Lanyok, ha valakinek kezfertotlenito kellene es nem rest erte kiadni:
https://www.cultbeauty.co.uk/beyou-hand-sanitiser.html
Ez számomra is mindig olyan kérdéses volt (én is kontaktlencsézek), hogy pl. a géllak esetén, ami látszólag nem kopik, de a szélénél minimálisan feljön, vajon mik telepedhetnek meg. Úgy tudom, az USA-ban az egészségügyben, illetve a masszőröknek is tilos a körömlakk, műköröm.
Ehhez képest én itthon jópárszor botlottam műkörmös orvosba, nővérbe.
Nekem a Balea 15%-os ureas testápolója segít éjszakai kézkrémként, de muszáj turbóznom shea vajjal bőségesen. Néha lanolinos mellbimbó ápolóval keverem.
Amúgy nekem is érezhetően jobban szárad a sok és hosszadalmas kézmosástól.
Tartok tőle, hogy ez jópár hónap lesz.
Wuhant ötszázvalahány regisztrált esetnél zárták le teljesen, és kb 1 hónap volt, mire volt mérhető eredménye. Ráadásul oda tudtak küldeni egészségügyi csapatokat az ország más részeiből.
Taiwan szuperül áll, de ők már januárban elkezdtek készülni a potenciális járványra.
Dél-Korea leállás nélkül tartja kordában a járványt, viszont ők brutálisan sokat tesztelnek, és nagyon komoly kontaktkutatás van, aminek bizonyos adatairól ez embereket is tájékoztatják. Például, ha valakinek a tesztje pozitív lett, még azt is nyílvánossá teszik, hogy az illető mely buszon utazott nagyjából melyik idősávban.
Itt Európában ehhez képest sokkal “lightosabb” intézkedések vannak az országok többségében.
Több helyen azt olvastam, még az se biztos, hogy aki megkapja a vírust, és felgyógyul, az hosszútávú immuntást szerez.
Sok a bizonytalanság, de hátha szerencsénk lesz (pl. lesz vakcina, vagy kezelés).
Valahol azt olvastam, hogy Kínában október óta van… csak akkor vallották be a dolgot, amikor már sokan belehaltak. Ezt csak az ő kormányuk tudja biztosan, ahogy a halottak pontos számát is. De Olaszország és Spanyolország után úgy gondolom, hogy a nagy Kínában furcsa lenne ha kevesebb lett volna.
Otthon maradunk, ennyit tehetünk.
@Gloria már megmutatott egy házilag készíthető maszkot, most a Máltai Szeretetszolgálat is közzétette azt a szabásmintát, amit ők alkalmaznak.
Már nem nagyon lehet kapni fertőtlenítő felülettisztítókat felmosáshoz, klórmentest még láttam, de a korona, pont a klórra érzékeny. Én azt csináltam, hogy az Ajax-nak úgyis túl erős az illata, beletettem az flakonba még 50 ml sima hypot. Teljesen oké, kellemes marad az illata, igaz a cucc szép zöld színe kivilágosodott. Olyan szépen felmos, gond egy szál se.
Ez összevág azzal, hogy Olaszországban már ősz vége óta több tüdőgyulladásos influenza szövődményt észleltek, de nem gondoltak koronára.
Fertőtlenítő kendőket se nagyon kapni. Ha popsitörlő csomagba öntetek egy kis gyógyszertári alkoholt, máris szuper. Ha nincs már alkohol, vodka is jó lesz, bár az sajnos nincs 70% legalább.
Parfüm?
A 2 alkoholos spray ma megérkezett. Az egyik kupakja ripityára törött, pont akkkora a doboz hossza, mint a spray, gondolom más dobozok közé préselték, amúgy gyorsak voltak.
https://www.mueller.de/p/duchesse-med-einmalhandschuhe-2452130/?q=Handschuh. Kesztyűt tudsz rendelni, ha van a közeledben Müller, ott átveheted.
- Ősz New Yorkban
- A postás mindig 2x csenget
- 4 esküvő és egy temetés
Jópofa, lehet törni a fejünket rendesen
Mi január végén/február elején vettünk fertőtlenítő gélt. Én azt az egyet mondtam, hogy vegyünk, mert hamarosan nem lesz.
Bár a lottó ötös számait tudnám így megtippelni.
Egyébként ma voltam kint először múlt hét hétfő óta, bementem a munkahelyemre pár dologért. Taxival oda-vissza, tisztára úrinő voltam.
Akivel mentem, nála volt a hátsó ülésen fertőtlenítő kendő, és le is törölte vele előttem a kilincseket, ilyesmit, és maszkban volt.
Akivel hazafelé jöttem, ott nem volt semmi ilyesmi, viszont tök jót beszélgettünk.
Az a görbe nagyon meredek, főleg a karanténhoz képest.
És így hogy lesz meg biztosan a minimum 60% alkoholtartalma a kendőn található összfolyadéknak?
Itt egy vegyész ír a házi kézfertőtlenítőkről:
Minimum 2-3 hét, hogy a “karantén”-nak látszata legyen.
Két hetes lappangási időt emlegetnek legtöbbször, de sok helyen azt olvastam, hogy akár 3 hét is lehet, mire megjelenik az első tünet. Illetve sokszor az első tünet megjelenésétől akár hetek telnek el addig, amíg valaki annyira rosszul lesz, hogy hospitalizálni kell. Ha így számolunk, az azt jelentheti, hogy pl.Olaszországban, azok, akik most kórházba kerülnek, lehet, hogy már egy hónapja fertőződtek meg.
Valószínűleg Wuhanban ezért volt kb 1 hónap, mire a város teljes lezárásának úgymond eredménye lett (már ha valósak voltak a megadott adatok).
Fontos, hogy jól felfeküdjön az arcunkra, amennyire lehet, ‘zárjon’. Akinek ez a minta nem megfelelő, próbálja ki ezt a változatot:
Az Unipatikánál lehet kapni ilyen Dettol felületfertőtlenítő sprayt. Házhozszállításra is van lehetőség:
https://unipatika.hu/termek/16479/dettol-power-fresh-feluletfertotlenito-spray-500ml
Lehet volt már:
https://kremmania.hu/kremek/gyogyszertari-70--os-etil-alkohol
Szerintetek ez van a patikákban? Ha igen lehet belőle kézfertőtlenítőt csinálni