Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Itt épp szakad a hó… .
Vettem élesztőt, tasakosat, mert elvileg otthon nem kapható jelenleg, az is megy a csomagba.
Kesztyűkért elmentem, a metrón nem volt meg az 1 m táv az emberek között, sokan voltak. Az S3 még rendben volt.
A t.papír ismét hiánycikk volt a legközelebbi boltban.
Az Eurospar és Müller alkalmazottain láttam kesztyűt (de nem minden), maszkot nem.

2 Likes

A P1-P2 véd a finompor ellen, a P3 már egész jó. Ezek a házi maszkok kb. annyira jók, mint az egyszer használatos kínai maszkok. A profik ragasztanak sütőpapírt vagy egyéb anyagot a papír alá. Kb. olyan, mintha egy ruha vagy papír zsepit tartanál a szád elé. A semminél jobb. Nem téged véd, másokat.

1 Likes

Én egy igen kis településen élek, Baranyában, nálunk is úgy volt, hogy helyben megoldják a maszk varrását. Több településen is varrnak a környéken. De mivel a pécsi Rovitex átállt maszkok varrására a polgármester lerendelte az egész lakosság részére. Ma kaptuk meg őket, hogy mibe került a falunak azt nem tudom, mindenki számára ingyen volt.IMG_20200331_170217

10 Likes

Majd felveszi mindenki, ha még elterjedtebb lesz a vírus…
Sajnos, sokkal gyorsabban túl lennénk ezen, ha mindenki viselné, amint kiteszi a lábát a lakásából - nem a házból, mert a liftben/lépcsőházban is kitűnően meg lehet fertőződni (aki nem hisz nekem, olvassa el az amerikai kórus történetét és nem lesz többé kételye az aeroszol erejét illetően) - és ezt büntetnék is, ha elmarad. Sokat példálóznak a kínai 2-3 hónappal, hogy annyi idő alatt kontrollálni tudták a vírust. Csak azt nem teszik hozzá, hogy Kína egy pompás diktatúra, minden eszközt bevetettek, tényleg mindenki be volt zárva a lakásába, hőmérőzés nélkül nem ment be sehova, stb. (Ezt egyébként a mai napig fenntartották, Pekingbe nem lehet hőmérőzés nélkül bemenni, minden nagy csomópontnál rendőrök ellenőrzik, ki vagy és mit akarsz, szóval korántsem engedték még el a dolgot ők sem.) Amit Európában csinálnak az szerintem kisebb-nagyobb pofon a szarnak. Ezzel a tempóval lapítani a görbét annyit fog eredményezni, hogy fél Európa csődbe megy.
Érdekes lesz majd pár év múlva, ha elemzéseket készítenek róla, hogy melyik modell hogy vált be, így a kínai diktatórikus karantén vs. összeurópai szarpakolás vs. svéd modell, akik bejelentették, hogy a gazdaság az első, a nép meg majd saját kútfője alapján eldönti, mikor-hova megy.

2 Likes

Ja, és ha a mások (ha, ha, ezt nem hagyhattam ki, sorry :laughing: ) mind felvennék, téged is megvédene!

1 Likes

Ezek nagyon jó minőségű maszkok, 1200-1500 Ft-ért árulják, már ahol kapni lehet.

2 Likes

Megtaláltam Kurz beszédét.
Szóval fizetünk a maszkért. Izgatottan várom, hogy mennyiért vesztegetik majd a 30-40 centes maszkokat.
Screenshot_20200331-175553

Nektek mi a véleményetek a boltokban helyben sütött pékárukról…? Én mostanában nem vásárolok csak csomagolt terméket.
A gumikesztyűs vásárlásról annyit, ma láttam egy nőt, gumikesztyűben, abban nyúlt a bagettért…egy pofon a szarnak ha így viselik…végigtapiz benne mindent ami miatt fölhúzta aztán megfogja benne a kajáját… :woozy_face:

5 Likes

A ti polgármesteretek gondol rátok, gratulálok.
Nálunk a házban, csak 1 hete esett le a vezetésnek, hogy talán jobb lenne ha az emberek nem használnák a liftet (max. költözéskor vagy egyesével /kicsi pótlift, a nagy rossz/, mivel nem fertőtlenítik). De használják így is elegen. Kiraktak rá egy német cetlit, a ház nagy része, szerintem nem is érti mi van rajta.

1 Likes

A ROVITEX cetli hátsó oldalán van olyan felirat, hogy ROVIMED?

Nem, nincs rajta. Szerintem az orvosi maszkokat csak a kórházak részére gyártják.

Ahol én dolgoztam kint ott a helyben sütött dolgokat kézzel rakták fel, majd a sütőbe, csak azoknál a péksüteményeknél volt kesztyű a péken, amelyeket megszórtak valamivel. Amikor kiszedték volt kesztyű az alkalmazottakon.
A gyümölcsöt is összefogdozza a legtöbb vevő, azt is nagyon megkell mosni.
Én ebben az időszakban nem vennék pl. előre elkészített szenyót, se süteményt. Aki készíti ezeket általában beszél is, maszk nélkül.
Előző hétig sok boltban tiltották is a maszkot, hogy a vevők ne ijedezzenek, ha van az eladón.

1 Likes

Engem nem az tart vissza,h nem tudom elkészíteni,marha jól varrok,hanem az,hogy ezek nem érnek semmit. Mindenki mást mond,mindenki eldönti kinek hisz. Garbómat az arcomra húzom,vagy a sálamat az orromig arra a heti 20 percre míg vásárolok,semmivel nem ér kevesebbet mint ezek az izék.

1 Likes

Elfoglalták magukat a helyiek.
Screenshot_20200331-181911

Ugyanaz a specifikációja a ROVIMED-nek, mint a Pécsi Kesztyű által forgalmazottnak, amit feljebb belinkeltem, ezért is kérdeztem.
Mindkét céggel felvettem a kapcsolatot, ill. ma meg is kaptam a ROVITEX-től, ami 1:1-ben megegyezett a Pécsi Kesztyű oldalán lévő infóval.
Viszont a ROVITEX lakosságot nem szolgál ki, 600 db náluk a min. rendelhető mennyiség.

Azta, nem semmi látvány!

Ezek még a jobbak, újrahasznosítanának, a többi csak bevágja az első kukába. :slight_smile:

1 Likes

Igen, nekünk is úgy sikerült, hogy más településekkel “állt össze” a polgármesterünk, hogy meglegyen min. darab.

2 Likes

Meg a kirakott pékárut összetüsszögheti-köhögheti bárki…most arról nem is beszélve hogy akár meg is foghatja…és maszkokkal gondolja magát védve az aki vidáman megeszi aztán az ugyanabban a légtérben szabadon kirakott pékárut ahova csak maszkkal mert belépni… :stuck_out_tongue:

Sajnos ez így van. Őszintén nem értem, hogy miért nem kezdték még egyesével csomagolni.
Sajnos ma is én voltam egyedül a boltban maszkban. (Meg búvárszemüvegben :laughing: de amíg a többiek nem viselnek mind maszkot, addig nem áll módomban ettől elteknteni).
Mi azt csináljuk, hogy a friss pékárút vagy lefagyasztjuk, vagy ha frissen akarjuk fogyasztani, akkor előtte beteszük pár percre a sütőbe úgy 100 fokon.

3 Likes