Ma már sokszor elhangzott, örök magyar slágert, a rakott krumplit , ja meg esetleg bablevest, ez utóbbi nálam szóba sem jöhet kategória.
Amúgy párszor segített már a konyhában kuktáskodni, de amikor meghagyom neki, hogy kb. azonos (vagy legalább hasonló) méretű golyókat formáljon valamiből, akkor direkt külön remekműveket gyárt, például körte, kocka, gúla, esetleg uborka, vagy kukac…stb. Ezek még viccesek is, főleg a legelső ilyen produkciónál, ezen kb. fél órát röhögtem, de amikor meg van az adott mennyiség, amit fel kellene aprítani, és közben azt hallom, hogy kétpofival csócsálja az aprítandó cuccot, akkor lángokat szokott szórni a szemem .Mostanra már kuktáskodni sem szeret, inkább imitál gyorsan valami munkának látszó dolgot.
Egyébként azért ezt a kettőt kéri, mert ezeknek a neveit tudja megjegyezni, meg főleg inkább beazonosítani. Nem azért mert ezek lennének a nagy kedvencek, bár a rakott krumplit meg a babot tényleg szereti.
Megcsináltuk a párommal
Több, mint 100 fő kórházban. A szám növekszik.
Azért látszik, hogy Olaszország közel van.
Szuper, hogy főz a párotok.
Meg a németek is. Burgenland elég jól áll hála istennek.
A legjobb barátom
NYAMM Pedig nem is szeretem különösebben. Lehet most, hogy fogyózom, már tényleg minden édeset megennék
A kinti recept más az unokaöcsém szerint és a Manner esetében is.
Holnap én is veszek Nutellát + lesz egy szerintem reménytelen köröm a fertőtlenítő miatt.
Hány nap alatt tűnik el ez a dózis? Nagyooon pöpec az a kis kanálka!
Azt vettem észre, hogy mintha egy kicsit édesebb, cukrosabb lenne mostanában…kitudja, mondjuk nekem remek nyugtató szer
Háát, ha nagyon kivagyok éhezve akkor 2 nap.
Ha eszem mellette mást is, akkor mx 1 hét, de annál több nem igen
Jó az a merőkanál is
Ezt mindenkinek aki szereti
A helyzet az, hogy attól hogy ránézek erre a “kis Nutellára” már rögtön 5 kg-al több vagyok. Ha még azzal a kis csekély méretű merőkanállal kanalaznék bele, akkor minimum még +15 kg, ha az egész üveggel, akkor +30 kg, de inkább 50!
Szerencsére nekem túúúúúúlságosan édes, de párszol csináltam magamnak itthon. Mérséleni akartam magam így csak 1 kiskanállal nyomtam be belőle majd eldugtam. Kis idő múlva gondoltam még egy kiskanálnyi nem árt meg, de a harmadik fordulónál már fogtam és kikanalaztam a teljes üveget. Azóta nem csinálok inkább.
A tegnapi brownie után ma egészségesre vettem a formát, és feltankoltam egy kis vitaminnal, készülök a holnapi munkára.
Reggel kellett volna készítenem, nem lámpafényél! Sebaj.
- rukkola
- fodros kel
- egy kis római sali
- bébispenót
- sárgarépa
- banán
- kókusztej
Természetesen borospohárban tálalva, papírszívószállal
Ez a light verzió vacsira , bár ha vízzel készült volna, akkor lett volna inkább light. Reggelire sokkal rostosabbat, olajos magvakkal és sok más szíverősítővel turbózva csinálom. Ebédre már azért szintén kevesebb kalóriával, mert csak 1 turmix nekem nem szokott elég lenni, szeretek szilárd, rágható tápanyagot is magamhoz venni. Amíg vannak fogaim, addig rágni is karok.
Az én mai kombóm:
banán, alma, bébispenót, spárgarépa, gyömbér, fél citrom, pici lenmag és kékszőlő őrlemény.
Igyekszem az immunerősítésre rámenni, és amióta megvan az új kütyüm, amivel készítem, esküszöm, hogy javult az életminőségem! Forró krémlevest is lehet vele készíteni 30 perc alatt, meg nem krémlevest is, ha 2 perccel előbb leállítom a kis drágát.
Németeseknek… egy érintett őszinte szavai. A videóját kell nézni.
Olyan guszta cuccokat csinálsz Merci, hogy csak tátom a szám napok óta
Turmixgéppel csinálod? Mármint nem botmixerrel, hanem rendes turmixszal, vagy van valami speciálisabb kütyüd? Én is szoktam krémleveseket is, meg sok egyéb mást is csinálni a turmixgépemmel (is), botmixer nem készíti közel sem olyan selymesen lágy, homogén állagot, mint a turmixgép. Remek kombinációt csináltál, egészségedre váljon! Én is szoktam kékszőlő őrleményt is használni, és nem csak turmixokban. A gyömbér is remek, csak én ma nem találtam meg a hűtőben, pedig én is kb. mindenbe bele szoktam tenni.
Ja most értelmezem az írottakat, tehát olyan főző, turmixszóló kütyüd van. Vagyis a főzést ki is lehet kapcsolni, és akkor csak turmixszol. Ja, ez jó cucc!