Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Pont ma olvastam, hogy nálunk (is) már a levegőben van, szóval a 1.5 méter így már nem sokat ér.

Hát igen! Szoktak az emberek csodálkozni, amikor elmesélem, hogy 20 és 24 éves korom között minden héten mentem diszkóba, sőt volt hogy kétszer is. Pénteken és szombaton. Szombaton Gyulán, és a hajnali első busszal jöttünk haza. Aztán a barátnőm vett egy Trabit, és mikor nálunk már teljesen bezárt, viszont Gyulán volt szerdánként az egyik hotel aljában, akkor oda is átmentünk párszor. Hú, de jó kis bulik voltak ott! Csak kevés aktuális nyári sláger, és mellette az olyan klasszikus sláger zenék. Hétvégén meg nálunk (a mi kisvárosunkban) ment a techno (akkor élte fénykorát) :joy:.
Amúgy a pasi, akinek most zöldség kereskedése van most, nem tudom, hogyan csinálta, de full tömött volt állandóan a diszkó, az egész megyéből oda jártak, de ismerkedtem meg egész messziről való srácokkal is. Sőt, pl. volt fellépni a Scooter is (és ők akkor voltak igazán menők) na akkor aztán még Budapestről is jöttek.

Huhh, hát igen! Mondjuk sok kisgyerekes anyától hallottam már panaszként, hogy hát ő ki sem “élte” magát. Hát, én ezt nem mondhatom, imádtam a bulit (érdekes, hogy viszont a házibulikat sosem szerettem), és ilyen szempontból ki is szórakoztam magam. :grinning: Jó visszaemlékezni, de utána már sosem hiányzott.

8 Likes

Èn is imàdtam discoba jàrni fiatalon,szinte az volt a hèt fènypontja. Ugye akkor suliban tilos volt a smink, körömlakk, mèg köpenyt is hordanunk kellett. Akkor disco előtt volt nagy sminkelès a tükör előtt., De elèg volt, most ha 3- an hùznànak, se mennèk be semmi pènzèrt. Inkàbb egy jò könyv vagy forrò fürdő.

7 Likes

:loud_sound: :loudspeaker:
Ma reggel a Lidl-ben (Ferenciek tere) kapható volt W5 saját márkás gumikesztyű S,M,L méretben 1799Ft/100 db áron!!

3 Likes

Ez jó! Már nálunk is a levegőben van :laughing:
Azóta már a világ közepén, Pátyon is megjelent a vírus! :laughing:

1 Likes

Na, igen, a szomszéd fűje :slight_smile: Ez rám is igaz, a húszas éveim elején el nem tudtam volna képzelni magam egy vidéki kisvárosban, ahogy öregszem, egyre nagyobb az igényem a rendezett környezetre, összefoglalólag ez az a minőség, amit Budapesten nem találok. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az is közrejátszik a kiábrándultságomban, hogy az elmúlt 25 évben testközelben éltem meg, milyen az, amikor nyílik az olló egy nagyvárosban és ennek minden diszfunkcionalitása a köztéren landol (pl. pénzkivonás a takarításból, a Lipót bezárása, a szociális háló hiánya, közbiztonság romlása). Egyetlen szegmensnek az éttermi kínálat kibővülését látom pozitív változásnak. Minden más tekintetben szerintem Budapest élhetetlenebb/barátságtalanabb hely, mint 10-15 éve volt.

2 Likes

A te védőcuccodban mindegy. :rofl:

3 Likes

Ápr. 1 elvittem a csomagpontra a csomagot, tegnap felvette a DPD, ma kiszállították. Ez gyorsan ment, pedig nem az osztrák határnál lakunk.

Olvastam, hogy pár autómatánál a nagyobb állomásokon ezután maszk is kapható a mobiltöltők mellett. Ez egy jó ötlet. Sajnos nem láttam a miénkben, csak mobilkiegészítőket.

Se maszk se kesztyű
IMG_20200403_151128
IMG_20200403_151446
IMG_20200403_151509
IMG_20200403_151659
Néptelen minden, hogyne
IMG_20200403_152113
IMG_20200403_152318

2 Likes

Beugrottam egy kis rizsért, a Hofer (Aldi) pénztárosa szerint a maszkok régen elfogytak, talán holnap reggel kapnak. Rengetegen voltak a kocsiknál, nem tudtam fotózni, nehogy rondán nézzenek rám. A maszkokat a pénztárnál kell kérni, senki nem áll az üzlet bejáratánál náluk.
IMG_20200403_160656

2 Likes

Magyar nyelven. Én úgy tudtam legalább fél percig szappanozni kell.

Nem muszáj, hogy a rengeteg kézmosás tönkretegye a bőrét

https://index.hu/techtud/2020/04/02/koronavirus-kezkrem-kezmosas-borapolas-hidratalas-gyogynoveny/
Netes fotó a cikkből:
image

1 Likes

P1 25 Euro
Noname mégkevésbé semmit érő “csak 15”.IMG_20200404_164715
A 25-ös P1 lehet utánzat is, ezt ugyanis hamisítják.

Digitális oktatás, online tudástár.

5 Likes

Screenshot_20200406-115849

A legújabb terv:
4. 14 és a kisebb üzletek kinyithatnak, május 1 minden üzlet, bevásárlóközpont és fodrász kinyithat. A gasztronómia és a hotelek legkorábban május közepétől… .
Nem tudom, ez nem túl korai? Rájöttek, hogy rengeteg pénz a sok munkanélküli, ezt minden ország tudja, leállt a gazdaság.

IMG_20200406_122312

Nem írja az ábra, hogy mennyit teszteltek a napokban.

1 Likes

Wow! Ez elég megdöbbentő fordulat, jó gyorsan meggondolták magukat… átveszik a svéd modellt?
Kíváncsi leszek ezekre a szigorú előírásokra, amik mellett majd újraindulhat az élet…
Az tény, hogy végtelenségig (illetve, amíg nincs vakcina) nem lehet így folytatni, de mégis furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra így váltanak. “Hogy perspektívát nyújtsanak az embereknek”… micsoda duma!

A Rewe üzleteiben most 3 Euro/3 maszk. Eddig ingyen volt. Némely (neve alapján) osztrák csoporttárs azt írta, hogy inkább kiment a boltból, de ő nem fizet érte. Sürgős lehetett a bevásárlás neki. :smiley: Én ingyenes maszkokkal korábban nem találkoztam, elfogytak, attól még bevásároltam. Az 1 Euro/db szerintem még elmegy, elvégre a gyógyszertárban nem kapható jelenleg.
Április 6-tól kötelező a maszk (vagy sál is lehet) az élelmiszerüzletekben.

Most voltam a Billában, megvehető maszkot se láttam, de azokon akik vásároltak volt maszk vagy sál.

1 Likes

Fogy a pénz az államkasszában, ennyi.

Minden orvos megmondja, hogy ha MINDENKI kötelezően hordaná a maszkot, radikálisan csökkenne a vírus terjedése, egész egyszerűen nem szórnák szét az emberek, amerre járnak. Szerintem elenyésző költség lenne a maszkdömping ahhoz az árhoz képest, amennyi támogatást beleöntenek a gazdaságba… ha rajtam múlna, biztos ezzel kezdeném. Ok, menjen mindenki amerre akar - legfőképpen dolgozni és ne zárjon be a gyár - de a védőfelszerelés legyen minden embernek a legszigorúbban kötelező, amint kiteszi a lábát a lakásból. És kizárólag a veszélyeztetett csoportokat zárnám karanténba. Teljes gazdasági nonszensz, hogy a keresőképes lakosság legyen munkanélküli, miközben a veszélyeztetett nyugdíjasok kedélyesen sétálgatnak, miközben ők az egyetlen réteg, akinek biztos a megélhetése, a nyugdíjat nem zárják be…
A múlt héten 1 alkalommal kellett postára mennem, azt hittem, lefejelem a pultot, mikor beszambázott mellém egy 70±os, jókarban lévő férfi, aki kedélyesen elbeszélgetett a postásnővel, hogy nyert-e a Kenón? Na, ilyenkor szétb***sz az ideg, hogy komolyan ezért lesznek százezrek munkanélküliek?

8 Likes

Ez már csak ilyen. Előző héten az állomáson velem együtt 1 ember szállt fel a (nem fertőtleníttett) buszra. Jó messze leültünk egymástól. A következő megállónál felszállt egy idős osztrák, leüllt velem párhuzamosan, a hozzám közelebbi ülésre (nem volt meg az 1 méter táv). Volt bőven hely a buszon, de hozzám közel ült le. Behúzódtam az ablak mellé, hogy távolabbra legyen. Majd leszállt az idősek otthonánál. Azt hittem, hogy jelen helyzetben nem utazgathatnak a lakók, de akkor lehet ezek szerint.
Most húsvét után valamennyire megnő majd a fertőzöttek száma, fognak találkozni a rokonok.
Nekem jó lenne ha újra dolgozhatnék, 6 napja én is a munkanélküliek számát gyarapítom, de ha 2 hónap és újra karantén lesz, az nem segít hosszabb távon.
Itt a kijárási korlatozás miatt sokan úgy érzik a személyiségi jogaik sérültek, ezért se maradnak otthon. Én megmondanám nekik, ok mászkálj ahogy akarsz, de akkor nem kapsz orvosi ellátást és a családod se, ha elkapod, mert nem tettél érte semmit, hogy ne kapd el. Ennyi.

4 Likes

Elkeserítő egyébként, hogy pont azok nem maradnak otthon, akiknek kéne. Tudom, idősek, van rutinjuk, meg nekik ilyen a berendezett kis életük, de ezzel párhuzamosan százezrek élnek otthon majdnem egy hónapja, mert nem mennek sehova.
Tegnap délután én is ideges lettem. Kinézek az ablakon, és mit látok? 4-6 anyuka, csoportban, legalább 10 gyerekkel, biciklivel, kismotorral, gondolom társas sporttevékenység. És legyek megértő. Nyilván, aki nem kertes házban lakik, ami itt a környékünkön (5 km-s körzetben) elképzelhetetlen, annak muszáj lemozgatni magát, meg a gyerkőcöt is. De hogy ennyien menjenek egyszerre? Maszk, kesztyű, az a habokban sem volt rajtuk.
Ilyenkor érzem azt, hogy nekik de jó, én meg 3. hete csak a boltba meg munkába járok, meg az udvarra a kutyához. Ők meg bandáznak, nincs itt semmi látnivaló.

7 Likes