Szőrtelenítési módszerek

Óh, pont ilyesmitől tartok.
Gyanítom, hogy nekem sem lesz elég a 8 alkalom, de most csak erre a bérletre volt keretem.

Nagyon látszottak ezek a bekocsonyásodott szálak? Mennyi idő volt míg kinőtték magukat?
Hogy kezelted a bőrödet a villantásos buli után?
Milyen géppel csinaltattad?

Köszönöm, ha leírod! :heart:

Nekem jól látszodtak ezek a szálak (az erős feketék váltak ilyenné), borotva sem szedte le olyan simára mint máshol, szerencsére vagy sem, de alkalmanként csak 1-2 jutott ilyen sorsra :slight_smile:
Kb 2 hét alatt nőttek ki, de néha 3 hét is lehetett (6 hetente jártam a lézerre).
Alapvetően nem lett érzékeny a bőröm tőle, csak ezekkel a kocsonyás/begyulladó szálakkal bajlódtam. Erre az Ilcsi ichtiolos korrektorát használtam és rá még egy sima korrektort nappalra. Azontúl nappal fényvédőt, de azt egyébbként is szoktam, retinolt, savakat kerültem.
PrimeLase dioda lézerrel csinálták, hűtött feje volt, ami jól jött!
Remélem megválaszoltam a kérdéseket, sok sikert kívánok a projekthez! :slight_smile:

1 Likes

Jó akkor megnyugodtam, szurkolok, hogy a kívánt eredményt kapd! :slight_smile:

1 Likes

Vannak ezek az otthoni lézeres szőrtelenítő gépek. Van, akinek nagyon bejött, màs nincs oda érte. Tapasztalat vkinek? Vettem egyet de a fiòkban lapul 1 éve. Ki fogom próbálni mert most nyáron a borotválás idegesít, más opciò nincs. Régen epiláltam, de bevörösödött az egész lábszáram már ennyitől is és viszketett őrülten. Gyanta szintén irritál.

Amilyen makacs a szőr az arcon, állitólag a karon is, bár ezt nem tapasztaltam, lábon szuperül muzsikál. Egyik nap borotválod masik nap villantod. Nekem 2 kezelés után jelentősen lassította a szőrnövekedést, pedig igazi mókusbundám volt. Bikinovonalom is jó, persze ott erősebb (nekem). Hónaljamat is irrtom, amikor nem felejtem el. Az is ritkább már, de legalább ugyanúgy szúr :sweat_smile:
Szerintem megéri vacakolni vele, különösen nyáron.

3 Likes

Nekem van egy alap Braun gépem, pro 5 széria, és minden fórumon ódákat zengek róla. Nekem is lábam volt a fő motiváció. Fehér bőröm van, sötét szőröm, és a combom felső része állandóan kipattogott, és rohadtul fájt is. Amint lenyugodtak a szőrtüszőim, már kezdett borostásodni, és kezdődött elölről a mizéria. Azt hiszem pont 5 éve nyáron vettem meg. 2 használat után már érezhetően lassabban nőtt vissza a szőr, utána minden egyes használattal közelebb kerültem az álom állapothoz. Azóta havonta-kéthavonta végigvillogom, és boldogság van. Volt, amikor teljesen megszoktam a kényelmet, és nem villantottam, fél év alatt már elkezdett visszanőni.
A lábam szőrtelen (a térdem hepehupája kivétel), a bikinivonal szőrtelen, intim résznél a legnagyobb eredmény a lassabb növekedés volt, a hónalj szintén, kar szőrtelen, arcon sajnos kell a csipeszes rásegítés.
Összességében szerintem nagyon megéri, 5 év alatt teljesen megszoktam hogy erőfeszítés nélkül is full sima a lábam még télen is :smiley: Meg hát nagyon sok időt spórolok, 20-30 perc alatt megvan az egész test és ugye ez havi-kéthavi időkeret. Találtam nemrég a szekrényben olyan borotvagélt, amit évekkel ezelőtt vettem, mert egyszerűen nem kell használnom. A maradék szőr meg nem akkora ellenség, hogy külön borotválkozási rutinom legyen.

Az otthoni gépek nem lézeresek, hanem villanófényesek. Más technológia, elvileg gyengébb, otthoni használatra nem árulnak lézert.

7 Likes

Köszönöm szépen a válaszod :relaxed: akkor neki fogok állni a napokban. ! Igen, villantófényes, jól írtad, a klimaxra fogok mindent :innocent::rofl:

2 Likes

@umpalumpa neked is köszönöm a beszámolót, ha láb már műkldik, annak örülök, hónalj+ bikinnél már elégedett leszek. Nekem arcon szőke pihék vannak 2 oldalt de annyi, hogy én is végig suhintok rajta ha megnő, mert a nagyító tükörben nagyon látszik :face_with_hand_over_mouth:

1 Likes

Ha már szőrtelenítési módszerek, arcra én tudom ajánlani a tűs epilálást is. Pár szálnál nekem nagyon hatékony volt, kozmetikus csinálja és szinte fájdalommentes, egy szúnyogcsípés nagyjából. Kb. 5-10 szálat kezeltek így összesen az állam körül, de 20-al is elmennék. Egy nagyon vékony tűvel szúrnak a szőrtüszőbe és egy villantással el is hal, kb örökre. Annyira ici-pici a szúrás, hogy nincs hegesedés, de nyáron azért ez se javasolt. Nem kell, hogy fekete legyen hozzá szőr, de nyilván úgy könnyebb. Egy jó szemű kozmetikust érdemes hozzá találni.

3 Likes

Ha pesten van a hölgy akihez jársz és fogad még új vendégeket elkérhetem az elérhetőségét?
Az a rotációban visszanövő 5-7 szál igazán eltűnhetne rólam :slight_smile:

Oh, ez már kb. 15 évvel ezelőtti történet, sajnos nem dolgozik az a kozmetikus hölgy… :frowning:
Ha mostanában kellene megint mennem (és valószínűleg kell is majd) akkor simán a neten keresnék kozmetikát, ahol ilyet végeznek.

1 Likes

Köszi, akkor majd nézek valamit a közelben, hátha van.
Olyan bosszantó, amikor a jól bevált helyek már nincsenek meg.Borzasztóan sajnáltam, hogy akinél kezdtem ő is befejezte a munkát még a gépét is eladta :frowning:

Újra én.
Kérdésem: használ valamelyikőtök ilyen vagy ilyesmi arcborotvát?
női elemes arcborotva

Ha igen, milyen tapasztalattal és szőrrel?

Ezt nem ismerem, de nem lehet kényelmesebb egy ilyet használni?

1 Likes

Ilyenem van és elsőre oké volt egész arcon, de nagyon kaparja a bőrömet. Bajuszomat ezzel szoktam volt beretválni és oda még elment. Kipróbáltam olajjal, zselével, szappanhabbal és szárazon. Egyik se tetszett a bőrömnek.

Plusz a lézeres kezelő szaki aszonta, hogy hagyjak nagyobb borostát :sweat:
Ezért keresem az elektromost. Gondoltam kevésbé nyúzza a bőrt.

Azt még nem tudom hogy megyek emberek közé a kezelés napján 2 mm-es fekete borostával :confounded:

Nekem van, dm-es, én nagyon szeretem. Elsősorban a bajuszkámra használom, de időnként elkap a gépszíj és az egész arcomról leszedtem a “peach fuzz”-t. Gyors, fájdalommentes és nekem egyáltalán nem irritál, nem pattogok ki tőle.

Azt a sima arcborotvát is használtam sokáig, nekem az elektromos kíméletesebb, viszont kevésbé precíz, a szemöldöknél nem tudom használni.

1 Likes

Köszi, ez jó hír!

A késes-pengést én sem tudom szemöldöknél használni. Volt régebben egy olyanom, aminek egy erre való kis kupakja volt. Ezzel kisebb lett a penge éle és lehetett vele kis helyen is borotválni. Csak vacak konstrukció volt és szétesett :laughing: Igazából nekem így is látszott a szőrök töve, szal nem volt olyan szép.

Nézd, ez a 3 penge is együtt van egy olyan kupakkal, amivel precízebben lehet vágni a szemöldököt.
Wilkinson precíziós szemöldökborotva
Ezt kerestem egyik nap a DM-ben, hátha a férfi cucc élesebb, mint a női, de nem volt a boltban (pedig a készlet 8 db-ot írt :no_mouth:)

Köszi, ilyenem van itthon, ugyanezen logika mentén vettem amikor volt rá kupon a dm-ben, de még nem bontottam ki :grin:

1 Likes

Ha valakit érdekel az eddigi tapasztalatom az Absolute Skin Laser Centerrel kapcsolatban, akkor itt ez a rohadt hosszú beszámoló és mondhatjuk, hogy a reklám helye is, mert jó szívvel ajánlom a kezelő hölgyet, a céget az eddigi tapasztalataim alapján.

50 vagyok. Kiinduló helyzet: szőkített egész arc és áll alatti rész, kivéve bajusz és a száj sarkától 2 oldalra lévő bajusz-meghosszabbítás. Olyan amcsi redneck típusúan :joy: Itt olyan erős és merev lett a szőr, hogy picike epilátor géppel szedtem ki. A gyantával egész napra piros pacni éktelenkedett az arcomon- utáltam.
Bajuszomat szemöldökborotvával vágtam egy ideje, mert a gyanta itt bazira fáj és piros lesz egész napra szintén. IPL géppel lassítottam a növekedést, alig ritkította.
Fekete drótszerüek nőttek az államon, a pajesznál pár szál drót, a jobb arcom közepén egy szál- ezek csipesszel kapták meg a magukét.
Hiába irtottam a bajuszomat vágás után ipl géppel, hiába szőkítettem hetente az egészet, néztem naponta a képemet, a puha szálak is egyre csak hosszabbak lettek, qrvára meguntam a kínlódást és az érzést, hogy valszeg mindenki látja és figyeli (tán baromság, tudom).

Az AI-jal kerestettem meg az alkalmas, lehető legjobb gépet, és ennél a fenti cégnél találtam meg. Annál is van jobb, amit rajtam használnak, de az többe is kerül, kívül esett a keretemen.

Próbakezelést nem számolták bele a bérletbe (ez a 0. alkalom/6 alkalmas), pedig teljes arcomat kezelték kisebb erősséggel. De már volt eredménye: Néhány drót kihullott, a bajuszkám csak a legszélén volt képes újra nőni, az orcáimon maguktól nőttek szőkék, a pajesz még erősecske maradt, de világosabb, gyengébb. Borotválni ezek után 1x kellett csak, azt is azért, mert face to face emberek közé mentem. Többször nem is akartam, mert kell egy picike borosta.

Tegnap, 3 héttel a próba után volt a hivatalos első alkalmas kezelés: itt már sziszegtem rendesen. A bajusz rész érzékeny, hát elég car volt. Az erős,drótos részeken is fájt picit, de nem volt olyan gáz, mint a bajusznál. Érzékeny terület villantása után mindig kaptam egy kis hűtést és az olyan jóóóóó :relieved:
A végén egy-egy ponton piros volt a bőröm, amúgy meg nem látszott. Zselé le, fényvédő fel. Kész. Minden izé-bizével együtt 15 percet töltöttem ott.

Az Eteléhez járok, egy nagyon értelmes, kedves hölgy a kezelőm. Minden hülye kérdésre válaszol. Türelmes. A cég nagyon rugalmas. Nincs lemondási díj, csak szólni kell, hogy nem tudsz menni. Ha olyan hatásos lenne a kezelés, hogy a bérlet nem fogy el egy éven belül, akkor más testrészre is használhatod a megmaradt alkalma(ka)t.

Mára ennyi, köszönöm a figyelmet :blush: :heart:

10 Likes