Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

Jesszus, erre nem is gondoltam😳. Egész felizgattam magam, holnap betankolok kávéból, arról nem tudok lemondani.

4 Likes

Én is betáraztam.:coffee::blush:
Reggel nem térek magamhoz kávê nélkül.

2 Likes

Oké, ez eszembe se jutott… van egy-két havi adag otthon, de az nem elég. A következő boltban járós alkalommal veszek még tartalékba. Bezzeg liszt, na az van :sweat_smile:

1 Likes

Hát, pénteken 2 inger is ért, úgy emlékszem, aznap jelent meg a weblapozóban az a cikk, hogy leállt az óvszergyár, és aznap beszéltünk egy jól menő asztalos barátunkkal, akinek 2 hétre való munkája maradt, mivel nem lehet alapanyagot rendelni… Ezek megkongatták bennem a vészharangot :laughing: Nem örökre kell semmitől elbúcsúzni, de a pár hónapos ellátási akadozás és az infláció sajnos realitás.

1 Likes

Pont mikor eljutok oda a fejemben, hogy nem kell betárazni semmit, mert lehet kapni a boltban és ha nem csapok le valamire, akkol lesz helyette más, akkor jön egy ilyen sosem volt katasztrófa (mert jóformán az) és felborítja a az újonnan és nehezen beállított gondolkodásmódomat. Hát van igazság? :no_mouth:

2 Likes

Olaszország egyes részein, már fosztogatások vannak. A kormányuk katonákat rendelt az üzletek bejáratához.
Az alapvető élelmiszerekből lehet hiány idővel.
Lesznek babák 10-11… hónap bőven. Afrikában is szülik sorra a gyerekeket a szegények, pedig maguk a szülők is éheznek gyakran. Nem fogják magukat visszafogni az emberek Európában.

Szeretett kancellárunk szerint szerdától csak maszkban lehet bemenni az élelmiszerüzletekbe. Nos maszk nincs sehol, remélem valakit odaállít maszkokat eladni a bejárathoz.

2 Likes

Ugyanez van velem is :smiley:

1 Likes

Most kezdhetjük előlről…

Azt mondták,h szerdától a bejáratnál mindenki kap,kiváncsi leszek,ugyanis nekünk 1db maszkunk sincs🙂

A kap és a megvehető dolog nem ugyanaz. Rendelt a jó ember 2 millió maszkot. Vajon ingyen adja?
Nem voltam kint napok óta, most kiviszem a szemetet és elmegyek a Müllerbe a kesztyűkért amit rendeltem.

A Low Buy-ból én is átálltam a YOLO csoportba! :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes

Nálunk a faluban is varrnak, egyre-másra ezt olvasom mindenhol FB-on, hogy meg vannak az alulról jövő kezdeményezések. OK, ezek nem FFP2-3 kaliberű dolgok, de többrétegű, mosható, vasalható darabok. Nálatok ezek sem terjedtek el? Nem is értem őszintén… Lehet, hogy Páty a világ közepe, de ma itt csak annak nincs maszkja, aki nem akarja, hogy legyen.

1 Likes

https://www.shop.575.hu/szajmaszk-marc30/?o1=2375

Mi tőlük is rendeltünk, ha jól emlékeszem 21-én és tegnap érkeztek meg, folyamatosan gyártanak.

Azoknak, akik a maszkviselés mellett döntenek - mint én is - tartalmazhat hasznos részleteket a Vöröskereszt tájékoztató videója.

4 Likes

Már egyre több gyógyszertárban is kapható a mosható verzió 1200-1500 Ft/db áron, ezt a beszerzési helyet ajánlom mindenkinek, a saját esetem miatt is.

04.16. A nagymúltú Pécsi Kesztyűtől rendeltem 10 db-os mosható maszk csomagot 11900 Ft-ért szállítással, ami 15 nap után érkezett meg és messze nem abban a minőségben, amit a fotó és a leírás alapján reméltem, ezt telefonon átvétel után azonnal jeleztem is a webáruháznak. Ami mindenek felett felháborított, hogy olyan cigarettafüst szagú volt a maszk, hogy a saját lábán is megállt volna!
A postázott maszk fehér helyett sötétzöld színben érkezett, anyaga pedig röviden: gagyi. Hogy ez orvosi felhasználásra alkalmas lenne, azt kétlem, mint ahogyan azt is, hogy 50 alkalommal 60 fok feletti mosást kibírna, és azt is, hogy a megjelölt szabványnak megfelelne, ahogyan az a leírásban szerepel.
A webáruház ügyintézője készséges volt, közölte, hogy kétféle(!) anyagminőségben készülnek a maszkok, véletlenszerű(!), hogy ki melyiket kapja és még ma feladja részemre a másik kivitelt. A varrónők otthon dolgoznak, a cigarettafüstszagot ez okozza.
Most várom a következő szállítmányt, a bizalmam azonban erősen megingott.

1 Likes

Én ugyan nem ott lakom ahol a kollegina. 1 hirdetést láttam. 15 Euro 1db varrott szövetmaszk+posta.

Nekünk a családban(4en vagyunk) nincs maszkunk,mondjuk nem is megyünk sehova. Állítólag holnaptól az üzletek bejáratánál mindenkinek kötelező felvenni amit ott helyben adnak. Kiváncsi leszek erre. Nem járunk minden nap,nyugton ülünk itthon,szerencsére a környezetemben is ezt tapasztalom. Elvétve látok 1-1embert maszkban,de nincsenek sokan. Ma voltunk a férjemmel Bécsben(23),meglepődtünk,azt hittük nagyobb nyüzsgés lesz,csend volt és mint az A4,S1,mint a város minimális forgalommal. Amúgy is pozitív vagyok,de még pozitívan csalódtam is. Inkább már már félelemmel tölt el a kihaltság felénk,gazdaságilag borzalmas következményei lesznek. A nickelsdorfi határon nagyon komolyan veszik az ellenőrzést,az ingázókat is szűrik rendesen,az átutazókat főleg,ha a tank nincs tele,mehetnek vissza.(nem mendemonda hallomásból tudom,több barátunk dolgozik ott). Ha kell,felveszem a maszkot,kesztyűt húzok és betartom a távolságot. Nah meg elülök a popómon a családdal együtt. Azt be kell vallanom,h szarul viselem,már jobban várom a kutyasétáltatást mint az ebek😂

4 Likes

Ilyen és hasonló videókkal tele a net.

Ezt pl. bárki eltudja készíteni, egy 6 éves gyerek is:

Irodai dolgozóknak:

A továbbfejlesztett verzió:

Készítenek bevásárlószatyorból, filterből, mindenből lassan. Azért leleményes a nép ha muszáj.

4 Likes

Eszméletlenül kreatívak az emberek, ez most is tapasztalható. A melltartótól a tisztasági betétig, de még a porszívó HEPA szűrős porzsákját is láttam, mindenből beindult a maszk “gyártás”…

de egyébként ezek a diy maszkok mennyire lehetnek jók? enyhe kifejezés hogy szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban…

3 Likes