Kedves @dunaimano, valaha ígértem beszámolót a biztonsági pengés borotvám használatról. Ne haragudj, hogy ilyen későn jövök vele!
A végéről írom: eladtam a zsibin. Az oka a macera és én nem éreztem sosem biztonságosnak, ahogy a régi elnevezése sugallja. Tudni kell, hogy nagyon erősek a szőreim, merevek, kemények és az eredmény hónaljban nem volt elég sima és az óvatoskodással lassan ment a dolog. Lábon jobb volt a helyzet, szépen levitte a szálakat, de rengeteg időm ment el a figyeléssel. Persze itt is sok szőrről volt szó. Ezzel az eszközzel sosem tudtam úgy hadonászni, mint a műanyag fejűekkel, ráadásul a bőrömet is jobban megviselte, több réteget vitt le róla és szinte égett a művelet után. Vagy szimplán béna voltam az egészhez.
Aki nem szenved túlzott szőrnövéstől vagy nem olyan erős és sötét neki, mint egy mediterrán férfinak, még be is válhat, ha megvan a türelme gyakorolni.
Ui: az eszköz körüli vacakolás is az idegeimre ment hamar: nem mindegy hogy fogod a pengét, amikor beleteszed- irtó éles, veszélyes. Minden alkalommal szét kell szedni, (alkohollal fertőtleníteni, én leagalább is szoktam volt) és hagyni kiszáradni a darabjait. Pár alkalom után 1-1 csepp olajat is ajánlott tenni a csavaros részekre. Utána összeszerelni, elpakolni.
Köszönöm Nem sok véleményt olvastam eddig róla, nem is mentem utána a témának, mert a hagyományos műanyag cserélhető fejes borotvák egyszerűen annyira kényelmesek. Ez pedig már ránézésre is bonyolult volt, bár ha a használata nem igényelne annyi odafigyelést, még lehet tennék egy próbát. De amit írsz, az igazolta a félelmeimet. Köszönöm hogy nem felejtetted el, és hogy ilyen részletesen beszámoltál!
Jó és sajnos mindig aktuális téma . Nekem porcelán fehér bőröm van , ami gyönyörű kreolra tud barnulni deréktól felfelé vékonyabb fekete szőrzet, deréktól lefelé vastagabb fekete szőrök .
Kamasz koromban borotvával kezdtem és szőrtelenítő krémekkel. Mind a kettő hatása kb 3-4 napig tartott, a krém nagyon büdös volt és ha nem figyeltem oda akkor volt, hogy lemarta a bőrömet.
20 évesen kaptam egy vajszínű Braun 2 fokozatú epilátort ami még most is megvan csak már nekem is “ traktor” lett a hangja évekig azzal gyepáltam végig heti 1x magam tetőtől talpig , az elején olyan volt mintha árammal csipkedné valaki a lábam később már teljesen közömbös arccal húzkodtam magamon a kis gépet és egy erősebb vakarássá szelídült a csípés.
Később hónalj és kar ügyben átálltam gyantára , sokkal hatásosabb de valami iszonyúan fájt , pedig magas a fájdalomküszöböm , utáltam.
Kipróbáltam házilag is de sikerült egy csíkot leszednem a combom bőrének felső rétegéből így inkább erről lemondtam.
Aztán jött az IPL amivel a bajusz és egy két makacsabb pajesz szőrt sikerült örökre száműzni az életemből. 10 kezelést jártam végig, aztán 2-3 év múlva volt 2-3 emlékeztető kezelés és kb. ennyi. Mikor elkezdtem még régi gépek voltak zselét kentek rám és nem tagadom engem így is égetett, az emlékeztetőkre máshova mentem , mert akinél kezdtem visszavonult a munkából. Ott már egy új generációs gép volt, hűtött kezelőfejjel hidegen kívül mást nem éreztem.
Intim szféra: tulajdonképpen nekem ez az egyetlen benövős terület.Borotvával kezdetem , azt gondoltam majd le tudom szedni 3 naponta, tévedtem , egyszerűen olyan ronda lett… nem részletezem Kipróbáltam a gyantát is , egyszer , de annyira fájt, hogy azt mondtam én ezt 3 hetente ha Jean Reno udvarol se fogom megcsináltatni. Maradt a borotva eddigi lovagjaimnak megmondtam, hogy heti 1x tudom leszedni , soha senkit sem zavart és senki sem követelt tükörsima felületet 2 naponta
Napjaink: ami rajtam van az annyira meggyengült, hogy heti 1x végigszaladok rajta borotvával és teljesen oké minden. Ehhez kb. bármilyen zselés állagú tusfürdőt használok nagyon jól siklik rajta a penge. Csakis férfi borotvát veszek a nőiből eddig az összes kuka volt 1 használat után pedig nem a Bakonyi Ősborókást kellett kiirtani.
Utókezelésnek a fehér Nivea férfi after shave balzsamot szoktam felkenni vagy valamilyen alkoholos testpermettel végig fújom magam kiccccsit csíp de nem lesz benövésem sehol.
Van esetleg valakinek tapasztalata SHR (super hair removal) géppel történő tartós szőrtelenítéssel? Alternatívák is érdekelnének fehér bőr-szőke szőr kombóhoz
Igen, sajnos mindig aktuális Karon, lábon, hónaljon, intim területen és bajusz/arc tájékon is sajnos a brutálszőrös típus vagyok sok és erős, pedig szőkésbarna. Kivéve a bajusz…az fekete illetve az arcom, ami általában szőkés, egy-két kivételtől eltekintve, amit gyorsan csipeszelek
10 éves koromtól kellett a bajszomat szőkíteni, majd 14 éves koromtól gyantáztattam. A lábamat, a hónaljamat és az intim részeket borotváltam kb 20 éves koromig, az elmúlt 16 évben pedig az epilátor és a gyanta működött felváltva. Az utóbbi 5 évben pedig szinte mindent és mindenhol kizárólag gyantáztatok.
Mivel mindig figyeltem, hogy a lovagok ne találkozzanak a “jetivel” így ezzel nem volt gond. Férj pedig tudja, hogy a havi szintű nyúzás miatt muszáj hagyni nőni a szőröket, ez nem zavarja. Azt az álláspontot képviseli, hogy amíg karban van tartva minden és nem kelek versenyre egy gorillával, különösebben nem foglalkoztatja a téma
A végleges megoldást jelentő gépekben nem hiszek, illetve a fájdalomtól is tartok.
Benövés időnként fordul csak elő, amit helyszíntől függően radírozok, csipeszelek vagy steril tűvel finoman megnyitok és fertőtlenítek.
UI: Időnként a természetet megkérdezném, hogy egy nőre - a haján, szemöldökén, szempilláján, illetőleg ízlés szerint az intim tájékon kívül - minek szőr? (A modern világban funkcióját veszítette a bölcsességfoggal együtt.)
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki,itt mivel gyantáznak,mi ez a microwaxing?
Néztem már többször is. Még nem sikerült megfejtenem, de csillagászati áraik vannak. Kicsit olyan érzésem van, hogy ezeken a helyeken inkább a csinadratta a lényeg, mint az anyag. Eddig bárhol voltam gyantáztatni, mindig az volt a tapasztalatom, hogy csak egy ember tud normálisan, igényesen leszedni és az nem az anyagon múlik.
Akkor nem csak én nem találtam infót a csodaszerről
Igen, a kozmetikusom valamivel kevesebb, mint a feléért csinálja.
Tuti cukorgyanta lesz
Szerintem ez nem is az anyag miatt mikro, hanem a technika miatt. Lehet hogy ilyen bélyegnyi pici foltokban kopasztanak, vagy nem tudom…
Ez nekem is eszembe jutott , mert azt írják, hogy micro waxing texhnika…
Mondjuk ha valaki nekiállna centinként tépkedni délen… szerintem kifutnék a világból.
A webshopot megnéztem nem volt kiírva rendesen az INCI a termékeknél, hanem csak főbb összetevők vannak.
“délen” - Ezen jót nevettem
Az érdekes egyébként az volt, hogy gondoltam rá, hogy felhívom a kozmetikusomat,ráér -e rendbe tenni “délen”, csak láttam messengeren,hogy utazós képet posztol.
Ezután beléptem Facebookra és jött szembe ez a microwaxing hirdetés.
Néhány alkalommal már előfordult, hogy csak gondoltam valamire és szembejött hirdetés Facebookon.
Egyébként nekem a villantásos technológia majdnem kiírtotta az ellenséget odalent.Talán 8 alkalommal voltam,gyantázással kombinálva. Alapjáraton nem vagyok yeti tipus.
Sziasztok! Végleges lézeres szőrtelenítésről van valakinek tapasztalata? Sajnos, mint sokan másoknak is, állandó kipattogzás/begyulladás keseríti meg az életemet, függetlenül a módszertől, így egyre csábítóbbá válik a lézer gondolata
Én jártam, több mint 10 éve kezdtem akkor ha jól emlékszem 7-8x voltam utána pár évig semmi majd évente 1-1 emlékeztető kezelést csináltattam.
Nekem jól működött , világos bőr- sötét szőr kombóval indultam neki, az új generációs gépeknél már kb. bármilyen bőr- szőr kombinációval lehet menni, egyedül a sok anyajegy a kizáró ok.
Érdemes konzultációt és próbavillantást is kérni, mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, az új gépeknek már hűtött a kezelőfeje, mintha egy jégakkut nyomnának a bőrödhöz olyan.
Lehet bérletet is venni, sok helyen pénzvisszafizetési garancia van.
Ez bíztatóan hangzik, köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatod!