: Így tuti nem rendelek. Szerintem a Notino-t fogom választani. Majdnem mindent kapok, ami kell, bár valamivel drágábban, mint a drogériából. Szívem szerint bemennék a városba egy boltba :confused:

1 Likes

A “fegyelmezett” emberek megindultak. Nem kicsi sor.

Ma hűvös van. Arra gondoltam, ha tartósan melegebb lesz, elmegyek reggel 5-kor egyet futni. Olyankor csak az van kint aki munkába siet vagy a kutyust viszi ki.

1 Likes

Szomorú, de igaz, saját magam is láttam az utcán autók mellé ledobott maszkokat

2 Likes

Itt 1-2 hétig a bevásárlókocsikba és alá dobták az észlények. Most áll a nagyobb üzleteknél valaki aki felügyeli, hogy legyen maszk befelé rajtuk, esetleg ad maszkot ha akad, van ahol (Hofer) fertőtleníti a kocsit és összeszedi a szemetet.

Én azt várom, hogy visszaváltható palackok legyenek, mint a németeknél. Akkor nem lesz sehol eldobott üdítős vagy egyéb palack. Szerintem a gyerekek és a koldusok is összeszednék. 15-25 Cent jönne vissza mindegyik után, egy szatyornyi már pénz.

1 Likes

Én azon vagyok felháborodva, hogy mindenki hetekig hisztériázott a szájmaszkokért. Most pedig, hogy lett mindenkinek (nálunk az önkormányzat is küldött ki igényesen varrt textilmaszkokat minden állandó lakhellyel rendelkező polgárának), azt tapasztalom délutánonként a munkából hazafelé menet, hogy az emberek 95 %-a nem hordja.

2 Likes