Szőrtelenítési módszerek

Erről a nagyon aktuális témáról is jó lenne ha beszélgetnénk szerintem. Ki hogy szőrtelenít, főleg most nyáron, hogy itt a jó idő, nyaralás, strandolás?

1 Like

Ez egy szuper téma :slight_smile:
Évek óta hideggyanta szalagokat használok nyáron, Veet-et, a mandulaolajosat érzékeny bőrre, de az X-epil ilyenje is jó. azonban a hónaljamat nem mertem. Arra mik a tapasztalatok?
Lábamat borotva, ahhoz a szalagok nem túl gazdaságosan.

3 Likes

Nekem ez a téma mindig is nagyon fontos volt és lesz. Sajnos fehér a bőröm, és sötét a hajam, így a szőrszálakkal is meggyűlik a bajom. Tinédzserkoromban borotvát használtam, majd meguntam és anya epilátorát kezdtem el lábra használni, ami Philips volt. Egy éve kaptam egy epilátort Braun silk epil 3, ezt már lábra, kézre( sajna ide is kell), hónaljra, bikinivonalra is tudom használni :). Az a jó világít is, így jobban láthatom, hogy elkészült-e egy-egy terület, a masszírozós görgő rajta használhatatlan volt. Borotvát is szoktam használni, inkább wilkinsont, de annyira rossz borotvákat lehet találni ( balea, venus eldobható stb). Hideggyantát lábra próbáltam (balea), nem jött be nem szedett le semmit, arcra viszont jó. Nekem epilátorral 1 hétig marad sima, + 1 hétig még vállalható a bőröm ( persze arcra azt nem használom, csaka többi területre :D)

Nekem sajnos a veettel nincs tapasztalatom, de lehet kipróbálom majd ha neked ennyire bejött :slight_smile:

Mindenesetre nekem epilátorral is kibírható a hónalj szőrtelenítés pedig elvileg nem bírom a fájdalmat :smiley: Szerintem tegyél próbát a gyantával, az nem fáj annyira, bár nem tudom mennyire érzékeny a bőröd, mennyire fáj a gyantázás.

1 Like

Lehet, hogy 20 (?) éve is van már, hogy vettem egy Braun epilátort. Semmi extra. 3 fokozat, oszt’ annyi. Már olyan a hangja, mint a traktornak. De én azóta azzal szőrtelenítem az alsólábszáraimat és a hónom alját. A fazont kozmetikus végzi. Arra emlékszek, hogy kezdetben nagyon fájdalmas volt, de aztán úgy megszokta a bőröm, hogy már meg se érzem!
Illetve bíztatásul: mire 50 éves leszel, már egyre kevesebb szőröd fog nőni. Viszont azok a szőröcskék, amik nem nőnek ki, majd olyan helyeken találnak utat maguknak, ahol a legkevésbé várod. :smiley:

8 Likes

Én borotválni szoktam magam, zuhanyzás közben.
Volt epilátorom, de folyton benőttek tőle a szőrszálak, tele voltam állandóan piros kiütésekkel. Régen gyantáztam/gyantáztattam, de mióta a bal lábszáramon vannak seprűvénáim, inkább maradt a borotva, nem akarom tépkedni ott a bőrt.

2 Likes

Lehet, hogy a rendszeres epiláció, lehet, hogy az idősödés, lehet, hogy mindkettő teszi, de tényleg észrevehetően ritkább, és vékonyabb szálú lett a szőr. Persze a genetika is számít. Régebben hetente kellett, most már elég 2 hetente egy rövid időre beindítanom a traktort. :smile:

1 Like

Nekem alig van szőröm :stuck_out_tongue:, az is szőke és gyenge. Szóval, ami a szemöldöknél és a szempillánál hátrány, az bizony a többi helyen előny:smirk: Philips villanyborotvát használok kb. 30 éve, előtte nem szőrtelenítettem :blush: Akkoriban még nem volt divat. Nekem általában elég havonta 1-szer, nyáron 2-szer szőrteleníteni, úgyhogy nem egy nagy téma.

3 Likes

De jóó, ez jól hangzik :). :blush: Nemrég még vágytam egy lézeres szőrtelenítő gépre, de mostanában annyi rosszat írnak róla, pedig azt gondoltam ez lesz a megmentőm :smiley:

1 Like

De amúgy 20 éves már az epilátorod és még mindig bírja :O, azta ez nem semmi :D.

1 Like

Szóval milyen borotvák váltak be neked? :slight_smile:

Lehet, hogy 25 éves is van. Én is csodálom. Lehet, hogy akkoriban még jobban összerakták a dolgokat. Így van ez a háztartási gépekkel is. Mostanság max. 10 évre terveznek csak.

2 Likes

De jó, nagyon szerencsés vagy :blush:

Legalább ennyi legyen már :slight_smile:

2 Likes

Én a Gilette-re esküszöm, abból is a cserélhető fejűeket szeretem. Kedvencem az, amelyiken a vastag zselészerű réteg van, bár az elég drága.

Most valamelyik DM dobozban volt olyan Wilkinson, amelyiket le-fel lehet használni, az is érdekes lehet. Még nem próbáltam, de az lesz a következő.

Egyébként a borotvazselét szeretem a legjobban hozzá, általában valamilyen saját márkást.

1 Like

Átszoktam utazni pesten és a Nyugati pályaudvarban lélekszakadva kerestem borotvát, mert hogy ma strandolni megyünk, erre látom van Avont árusító boltos, gondoltam hátha itt van :face_with_raised_eyebrow:. Aztán volt eldobható női Gilette borotva, valami álom ahhoz képest amiket régen próbáltam.
Wilkinsonból is eldobhatóst próbáltam zöldet, férfi borotva azt hiszem sensitive az sem rossz, sajna csak úgy hatékony, ahogy írtad hogy föl-le kell ezt is huzigálni.

Sajna a legjobb borotva anyukámnál van, valamilyen lady márkájú. Egyszer felhívták telefonon, rá akarták tukmálni, (valamilyen cég) sikerült is, cserélhető fejű, nagyon kis profi szerkezet :), annál még semmi nem borotvált jobban :). Szép simára, mindent azonnal leszedett, mindenhonnan.

Még nem volt rossz a pennys, magamnak vettem, az volt a második legjobb, az is cserélhető fejű volt.

Baleás azonban nem vált be fantasie vagy mi volt a neve, olcsóbb 500 ft alatti egy csomag kb 6 db-os borotvák se, cienes cserélhetős sem

Szóval Estelle Lady a neve :slight_smile: annak a borotvának, amit anya használ.

Én próbálkoztam már sok mindennel, de a lábamra, hónaljra, bikinivonalra a borotva vált be a legjobban. Gyors, sima végeredmény. Mostanában nem habot vagy zselét használok, hanem a kidobásra ítélt hajbalzsamot, ami rendeltetésszerűen használva nem jött be :slight_smile: Azt kell mondjam, hogy még jobban bejön, mint bármilyen hab.
A karomra patronos gyantát szoktam használni, és ezt elég kb 1,5-2 havonta, mert nagyon sokáig kitart. Egyszer álltam neki amúgy és bénáztam, azóta mindig a párom gyantázza a karom, és meg kell mondjam, hogy kozmetikusokat megszégyenítő módon csinálja, mert gyors és ügyes :stuck_out_tongue:
Van epilátorom is, de egyedül a hasamon szoktam használni, lábon nem szeretem, mert az hagyján, hogy fáj, de nem olyan sima a végeredmény, mint amit szeretek.

2 Likes

Milyen borotvákat használsz? :slight_smile: