Tippek, jótanácsok koronavírus idejére

De ügyes vagy! Én sajnos varrni nem annyira tudok, de barátom anyukája igen, úgyhogy mivel szemben lakunk egymással, így közös erővel látunk neki. Legalább ezzel is elfoglaljuk magunkat.

2 Likes

Screenshot_20200324-132530

Ők nem tegnap betegedtek meg, az utóbbi 2-3 hétben.

Nagyon irigylem, aki ilyen szépen varr, ügyesek vagytok.

Az jutott eszembe, az ecsetmosó sprayk is alkoholosak… .

1 Likes

Screenshot_20200324-140629
"Alle verantwortlichen Experten und Stellen im
Gesundheitsbereich raten derzeit von Desinfektionsmitteln ab. "

Wtf? Így buszozz a városban. Szerintem lemondom a bérletemet, mostanában nem fog kelleni.

Ha valakit érdekel, ezt ajánlom, tök egyszerűen elkészíthető.

IMG_20200324_185951
5 Likes

Nem tudom hol volt téma a kormányablak, de nyitva vannak de csak is az előre foglalt időpontosoknak. Nagyon kevesen voltak benn és a bejáratnál kérdezik is a neved meg a számot amit adtak a foglaláskor. Bent van kézfertőtlenítő is szerintem nagyon figyelnek a biztonságra.
Én Budapesten voltam, de szerintem máshol is hasonló lehet a helyzet.

Mostantól totális karantén, max a patikába kell még mennem amint az e-recept oldala helyreáll.

1 Likes

Ez tényleg egyszerűnek tűnik - ha lenne egy kis tehetségem a témában és varrógépem, ki is próbálnám. De sajnos ezek a képességek hiányoznak, így csak csodálom, hogy milyen ügyesek egyesek!

1 Likes

Ma megint volt egy köröm a fertőtlenítő miatt. A 3. helyen volt egy pici meg egy nagy profibb a drogériában. A gyógyerszertárban azt mondta a hölgy ma nevetve, talán júniusban kapnak maszkot. Hétfőn azt mondta szerda délután keressem. Nem igazán tartottam viccesnek, miután 25 percig fagytam kint, ezalatt 3 vevő végzett bent.
A kérdésem az lenne: Folyékony, de nem hajtógázas, alkoholos fertőtlenítőt kézbesít a posta vagy elkobozzák, ha hazaküldöm? Dobozban lenne. Tudom, hogy pl. hajlakkot nem lehet.

1 Likes

Gyönyörűeket varrtál :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nálunk ma az egyik gyógyszertárban árultak, 50ml egy ezres.
Nekem könnyű, nagyon közel a munkahely, nincs rá szükségem. Sehova nem megyek, heti egy bolt, szombat délután. Nagyon kevesen voltak most is, kb. 15-en lehettünk (egy Aldiban).

1 Likes

Köszönöm. Családtagoknak lesz.
Felpróbáltam, de sztem kihagyom egyelőre, nem kapok levegőt benne.

1 Likes

Ma bementem a drogériát megelőzően valami bioboltra hasonlító helyre (kiírták, hogy fertőtlenítő kapható) ahol 15 Euro volt egy flakon “bio” fertőtlenítő, amiben alkohol nem volt, se teafa, szóval én otthagytam. Közben bejött egy vevő aki visszahozta amit vett, mert nincs benne alkohol (se). Az eladó azt mondta neki a sósav fertőtlenít benne. Értem miért volt tele a polc, senki se vette meg inkább.
Amit ma vettem (2db) fertőtlenítőt máskor is ennyibe kerül, ezeknek nem emelték meg az árát, de csak 1db-ot engedtek venni belőlük. A maszk lehetetlen küldetés.

Ezt otthonra vettem (2x), de nem ma. Ez felületre van, nem kézre. Azért komolyabb cucc, mint az átlagos háztartási.
IMG_20200325_193049

Ezek a maiak: a zöldet ismerem, az szerintem jó. Az ára is rendben van, megvan itthon kisebb kiszerelésben régebbről. A kisebbet nem ismerem, de elhoztam, mert a gyógyszertárban sincs kézfertőtlenítő.
IMG_20200325_193438

Előző heti (2x). Lemosható felületre. Nincs benne alkohol, ez lehet nem ér semmit. Ez olcsó, kb. 2,5 Euro.
IMG_20200325_193830

Ezt szintén otthonra számom, csak alkoholos gél, a zöld cucc azért profibb.
IMG_20200320_170102

Kesztyűket vettem még több méretben, de nem ma. Azt is vadászni kellett.

2 Likes

Az amazon.de nem szallit Ausztriaba? Nem tudom, hogy nalatok van-e amazon. Ugyan nem csak eu maszkok vannak, hanem moshatoak is, de szerintem gumikesztyuvel egyutt hasznalva az utcan ez tobb a semminel. Valoszinuleg megakadalyozza, hogy az orrodhoz/szadhoz nyulj. Esetleg ebayen is erdemes korulnezni.

1 Likes

Ez volt itthon, de 2019-ben lejárt a szavatossága. Itt elfújogatom azért. Felületre való. Kilincs vagy ilyesmire jó lesz. Alkoholos.
IMG_20200325_194253

2 Likes

Szállít, de nem vagyok oda regelve. A külföldi rendelést most mellőzöm, mert a helyiek is késnek.
Egyik német weboldalról rendeltem 2 nagyobb fertőtlenítő sprayt (kézre), egyszer ideér, csak nem tudom mikor.

Szerintem egy probat meger.
Nekem egy heten belul UK-be ert Nemetorszagbol egy csomagom a heten, ez nem amazonos volt. A helyi amazonon rengeteg maszk van es a szallitast priorizaljak. A maszkok es gumikesztyuk biztos elsobbseget elveznek a szaritott gyumolcsokkel szemben. :wink:
Sot, lehet amazon primre is elofizetni, havidijkent. Ha uj vagy amazonon, altalaban felajanljak 30 napos probakent ingyen, csak irj egy telefonos emlekeztetot magadnak, hogy iratkozz le lejarat elott.
Mellesleg a hazat sem hagyod el. Ha a csomag megerkezik, lefujhatod barmelyik fenti fertotlenitovel kibontas elott gumikesztyuvel. :nerd_face:

1 Likes

Nem semmi, hogy 15 eurot kérnek érte, ekkora nyerészkedést :open_mouth:

Nyugi, nem vitték az emberek, a néni is visszahozta.

1 Likes

Nálunk párom most vett egy Kínaiban 5-6 szájmaszkot, a semminél jobbak. Kapnak majd a munkahelyen is, mert egyik munkatársának a felesége is csinál hasonlókat mint @Gloria, az saját készítésű, mosható lesz :). Nekünk sajnos egyáltalán nincs kézfertőtlenítőnk, kesztyű meg max gumikesztyű vagy ilyesmi van :D.

A legtöbb normál maszk a betegtől védi a külvilágot és nem fordítva, persze arra jó, hogy lehetőleg keveset nyúlj az arcodhoz.
A profibb maszkok drágák.
Én is gumikesztyűket vettem a családnak, egyszerhasználatos, felveszi, eldobja ha már nem kell. A kézfertőtlenítő nem is annyira fontos ha kesztyűben volt.
Itt maszkot alig látok valakin, mert nincs… . Kesztyűt inkább. Pár kassza elé plexit raktak, hogy védjék a dolgozókat, páran maszkot is kaptak a kesztyű mellé, ez jó.

Nem voltam hiperben, nincs Nutella itthon azóta se.

1 Likes