Ti milyen külföldi/hazai termékeket/márkákat látnátok szívesen a hazai drogériák polcain?

Én kezdem megszokni az új pontokat, bár a termékek utáni plusz szorzókat nem szoktam kihasználni. Viszont az applikáció egy botrány. Elvileg könnyebb kellene, hogy legyen az élet az virtuális kártyával. De a kuponokat csak a plasztik adataival lehet betölteni. Ha nem mentem el az adatokat hozzá, akkor kereshetem elő a táskámból. Plusz az, hogy először sosem tölt be a kupon, vissza kell menni és újra megnyitni a megfelelő fület… (mire én erre rájöttem, eltelt egy hónap…) Ha erre nem jön rá az ember, akkor lényegében nem is tudja használni a kuponokat.

1 Likes

Á, értem. Nekem a kuponfüzet nem tetszett, sosem volt olyan benne, amit én szerettem volna :confused:

Igen én is így voltam vele. Ez a mostani rendszer nekem sokkal jobban tetszik. Sokszor van extra 200 pont kupon, meg most Joy napokon is volt végösszegi 15x-ös pont, így pl. 1172 pontot kaptam egyetlen vásárlás alkalmával.

2 Likes

Én sem szeretem ezt a mostani rendszert, nem is nagyon járok már a DM-be. Sokszor inkább a Rossmannt választom, mert nekem egy 10%-os kupon többet ér.
Örülök, hogy amikor sokat kellett drogériába járni, mert a gyerekek kicsik voltak és pelenkát, tápszert, egyéb baba kellékeket ipari mennyiségbwn kellett vennünk, akkor még a régi rendszer volt. Egyrészt voltak vásárlás végösszegi kuponok, másrészt szabadon választható termékre 50%-os. Ezekkel rengeteget spórolhattam.
Pl. a DM-ben ha ma havi bevásárlást csinálok, és fizetek 10ezer forintot, és nem vettem semmi extra pontos terméket, akkor kapok érte 33 pontot, ami beváltáskor 100 forintot ér.
Ha ehelyett a Rossmannt választom, és váltok be egy vásárlás végösszegi 10%-os kupont, akkor kapok 1000 forint kedvezményt.
Ahhoz pedig, hogy kapjak egy negyedévre 4 darab 10%-os kupont, 6000 forintot kell elkölteni egy negyedévben, ami egy négytagú családnál akár WC papírból :joy: is összejön.

Egyébként a “kedvencem” még mindig a Müller, ahol nemrég boldogan reklámozták, hogy a vásárlás végén kapsz egy kupont, 2% értékben. Ja, de előtte 3% volt, sok-sok évvel ezelőtt pedig 5%.
De hát ki számolja…

5 Likes

Ausztriában még rosszabb a helyzet kuponokat illetve.
Kezdjük ott, hogy a közelünkben egy gübbedt Rossmann sincs. Maradt a Bipa, DM, Müller triumvirátus. Bipában van ilyen “Jö” kártya, amire ha egy hónapban kb 200 pontot összeszedsz, kapsz 10%ot. Mármost 200 pontot kábé egy 3 kisgyerekes anyuka tud összeszedni a sok babaholmi vásárlásával. Én ugy, hogy szinte mindent (fogkefétöl a wcpapirig) ott vettem, kapartam össze 90 pontot egy honapban.

Ráadásul olyan, hogy Glamour és Joy napok kábé nincsenek is. Vagy ha vannak 0 reklámmal futnak mert sose hallok róluk. Itt Nö-nap van (egy hónapban kb 3x) de föleg akkor amikor a nemeteknel ünnepnap van (aka boltok zárva) es boldog boldogtalan atjön osztrakiaba vasarolni. Vagy full random tolnak egy nö-napot és mindent leáraznak 20-30%al a Designer outletbe, ahol Lagerfeld, Desigual, Michael Kors es tarsaik vannak (vagyis learazva is borzasztoan dragak a termekek).

Na ez aztán a parasztvakítás!

4 Likes

Nekem jobban tetszik a mostani pontgyűjtés, hogy bármire be lehet “váltani” a pontokat, a kuponfüzetben sokszor nem találtam olyat, ami érdekelt volna, bár én nem sokkal azelőtt kezdtem többet vásárolni a Dm-ben hogy bejött ez az új rendszer, és a régire annyira nem emlékszem, én mindig aktiválom a 10x a vásárlás összegére, +200 és hasonló kuponokat, néha van egy-egy márkaspecifikus amit aktiválok, mondjuk én inkább karácsonyra / valamilyen alkalomra gyűjtögetem a pontokat, ha olyan dolgokat veszek, amit egyébként is megvennék, akkor nem váltom be őket.
Rossmannba ritkábban járok, és általában nem éri el az összeg a 10 ezret, pedig úgy tényleg jobban megéri a -10%, mint a DM-ben vásárolni.

2 Likes

Bár régi téma volt de emlékeztem hogy írtunk az Essie-ről. Szóval lehet hogy csak nekem újdonság, de PinkPandánál lehet Essie lakkokat rendelni.

1 Likes

Én jobban szerettem a régi rendszert, átláthatóbb is volt, de a kedvezmények is jobban tetszettek. Most ennél az újnál csak a pontok gyűlnek, aztán időnként megkérdik a pénztárnál, hogy levonják-e… Igazából az előző csak kényelmesebb volt. Nem sokszor használtam ki a termékspecifikus kedvezményeket, de azért volt rá precedens, és volt 50% bármire amire akartam, vagy vásárlás végösszegi kedvezmény. A mostani nekem gagyi, arra vannak kuponok, hogy minél több pontot gyűjtsek. Én is inkább rossmannba járok mostanában.
@Kokapu a Mülleren már én is röhögtem nem egyszer. Nem sokszor vásárolok náluk (így a visszakapott 2-3-5% sincs általában kihasználva), de pont annyit, hogy ez a folyamatos csökkenés feltűnjön.

2 Likes

A Jö-kártyád a Penny+Merkur+Billa+egyéb helyeken is jó… . A Rewe-csoport üzleteiben mindenhol kapsz pontokat rá. A DM-kártya is min. 1 tucat boltban jó, az egész Payback-program egyre szélesebb… még a benzinkútnál és a gyorsétteremben (Burger King) is jó és online is rengeteg boltban.
Rossmann egész Ausztriában nincs.
Glamour és Joy napokkor - 20% volt rengeteg üzletben kupon nélkül is pl. Douglas, Tezenis, Intimissimi, Bobbi B… . A nőnap nem csak 1 nap itt, több napig tart a legtöbb üzletben pl. Intimissimi még ma is. Csak mondom… .
Screenshot_20191111-102618 Screenshot_20191111-102628
!
Screenshot_20191111-102635
Screenshot_20191111-102642
Screenshot_20191111-102658
Screenshot_20191111-102705
Több képet nem mellékelek, de még akad bőven üzlet… .

2 Likes

Tényleg, tavaly nyáron Grazban így vettem Essie körömlakkot -20% kedvezménnyel. Ki volt rakva a kirakatra, hogy -20%, meg valamelyik újság címlapja. Hát mondom én ezért az egy lakkért nem veszek újságot (nem tudok németül), de így is levonták a kedvezményt. :slight_smile:
Arra nem emlékszem, hogy Bipa volt vagy DM.

1 Likes

Amúgy nekem az rémlik, hogy a végén már nem is 50%-os kupon volt, csak 25%-os. Legalábbis amikor én dolgoztam a dm-ben kb 4 éve, akkor még így volt :smiley:

1 Likes

Én viszonylag gyakran vásárolok a Müllerben, a választék miatt. Mikor még nem volt Magyarországon, Bécsben már akkor is nagyon szerettem. Sokáig kimentünk Vecsésre miatta, amíg nem lettek Budapesten is üzleteik.
Pl. ha csak a sminkeket nézem, náluk van e.l.f., Bell, Sleek, GOSH, Misslyn (bár nincs semmilyen Misslyn termékem), stb., és sok naturkozmetikai márka. Némelyik Essence/Catrice trendkiadást csak a Müllerben lehet megvenni, a DM, Rossmann sosem hozza be. Jók a sajátmárkás termékeik is. A hajápolók között is más a választék, és a kedvenc Creme 21 tusfürdőm is csak náluk kapható.
Szóval én szeretem, csak ne kommunikálják már úgy, hogy de szuper, hogy 2%-ot visszakapok kuponként, mikor korábban 3% volt… :smiley:

2 Likes

Igen, 25% volt már a végén. De a nagy csomag Libero esetén még ez is jó kedvezmény volt. :slight_smile:

Nem nagyon tudom, mert ahogy a férjem nem dolgozott már ott :open_mouth: , és nekem sem esett útba, egyre kevesebbet vásároltam náluk.

De jó hogy említetted, hogy a Müllerben nagyobb a választék! Annyi rengeteg minden van amit csak itt lehet kapni. Akkor múltkor a Carmex beszerzésemnél is meglepődtem, hogy mekkora árkülönbség van a két drogéria között. És akkor ott van a sok Mülleres édesség, rágcsa és innivaló különlegesség is :D. Valahogy igényesebb a bolt is, rengeteg sminkmárkával, meg tényleg a trendkiadások legtöbbje néha csak itt található. :). Szeretek nagyon ott vásárolni :).

3 Likes

Nem gondoltam volna, hogy a sógoroknál még vacakabb a helyzet! :flushed:

1 Likes

Nem az. :joy:

2 Likes

Úgy látom szinte egyedül vagyok, de nekem is kicsit jobban tetszik a mostani rendszer (dm), méghozzá azért, mert tudatosabban vásárolok. Általában hónap első felében aktiválom a kuponokat, akkor megnézem, hogy van-e valami, amit kell majd vásárolni - pl. ha JAR-ra jár plusz pont, akkor azt fogok venni Pur mosogatószer helyett … bár mostanában próbálok ezekből is környezettudatosat választani, úgyhogy csak néhány kupont tudok felhasználni :D. Így gyűlnek a pontok, de nem érzem azt, hogy ha X dolgot nem veszem meg, akkor lemaradok valamiről.
Az 50% kedvezménnyel könnyen előfordult, hogy olyan termékeket vettem meg, amire semmi szükségem nem volt, ráadásul a teljes árat nem is fizetném ki érte soha… ilyen így nem fordul elő. És nagyon jó érzés néha, amikor beugrok venni egy-két dolgot, majd a pénztárnál derül ki, hogy van annyi pontom, hogy egy forintot se kell fizetnem :blush:
Az lenne a legjobb, ha saját márkás termékeikre is lenne néha kupon.

3 Likes