Próbáltam már sokmindent vagy másfél évig folyamatosan vöröses sminkeket csináltam: bordót, paprikapirosat, téglavöröset vagy korallt. Most a nyáron meg kb. pálfordulás: először a készletemben lévő régi, fényes zöldekre kaptam rá, aztán meg egy irizáló kékre, amit a kutya se tudja honnan a fenéből kerítettem elő hirtelen. Tiszta meg vagyok buggyanva.
(Amúgy a következő attól tartok a neon le sz - a bennem élő emo értetlenkedik is rendesen… És szégyellem bevallani, de már ki is néztem egy uv-reaktív palettát)
Az mondjuk igaz, hogy kevésbé volt nekem szempont mások véleménye és a divat. Mindig úgy választottam ruhát, sminket, zenét, stb., hogy nekem épp tetszik-e. De most kicsit bepánikoltam, hogy a kék üti a kéket, mert többször igazítok egymáshoz hasonló árnyalatokat (színre színt, ugyebár), mint ellentéteseket.
Még véletlenül se érdekeljen más véleménye és a divat. Engem sem érdekel. Ha neked a kék tetszik akkor kék legyen. Imádom a színes sminkeket, a bennem élő rocker pedig nem akar eret vágni emiatt. A benned élő emo is nyudogjon csak meg
Írtam privit!
Válaszoltam
Kassán a Douglasban van U.D és sok olyan márka ami itthon nincs. Meg is lepődtem rendesen. Sephora van a lengyeleknél,de a cseheknél is már.
Teljesen igazad van!
Szombaton volt szerencsém látni, ahogy egy színházi gyerekmüsorra (11kor kezdödött gyerekmese musical volt) az emberek gyerekeikkel együtt bevonultak. A teltháznyi emberböl, egyetlen egy család volt ahol apuka makkoscipöben, feher ingben; anyuka csini egyberuhával harisnyával és fehér ingben a fiúk volt felöltözve! Teljesen kiakadtam hogy néztek ki a többiek! Mackónaci, nagypulcsi, edzöcipö (hát ettöl kikészülök!!).
Eszembe jutott a középiskolám (ahol nincs 10 éve hogy végeztem), ott minden reggel végignézték az öltözeted és szabályosan hazaküldtek, ha túl kivágott, slampos vagy otthonis volt. Hát itt a szinházba nem lett volna közönség ha az érintetteket alulöltözöttség miatt hazaküldtem volna!
Jaj ez nagyon ismerős. Középsuliban minket is rendesen megneveltek, pl. azóta sem veszek utcai papucsot, mert a papucs otthonra való, nem utcára/munkába/iskolába. Mondjuk azzal nincs bajom, akin van, csak én nem tudok felvenni, még a szandált is csak szégyellősen. De ami manapság megy, a koncerteken, színházi előadásokon, stb., nagyon kiábrándító. Rendszerint bőven túlöltözök mindenkit ilyen helyeken, és nem kell hozzá sokminden. Nekem az élményhez az is sokat hozzátesz, hogy kiöltöztem, kisminkeltem, stb. Eszembe nem jutna mackóban vagy akár sportcipőben megjelenni… És mégis én vagyok a kisebbség.
Már örültem, hogy a DM kíváncsi a véleményemre.
De aztán kiderült, hogy az én véleményemre nem is kíváncsi…
Én is kaptam e- mailt tőlük,de még nem néztem.
De aztán lehet rám sem kíváncsiak
Nem hát…
Ajjaj, cseréljék le a “márketingest” de rögvest
Valami rendszerhiba lehet, most a facebookos dm-terméktesztelős csoportban tucatjával rakják ki percenként az emberek, mindenkit elutasítottak :D.
Én anyukámat próbálom okítani kicsit a bőrápolás terén. Sajnos ő tényleg a Nivea-L’Oréal-Garnier háromszögben élt sokáig. Hiába könyörögtem már kb, nem érdekelte, amire rá volt írva hogy Q10 meg Hyaluron azt megvette az arcára. Később már szerencsére átállt a patikai márkákra, de azt se rám hallgatva hanem mert érzékeny lett a bőre (vajon miért). De a patikai krémek összetevőit se nézi meg. Én már pl vettem La Roche fényvédőt amiben alkohol volt, otthon vettem észre. Még Judit YouTube videóit is megmutattam neki, mert már nem tudtam hogy megmagyarázni, hogy az alkohol és az illatanyag ROSSZ. És az is nagyon rossz ha nem használ fenyvedot. Mindig azt a választ kapom tőle (a mai napig) hogy oké kislányom, most ezt mondják mert most ilyen kutatások vannak, 10 éve nem ezt mondták, és 10 év múlva meg majd megint mást mondanak. Ilyenkor verném a fejem a falba. Sajnos szerintem ilyen az átlag fogyasztó. Annyit sikerült elérni, hogy néhány The ordinary szérumot amik nekem nem váltak be, odaadtam neki, és láss csodát neki beváltak.
Szerintem ez is nagy haladás :). Az én anyukám is a Garnier-Nivea szintjén mozog :).
Az jó, hogy anyukád a patikai márkákat kezdte el használni .
Hát igen, de valamelyik nap is mutatott egy Nivea hyaluron szérumot ami érdekli. Hyaluron termeszetesen az Inci legvégén, amúgy tele alkohollal es parfümmel de most kivételesen hallgatott rám
De azért ezek elég erős beidegződések…
Azóta jött másik email és az ottani link már jó A hűségprogramjukról szólnak a kérdések, jól le is húztam, a régi szerintem jobb volt.
Engem egy kicsit zavar, hogy lényegében arról szól az egész kérdőív, hogy elmantráztatják az emberrel mire jó a pontrendszerük. Nem igazán volt olyan kérdés, hogy hogyan lehetne jobb? Mi az ami ténylegesen probléma (pl az app iszonyatosan rossz) és javítani kellene rajta? Az, hogy milyen márkákat látnál szívesen a dm-ben, pedig senkit sem érdekel…
Szerintem a mostani sokkal jobb. Nagyobb kedvezményeket lehet kapni, mint eddig, a régi Joker kupon meg a -10% nem volt nagy szám, ráadásul a pontok is gyorsabban gyűlnek. Neked mi nem tetszik benne?
Nekem nagyon lassan gyűlnek a pontok, szóval nem sok kedvezményre számíthatok. A kuponfüzetnél viszont voltak nagyobb kedvezményt biztosító kuponok. Pl. ha valamilyen sminkre volt 40% kedvezmény, akkor spórolhattam mondjuk 800 forintot, na ehhez a kedvezményhez most 267 pontra lenne szükségem, míg a kuponfüzetben ugye ott volt emellé még a többi kupon.
Eleinte én se szerettem és nagyon mérges is voltam hogy fel kellett borítani a jól bevált rendszer. Ja és az első félévben baromira nem jött le havonta a kedvezmény hiába gyűlt ki a pontom. Mindig megkérdeztem hogy mikor méltóztatik a kassza kedvezményt adni? Mindit azt mondtak hogy nem tudjak, a kassza ajánlja fel automatikusan. Szóval biztos volt egy kis zavar a rendszerben. Most az elmúlt pár honapban már beállt a rend, ha kijön a 200 pont akkor az meg is jelenik a kasszánál. Minden honapban beaktivalom a kuponokat és általában ki is jön, fel is tudom használni. Összességében mondjuk ha választani lehetne, én is talán a régebbit választanám, de már ezt is megszoktam.