És most tényleg, alig volt ma ember az utcán, de még autó is…nekünk meg menni kell, szörnyű.
Remélem a cég állja a temetésem ha oda kerül a sor.
Egy cipőben járunk, nekem is kell hétfőtől munkába mennem. Nekem ráadásul behajtási engedélyt is kell kérnem, hogy be tudjak hajtani egyáltalán az utcába. Hétfőig ezt nem sikerült elintézni, így kérdés hogyan is oldjam meg a dolgot, vagy megyek biciklivel.
Guszta, itt hergelsz engem az édességgel
Sajnos van pár olyan dolog, amit nem tudok megcsinálni otthonról, úgyhogy muszáj bemennem legalább egy héten egyszer.
Ez nagyon-nagyon guszta, szinte érzem az illatát. Azt kellene még megoldani, hogy illatokat és ízeket is lehessen a fórumon továbbítani, mármint szigorúan gasztro témában, esetleg meg még parfüm témában is.
Legalább te kocsival vagy.
A hétfő nem fog összejönni, mert nem tudok sehol egy egész napot ingyen parkolni, a munkahely meg természetesen nem fizeti ki.
Betegszabi? Az én kollégáim is otthon voltak többen is a héten. Persze nem lehet ezt örökké.
Úgy tűnik, a sminkeken túl ezzel is bőnbe visszük egymást. de ígérem, holnap zöldség turmixot fogok csinálni
Az milyen jó lenne!
Egyébként most kovászt használtam, nem élesztőt. Minőségi a javulás, csak ajánlani tudom mindenkinek
Tanács… maradj otthon.
Én ma palacsintát csináltam. Holnap szerintem én is lefotózom a rakott krumplit amit alkotok :). Én sajnos sütiket nem szoktam csinálni :D. Múltkor megpróbálkoztam a gofrival, a tésztájának finom íze lett, viszont sajnos nem sütötte át jól a gofrisütő, ezért nem voltam benne 100 százalékosan biztos, hogy jól átsült. Azért a párom megette és bajunk se lett tőle. :D. Csak na megszoktam már, hogy mindent jól átsütök, meg minden, erre jött ez a gofri és a bizonytalanság hogy vajon mikor van jól átsütve :D. Inkább főzni szeretek, elolvasom a receptet és általában sikerül jól megcsinálnom, azt észrevettem hogy a legjobban úgy megy ha videó alapján főzök. Na de a süti sütés vagy a levesek brr, még bele kell jönnöm :D. Meg van egy kis perverzióm a fokhagymás tésztával, egyfolytában kísérletezem vele, hogy lenne finom. Múltkor végre összehoztam volna egy istenit, erre utolsó pillanatban elsóztam .
Holnap én is rakott krumplit csinálok, ezt szavazták meg.
Limara (a kezdő otthoni pékek megmentője) receptje:
Egy kicsit macerás, de a párom konkrétan felmagasztal az egekig, annyira finomnak tartja az eredményt. Szóval önző vagyok, és rászánok egy kis plusz időt, hogy bezsebeljem a dicséreteket tőle .
De a fehér kenyere is nagyon finom, az talán egyszerűbb is: https://www.limarapeksege.com/2008/11/mondhatom-ez-lett-mindennapi-kenyernk.html?m=1
Egyébként szerintem a főzés, sütés segít, hogy ne gondoljunk a kinti állapotokra (természetesen nem akkor, mikor 3 éhes száj áll körbe, hogy hol van már a vacsora…). Nagyon jó lenne egy külön topic is, de akár itt is szívesen megnézem ki mit süt-főz. . Aztán mire kijövünk a veszélyhelyzetből, nyitunk egy krémmánia bisztrót .
Ez jó ötlet, sok a kajás kép/hozzászólás, szerintem nyiss egy menzás topicot! Nekem sem árt az inspiráció
Nagyon guszta. Én nem vagyok egy konyhatündér.
Gyakorlat teszi a mestert!
Mi most a férjemmel nekiálltunk főzőcskézni, sütögetni. Hétköznap általában menzán eszem, ő pedig rendelget, illetve a hétvégi maradékot fogyasztgatjuk. Na most múlt héten rendeltem egy doboz zöldséget-gyümölcsöt a nekedteremetől, plusz bevásároltunk annyi mindent, hogy ne kelljen sokat mászkálni. Készülnek finomságok. Ugyan nem vagyunk gyakorlottak a konyhában, ja és férjuramnak jobb érzéke is van hozzá, de legalább most kicsit tudunk ügyeskedni. Tegnap fahéjas - kakaós zabkeksz készült, ja meg némi puding, mert rájöttem, hogy le fog járni hamarosan. készült a héten gombakrémleves, sörös-hagymás-nemtudommilyen csirkemell (férjem csinálta) póréhagymás krumplipürével, tejszínes újhagymás gombás tészta, és még rengeteg ötletem van a továbbiakra. A mai menü pl. karamellizált almán grillezett máj dinsztelt hagymával - no ez megint a férjem műve lesz, én általában elvagyok az alapreceptekkel.
Üzenet Párizsból