Ti milyen külföldi/hazai termékeket/márkákat látnátok szívesen a hazai drogériák polcain?


#1

A dm Facebook oldalán láttam, hogy megosztottak egy linket a vásárlói igények felméréséhez, de azt nem tudom, hogy ennek mekkora hordereje lehet.


#2

Feltételezem, hogy a DM-be nem fognak Sephorás árfekvésű termékeket behozni, viszont annyi biztos, hogy középárkategóriás sminktermékek mint például Sleek Makeup, elf cosmetics, Barry M, BH Cosmetics, the Balm, Real Techniques és néhány koreai kozmetikum márka (Thefaceshop, Cosrx, Benton, Etude House, Holika Holika, Missha, Innisfree, Tonymoly) valódi megváltás lenne a DM üzleteknek :slightly_smiling_face: Én azt gondolom, hogy sokunknak 10 oldalas kívánságlistája van a márkákat illetően, mert akik tudatos bőrápolók és a sminkelés is a szívügyük szinte csak rendelés útján jutnak hozzá minőségi termékekhez, ami elég sok kellemetlenséggel tud járni. Viszont ha megnézzük, akkor már észlelhető javulás, hiszen a szokásos Rimmel-Maybelline-Garnier-Nivea termék kínálaton túl akadnak újabbnál újabb arcmaszkok, koreai jellegű termékek (ebből azért még elég nagy hiány van) bővülnek a sminkmárkák is (Physicians Formula, eos ajakápolók), újabban Foreo készülékeket is lehet a DM-ek polcain találni, szóval lassan de biztosan pozitív változás érzékelhető véleményem szerint.

Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nincs kilátásban Sephora vagy high end sminktermékeket árusító üzlet Magyarországon, mert piszok nehéz webshopokból belőni, hogy vajon melyik szín fog passzolni alapozó vételkor, mennyit oxidálódik, tényleg illik-e hozzám a valóságban az a paletta aminek képeken olyan szépnek látszanak a színei, a textúra is eltérhet a valóságban mint YouTube-os review-ek és swatchokon keresztül, és szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy nagyon sok terméket azért nem vásároltam meg, mert nem tudtam a valóságban a saját bőrömön kipróbálni, mielőtt kiadnék érte 15000-20000 Ft-ot.

Külföldre kiruccanni pedig nem mindenkinek van lehetősége negyed/félévente.


#3

Én már annak is örülnék, ha egy osztrák kisváros DM üzletének a kínálata lenne a magyar üzletekben. Tavaly Mürzzuschlagban voltunk, és igen, ott voltak Essie lakkok, BH Cosmetics (bár abból nem volt hatalmas választék ott sem), Real Techniques, Too cool for school maszkok, stb. Arról nem beszélve, hogy pl. az épp aktuális Catrice trendkiadás hozzánk 2 hónap múlva került.
És ez csak a smink, rengeteg más termék is volt, ami nálunk nincs.


#4

Sajnos még mindig keleti országnak számítunk. Koreai termékeket én is szívesen látnék a dm polcain (pl. cosrx, missha, benton).
De engem az is rettentően idegesít, hogy egy-egy márka termékei oké, hogy nálunk is kaphatóak, de mégsem minden. (Gondolok itt többek között Maybelline - Fit Me Loose Setting Powder-re, sorolhatnám is tovább…)
High end termékekről pedig nem is álmodozom, mert szerintem itthon olyan üzlet nem lesz egyhamar. :confused:


#5

Hasonló problémák vannak a színválaszték terén is. Rúzsokból, alapozókból csomó szép árnyalat hiányzik legtöbb esetben. Alapozókból pedig akad 4-5 árnyalat és aki nem talál megfelelőt az így járt. Gondoljunk például a Maybelline Age Rewind korrektorára amire éveket kellett várni, mire behozták a világosabb árnyalatokat. Akárhányszor betérek egy DM vagy Rossman üzletbe azt látom, hogy még mindig az évekkel ezelőtti kollekciót árulják, még mindig sehol egy újdonság, limitált kiadásokból szinte csak évente 3-4-szer hoznak be (legalábbis vidéken) és van, hogy 2-3 darab termékkel kell beérni, aztán nincs utánpótlás.

A kérdés viszont az, hogy mi fogyasztók miként érhetnénk el, hogy ezek a problémák/hiányosságok rendeződjenek és ne “üres kézzel” térjünk ki a hazai drogériákból mert alig tudunk válogatni az itt kapható termékkínálatból :thinking:


#6

Hát ezt szomorú hallani, nem gondoltam volna, hogy már a szomszédban is ennyivel jobb a helyzet… Pozitív oldalát tekintve legalább közel van, könnyebb eljutni oda, mint pl. Angliába stb.


#7

Szerintem ez a felmérés a dm részéről mondjuk jó kezdeményezés, kérdés az, hogy komolyan gondolják-e, csinálnak-e belőle statisztikát és megfontolják-e az eredményt.


#8

Mondjuk sajnos a kereslet határozza meg a kínálatot, szóval végülis érthető, hogy nem rendelik be a sok terméket, ha nem fogynak el “időben”. Hazánkban szerintem átlagot tekintve relatíve keveset költünk/tudunk költeni sminkre/bőrápolásra… :slightly_frowning_face:


#9

Még olyan márka, mint az Estée Lauder is meglepően gyenge színválasztékot tart nálunk. Múltkor az Aréna Plázában levő márkaboltban (!) szerettem volna kipróbálni az egyik alapozót, amelyből használok egy árnyalatot, de annál világosabbat szerettem volna megnézni, mert nem tudtam kettő közül dönteni netes rendelésnél, és egyszerűen nem volt nekik egyik sem, valami egész más árnyalatra akart az eladó rábeszélni, mert hogy csak az van, pedig szemmel láthatólag köze sem volt hozzám (sima 2-3 N bőröm van). Aztán megkérdeztem, hogy BB Cushion van-e, az eladóhölgy azt sem tudta, hogy van ilyen termékük, keresgélte, és persze nem volt. Pedig elvileg utántöltőt is lehet hozzá kapni, persze sehol sem tartanak, neten is csak ritkán csíphető el, vedd csak meg mindig a teljes kiszerelést. Elképesztő. Külföldön ezerféle színmintával ellátnak, sőt még vissza is küldheted, ha nem volt megfelelő az árnyalat.


#10

Ahogy @Vicus is említette, kereslet-kínálat. Én is úgy gondolom, hogy ennek valószínűleg az az oka, hogy nem költünk “eleget” sminktermékekre és bőrápolási termékekre. Persze itt, krémmánián más a helyzet, de ha az átlagot nézzük, akkor valóban nem költünk sokat. Nekem elég sok olyan lány ismerősöm van aki vagy egyáltalán nem sminkel, vagy ha sminkel is, van 1 alapozója, pirosítója, szempillaspirálja és egy korrektor. :confused:


#11

Ez sajnos így van :confused: Hasonlóképpen az én ismerőseim sem viszik túlzásba a sminkelést és a sminktermékek amiket vásárolnak általában drogériás árfekvésű termékek. Illetve a többség nem engedhet meg magának 15-20 ezres palettákat, alapozókat, 50-60 ezer forintos ecsetkészletet hiszen amellett, hogy sok más kiadás is van a smink és szépségápolás termékeken kívül, a hazai keresetek sem olyan kimagaslóan jók.

Amit viszont el tudok képzelni az az, hogy bizonyos márkák idővel bekerülhetnek például a Douglas vagy Marionnaud üzletekbe. Gondolok itt Laura Mercier, NARS, Urban Decay, Anastasia Beverly Hills és ehhez hasonló, viszonylag hazánkban is felkapott márkákra. Ki tudja, talán hónapok/évek kérdése :slight_smile:


#12

Hát igen, teljesen igazad van, az én ismerőseim között senki sem adna ki egy palettáért 10ezer forintot sem, nemhogy többet. Van, aki anyagi ok miatt, más meg fölöslegesnek érzi.
Két kolléganőm van, az egyik “nem ken magára annyi kemikáliát” típus, a másik “nem adok ki érte annyit, és nem is ismerem ezt a márkát” típus. Utóbbinak fél évig mondtam, hogy ne rendeljen Avonos 4 színű palettát 1700-ért (van az Avonnak néhány jó terméke, ezek pont nem azok), vegyen inkább egy Revolutiont, vagy Sleeket, mert igaz, drágábbak, de több szín van bennük.
Végül Glamour-napok alatt vett egy Rimmel palettát, mondván, hogy ő a Revolutiont nem ismeri. Ecsete egyáltalán nincs, csak ami volt a palettához. Na, karácsonyra vettem neki egy Revolution SophX palettát, most a héten minden nap áradozik róla, hogy milyen jó az Avonhoz és a Rimmelhez képest is.

És ez csak a smink, az arcápolás szerintem még rosszabb helyzetben van hazánkban, pedig annak kéne fontosabbnak lenni. Nívea (esetleg L’Oréal) arckrém, aztán csókolom…
Pedig ma már viszonylag kevés pénzből is ki lehetne alakítani egy megfelelő rutint, akár a drogériák saját márkás termékeivel is.


#13

Az is közrejátszik szerintem, hogy a smink és a bőrápolás megítélése is elég negatív, amolyan “női hiúság és hiábavalóság” kategóriába megy sok ember szemében.


#14

30 év telt el a rendszerváltás óta, végtelenül szomorúnak tartom, hogy még mindig ez a szemlélet. De én is ezt látom.


#15

Mi tízen dolgozunk együtt nők egy irodában. Közülük hárman használunk egyáltalán sminket… A legjobban én sminkelem magam az tuti :joy: Emiatt sokszor érzem azt, amiről @silver beszél :smirk: Pedig nem viszem túlzásba.
Avon, Oriflame itt is nagyon megy…


#16

Nők forgatják a szemüket azért, mert egy másik sminkel… Csodálatos.


#17

Vannak akik viszonylag sokat költenek szépségápolásra, sminktermékekre de valamiért elkerülte őket a high end vonal illetve a tudatos bőr-, haj-, testápolás kérdésköre is. Nem tudják mit kennek magukra és nincsenek képben azzal, hogyan lehet “szakszerűen” sminkelni és hogyan kellene megfelelően kialakítani egy bőrápolási rutint. Sokaknak abszolút nincs rutinja, legfeljebb használnak valamilyen arclemosó terméket valamilyen arckrémmel, vagy csak szimplán arcot mosnak és ezzel le is van tudva a tisztálkodás. Ezzel nincs feltétlen probléma, elvégre mindenki saját felelősségére és kedvére alakítja ki a szépségápolási szokásait, ugyanakkor az a mennyiségű összeg amelyeket ezekre a mainstream, nem túl minőségi kencékre költenek arányaiban mérve nem hozzák meg azt a minőséget és eredményt amit azért a pénzért megkaphattak volna hasonló árfekvésű termékekből (akár). Ez sem feltétlen csak az ő hibájuk, mi sem úgy kezdtük, hogy egyből tudtuk mi kell a bőrünknek/milyen sminkek állnak jól. Csak ők még nem jutottak el a következő szintekre :slight_smile:


#18

Teljesen egyetértek azzal amiről beszéltek. Jelenleg itthon vagyok gyesen a kisfiammal, mégis minden nap sminkelek. Én így érzem jól magam a bőrömben. Heti egyszer járunk kisbabás/kisgyermekes foglalkozásra, ahol megfigyeltem az anyukákat és rajtam kívül talán egy vagy kettő kismama sminkel. A többieken még egy szempillaspirál sincs. A barátnőim szintén nem sminkelnek, szerintem nem is tartanak normálisnak, hogy mennyi pénzt költök bőrápolásra, sminkekre.
A legmegdöbbentőbb számomra az volt, hogy több barátnőm is tőlem kért tanácsot, hogy kezdenek ráncosodni, mit kenjenek magukra. Elmondtam nekik, hogy a fényvédelem az elsődleges és utána jöhet a többi. Úgy láttam, hogy nem akarják elhinni. Meg amíg szoláriumba járnak, miről is beszélünk? Mindegyikük ismerete max a L’oreal vagy Nivea arckrémekig terjed. Arról, hogy kémiai hámlasztás, retinol, szérumok stb nem is hallottak.
A kozmetikus barátnőm tőlem kért tanácsot, hogy milyen palettába ruházzon be, és hogy milyen területekre kell felvinni a highlightert? Nem is hallott ilyen márkákról, hogy Urban Decay, ABH, Tarte, Too Faced, vagy Nabla. Pedig ő napi szinten sminkeli magát.
Én vidéken élek, kisvárosban az osztrák határ mentén, de úgy látom, hogy itt a nők nagyon kevés százaléka sminkeli magát. Nem tudom az ország többi részében ezzel mi a helyzet.
Voltunk novemberben Olaszországban (Garda-tó, Verona) és azonnal feltűnt, hogy a nők mennyivel nagyobb hányada sminkel és sokkal erősebben mint hazánkban.


#19

Jaj ez annyira jellemző, hogy tanácsot kérnek, mert tudják, hogy napi több órát töltök ezzel, aztán amikor tanácsolok valamit, úgy néznek rám, mintha bolond lennék. Vagy ami még jobb: “De a reklámban is az van!”. Oké, akkor kérdezd meg a reklámot.


#20

Kolléganőmnek tavaly volt az esküvője, azt mondja nekem, te értesz ehhez, majd kisminkelsz. WTF? - néztem nagyot. Mondtam, hogy szó sem lehet róla, hiszen én csak magamat szoktam sminkelni, teljesen más karakterek vagyunk, nem tudom, hogyan lehet annyira tartóssá tenni, hogy fotózást, mindent kibírjon, stb… Eleve neki nincs is alapozója, én meg 4 árnyalattal fehérebb vagyok.
Na mindegy, sminkes festette ki végül. Maga az arca egyébként szépen volt sminkelve, de basszus, mikor megláttam az éles(!) határvonalat körben a nyakán, ahol a 2 árnyalattal sötétebb alapozó véget ért, hát én majdnem elsírtam magam. Hogy lehet így sminkelni egy menyasszonyt, vagy egyáltalán bárkit???

Mondjuk én befoghatom, amíg gyesen voltam, nekem is a 0 felé konvergált az arcápolásom. :open_mouth: